ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κάθετος Άξονας Δράμας – Αμφίπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Κωνσταντίνου Μπλούχου

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στις αρχές του καλοκαιριού το 2020, τέθηκε από τον βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο, το αίτημα της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ανάκληση της υπ΄ αρ. 3303/08-10-2013 κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το έργο «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη τμήμα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και επαναφορά των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

Πλέον με Κ.Υ.Α. η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021 αποφασίστηκε η επαναφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως αρμόδιου φορέα και Κύριου του Έργου, των αρμοδιοτήτων διαχείρισης και διοίκησης μελετών και κατασκευών και λοιπών αναγκαίων υποστηρικτικών δράσεων για την υλοποίηση του έργου «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη τμήμα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η διαχείριση όλων των υφιστάμενων μελετών καθώς και η ενδεχόμενη ανάθεση νέων συμβάσεων για την επιτυχή ολοκλήρωση ή και επικαιροποίηση όλων των απαιτούμενων και αναγκαίων μελετών καθώς επίσης και κάθε ενέργεια που αφορά στην προώθηση των διαδικασιών για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για τη δημοπράτηση, εκτέλεση και επίβλεψη των έργων, ενώ επιμελείται των διαδικασιών ένταξης των έργων στα χρηματοδοτικά προγράμματα.

top 30 ημερών

Exit mobile version