Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Μαρία Μάλλη για την πρόταση “Ειδικού οικονομικού – φορολογικού καθεστώς στο νομό μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΛΛΗ*

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ «ΕΙΔΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ»

Το ΚΚΕ θεωρεί πως ο λαός έχει τη δυνατότητα,  αξιοποιώντας την πείρα και τη γνώση των τελευταίων χρόνων, να βγάλει ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα, να θωρακιστεί από την προσπάθεια των αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν τις κάθε φορά «προτάσεις» τους ως το «νέο», το «καινοτόμο», αυτό που τελικά μπορεί δήθεν να συγκεράσει τα μέχρι σήμερα, εδώ και αιώνες, αγεφύρωτα ταξικά συμφέροντα.

Μια τέτοια προσπάθεια επιχειρεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης με την πρόσφατα δημοσιευμένη πρότασή του για τη «Θέσπιση Ειδικού Οικονομικού-Φορολογικού Καθεστώτος πιλοτικά για τον Νομό Δράμας και τους όμορους Νομούς».

Πρόκειται για συρραφή μέτρων και προτάσεων που κατά καιρούς και άλλα αστικά κόμματα και πολιτευτές έχουν προτείνει, πάντοτε με πυξίδα τη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δηλαδή της θηλιάς που βάζει η ΕΕ με τα μνημόνια διαρκείας για λογαριασμό του κεφαλαίου στο λαιμό του λαού, ώστε να επιτυγχάνονται τα περιβόητα «μαξιλαράκια», που πρόσφατα κάποιοι ανακάλυψαν ότι θα … έπρεπε να είναι μικρότερα!!!

Υπάρχει άλλωστε και η πείρα από εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων της δεκαετίας του ’90, που αφορούσε ποσοστά αφορολόγητου με εκπτώσεις επί της αξίας επενδύσεων και αφορολόγητη έκπτωση κερδών επιχειρήσεων που έφτανε στο 90% στη Δράμα και στο 100% στη Θράκη και που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε πως ζεστό χρήμα δόθηκε σε επενδύσεις, από το υστέρημα και τη φοροαφαίμαξη των εργαζόμενων και τελικά η ανάπτυξη αφορούσε μόνο την κερδοφορία τους, τα πορτοφόλια των μετόχων και στον λαό της περιοχής μοιράστηκε ο λογαριασμός με συνέπειες στο εισόδημά τους αλλά και συνολικά δεν αποφεύχθηκε ο μαρασμός του τόπου.

Το γεγονός ότι ο λαός της περιοχής ακούει από διαφορετικά κόμματα τις ίδιες προτάσεις εδράζεται στο γεγονός της στρατηγικής συμφωνίας των κομμάτων αυτών στα μεγάλα και σημαντικά για την περιοχή μας: για τη μετατροπή της σε στρατιωτικό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ και παράλληλα σε στόχο αντιποίνων, σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο για να φουσκώνουν οι τσέπες των ομίλων της πράσινης ενέργειας και ο λαός να ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, σε τουριστικό προορισμό για τα «μεγάλα πορτοφόλια» προς τέρψη των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, την ώρα που η λαϊκή οικογένεια «βλέπει με τα κιάλια» την αναψυχή και τις διακοπές και παράλληλα οι εργαζόμενοι στον κλάδο έρχονται αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση, την απλήρωτη εργασία, τη ζωή με επιδόματα (και όχι πάντα) το χειμώνα!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, παρότι από την αρχή αναφέρει ότι «Η πρόταση τίθεται στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει αναπτυχθεί με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα που θα επιβαρύνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και μετά την παρουσίαση του φορολογικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση», για αυτά τα ίδια μέτρα δεν λέει τίποτα, δεν ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η επίκληση των «ξεχωριστών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής θέσης της και τις ανάγκες του πληθυσμού που κατοικεί ή/και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Νομό» δεν είναι καινοφανής, ειδικά για την περιοχή μας. Πολύ πρόσφατα άλλωστε (Γενάρης 2023) η Ελληνική Λύση ζητούσε από την κυβέρνηση με ερώτησή της προς τον Υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει στη θέσπιση ειδικού φορολογικού καθεστώτος στη Θράκη, με την ίδια επιχειρηματολογία και προπέτασμα καπνού τη δημογραφική συρρίκνωση, που μάλλον ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σήμερα αμέλησε να προσθέσει στη δική του.

Την πρόταση αυτή, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των απαιτήσεων των επιχειρηματικών κολοσσών, μπορεί κανείς να τη βρει επίσης στα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που ο κ. Νικολαΐδης υποτίθεται αντιπολιτεύεται. Τέτοιες προτάσεις καταγράφονται σε δημόσιες παρεμβάσεις των τοπικών βουλευτών αυτών των κομμάτων, στα πορίσματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη «διακομματική επιτροπή της βουλής για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» κ.ο.κ.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ενδεικτικά από το πόρισμα της πλειοψηφίας (ΝΔ) τα παρακάτω: «Οι προκλήσεις της περιοχής απορρέουν τόσο από τον γεωγραφικό και παραμεθόριο χαρακτήρα, τον ευρύτερο οικονομικό ανταγωνισμό με όμορες χώρες όσο και από τις επιπτώσεις της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας… στο βαθμό που η ίδρυση ειδικών οικονομικών ζωνών στην Θράκη αφορά κίνητρα με την μορφή λ.χ. εφαρμογής μειωμένου φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις που θα κάνουν επενδύσεις στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης… αυτό δύναται να αξιολογηθεί… Η γεωγραφική θέση της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και η διασυνοριακότητά της πρέπει να αξιοποιηθούν περαιτέρω και να ξεκλειδώσουν την δυναμική συνεργασιών και συνεργατικών σχημάτων…Καθιέρωση φορολογικών απαλλαγών και άλλων κινήτρων και ενισχύσεων όπου δυνατόν… Επιβράβευση επιχειρήσεων μέσω επιδοτήσεων/φοροαπαλλαγών… Επέκταση του καθεστώτος αναστολής καταβολής ΦΠΑ ΚΥΑ Π. 2869/87, και παράλληλα ειδικό καθεστώς-απαλλαγή από ΦΠΑ ή τελών εισαγωγής για συγκεκριμένες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται σε έρευνα…».

Αντίστοιχα από το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η τοπική επιχειρηματικότητα πρέπει να στηριχθεί πολλαπλά, με στοχευμένα και όχι γενικά κριτήρια και κίνητρα… Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί σε παθογένειες του επιχειρείν στην περιοχή, όπως οι ελλιπείς υποδομές, τα υψηλά μεταφορικά κόστη και ο φορολογικός και άλλου είδους αθέμιτος ανταγωνισμός από τις γειτονικές χώρες… Να δοθούν κίνητρα σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στη Θράκη ώστε να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του εκσυγχρονισμού τους, να δημιουργήσουν δραστηριότητες υψηλότερης αξίας… Αξιοποίηση της διασυνοριακότητας…».

Πόσο διαφορετικές είναι οι παραπάνω προτάσεις από αυτές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα η «μείωση του ΦΠΑ» γενικά και αόριστα και όχι η κατάργησή του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης; Με τα «ψιλά γράμματα» να λένε την πραγματική στόχευση που δεν είναι η ανακούφιση του τσακισμένου λαϊκού εισοδήματος αλλά το γεγονός ότι «αφενός θα περιοριστεί η εξαγωγή τοπικού κεφαλαίου στη Βουλγαρία, αφετέρου θα δημιουργήσει συνθήκες για εισαγωγή κεφαλαίων από τη γείτονα χώρα με ευνοϊκούς όρους»! «Η μείωση Φορολογίας για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες» που όμως «πρέπει να συνοδεύονται από την απλοποίηση της διαδικασίας φορολόγησης και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικής καινοτομίας». Και παραπέρα τα «Ειδικά κίνητρα για τη δημιουργία και διατήρηση των επιχειρήσεων στη περιοχή», όμως «βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η προσφορά στην τοπική ανάπτυξη». Είναι καθαρό ποιος ανάμεσα σε μεγαθήρια τύπου Arivia, Reycap κλπ και στους αυτοαπασχολούμενους βιοπαλαιστές επαγγελματίες έχει δυνατότητες για «επιχειρηματική καινοτομία» και «διατήρηση θέσεων εργασίας», «προσφορά στην τοπική ανάπτυξη»!

Αντίστοιχα οι προτάσεις για «Ανταποδοτικό επίδομα παραμεθορίου», που όμως δεν θα είναι για το σύνολο του λαού της Δράμας αλλά θα «βασίζεται σε πολλαπλά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων του εισοδήματος, της οικογενειακής κατάστασης και της εργασιακής θέσης…», με λίγα λόγια κάτι σαν τα pass της ΝΔ και τα επιδόματα του ΣΥΡΙΖΑ, με την φοροαφαίμαξη της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας να επιδοτεί τα δισεκατομμύρια για τα κίνητρα και τις φοροαπαλλαγές στους ομίλους και τα επιδόματα – ψίχουλα για την ακραία φτώχεια! Ή τέλος η «Αυτοματοποιημένη πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με την έκδοση και πληρωμή του τιμολογίου», ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια του κράτους για το φοροκυνηγητό των αυτοαπασχολουμένων.  

Ο λαός της Δράμας δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τέτοιου είδους προτάσεις. Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, όπως το γεγονός ότι τα φορολογικά βάρη και συνολικά τα κόστη για τους μικρούς επαγγελματίες της περιοχής είναι δυσβάσταχτα και λόγω του «ανταγωνισμού» από τη γειτονική Βουλγαρία, που σε κάποια προϊόντα κατανάλωσης είναι φθηνότερη. Ένα παραπάνω επομένως έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε, μαζί με όλο τον λαό της Δράμας και της χώρας την κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια, του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως επανειλημμένα το ΚΚΕ πρότεινε με νομοσχέδια στη βουλή, τα οποία όλα τα κόμματα καταψήφισαν φανερώνοντας  την ταξική τους αναλγησία απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα που είναι ταγμένα στην υπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που στενάζει από την ακρίβεια, τα φορολογικά βάρη, την εμπορευματοποίηση της υγείας, που αποτελεί εκτός των άλλων και την ουσιαστική πηγή των τεράστιων προβλημάτων όλων των δομών υγείας στο Νομό μας και οπωσδήποτε για την οριακή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Καταθέτουμε  όλες τις δυνάμεις μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, για να πάρει ανάσα ο λαός μας. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού τον καλούμε να παλέψουμε μαζί για να φωτιστεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων, για την ανατροπή των πολιτικών που τον στραγγίζουν. Να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

.

 

*Η Μαρία Μάλλη είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιτροπή Αγώνα για την προάσπιση του Νοσοκομείου Δράμας

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, τα μέλη τοπικών συλλόγων, σωματείων και φορέων, ενώνουμε τις φωνές μας για την προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου της Δράμας.

Δίνουμε τα χέρια και σχηματίζουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο. Στέλνουμε δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαιτούμε ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Καλούμε σε Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 και ώρα 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας.

Απαιτούμε ενίσχυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας παντού. Νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα, ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Σωματεία – Σύλλογοι – Φορείς :

 1.     Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας
 2.     Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας
 3.      Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
 4.     Ιατρικός Σύλλογος Δράμας
 5.     Εμπορικός Σύλλογος Δράμας
 6.     ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δράμας
 7.     Επιμελητήριο Δράμας
 8.     Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
 9.     Ο.Ε.Β.Ε Δράμας
 10.   Συνταξιούχοι ΙΚΑ Δράμας
 11.   Συνταξιούχοι Δημόσιου Δράμας
 12.   Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Δράμας
 13.   Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας
 14.   Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων
 15.   Σύλλογος Δικαστικών Υπάλληλων Δράμας
 16.   Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας
 17.   Ε.Λ.Μ.Ε Δράμας
 18.   Σ.Ε. ΕΦΚΑ ΑΝ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ”
 19.   Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Δράμας
 20.   Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 21.    Σύλλογο Γυναικών Δράμας (ΟΓΕ)
 22.   Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας
 23.   Σωματείο Ταξί Δράμας  «Ο Άγιος Χριστόφορος»
 24.  Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης
 25.   Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου
 26.   Πολιτιστικός Σύλλογος  Ξηροποτάμου
 27.   Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου
 28.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας
 29.   Πολιτιστικός Σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος” Προσοτσάνης
 30.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων
 31.   Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού και Δενδρακίων Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 22 στελέχη του κόμματος στη Δράμα.

Μεταξύ τους και ο πρώην βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης και τα μέλη της Ν.Ε. Μάρθα Μαλέζογλου και  Απόστολος Πανίδης.

Το κείμενο αποχώρησης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές διαδρομές έφτασε στο τέλος  της. Όχι με δική μας ευθύνη, ούτε ως δική μας επιλογή.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυφασμένη στενά με τις ζωές μας και τις πολιτικές μας επιλογές κι αυτό κάνει πολύ δύσκολη την απόφαση αποχώρησης. Τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσα από νίκες και ήττες δώσαμε έναν αγώνα πολλές φορές άνισο μα και τόσο συναρπαστικό.

Η συμβολή της ριζοσπαστικής αριστεράς στη σωτηρία του λαού από την κρίση και η έξοδος από τα μνημόνια είναι από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες μας. Η υπεράσπιση κοινωνικών κατακτήσεων, ο διαρκής αγώνας για ένα καλύτερο αύριο είναι αυτά για τα οποία μπήκαμε σε αυτή την όμορφη προσπάθεια και αυτά που μας ωθούν να συνεχίσουμε από διαφορετική πλέον θέση.

 

Δυστυχώς η λανθασμένη πολιτική στρατηγική που χαράχτηκε από την ηγεσία το 2019 και επικυρώθηκε στο τελευταίο συνέδριο του 2022 οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε οδυνηρές ήττες. Κυρίως όμως αυτή η στρατηγική μετέτρεψε μια συλλογική προσπάθεια σε ένα αρχηγικό κόμμα που σάρωσε οργανώσεις μελών και δημοκρατικές λειτουργίες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τα κινήματα, έχασε την επαφή του με τον κόσμο του μόχθου, απεκδύθηκε τον κοινωνικό του ρόλο για την υπεράσπιση των από κάτω.

Όλα αυτά στο όνομα μια θολής ιδέας περί κυβερνησιμότητας και μιας διεύρυνσης από τα πάνω με ότι πιο πολιτικά φθαρμένο υπήρχε στην χώρα. Η ισχυρότερη απόδειξη για τη λαθεμένη στρατηγική είναι τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του περασμένου Μαΐου και του Ιουνίου.

Σ’ αυτό το κλίμα ιδεολογικής και πολιτικής ρευστοποίησης ήρθε και η εξαρχής λάθος συνεδριακή απόφαση για εκλογή προέδρου από τον «λαό» για να δώσει τη χαριστική βολή και να ολοκληρώσει την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση μιας λαϊκίστικης ηγετικής ομάδας δεν έχουμε ούτε ριζοσπαστική αλλά ούτε και αριστερά. Έχουμε πλέον το κόμμα Κασελάκη που οδηγείται από μια ομάδα σκληρών λαϊκιστών στο όνομα μιας «πατριωτικής αριστεράς».

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά επεισόδια που συνέβησαν σε αυτό το δίμηνο και μας πλήγωσαν αρκεί μόνο η αναφορά στην διχαστική και βαθιά προσβλητική ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην τελευταία ΚΕ που έδειξε την πλήρη απουσία πολιτικής και κομματικής ενσυναίσθησης από μέρους του αλλά και από την ομάδα που τον καθοδηγεί. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον υιοθετήσει την αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα κι επιτίθεται ακόμα και στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας 2015-19 απαξιώνοντας με τις δηλώσεις τους  τον Α. Τσίπρα τον οποίο υποτίθεται πως σέβονται και τιμούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το κόμμα μας γιατί μετακινείται με γοργούς ρυθμούς προς τα δεξιά όπως εξάλλου είχε δηλώσει και ο πρόεδρός του πως θέλει να τον οδηγήσει μερικούς μήνες πριν σε συνέντευξή του. Το όνειρό του είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Ένα κεντροδεξιό κόμμα χωρίς όργανα  και χωρίς συλλογικές αποφάσεις που θα υπάρχει ελέω ενός αρχηγού-θεού.

Όχι στο όνομά μας!

Υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε αναγκασμένοι/ες να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις ιδέες της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής και οικολογικής αριστεράς από άλλα πολιτικά μετερίζια. Αφήνουμε με λύπη ένα κόμμα που μας τίμησε αλλά και το τιμήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

 • Αγαθαγγέλλου Αναστασία
 • Αντώνογλου Πασχάλης
 • Αραμπίδης Διομήδης
 • Βάλλας Θάνος
 • Δεληγιαννίδου Νόπη
 • Ηλιάδης Ηλίας
 • Θεοχάρης Τάσος
 • Καραγιαννίδου Αθηνά
 • Καραγιαννίδης Χρήστος
 • Καρατζόγλου Κωνσταντινιά
 • Λιλίτσης Δημήτρης
 • Μαλέζογλου Μάρθα
 • Μωυσίδου Στέλλα
 • Πανίδης Απόστολος
 • Παπακωνσταντίνου Βάσω
 • Παπακωνσταντίνου Άννα
 • Ποτούρης Φώτης
 • Σταματιάδου Αικατερίνη
 • Σταματιάδου Μαρία
 • Σταματιάδου Ελένη
 • Σταματιάδης Δημήτρης
 • Τικοπούλου Κατερίνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό της Δράμας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ανωτέρω ημεδαπή σε οικισμό της Δράμας και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να παραδώσει στους αλλοδαπούς συνεργούς του το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της παθούσας και να αποβιβάζεται ο ένας δράστης  παραλαμβάνοντας τα συμφωνηθέντα χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους, ενώ σημειώνεται ότι κατά σύλληψη του αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του ανωτέρου οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο, δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Τραγωδία στη Δράμα: Πετάχτηκε στο δρόμο για να σώσει σκυλί και σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο ΚΤΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσημη έναρξη της 20ης επετειακής χρονιάς της Ονειρούπολης Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Νέο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα. Νεκροί και οι δύο οδηγοί

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακό το μουσείο φωτογραφίας στο «Μαρμάρινο Σπίτι» στη Δράμα

Εκλογές 20193 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Λύση στο ΕΣΥ μόνο με προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και μισθοί του 2012

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Η βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας αφορά όλους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Τέλος ο προπονητής της Δόξας με γνώμονα το καλό της ομάδας

Εκπαιδευτικά7 ημέρες πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Βράβευση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας με ΕΤΙΚΕΤΑ Σχολείου eTwinning 2023-2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Διακοπή νερού στη Δράμα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου από τις 15:30 έως 20:30

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η νέα συντονιστική επιτροπή του Project για τη Δράμα!

Εκπαιδευτικά4 εβδομάδες πριν

Απορρόφηση από το ΔΠΘ των τμημάτων της Δράμας που φεύγουν από το ΔΙΠΑΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο “θάνατος του εμποράκου”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Αιμοδοσίας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 8.30π.μ – 13μ.μ

Πολιτιστικά11 λεπτά πριν

Αφιέρωμα στο Πολυφωνικό Τραγούδι τής Ηπείρου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ώρες πριν

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

ΜΕΡΑ25: Επιτρέπουν το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Εκπαιδευτικά3 ημέρες πριν

Αν οι υποψήφιοι επιλέγουν το τμήμα Δασολογίας και από το 4ο πεδίο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Μεταφέρονται οι αγώνες κυπέλλου από 29 Νοεμβρίου στις 6 Δεκεμβρίου

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

Η Δράμα συμμετέχει στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Οι αποχωρήσεις δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα – Δεν ήταν αγεφύρωτο το χάσμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Τα Βαλδίρκεια 2023 την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Ανοιχτή η αγορά από τις 11 έως τις 3 την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: ΟΧΙ στα οριζόντια μέτρα, ΟΧΙ στον αφανισμό μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Το κλείσιμο των καταστημάτων είναι προαιρετικό

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Η Μαρία Μάλλη για την πρόταση “Ειδικού οικονομικού – φορολογικού καθεστώς στο νομό μας”

Εκπαιδευτικά7 ημέρες πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών