Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με ΣΔΙΤ ο οδικός άξονας «Δράμα – Αμφίπολη» προϋπολογισμού 275 εκατ. ευρώ

Published

on

«Πυκνώνουν» οι διεργασίες με στόχο για την ένταξη ενός ακόμα σημαντικού οδικού έργο στις σχετικές διατάξεις του νόμου για την υλοποίησή του ως έργο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο λόγος για το έργο «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη», προϋπολογισμού 275 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργοποίησε διαδικασίες με σκοπό την ανάδειξη Χρηματοοικονομικού Συμβούλου (ανάμεσα στις FCNC FINANCIAL ADVISORS, ΚΑΝΤΩΡ και PwC) που θα έχει ως αντικείμενο την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης στην κατάρτιση και υποβολή φακέλου για την ένταξη του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Κάθετου Άξονα Δράμα-Αμφίπολη» στις διατάξεις του ν. 3389/2005, με σκοπό την υλοποίησή του ως έργο Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα, καθώς επίσης και για την υποστήριξή της για το σύνολο της διαδικασίας ανάθεσης της Σύμβασης. Υπενθυμίζεται ότι προ 3μήνου είχε εκκινήσει ανάλογες διαδικασίες και για τεχνικό σύμβουλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, για την υλοποίηση του έργου θα κατατεθεί πρόταση στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), για έκδοση απόφασης από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Δράμας – Αμφίπολης, είτε με αποκατάσταση και διαπλάτυνση τμημάτων της υπάρχουσας οδού είτε με κατασκευή εντελώς νέων τμημάτων κατά μήκος του τμήματος από Παλιοκώμη σε Μαυρολεύκη, και από Μαυρολεύκη σε Δράμα συνολικού μήκους 43 χλμ.

Συγκεκριμένα, η κύρια αρτηρία θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο με αποκατάσταση της υπάρχουσας οδοποιίας για περίπου 13,5 χλμ. και κατασκευή περίπου 29,5 χλμ. νέων τμημάτων. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της κύριας αρτηρίας, την κατασκευή δύο νέων τμημάτων και τη σύνδεση με τις υφιστάμενες οδούς με 9 κόμβους. Στη σύμβαση θα προβλέπεται η λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα μήκους 43 χλμ., για περίοδο 27 ετών που θα εκκινεί μετά την τριετή κατασκευαστική περίοδο του έργου.

Σύμφωνα με το υπουργείο,  αναφορικά με το οδικό έργο που έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικού Επιπέδου, η ένωση της Δράμας με τις γύρω μεγάλες πόλεις με ένα σύγχρονο και ασφαλή οδικό άξονα, όπως είναι η Εγνατία Οδός, αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα για όλους τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά και όσους εισέρχονται στη χώρα μας από τα βόρεια σύνορά.

Η δε επίλυσή του με την κατασκευή ενός καινούριου και βασισμένου στα σύγχρονα πρότυπα κάθετου οδικού άξονα, αφενός θα εξυπηρετήσει τους πολίτες, αφετέρου θα διευκολύνει την μετακίνηση εισαγόμενων και εξαγόμενων εμπορικών προϊόντων, μιας και αποτελεί τον οδικό δίαυλο επικοινωνίας με τα μεγάλα αστικά κέντρα και λιμάνια της χώρας. Επιπλέον θα μειώσει το χρόνο μετακίνησης, αλλά και θα εξασφαλίσει μια πιο ασφαλή διέλευση των οχημάτων, εφόσον αυτά δε θα διέρχονται μέσω κατοικημένων περιοχών.

Το συνολικό κόστος του τμήματος Παλαιοκώμη – Μαυρολεύκη εκτιμάται στα 150 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτού, αναμένεται να μειωθεί σημαντικά κατά 30 περίπου λεπτά για τα επιβατικά και κατά 45 περίπου λεπτά για τα βαρέα οχήματα η κίνηση στον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ), θα υλοποιήσει τη Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του Κάθετου Άξονα Δράμα-Αμφίπολη.

Συνοπτικά ο ΙΦΣ:

i. θα εκπονήσει τις μελέτες που είναι απαραίτητες για τον κατασκευαστικό σχεδιασμό του έργου, με βάση τους εγκεκριμένους (πριν την ανάθεση της σύμβασης σύμπραξης) περιβαλλοντικούς όρους και θα μεριμνήσει και επισπεύσει για τη λήψη όλων των απαραίτητων αδειών,

ii. θα κατασκευάσει το σύνολο του αντικειμένου των μελετών του κατασκευαστικού σχεδιασμού με στόχο την πλήρη λειτουργική απόδοση του έργου,

iii. θα αναλάβει την λειτουργία και συντήρηση του έργου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύμβασης σύμπραξης, τις προδιαγραφές απόδοσης και το εγκεκριμένο από την Αναθέτουσα Αρχή σχέδιο λειτουργίας και συντήρησης, το οποίο θα καταρτιστεί από τον ΙΦΣ,

iv. θα επιστρέψει το έργο στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σύμβαση στο τέλος της Συμβατικής Περιόδου, με αντάλλαγμα την καταβολή πληρωμών διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης σύμπραξης, ο ιδιώτης θα αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης του Έργου, ενώ η Αναθέτουσα Αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμπραξης θα καταβάλλει ετήσιες πληρωμές (πληρωμές διαθεσιμότητας), σύμφωνα με το σχετικό μηχανισμό πληρωμών, που θα περιλαμβάνεται στη σύμβαση σύμπραξης και θα στηρίζεται σε προδιαγραφές ποιότητας, απόδοσης και αποτελεσμάτων.

Η διαγωνιστική διαδικασία που θα εφαρμοσθεί για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης  που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου θα είναι αυτή του «ανταγωνιστικού διαλόγου» ή η ανοιχτή διαδικασία.

Πηγή: insider.gr

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

Published

on

By

Όλοι και Όλες την Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ στην Κεντρική Πλατεία.

Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Καταγγέλλουμε το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που έπειτα από 588 ημέρες σφοδρών και πολύνεκρων βομβαρδισμών και πολεμικών επιχειρήσεων και αφού έχει σφαγιάσει πάνω από 61.000 νεκρούς και 119.000 τραυματίες, στην συντριπτική πλειοψηφία άμαχο πληθυσμό, κλιμακώνει την επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας με νέα επιχείρηση με το όνομα «Άρμα του Γεδεών». Με ξεδιάντροπο τρόπο και αποθρασυμμένοι από τους συμμάχους τους, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ισραηλινοί αξιωματούχοι, κάνουν λόγο ξεκάθαρα για κατοχή του συνόλου της περιοχής. Μάλιστα με την άρνηση να επιτρέψουν οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια, προκαλούν λιμό και προσπαθούν να διώξουν  τους παλαιστίνιους από τα σπίτια τους.Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως στην Γάζα τις επόμενες 48 ώρες κινδυνεύουν με θάνατο 14.000 μωρά, λόγω υποσιτισμού και έλλειψης φαρμάκων!

Εδώ και καιρό έχουν πέσει οι μάσκες για την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι εδώ, στον αγώνα για το δικαίωμα όλων των λαών να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους και όχι με τα σφαγεία για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών όλου του κόσμου.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και γενικότερα το λαό της Δράμας που γνωρίζουν τι πάει να πει γενοκτονία να  εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας

Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ

 

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε με πλήθος κόσμου, το Σάββατο 17 Μάη στον χώρο του Δημαρχείου Δράμας, η προγραμματισμένη εκδήλωση της Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Δράμας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Π.Ε.Α.Ε.Α.- Δ.Σ.Ε.),η οποία ήταν αφιερωμένη στα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Δράμας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, Παύλος Ιμσηρίδης, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων για τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού.

Η Μαρία Μάλλη, γραμματέας της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, στην ομιλία της με θέμα ” Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και η συμβολή του Ε.Λ.Α.Σ.. Το Κ.Κ.Ε. στην πρώτη γραμμή του αγώνα” στάθηκε  στη συμβολή της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού καθώς και του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, του αντάρτικου αγώνα, κατά των καταχτητών, που αναπτύχθηκε με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές στα υπό κατοχή κράτη.

Ανέδειξε  την προσπάθεια που γίνεται , με κατεύθυνση της ΕΕ να σβήσει η μνήμη αυτού του μεγαλειώδους αγώνα, μετονομάζοντας την 9η Μάη σε “Ημέρα της Ευρώπης” αλλά και πώς επιχειρείται η παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Αναφέρθηκαν πολύτιμα συμπεράσματα για τις σημερινές συνθήκες, του οξυμένου ανταγωνισμού μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και τη στάση των λαών για να βγουν στο προσκήνιο κατακτώντας  τη δική τους  εξουσία, την εργατική εξουσία, που μπορεί να διασφαλίσει την πραγματική ειρήνη.

Με αφορμή τα  80 χρόνια από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη, ως ένα μικρό αφιέρωμα στον πρωτοκαπετάνιο του Ε.Λ.Α.Σ., παρουσιάστηκε από τον Νικόλαο Θ. Γεωργιάδη η έρευνα – μελέτη του για την περίοδο του Θανάση Κλάρα στη Δράμα – στο βουνό Άρης Βελουχιώτης-, στα χρόνια πριν το ξέσπασμα του Β΄ΠΠ.

Στην ομιλία του με θέμα: “Θανάσης Κλάρας στη Δράμα, Άρης Βελουχιώτης στο βουνό”, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στοιχεία και μαρτυρίες από τα χρόνια, που μέσα από την επαφή του Θανάση Κλάρα με τους ακτήμονες και πάμφτωχους ανθρώπους “στα μικρά Μπούκια”, Παρανέστι σήμερα, ταυτίστηκε μαζί τους, ένιωσε τον πόνο τους, διέκρινε το άδικο.

Η  ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του Βελουχιώτη με την περιοχή της Δράμας και κάποια πρώτα στοιχεία για τον  Λεωνίδα Τσιμπλίδη, από το Περιθώρι, έναν από τους μαυροσκούφηδες του Άρη, προκάλεσαν και κράτησαν το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων.

Η εκδήλωση έκλεισε με επιλεγμένα αντάρτικα και ρεμπέτικα τραγούδια από φίλους μουσικούς.

Continue Reading

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

Published

on

By

Το όγδοο Παγκόσμιο Συνέδριο Πέτρας , της κύριας τεχνικοεπιστημονικής εκδήλωσης αφιερωμένης στον τομέα των Διακοσμητικών Λίθων, θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα μεταξύ 16 και 20 Ιουνίου 2025.

Το GSC2025 θα περιλαμβάνει μια σειρά από διαλέξεις, παρουσιάσεις πόστερ, στρογγυλές τράπεζες και εργαστήρια στους τομείς της Αρχιτεκτονικής, της Καινοτομίας και της Βιωσιμότητας. Εκτός από αυτές τις πρωτοβουλίες, προετοιμάζονται τεχνικές επισκέψεις και στιγμές δικτύωσης για να διασφαλιστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Τα θέματα του συνεδρίου θα επικεντρώνονται στα ακόλουθα θέματα:

Εξερεύνηση και χαρακτηρισμός φυσικών πετρωμάτων
Επιφανειακή και υπόγεια λατομεία
Μετασχηματισμός επεξεργασίας και νέα προϊόντα
Περιβαλλοντική και Κοινωνική Διακυβέρνηση (ESG)
Εξοπλισμός, εργαλεία και αναλώσιμα λατομείων και επεξεργασίας
Αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση στη βιομηχανία πέτρας
Υγεία και ασφάλεια
Κυκλική οικονομία και βιωσιμότητα
Πρότυπα, αδειοδότηση και επιθεώρηση
Φυσικές πέτρες στην αρχιτεκτονική και τις τέχνες
Γεωκληρονομιά και γεωδιατήρηση
Οικονομία και Αγορά

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Πέτρας 2025 διοργανώνεται από την Ελληνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλευτικών Ερευνών – ΕΕΓΜΕ και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μαρμάρων Μακεδονίας-Θράκης – ΣΕΜΜΘ.

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Εκπαιδευτικά3 μήνες ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Γιώργος Αγγελόπουλος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων: Όλοι στην απεργία

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Cinematherapy με τη συμμετοχή 1900 μαθητών των Σχολείων της Δράμας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

“Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

28 Φλεβάρη 2025 – 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ14 ώρες ago

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ14 ώρες ago

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες ago

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Δωρεά της Raycap: Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας το στρατόπεδο Ανδρικάκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Εργασιακές Σχέσεις – Χρόνος Εργασίας- Εργάνη και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Εκπαιδευτικά2 μήνες ago

Το 5ο Δημ. Σχολείο Δράμας στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιβολή Ειδικού Τέλους των Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ επί του ποταμού Νέστου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών