Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Δράμας δρομολόγησε τις δαπάνες για την Ονειρούπολη, κόντρα στη θέληση των πολιτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχός μας δεν αφουγκράζεται τη θέληση των δημοτών του, δρομολόγησε τις δαπάνες για την Ονειρούπολη

Την ώρα που αρκετοί πολίτες της Δράμας εκφράζουν την αντίθεσή τους, στα έξοδα που θα γίνουν για τη φετινή Ονειρούπολη, συμμετέχοντας σε διαδικτυακές ψηφοφορίες – δημοσκοπήσεις στα social media και σε ιστοσελίδες, με ανοικτές επιστολές στο Δήμαρχο, αλλά και σχολιάζοντας αναρτήσεις σχετικές με το θέμα, ζητώντας να δοθούν τα χρήματα αυτά ή μέρος αυτών για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, ο Δήμαρχός μας δεν κάνει κάποιο σχόλιο ή δήλωση για αυτό το θέμα και προχωρά στις απ’ ευθείας αναθέσεις και διαγωνισμούς.

Φυσικά δεν αποφασίζουν οι πολίτες μέσα από τα social media και με δημοσκοπήσεις που στερούνται κάθε επιστημονικής βάσεις. Υπάρχουν τα θεσμικά όργανα διοίκησης, όπου εκεί παίρνονται οι αποφάσεις.

Όταν όμως οι αποφάσεις αυτές είναι αντίθετες με το κοινωνικό αίσθημα, είτε από την αρχή, είτε γιατί στην πορεία προκύπτουν γεγονότα που κάνουν ανεπίκαιρες και χωρίς νόημα τις αποφάσεις αυτές, τότε πρέπει από ηθική υποχρέωση να επανεξεταστούν, όχι κατ’ ανάγκη να αλλάξουν, αλλά να επανεξεταστούν και να ενημερωθούν οι δημότες.

Θέλουμε μια στολισμένη για τις γιορτές Δράμα;

ΝΑΙ, όλοι μας τη θέλουμε γιατί θα μας αναπτερώσει.

Ο στολισμός όμως κοστίζει 20.000 ευρώ.

Μέχρι τα 180.000 ευρώ; δεν υπάρχει “χώρος” για το Νοσοκομείο;

Σίγουρα ο Δήμαρχός μας δεν στερείται ενημέρωσης και γνωρίζει τι πράττουν άλλοι Δήμοι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ας δούμε τι έκανε ο δικός μας Δήμος.

Στη Διαύγεια ανέβηκαν αποφάσεις του Δήμου Δράμας που αναθέτει απ’ ευθείας ή Διακηρύσσει Ανοικτούς Ηλεκτρονικούς Διαγωνισμούς

Οπτικοακουστική και φωτιστική κάλυψη Ονειρούπολης

Με την απόφαση 365/2020/01/12/2020 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας, με θέμα Έγκριση πρακτικού Νο1 και ανακήρυξη προσωρινού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής για την ανάθεση της υπηρεσίας «Οπτικοακουστική και φωτιστική κάλυψη Ονειρούπολης», εγκρίθηκε με πλειοψηφία η Οπτικοακουστική και φωτιστική κάλυψη Ονειρούπολης συνολικού ποσού 36.685,00 ευρώ.

Μειοψήφησαν τα μέλη της επιτροπής κ.κ. Χρυσοχοΐδη Ελευθέριου και Αποστολίδη Κυριάκου οι οποίοι είπαν ότι καταψηφίζουν το θέμα διότι δεν συμφωνούν με την όλη διοργάνωση της Ονειρούπολης με το σκεπτικό που θα γίνει και επιπλέον είναι πολύ μικρή η έκπτωση που δίνει ο μοναδικός οικονομικός φορέας που πήρε μέρος στον διαγωνισμό.

Η απόφαση στη Διαύγεια

Προμήθεια υλικών φωτισμού

Με την απόφαση 369/2020/01/12/2020 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας, με θέμα «Εφαρμογή της παρέκκλισης του άρθρου 6 παρ.10 του ν. 4412/2016 για την προμήθεια υλικών φωτισμού», αποφασίστηκε ομόφωνα όπως το θέμα να θεωρηθεί κατεπείγον για λήψη απόφασης.

Επίσης συμφωνήθηκε να υποδιαιρεθεί η συνολική δαπάνη των 100.628,95 ευρώ σε

  • Τμήμα Α – Τεχνική Υπηρεσία 64.510,65
  • Τμήμα Β – Αθλητικές εγκαταστάσεις 16.118,30
  • Τμήμα Γ – Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διακόσμου για τις ανάγκες στολισμού 20.000,00

Η Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διακόσμου για τις ανάγκες στολισμού, ποσού 20.000,00 ευρώ, να δοθεί με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης γιατί δεν ξεπερνά το 20% της συνολικής δαπάνης.

Τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση της προμήθειας των τμημάτων Α έως Β

Επειδή η απόφαση ήταν ομόφωνη, επικοινωνήσαμε με τον επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης Project Δράμα 2020, κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση για την θέση των μελών του Project 2020 που συμμετείχαν στην Επιτροπή κ.κ. Χρυσοχοΐδη Ελευθέριου και Αποστολίδη Κυριάκου που υπερψήφισαν την απόφαση.

Η συνέντευξη με τον κ Αλέξανδρο Τσιαμπούση.

Κύριε Τσιαμπούση, είμαι ο Πάνος Βασιλείου από το GoDrama.Gr, και θα ήθελα να μας εξηγήσετε τη στάση των μελών της παράταξης σας στην επιτροπή, όπου υπερψήφισαν την πρόταση να γίνει εφαρμογή της παρέκκλισης του άρθρου 6 παρ.10 του ν. 4412/2016 της προμήθειας υλικών φωτισμού και με τον τρόπο αυτό να δρομολογηθεί η απ’ ευθείας ανάθεση της Προμήθεια Χριστουγεννιάτικου διακόσμου;

Κύριε Βασιλείου, σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να ξεκαθαρίσω τη θέση μας.

Δεν είμαστε ανακόλουθοι, είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε μόνο έξοδα στολισμού. Θέλουμε την Δράμα και τα χωριά του δήμου μας στολισμένα και, επιπλέον, τα στολίδια είναι προμήθεια που μένουν στον δήμο και θα χρησιμοποιηθούν και τα επόμενα χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα Ονειρούπολης τα καταψηφίσαμε και θα τα καταψηφίσουμε.

Η απευθείας ανάθεση, για την οποία με ρωτάτε ξεχωρίζει 20.000€ ακριβώς γιατί η μεγάλη προμήθεια των 100 περίπου χιλιάδων έχει κολλήσει σε ενστάσεις και υπήρχε άμεση ανάγκη, τόσο για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό, όσο και για άλλες υπηρεσίες.

Η επίκληση της Ονειρούπολης προφανώς δεν μας βρίσκει σύμφωνους, αφού διαφωνούμε με τη διεξαγωγή οποιασδήποτε εκδήλωσης, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δίνεται μια λύση σε άμεσες ανάγκες του Δήμου, αφού δικαιολογείται το κατεπείγον.

Αυτοί είναι οι λόγοι που το υπερψηφίσαμε

Όλα τα υπόλοιπα της Ονειρούπολης τα καταψηφίσαμε κ θα τα καταψηφίσουμε, όπως προ είπα. Με τον στολισμό ωστόσο δε διαφωνούμε. Ίσα ίσα που ήταν η αρχική μας πρόταση.

Κύριε Τσιαμπούση σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ και εγώ κύριε Βασιλείου

Η απόφαση στη Διαύγεια

Υπηρεσίες Γραφ. Σχεδιασµού

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εγκρίνουμε τη δαπάνη «Δαπάνες διοργάνωσης Ονειρούπολης (Υπηρεσίες Γραφ. Σχεδιασµού)» και διαθέτουμε πίστωση ύψους ( 4.340,00 ) Ευρώ, για την πληρωμή της δαπάνης σε βάρος του ΚΑ 15.6471.02 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020

Η απόφαση στη Διαύγεια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος διανομών του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κοινωνικό Παντοπωλείο) του Δήμου Δράμας από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί  διανομή στις 479 οικογένειες – δικαιούχους του.

 Τα είδη που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους είναι τα εξής:

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 5lt, ηλιέλαιο 5lt, ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι, κριθαράκι, ρύζι, μακαρόνια, φακές, φασόλια, γάλα εβαπορέ, ντοματοχυμός, μέλι, χυμός πορτοκάλι, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου, κονσέρβα ζαμπόν, κονσέρβα σαρδέλα και τραχανάς.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέρχονται με την προσωπική τους κάρτα και την ταυτότητα τους αυστηρά την ημέρα και ώρα που είναι καταγεγραμμένη στην προσωπική τους κάρτα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ονειρούπολης Δήμου Δράμας – Οδηγίες Συμμετοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Δήμος Δράμας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πωλητές για τη διαδικασία συμμετοχής στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Ονειρούπολης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4849/2021.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι:

  • Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας σε βραχυχρόνιες αγορές
  • Άδειας πωλητών λαϊκών αγορών
  • Άδειας δραστηριοποίησης στο υπαίθριο εμπόριο (στάσιμο ή πλανόδιο)
  • Άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη

Διαδικασία

  1. Έκδοση προκήρυξης: Η προκήρυξη αναρτάται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» – OPENMARKET (openmarket.mindev.gov.gr) και στη σελίδα του Δήμου. Εκεί θα δημοσιευθούν ο Κανονισμός Λειτουργίας, έντυπο οδηγιών και υποδείγματα αιτήσεων.
  2. Υποβολή αιτήσεων: Γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά στο OPENMARKET με χρήση κωδικών Taxisnet. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τη βεβαίωση ή την άδεια που κατέχουν, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  3. Αποτελέσματα:
    • Εκδίδονται προσωρινά αποτελέσματα, με δυνατότητα υποβολής ενστάσεων εντός 15 ημερών.
    • Εκδίδονται τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής.
  4. Έγκριση και απόδοση θέσεων: Οι δικαιούχοι λαμβάνουν έγκριση συμμετοχής και θέση στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Η πράξη κοινοποιείται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και στη Δ.Ο.Υ. Δράμας.

Υποχρεώσεις πωλητών

  • Οι άδειες και βεβαιώσεις πρέπει να είναι σε ισχύ και να περιλαμβάνουν σχετικό ΚΑΔ.
  • Πριν τη χορήγηση της έγκρισης συμμετοχής απαιτείται η καταβολή του καθορισμένου τέλους στον Δήμο Δράμας (Ταμείο, τράπεζα ή e-banking).
  • Οι πωλητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τήρηση όλων των αγορανομικών, φορολογικών και υγειονομικών διατάξεων.
  • Επιτρέπεται υποβοήθηση/αναπλήρωση ή πρόσληψη υπαλλήλου με σχετική βεβαίωση, εκτός των χειροτεχνών – καλλιτεχνών.
  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση με τον ίδιο ΑΦΜ και σε μία κατηγορία πώλησης.
  • Σε περίπτωση μη επιθυμίας συμμετοχής, ο δικαιούχος οφείλει να το δηλώσει εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.
Τηλέφωνα: 25213 50686 – 687 – 689

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ξυπνήστε…..
Άρθρο του Μαργαρίτη Τζίμα, καθηγητή 
Είμαστε σε άλλες εποχές. Κακώς γίνεται η σύγκριση με το παρελθόν. Ποιός πρέπει να κυβερνά μια χώρα; Το κόμμα η οι άξιοι ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας;
Φιλελευθερισμός η σοσιαλισμός η κομμουνισμός;
Σήμερα δεν έχουν τόση αξία οι ετικέτες. Αξία έχουν τα αποτελέσματα σε μια διακυβέρνηση. Γίνεται καλλίτερη η ζωή των πολιτών από χρόνο σε χρόνο;. Τότε ναι αξίζει η πολιτική.
Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία.
Η δημοκρατία λένε έχει αξία. Ναι. Έχει τεράστια αξία.
Αλλά η διαβίωση;η απόλαυση των κοινωνικών αγαθών, του πολιτισμού δεν έχει μεγαλύτερη αξία;.
Πότε ο άνθρωπος χαίρεται περισσότερο;
Όταν έχει δημοκρατία με κοινωνικές ανισότητες η δημοκρατία με ισονομία και ισοπολιτεία;
Οι αλλαγές που γίνονται καθημερινά στη ζωή μας έχουν να κάνουν κυρίως με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας παρά με την πολιτική βούληση των εξουσιών.
Πολιτική βούληση υπάρχει όταν υπάρχει πολιτικός και κοινωνικός στόχος, όταν υπάρχουν ικανοί διοικούντες σε κάθε επίπεδο εξουσίας. Η πολιτική βούληση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός , ως κινητήρια δύναμη που μπορεί να ανατρέψει όλα τα κακώς κείμενα σε μια κοινωνία.
Το χάσμα των γενεών δεν είναι είναι μόνο χάσμα οικονομικό.
Η νεολαία προσδοκά ένα καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο.
Το εάν αυτά προέρχονται από την α η β ιδεολογία λίγο την ενδιαφέρει.
Σίγουρα έχουν γίνει βήματα βελτίωσης πολλά, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και γρηγορότερα. Άξιοι άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι στο περιθώριο της Δημοκρατίας μας γιατί δεν είναι του συστήματος, η γιατί έχουν μια φωνή ανεξαρτησίας που δύσκολα μπαίνει σε κομματικές προσταγές.
Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι το πρόβλημα.
Επιστράτευση, ενεργοποίηση , αξιοποίηση.
Όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα, όσοι και όσες είναι Έλληνες και Ελληνίδες με καθαρά οράματα, με στόχους έχουν θέση στη νέα πραγματικότητα.
Φωτισμένοι άνθρωποι δημιουργούν τη νέα πραγματικότητα. Αυτοί ξεφεύγουν από ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και μιζέριας και δημιουργούν αυτό που χρειάζεται η κοινωνία.
Είναι δυνατόν ακόμη να υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια μέσα σε χαρτοκιβώτια;
Ακούει κάνεις;
Η υψηλή πολιτική χρειάζεται. Όμως επείγοντα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα ο συνάνθρωπό μας.
Δε θίγεται το…. κόμμα μας αν επισημάνουμε τα αρνητικά. Είναι γεγονός πως πολλοί πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας παρά τον πολίτη που τους έστειλε στην εξουσία.
Εδώ ο ηγέτης τους ξηλώνει.
Η φωνή της κοινωνίας είναι ισχυρότερη από τη σιωπή πολλών πολιτικών.
Είναι ώρα παντού σε κάθε επίπεδο να αναθεωρηθούν πολλά .Στην πολιτική στην Εκκλησία,στην αυτοδιοίκηση.
Ας ξυπνήσουν μερικοί από το λήθαργο τους και ας δουλέψουν για τον συνάνθρωπο και όχι για τον εαυτό τους.
Μαργαρίτης Τζίμας
Καθηγητής
Πρώην υπουργός

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Κοινωνικό Φροντιστήριο από Δήμο Δράμας και Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ονειρούπολης Δήμου Δράμας – Οδηγίες Συμμετοχής

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Η Δράμα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο της εκπαίδευσης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Εκλογές 20193 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΕΛΛΑΔΑ3 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 μήνες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 μήνες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ4 μήνες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 μήνες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 μήνες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών