ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Νίκη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη  δηλώνει την στήριξη και αλληλεγγύη της στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας ενάντια στις απολύσεις, στις συνδικαλιστικές διώξεις και την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων τους καλώντας σωματεία, τοπικές κινήσεις, φοιτητικούς συλλόγους της περιφέρειας μας να εκφράσουν ενεργά την αλληλεγγύη τους.

Ο αγώνας των εργαζομένων αφορά όλους τους κατοίκους της Καβάλας, ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μια περιοχή όπου η φτώχεια και η μετανάστευση λεηλατεί τις ζωές μας δεν θα γίνει το πεδίο εφαρμογής των πιο βάρβαρων εργοδοτικών πολιτικών σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Η ελαστική εργασία, οι απολύσεις, οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν. Όσα εφαρμόζει η εταιρία Energean στην Καβάλα ταυτίζονται με τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων (με τελευταίο το νόμο Χατζηδάκη) για να  διαλύσουν τα σωματεία και κάθε συλλογική δράση που αντιστέκεται στους μισθούς πείνας και την ελαστικοποίηση της εργασίας και της ίδιας της ζωής.

Εδώ και δεκαετίες πουλούν παραμύθια στο λαό της περιοχής ότι τα πετρέλαια, οι αγωγοί, τα λιμάνια που ξεπουλιούνται θα φέρουν την «ανάπτυξη». Ανάπτυξη έχουν μόνο τα κέρδη των εταιριών που στα δύσκολα επιχορηγούνται και από το ελληνικό κράτος και την ΕΕ. Την ίδια στιγμή τα πάντα ιδιωτικοποιούνται, η ακρίβεια και η φοροληστεία λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, η φτώχεια στην περιφέρεια μας γιγαντώνεται.

Μόνη απάντηση  είναι η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη εργαζόμενων, λαού και νεολαίας. Η νίκη του αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας θα είναι νίκη για το σύνολο του λαού της περιοχής .

-Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις.
-Καμιά δίωξη απέναντι στους αγωνιζόμενους εργάτες.
-Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, χωρίς καμιά βλαπτική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, στο μισθό και στα δικαιώματά τους.
-Όχι στην εργολαβοποίηση του Πρίνου.
-Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, στη λειτουργία των εγκαταστάσεων, στο περιβάλλον της περιοχής.

Στηρίζουμε το Συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, 6 μ.μ. Πλατεία Καπνεργάτη, Καβάλα

top 30 ημερών

Exit mobile version