Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

KATAΓΓΕΛΙΑ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων ν.Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων ν.Δράμας, καταγγέλλει την άθλια προσπάθεια αποκλεισμού της ΔΑΣ από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της  ΓΣΕΕ έχουν δώσει εξετάσεις αναφορικά με το ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούν και το ρόλο τους επιβεβαιώνουν και με αυτή τους την μεθόδευση,  που με συνοπτικές διαδικασίες επιδιώκουν να πετάξουν εκτός Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, το συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΣ, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι μπορούν να κατανοήσουν τι συνεπάγεται αυτό. Χιλιάδες εργαζόμενοι που βρέθηκαν εν μια νυχτί στην ανεργία και απλήρωτοι έχουν προσωπική πείρα  ποιος από την διοίκηση του ΟΑΕΔ ήταν στο πλευρό τους, πρωτοστάτησε για να ξεπεραστεί η όποια γραφειοκρατία και εμπόδια έμπαιναν για να πάρουν την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνταν.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν και ανέδειξαν τα προβλήματά τους μέσα στο ΔΣ του ΟΑΕΔ. Τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και των ανέργων που λογοδοτούσε αποκλειστικά σε αυτούς και όχι σε εργοδοτικούς συνδικαλιστές.

Επίσης οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ γνωρίζουν από πρώτο χέρι ποιων τα συμφέροντα εκπροσωπούν τα συνδικαλιστικά- διευθυντικά  στελέχη του κλάδου ένας εκ των οποίων προτείνεται από την ΓΣΕΕ να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και αναφερόμαστε φυσικά σε διευθυντικό στέλεχος του Σκλαβενίτη.

Ενοχλεί η φωνή της ΔΑΣ, η φωνή των εργαζομένων και θέλουν να τη φιμώσουν από κοινού ΓΣΕΕ- μεγαλοεργοδοσία – κυβέρνηση.

 Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τα παιχνίδια που παίζονται από τη γνωστή κάστα γραφειοκρατών – συνδικαλιστών πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων και των ανέργων.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων ν.Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Δράμας.

Ως παράταξη που συμμετέχει στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και έχοντας εκφράσει τις αντιρρήσεις και την αντίθεσή μας μέσα στο Δ.Σ, θέλουμε να πάρουμε και δημόσια θέση στο θέμα της Λευκής Νύχτας που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιούλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας σε συνεργασία και με οικονομική κάλυψη από τον Δήμο Δράμας και την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 21.000 ευρώ.

Τα πραγματικά αίτια που έχουν οδηγήσει στη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση και βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση των μικρών εμπόρων, είναι η ακρίβεια που δεν λέει να κοπάσει, τα χρέη που δημιουργήθηκαν στη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε και για τα οποία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης (όταν από την άλλη χαρίζονται απλόχερα χρέη στις μεγάλες επιχειρήσεις για να αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους), οι πλειστηριασμοί που κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ τα κεφάλια μας, το υψηλό κόστος της Ενέργειας, οι υψηλοί φόροι, και γενικά η στοχευμένη πολιτική και η αδιαφορία των κυβερνήσεων για τον μαρασμό των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Εμείς θέλουμε ένα Εμπορικό Σύλλογο που θα εκπληρώνει τον ρόλο του ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, έχοντας πρωταρχικό σκοπό να ενημερώνει, να μάχεται και να διεκδικεί λύσεις για τα ουσιαστικά και καίρια προβλήματα του κλάδου, ασκώντας πίεση και σε τοπικό επίπεδο και προς τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (Ομοσπονδία και ΕΣΕΕ) και προς την ίδια την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.

Φιέστες και πυροτεχνήματα τύπου Λευκής Νύχτας όχι μόνο δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στη λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά επιδρούν και αρνητικά βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι και στη διεύρυνση του ωραρίου και στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλείφοντας έτσι από τη μια βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων ομίλων και πολυκαταστημάτων που θέλουν να πάρουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα», ενώ από την άλλη πιέζουν ακόμα περισσότερο τις αντοχές αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων.

Δεν είμαστε αντίθετοι σε δράσεις και ενέργειες που πραγματικά θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αγορά της Δράμας και την εξωστρέφεια της. Στην προκειμένη όμως περίπτωση τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με ουσιαστικό τρόπο, π.χ. για να βελτιωθεί η τραγική κατάσταση του κέντρου και όχι μόνο, που περισσότερο απωθεί παρά προδιαθέτει τον κόσμο να κατέβει σ’ αυτό, και όχι να δαπανηθούν σε μία ολιγόωρη φιέστα με αμφίβολα άμεσα αποτελέσματα και επικίνδυνες μελλοντικές συνέπειες για τη μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων.

Αυτοί που οδήγησαν τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στο χείλος του γκρεμού και την αγοραστική δύναμη όλων μας στο ναδίρ είναι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και η πολιτική που ακολούθησαν, κι αυτό δεν διορθώνεται με φιέστες και πυροτεχνήματα που πιο πολύ αποπροσανατολίζουν και βάζουν τις βάσεις για να χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση που βιώνουμε, αλλά με διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης, για ζωή και δουλειά με όρους που μας αξίζουν στον 21ο αιώνα, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να προγραμματίσουν κάποια δράση, στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ που θα γίνει 1η φορά στην πόλη μας, την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023, όπως και οι συνάδελφοι από το χώρο των καφέ και της εστίασης, να το δηλώσουν έγκαιρα έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ώστε να κινηθούν αναλόγως και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων που θα πλαισιώσουν εκείνη τη βραδιά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται στο e-mail: empsyldr@yahoo.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εμπορικός Συλλογος Δράμας

Η ημέρα της εορτής του Αγ. Πνεύματος έχει καθιερωθεί ως αργία κατ’ έθιμον. Ως  εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας  ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό ότι η αγορά της πόλης μας, την Δευτέρα 05-06-2023, θα παραμείνει κλειστή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΑΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ένωση ξενοδόχων Δράμας, πραγματοποιεί έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός.

Σας καλούμε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο, που απευθύνεται σε όλους και σκοπό έχει την καταγραφή της άποψής σας για το τουριστικό προιόν του Νομού Δράμας.

Οι απαντήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου να αποτυπωθεί η άποψη όλων για την υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στη Δράμα και θα παρουσιαστούν στο Forum για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Δράμας στον τουριστικό χάρτη.

Συμμετοχή στην έρευνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Συνεργάζομαι για να συνεχίσουν να γίνονται τα λόγια πράξη»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 34,84% (85 / 244 ΕΤ)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

ΔραμΟινογνωσία 2023 – Συναυλία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Η Ερημίδου Άννα στο Dramatv και στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 62,30 (152 / 244 ΕΤ)

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ21 ώρες πριν

Στην 1η θέση η Δόξα Βώλακα μετά την νίκη στον εξ’ αναβολή αγώνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

Δόξα Βώλακα – Ηρακλής Αμμουδιάς 3-2 με ανατροπή από 0-2

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Δράμας στη ΔραμΟινογνωσία 2023

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ευχαριστήριο μήνυμα του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου για την επανεκλογή του

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών