Την διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλιματική αλλαγή
Με ανάρτηση της, η Κατερίνα Μποδούρογλου, μας ενημερώνει ότι συμμετείχε ως ομιλήτρια στο COP28, την διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλιματική αλλαγή που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι.
Η διάσκεψη έγινε παγκοσμίως γνωστή για τη συμφωνία περί σταδιακής κατάργησης των ορυκτών καυσίμων, αλλά η κ. Μποδούρογλου υπογράμμισε ότι η κοινωνία των εθνών δεν κάνει αρκετά για να περιορίσει την κλιματική αλλαγή.
Συζήτησε με τον CEO της DeepSea Technologies Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, τον CEO της Seanergy Σταμάτη Τσαντάνη, τον CEO της Höegh Autoliners Andrea Enger και τον σύμβουλο της κυβέρνησης σε θέματα ενέργειας Βασίλη Τριαντάφυλλο, για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η ναυτιλία να μειώσει τους ρύπους της, για τον ρόλο της τεχνολογίας στην επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά και για την αποτελεσματικότητα των διεθνών ναυτιλιακών κανονισμών έναντι των ευρωπαϊκών.