Μέσα από τη συνεχή και άμεση επαφή που έχω με τους συνδημότες μου, λαμβάνω θετικά μηνύματα που αφορούν κυρίως το έργο που υλοποιείται αλλά και τη διαπροσωπική σχέση που έχουμε αναπτύξει. Μια σχέση εμπιστοσύνης που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει χαρά και δύναμη.

Είστε για δεύτερη φορά υποψήφια Δήμαρχος. Αισθάνεστε δικαιωμένη από την επιλογή σας να ασχοληθείτε ως αιρετή με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Η επαφή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε από το 2008 και ασχολήθηκα για πολλά χρόνια και σχεδόν αποκλειστικά επαγγελματικά με τον χώρο αυτό. Στις προεκλογικές μου ομιλίες το 2019 ανέφερα συχνά ότι έχω εμπειρία. Στη συνέχεια, αναλαμβάνοντας να υπηρετήσω το χώρο από αιρετή θέση, αντιλήφθηκα ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ανέπτυξα ακόμα περισσότερο το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς, αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και πρωτόγνωρες εμπειρίες, αλλά και τη χαρά της δημιουργίας και της επαφής με τον κόσμο.

Είναι πολύ σημαντικό από μία θέση που κατέχεις όποια και αν είναι αυτή να μπορείς να προσφέρεις και να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου. Μέσα από την προσφορά νιώθεις πάντα καλύτερος άνθρωπος ειδικά όταν το κάνεις χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος. Οπότε, ναι με το χέρι στην καρδιά μπορώ να σας πω ότι νιώθω δικαιωμένη με την επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά και συγκεκριμένα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στον Δήμο σας ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εκλογών είναι ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή, δεδομένου ότι δύο συνδυασμοί διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών. Κατά πόσο το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει τον σχεδιασμό σας;

Δεν λειτουργήσαμε βάσει κάποιου σχεδίου ή τακτικής για τη νίκη στις εκλογές. Εμείς κάνουμε, ως οφείλουμε, πράξη όλα όσα χρειάζεται ο Δήμος μας, ενώ ταυτόχρονα στεκόμαστε δίπλα στους δημότες και αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους, σχεδιάζουμε τη λύση τους. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε το όραμά μας για τον Δήμο και αυτό θεωρούμε πως θα αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι.

Το εκλογικό σώμα είναι άξιο να καταλάβει ποιο είναι το καλό του τόπου. Πιστεύω ειλικρινά ότι έχει ωριμάσει αρκετά μέσα από τις δυσκολίες που μας συμβαίνουν ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και καταδικάζει παλαιοκομματικές τακτικές ταξίματος, ρουσφετιών και χρηματισμού.

Για ποιους λόγους οι δημότες του Δήμου Δοξάτου να επιλέξουν στις εκλογές την παράταξη «συνΕργάζομαι» ως Δημοτική Αρχή και εσάς ως Δήμαρχο;

Γιατί τώρα ξέρουν. Από τη θέση της Αντιδημάρχου και με τη συμβολή μου στη διοίκηση, καταφέραμε να υλοποιήσουμε έργα που περίμεναν χρόνια οι δημότες. Θεωρώ ότι στο κομμάτι που μου ανέθεσε ο αείμνηστος Δήμαρχός μας, έκανα τα αδύνατα δυνατά αξιοποιώντας την εμπειρία μου, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στο προσωπικό του Δήμου, καθώς και σε κρατικούς φορείς, Περιφέρεια, Υπουργεία κ.α., αλλά και δουλεύοντας σκληρά σε μια περίοδο που η υγειονομική και ενεργειακή κρίση κατέκλυσε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η παράταξη του «συνΕργάζομαι» είναι μια πολυσυλλεκτική ομάδα ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν στον τόπο, άλλοι ως εκλεγμένοι, άλλοι ως μέλη συλλόγων, κάποιοι με την εργασία τους και οι περισσότεροι ως ενεργοί πολίτες.

Θεωρώ ότι με αυτήν την ομάδα και από τη θέση της Δημάρχου θα υλοποιήσουμε σημαντικές δράσεις σε όλους τους τομείς συνεχίζοντας να φέρνουμε την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Στον Δήμο Δοξάτου υπάρχουν 4 μεγάλες πληθυσμιακά κοινότητες και αρκετές ακόμη με μικρότερο αριθμό κατοίκων. Υπάρχουν εσωτερικοί ανταγωνισμοί για τις χρηματοδοτήσεις, για το πού θα γίνει ένα έργο; Πώς χειρίζεστε την κατάσταση;

Στον Δήμο μας υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 40.000.000 €. Πολλά από αυτά είναι έργα που αφορούν όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Ωστόσο, υλοποιούνται και έργα ανά χωριό. Προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε να γίνουν σημαντικά έργα σε όλα τα χωριά και το έχουμε καταφέρει αξιολογώντας πάντα τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες. Έτσι, προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε.

Στην τρέχουσα θητεία είστε μέλος της διοίκησης του Δήμου Δοξάτου ως Αντιδήμαρχος. Για ποια έργα ή παρεμβάσεις που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια αισθάνεστε υπερήφανη;

Έχω πει ξανά ότι δένομαι πολύ με τα έργα παρακολουθώ και παλεύω στο στάδιο της προετοιμασίας τους φοβούμενη πάντα μήπως πάει κάτι στραβά. Όταν διεκδικώντας μια χρηματοδότηση πετυχαίνουμε, νιώθω απερίγραπτη χαρά που κορυφώνεται όταν πλέον υλοποιηθεί. Για όλα αυτά που περιγράφω είναι αδύνατο να ξεχωρίσω κάποιο έργο.

Ωστόσο, υπάρχουν έργα όπως αυτό της αγροτικής οδοποιίας που αφορούν μεγάλο πληθυσμό του Δήμου μας, έναν νευραλγικό επαγγελματικό τομέα για την περιοχή μας και κυρίως την ασφάλεια όλων. Οπότε η επίτευξη του στόχου με χρηματοδότηση του έργου της αγροτικής οδοποιίας ύψους 6.120.000, ευρώ, με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένη.

Επίσης, έργα που διευκολύνουν τη ζωή των παιδιών μας, δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας και ποιότητας στην καθημερινότητά τους με κάνουν να χαίρομαι ιδιαίτερα. Υλοποιήσαμε πολλά τέτοια έργα αυτήν την αυτοδιοικητική περίοδο, όπως η κατασκευή κτηρίου για να στεγαστεί το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτηρίων, η ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δοξάτου, οι ανακαινίσεις στους παιδικούς σταθμούς, η εγκατάσταση παιδικών χαρών σε όλα τα χωριά και πολλά άλλα.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο; Σε ποιους τομείς σκοπεύετε να δώσετε προτεραιότητα;

Απόλυτη προτεραιότητά μας για την επόμενη περίοδο θα είναι η ανάπτυξη του κοινωνικού τομέα. Θα αναπτύξουμε δομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας όλων των ηλικιών και των κοινωνικών ομάδων.

Μερικά από αυτά που θα υλοποιήσουμε είναι η δημιουργία Κοινωνικού Μαγειρείου που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο. Η δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με ειδικό τμήμα για άτομα με νόσο Αλτσχάιμερ. Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση για τη φροντίδα των ΑμεΑ και την απασχόληση των παιδιών ώστε να στηρίξουμε την οικογένεια, ενώ θα λάβουμε μια σειρά μέτρων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του συνόλου των δημοτών μας και μπορεί κανείς να αναζητήσει στο πρόγραμμά μας.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους δημότες του Δήμου Δοξάτου;

Ζητώ να μας εμπιστευτούν και να μας στηρίξουν. Θεωρώ πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο μας να ασχοληθούν με τα κοινά άνθρωποι ιδιαίτερα αξιόλογοι, με αγνές προθέσεις και διάθεση για προσφορά. Άνθρωποι που επέλεξαν να ακολουθήσουν μια παράταξη κρίνοντας και αξιολογώντας το κοινό καλό και όχι το ίδιον όφελος.

Ζητώ να στηρίξουν το «συνΕργάζομαι» για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρωτοπόρο, να καταφέρουμε όσα μοιάζουν δύσκολα, να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας και να συνεχίσουν τα λόγια να γίνονται πράξη!