Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Μαρία Μάλλη για την πρόταση “Ειδικού οικονομικού – φορολογικού καθεστώς στο νομό μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΛΛΗ*

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ «ΕΙΔΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ»

Το ΚΚΕ θεωρεί πως ο λαός έχει τη δυνατότητα,  αξιοποιώντας την πείρα και τη γνώση των τελευταίων χρόνων, να βγάλει ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα, να θωρακιστεί από την προσπάθεια των αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν τις κάθε φορά «προτάσεις» τους ως το «νέο», το «καινοτόμο», αυτό που τελικά μπορεί δήθεν να συγκεράσει τα μέχρι σήμερα, εδώ και αιώνες, αγεφύρωτα ταξικά συμφέροντα.

Μια τέτοια προσπάθεια επιχειρεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης με την πρόσφατα δημοσιευμένη πρότασή του για τη «Θέσπιση Ειδικού Οικονομικού-Φορολογικού Καθεστώτος πιλοτικά για τον Νομό Δράμας και τους όμορους Νομούς».

Πρόκειται για συρραφή μέτρων και προτάσεων που κατά καιρούς και άλλα αστικά κόμματα και πολιτευτές έχουν προτείνει, πάντοτε με πυξίδα τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δηλαδή της θηλιάς που βάζει η ΕΕ με τα μνημόνια διαρκείας για λογαριασμό του κεφαλαίου στο λαιμό του λαού, ώστε να επιτυγχάνονται τα περιβόητα «μαξιλαράκια», που πρόσφατα κάποιοι ανακάλυψαν ότι θα … έπρεπε να είναι μικρότερα!!!

Υπάρχει άλλωστε και η πείρα από εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων της δεκαετίας του ’90, που αφορούσε ποσοστά αφορολόγητου με εκπτώσεις επί της αξίας επενδύσεων και αφορολόγητη έκπτωση κερδών επιχειρήσεων που έφτανε στο 90% στη Δράμα και στο 100% στη Θράκη και που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε πως ζεστό χρήμα δόθηκε σε επενδύσεις, από το υστέρημα και τη φοροαφαίμαξη των εργαζόμενων και τελικά η ανάπτυξη αφορούσε μόνο την κερδοφορία τους, τα πορτοφόλια των μετόχων και στον λαό της περιοχής μοιράστηκε ο λογαριασμός με συνέπειες στο εισόδημά τους αλλά και συνολικά δεν αποφεύχθηκε ο μαρασμός του τόπου.

Το γεγονός ότι ο λαός της περιοχής ακούει από διαφορετικά κόμματα τις ίδιες προτάσεις εδράζεται στο γεγονός της στρατηγικής συμφωνίας των κομμάτων αυτών στα μεγάλα και σημαντικά για την περιοχή μας: για τη μετατροπή της σε στρατιωτικό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ και παράλληλα σε στόχο αντιποίνων, σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο για να φουσκώνουν οι τσέπες των ομίλων της πράσινης ενέργειας και ο λαός να ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, σε τουριστικό προορισμό για τα «μεγάλα πορτοφόλια» προς τέρψη των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, την ώρα που η λαϊκή οικογένεια «βλέπει με τα κιάλια» την αναψυχή και τις διακοπές και παράλληλα οι εργαζόμενοι στον κλάδο έρχονται αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση, την απλήρωτη εργασία, τη ζωή με επιδόματα (και όχι πάντα) το χειμώνα!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, παρότι από την αρχή αναφέρει ότι «Η πρόταση τίθεται στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει αναπτυχθεί με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα που θα επιβαρύνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και μετά την παρουσίαση του φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση», για αυτά τα ίδια μέτρα δεν λέει τίποτα, δεν ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η επίκληση των «ξεχωριστών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής θέσης της και τις ανάγκες του πληθυσμού που κατοικεί ή/και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Νομό» δεν είναι καινοφανής, ειδικά για την περιοχή μας. Πολύ πρόσφατα άλλωστε (Γενάρης 2023) η Ελληνική Λύση ζητούσε από την κυβέρνηση με ερώτησή της προς τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος στη Θράκη, με την ίδια επιχειρηματολογία και προπέτασμα καπνού τη δημογραφική συρρίκνωση, που μάλλον ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σήμερα αμέλησε να προσθέσει στη δική του.

Την πρόταση αυτή, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των απαιτήσεων των επιχειρηματικών κολοσσών, μπορεί κανείς να τη βρει επίσης στα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ο κ. Νικολαΐδης υποτίθεται αντιπολιτεύεται. Τέτοιες προτάσεις καταγράφονται σε δημόσιες παρεμβάσεις των τοπικών βουλευτών αυτών των κομμάτων, στα πορίσματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη «διακομματική επιτροπή της βουλής για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» κ.ο.κ.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ενδεικτικά από το πόρισμα της πλειοψηφίας (ΝΔ) τα παρακάτω: «Οι προκλήσεις της περιοχής απορρέουν τόσο από τον γεωγραφικό και παραμεθόριο χαρακτήρα, τον ευρύτερο οικονομικό ανταγωνισμό με όμορες χώρες όσο και από τις επιπτώσεις της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας… στο βαθμό που η ίδρυση ειδικών οικονομικών ζωνών στην Θράκη αφορά κίνητρα με την μορφή λ.χ. εφαρμογής μειωμένου φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις που θα κάνουν επενδύσεις στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης… αυτό δύναται να αξιολογηθεί… Η γεωγραφική θέση της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και η διασυνοριακότητά της πρέπει να αξιοποιηθούν περαιτέρω και να ξεκλειδώσουν την δυναμική συνεργασιών και συνεργατικών σχημάτων…Καθιέρωση φορολογικών απαλλαγών και άλλων κινήτρων και ενισχύσεων όπου δυνατόν… Επιβράβευση επιχειρήσεων μέσω επιδοτήσεων/φοροαπαλλαγών… Επέκταση του καθεστώτος αναστολής καταβολής ΦΠΑ ΚΥΑ Π. 2869/87, και παράλληλα ειδικό καθεστώς-απαλλαγή από ΦΠΑ ή τελών εισαγωγής για συγκεκριμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται σε έρευνα…».

Αντίστοιχα από το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η τοπική επιχειρηματικότητα πρέπει να στηριχθεί πολλαπλά, με στοχευμένα και όχι γενικά κριτήρια και κίνητρα… Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε παθογένειες του επιχειρείν στην περιοχή, όπως οι ελλιπείς υποδομές, τα υψηλά μεταφορικά κόστη και ο φορολογικός και άλλου είδους αθέμιτος ανταγωνισμός από τις γειτονικές χώρες… Να δοθούν κίνητρα σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στη Θράκη ώστε να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του εκσυγχρονισμού τους, να δημιουργήσουν δραστηριότητες υψηλότερης αξίας… Αξιοποίηση της διασυνοριακότητας…».

Πόσο διαφορετικές είναι οι παραπάνω προτάσεις από αυτές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα η «μείωση του ΦΠΑ» γενικά και αόριστα και όχι η κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης; Με τα «ψιλά γράμματα» να λένε την πραγματική στόχευση που δεν είναι η ανακούφιση του τσακισμένου λαϊκού εισοδήματος αλλά το γεγονός ότι «αφενός θα περιοριστεί η εξαγωγή τοπικού κεφαλαίου στη Βουλγαρία, αφετέρου θα δημιουργήσει συνθήκες για εισαγωγή κεφαλαίων από τη γείτονα χώρα με ευνοϊκούς όρους»! «Η μείωση Φορολογίας για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες» που όμως «πρέπει να συνοδεύονται από την απλοποίηση της διαδικασίας φορολόγησης και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής καινοτομίας». Και παραπέρα τα «Ειδικά κίνητρα για τη δημιουργία και διατήρηση των επιχειρήσεων στη περιοχή», όμως «βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η προσφορά στην τοπική ανάπτυξη». Είναι καθαρό ποιος ανάμεσα σε μεγαθήρια τύπου Arivia, Reycap κλπ και στους αυτοαπασχολούμενους βιοπαλαιστές επαγγελματίες έχει δυνατότητες για «επιχειρηματική καινοτομία» και «διατήρηση θέσεων εργασίας», «προσφορά στην τοπική ανάπτυξη»!

Αντίστοιχα οι προτάσεις για «Ανταποδοτικό επίδομα παραμεθορίου», που όμως δεν θα είναι για το σύνολο του λαού της Δράμας αλλά θα «βασίζεται σε πολλαπλά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων του εισοδήματος, της οικογενειακής κατάστασης και της εργασιακής θέσης…», με λίγα λόγια κάτι σαν τα pass της ΝΔ και τα επιδόματα του ΣΥΡΙΖΑ, με την φοροαφαίμαξη της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας να επιδοτεί τα δισεκατομμύρια για τα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές στους ομίλους και τα επιδόματα – ψίχουλα για την ακραία φτώχεια! Ή τέλος η «Αυτοματοποιημένη πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με την έκδοση και πληρωμή του τιμολογίου», ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια του κράτους για το φοροκυνηγητό των αυτοαπασχολουμένων.  

Ο λαός της Δράμας δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τέτοιου είδους προτάσεις. Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, όπως το γεγονός ότι τα φορολογικά βάρη και συνολικά τα κόστη για τους μικρούς επαγγελματίες της περιοχής είναι δυσβάσταχτα και λόγω του «ανταγωνισμού» από τη γειτονική Βουλγαρία, που σε κάποια προϊόντα κατανάλωσης είναι φθηνότερη. Ένα παραπάνω επομένως έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, μαζί με όλο τον λαό της Δράμας και της χώρας την κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως επανειλημμένα το ΚΚΕ πρότεινε με νομοσχέδια στη βουλή, τα οποία όλα τα κόμματα καταψήφισαν φανερώνοντας  την ταξική τους αναλγησία απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα που είναι ταγμένα στην υπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από την ακρίβεια, τα φορολογικά βάρη, την εμπορευματοποίηση της υγείας, που αποτελεί εκτός των άλλων και την ουσιαστική πηγή των τεράστιων προβλημάτων όλων των δομών υγείας στο Νομό μας και οπωσδήποτε για την οριακή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Καταθέτουμε  όλες τις δυνάμεις μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, για να πάρει ανάσα ο λαός μας. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού τον καλούμε να παλέψουμε μαζί για να φωτιστεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων, για την ανατροπή των πολιτικών που τον στραγγίζουν. Να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

.

 

*Η Μαρία Μάλλη είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος διανομών του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κοινωνικό Παντοπωλείο) του Δήμου Δράμας από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί  διανομή στις 479 οικογένειες – δικαιούχους του.

 Τα είδη που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους είναι τα εξής:

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 5lt, ηλιέλαιο 5lt, ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι, κριθαράκι, ρύζι, μακαρόνια, φακές, φασόλια, γάλα εβαπορέ, ντοματοχυμός, μέλι, χυμός πορτοκάλι, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου, κονσέρβα ζαμπόν, κονσέρβα σαρδέλα και τραχανάς.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέρχονται με την προσωπική τους κάρτα και την ταυτότητα τους αυστηρά την ημέρα και ώρα που είναι καταγεγραμμένη στην προσωπική τους κάρτα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ονειρούπολης Δήμου Δράμας – Οδηγίες Συμμετοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Δήμος Δράμας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πωλητές για τη διαδικασία συμμετοχής στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Ονειρούπολης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4849/2021.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι:

  • Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας σε βραχυχρόνιες αγορές
  • Άδειας πωλητών λαϊκών αγορών
  • Άδειας δραστηριοποίησης στο υπαίθριο εμπόριο (στάσιμο ή πλανόδιο)
  • Άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη

Διαδικασία

  1. Έκδοση προκήρυξης: Η προκήρυξη αναρτάται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» – OPENMARKET (openmarket.mindev.gov.gr) και στη σελίδα του Δήμου. Εκεί θα δημοσιευθούν ο Κανονισμός Λειτουργίας, έντυπο οδηγιών και υποδείγματα αιτήσεων.
  2. Υποβολή αιτήσεων: Γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά στο OPENMARKET με χρήση κωδικών Taxisnet. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τη βεβαίωση ή την άδεια που κατέχουν, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  3. Αποτελέσματα:
    • Εκδίδονται προσωρινά αποτελέσματα, με δυνατότητα υποβολής ενστάσεων εντός 15 ημερών.
    • Εκδίδονται τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής.
  4. Έγκριση και απόδοση θέσεων: Οι δικαιούχοι λαμβάνουν έγκριση συμμετοχής και θέση στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Η πράξη κοινοποιείται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και στη Δ.Ο.Υ. Δράμας.

Υποχρεώσεις πωλητών

  • Οι άδειες και βεβαιώσεις πρέπει να είναι σε ισχύ και να περιλαμβάνουν σχετικό ΚΑΔ.
  • Πριν τη χορήγηση της έγκρισης συμμετοχής απαιτείται η καταβολή του καθορισμένου τέλους στον Δήμο Δράμας (Ταμείο, τράπεζα ή e-banking).
  • Οι πωλητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τήρηση όλων των αγορανομικών, φορολογικών και υγειονομικών διατάξεων.
  • Επιτρέπεται υποβοήθηση/αναπλήρωση ή πρόσληψη υπαλλήλου με σχετική βεβαίωση, εκτός των χειροτεχνών – καλλιτεχνών.
  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση με τον ίδιο ΑΦΜ και σε μία κατηγορία πώλησης.
  • Σε περίπτωση μη επιθυμίας συμμετοχής, ο δικαιούχος οφείλει να το δηλώσει εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.
Τηλέφωνα: 25213 50686 – 687 – 689

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ξυπνήστε…..
Άρθρο του Μαργαρίτη Τζίμα, καθηγητή 
Είμαστε σε άλλες εποχές. Κακώς γίνεται η σύγκριση με το παρελθόν. Ποιός πρέπει να κυβερνά μια χώρα; Το κόμμα η οι άξιοι ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας;
Φιλελευθερισμός η σοσιαλισμός η κομμουνισμός;
Σήμερα δεν έχουν τόση αξία οι ετικέτες. Αξία έχουν τα αποτελέσματα σε μια διακυβέρνηση. Γίνεται καλλίτερη η ζωή των πολιτών από χρόνο σε χρόνο;. Τότε ναι αξίζει η πολιτική.
Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία.
Η δημοκρατία λένε έχει αξία. Ναι. Έχει τεράστια αξία.
Αλλά η διαβίωση;η απόλαυση των κοινωνικών αγαθών, του πολιτισμού δεν έχει μεγαλύτερη αξία;.
Πότε ο άνθρωπος χαίρεται περισσότερο;
Όταν έχει δημοκρατία με κοινωνικές ανισότητες η δημοκρατία με ισονομία και ισοπολιτεία;
Οι αλλαγές που γίνονται καθημερινά στη ζωή μας έχουν να κάνουν κυρίως με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας παρά με την πολιτική βούληση των εξουσιών.
Πολιτική βούληση υπάρχει όταν υπάρχει πολιτικός και κοινωνικός στόχος, όταν υπάρχουν ικανοί διοικούντες σε κάθε επίπεδο εξουσίας. Η πολιτική βούληση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός , ως κινητήρια δύναμη που μπορεί να ανατρέψει όλα τα κακώς κείμενα σε μια κοινωνία.
Το χάσμα των γενεών δεν είναι είναι μόνο χάσμα οικονομικό.
Η νεολαία προσδοκά ένα καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο.
Το εάν αυτά προέρχονται από την α η β ιδεολογία λίγο την ενδιαφέρει.
Σίγουρα έχουν γίνει βήματα βελτίωσης πολλά, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και γρηγορότερα. Άξιοι άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι στο περιθώριο της Δημοκρατίας μας γιατί δεν είναι του συστήματος, η γιατί έχουν μια φωνή ανεξαρτησίας που δύσκολα μπαίνει σε κομματικές προσταγές.
Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι το πρόβλημα.
Επιστράτευση, ενεργοποίηση , αξιοποίηση.
Όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα, όσοι και όσες είναι Έλληνες και Ελληνίδες με καθαρά οράματα, με στόχους έχουν θέση στη νέα πραγματικότητα.
Φωτισμένοι άνθρωποι δημιουργούν τη νέα πραγματικότητα. Αυτοί ξεφεύγουν από ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και μιζέριας και δημιουργούν αυτό που χρειάζεται η κοινωνία.
Είναι δυνατόν ακόμη να υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια μέσα σε χαρτοκιβώτια;
Ακούει κάνεις;
Η υψηλή πολιτική χρειάζεται. Όμως επείγοντα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα ο συνάνθρωπό μας.
Δε θίγεται το…. κόμμα μας αν επισημάνουμε τα αρνητικά. Είναι γεγονός πως πολλοί πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας παρά τον πολίτη που τους έστειλε στην εξουσία.
Εδώ ο ηγέτης τους ξηλώνει.
Η φωνή της κοινωνίας είναι ισχυρότερη από τη σιωπή πολλών πολιτικών.
Είναι ώρα παντού σε κάθε επίπεδο να αναθεωρηθούν πολλά .Στην πολιτική στην Εκκλησία,στην αυτοδιοίκηση.
Ας ξυπνήσουν μερικοί από το λήθαργο τους και ας δουλέψουν για τον συνάνθρωπο και όχι για τον εαυτό τους.
Μαργαρίτης Τζίμας
Καθηγητής
Πρώην υπουργός

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

Εκλογές 20192 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Η Δράμα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο της εκπαίδευσης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ονειρούπολης Δήμου Δράμας – Οδηγίες Συμμετοχής

Εκπαιδευτικά1 ημέρα πριν

Κοινωνικό Φροντιστήριο από Δήμο Δράμας και Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών

Εκπαιδευτικά1 ημέρα πριν

Κοινωνικό Φροντιστήριο από Δήμο Δράμας και Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ονειρούπολης Δήμου Δράμας – Οδηγίες Συμμετοχής

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Η Δράμα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο της εκπαίδευσης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Εκλογές 20192 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ3 μήνες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών