Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Οι πολίτες της Δράμας πληρώνουν την επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το ΕΣΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Θ. Ξανθόπουλος στο Κόκκινο Θεσ/νίκης: Οι πολίτες της Δράμας πληρώνουν την επιλογή της κυβέρνησης να μην ενισχύσει το ΕΣΥ-Μετά τις παραιτήσεις γιατρών, στο νοσοκομείο της πόλης δεν λειτουργούν ΜΕΘ και παθολογική κλινική

“Οτι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Δράμας συμβαίνει και σε άλλα νοσοκομεία. Οι δύο γιατροί της παθολογικής κλινικής παραιτήθηκαν γιατι δεν άντεξαν, έχουν εξουθενωθει. Ολα αυτά είναι απότοκο όσων έχουν περάσει οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Δράμας κατά την πανδημία όπου είχαμε πάνω από 300 θύματα. Το νοσοκομείο της Δράμας, παρόλα όσα λέει η ΝΔ, δεν ενισχύθηκε με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά του και να καταρρεύσουν”. Αυτά επεσήμανε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας Θεόφιλος, Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο της Θεσσαλονίκης. Και συμπλήρωσε:

“Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην ενισχύσει το ΕΣΥ. Σήμερα υπηρετούν 6.500 λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτές από την αρχή της πανδημίας. Όταν δεν κάνεις γενναία πολιτική προσλήψεων και αύξηση εισαγωγικού μισθού, οι θέσεις που προκηρύσσεις δεν θα καλυφθούν. Πριν λίγο καιρό παραιτήθηκε ο διευθυντής της ΜΕΘ. Ενα νοσοκομείο που δεν έχει εντατική δεν μπορεί να κάνει μεγάλες επεμβάσεις. Ενα νοσοκομείο που δεν έχει παθολογική κλινική παύει να είναι νοσοκομείο. Εμείς εδώ πληρώνουμε αυτή την αδιαφορία, την εχθρική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΕΣΥ. Αυτό είναι το πολιτικό δίδαγμα”, υπογράμμισε.

Οπως είπε, η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. “Οι 3 βουλευτές της περιοχής είδαμε τον υπουργό Υγείας, τον κ. Χρυσοχοϊδη και η μόνη λύση τους ήταν να αποσπαστούν γιατροί από τα όμορα νοσοκομεία. Αλλά και αυτοί επιβαρύνονται και δεν το δέχονται. Τελευταία σκέψη είναι να αποσπαστεί στρατιωτικός γιατρός για να αντιμετωπιστεί εκ των ενόντων το ζήτημα. Ειναι μια συνταγή της κυβέρνησης που όμως έχει αποτύχει. Αποσπάσεις γίνονταν μέχρι τώρα από Κ.Υγείας και όμορα νοσοκομεία. Δεν προχωρά όμως έτσι το θέμα αυτό. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να υπάρξει λύση άμεσα. Οι πολίτες της Δράμας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να διεκδικήσουν . Υπάρχει και μια θεσμική δυνατότητα να κηρυχθεί άγονο το νοσοκομείο για να επισπευσθούν οι διαδικασίες αλλά και αυτό θα αργήσει κάποιους μήνες”, πρόσθεσε.  

“Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νοσοκομεία σε απόσταση 25-30 χλμ και ότι πρέπει να έχουμε νοσοκομεία βάσης. Ηταν ένα προανάκρουσμα. Τώρα να δούμε τι θα κάνουμε. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι λευκή επιταγή. Τα προβλήματα είναι εδώ και πρέπει να απαντήσουμε. Εχουμε ένα σχέδιο, το θέσαμε υπόψη των πολιτών, το απέρριψαν αλλά επανέρχεται με δραματική επικαιρότητα η ανάγκη για ένα ισχυρό ΕΣΥ”. σημειωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

 Μιλώντας για το θέμα Φλωρίδη, υποστήριξε ότι νέος υπ. Δικαιοσύνης οισρτηλατούμενος από το ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ πάθος του, μπέρδεψε, έσφαλε και χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μια ρύθμιση που είχε κάνει η ΝΔ και η οποία καθιέρωνε την ασυλία των τραπεζικων στελεχών, επιτρέποντας στους ίδιους να αποφασίσουν αν διωχθεί ο εαυτός τους για κακουργηματική απιστία σε σχέση με επισφαλείς χορηγήσεις(θαλασσοδάνεια). Οπως είπε ήταν μια παράλογη ρύθμιση και ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στη Βουλή, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό. Δεν ειναι λοιπόν δυνατόν να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι ήταν προσωπικές απόψεις του υπουργού, καθώς είναι επίσης αδιανόητο επί προγραμματικών δηλώσεων να ακούγονται προσωπικές απόψεις.

Τέλος, αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι στην έκθεση της ΔΕΘ πρέπει να πάει ο νέος αρχηγός και να αναπτύξει το πρόγραμμά του. Οσο τα παρατείνουμε κινδυνεύει να μας ρίξει σε διαλυτική εσωστρέφεια και να μην ανταποκριθούμε στην υποχρέωση μας ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κόσμος περιμένει από ένα ΣΥΡΙΖΑ που πήρε περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους να αποτελέσει το εφαλτήριο, το αποκούμπι του για τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Δεν νομίζω ότι η παράταση της εκκρεμότητας θα βοηθήσει σε κάτι¨, κατέληξε.  

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τροποποίηση της Δράση 3δ.5-6.1 ΠΕΠ υφισταμένων επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Σας ενημερώνουμε ότι έγινε αποδεκτό από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία, Θράκη” το αίτημα του Επιμελητηρίου Δράμας  (αρίθμ. πρωτ.1313/22-09-2023) για την δράση με τίτλο  «Ενίσχυση για τον εκσυγχρονισμό – αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων, κατά προτεραιότητα σε τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (Δράση 3δ.5-6.1)» με θέμα Την τροποποίηση  Στο Κεφ. 10 «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ» το χωρίο:

Αίτημα Ενδιάμεσης Επαλήθευσης – Πιστοποίησης μπορεί να υποβληθεί έως και τέσσερεις (4) μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της επένδυσης να αντικατασταθεί ως εξής:

Αίτημα Ενδιάμεσης Επαλήθευσης – Πιστοποίησης μπορεί να υποβληθεί έως και ένα (1) μήνα πριν την καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της επένδυσης (30/11/2023).

Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους επενδυτές να υποβάλλουν μέχρι 30/11/2023 ενδιάμεσο αίτημα πληρωμής (έως 80%) με αποτέλεσμα την ενίσχυση της ρευστότητας τους μιας και δεν θα περιμένουν το τελικό αίτημα ολοκλήρωσης της επένδυσης έως 31/12/2023 καταληκτική ημερομηνία.

Το Επιμελητήριο Δράμας ευχαριστεί την ΕΥΔ- ΠΑΜΘ , τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και τον ΕΦΕΠΑΕ για την ανταπόκριση στο αίτημα του φορέα μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θ. Ξανθόπουλος: Να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θ. Ξανθόπουλος: Εφιαλτική η κατάσταση στις φυλακές Κομοτηνής-Να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας-Παραβίαση του Σωφρονιστικού Κώδικα τα διαγγέλματα Κασιδιάρη

“Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την διαδικασία απεξάρτησης των κρατουμένων και πρέπει η Επιτροπή μας να δει τι ακριβώς γίνεται. Επίσης, οι αγροτικές φυλακές είναι μία κατάκτηση του σωφρονιστικού μας συστήματος και είναι λάθος τα φίλτρα, τα εμπόδια που βάζουμε είτε με το ύψος των ποινών είτε με έμμεσους τρόπους για να εμποδίσουμε την ροή των κρατουμένων προς αυτές. Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι υπάρχει έλλειψη κρατουμένων στις αγτουικές φυλακές ενώ στις υπόλοιπες, τις κλειστές φυλακές, τα νούμερα είναι εφιαλτικά”, τόνισε ο βουλυτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, στην παρέμβαση του κατά την συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος,

Και πρόσθεσε: Μόλις προχθές επισκέφθηκα το Κατάστημα Κράτησης της Κομοτηνής και το λέω για να σοκάρω τα μέλη της Επιτροπής. Επί συνόλου χωρητικότητας 151 κρατουμένων, κρατούνται σήμερα 375 και επειδή ακριβώς οι φυλακές είναι παλαιού τύπου με τα μεταλλικά κρεβάτια, καταλαβαίνετε ότι γίνονται τριώροφα κρεβάτια με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν έχουν πού να φάνε, πού να σταθούν, δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι, δεν μπορούν να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα, ακόμη και η καταμέτρηση των κρατουμένων γίνεται σε συνθήκες επισφάλειας της ακεραιότητας των υπαλλήλων, είναι δηλαδή μία πολύ δύσκολη συνθήκη. Βεβαίως, ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικά μέτρα αλλά το λέω και αυτό για να το καταστήσω κοινό στην Επιτροπή, ότι η φυλακή του Νικηφόρου Δράμας είναι σχεδόν έτοιμη και πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν γιατί, πλην των άλλων της συνεισφοράς της γενικώς στο σωφρονιστικό σύστημα, μπορεί να αποσυμφορήσει και τη φυλακή της Κομοτηνής”.

Τέλος, αυτό που ειπώθηκε σχετικά με συγκεκριμένο κρατούμενο, ο οποίος έκανε κατάχρηση των δικαιωμάτων του για να απευθύνει πολιτικά μανιφέστα στην κοινωνία, είναι ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί την κοινωνία, το σωφρονιστικό σύστημα και θα το συζητήσουμε. Μου κάνει εντύπωση ότι μεγάλο μέρος τοποθέτησης του προλαλήσαντος συναδέλφου αφιερώθηκε, καταναλώθηκε στην υπεράσπιση του έγκλειστου από το να συνεισφέρει στον προβληματισμό και του τι κάνουμε την επόμενη μέρα. Είναι κάτι το οποίο θα το δούμε από τις επόμενες συνεδριάσεις, πάντως προς το παρόν αυτό που απασχολεί την κοινωνία είναι το πώς αυτός ο άνθρωπος απηύθυνε διαγγέλματα και μάλιστα κατά πληροφορίες οργάνωσε μέχρι και ολόκληρο συνέδριο και αυτό είναι πέρα και έξω από τον Σωφρονιστικό Κώδικα και από τα δικαιώματα του κρατουμένου”, κατέληξε.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη τίμησε με την επίσκεψη της το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Δράμας.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την Υφυπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας.

Σε μια πολύωρη συνεργασία μαζί της είχαμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε και να παρουσιάσουμε την Δράμα και τις δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη και ειδικότερα στον άξονα των ειδικών μορφών τουρισμού.

Η Υφυπουργός συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανο Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελο Καλλία και τον Πρόεδρο των Επισιτιστών Άγγελο Τοπαλίδη, επισκέφτηκε όλους τους εκθέτες στο φεστιβάλ, δοκιμάζοντας τα δραμινά προϊόντα, ανταλλάσσοντας απόψεις και συζητώντας μαζί τους για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της γαστρονομίας και του τουρισμού στην περιοχή μας .

Στο χαιρετισμό της, αφού συνεχάρη το Επιμελητήριο Δράμας, την Ένωση Ξενοδόχων και το Σύλλογο Επισιτιστών για την διοργάνωση  αλλά και ειδικότερα για τον χαρακτήρα αλληλεγγύης που δόθηκε στο φεστιβάλ με στόχο την βοήθεια των πληγέντων  σε Θεσσαλία και  Έβρο , ανέφερε το πόσο σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το τοπικό χαρακτήρα και εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν του κάθε τόπου.  Ειδικότερα αναφέρθηκε στην  περαιτέρω ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού & την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό που μπορεί  να δώσουν ουσιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Το Υπουργείο εργάζεται έντονα και προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την συμμετοχή περιοχών όπως η Δράμα.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ευχαριστώντας την Υφυπουργό κα Έλενα Ράπτη, για την υποστήριξη της, παρέθεσαν  γεύμα γευσιγνωσίας με συνταγές από δραμινά προϊόντα και κρασιά όπως επίσης και σε μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της γαστρονομικής ταυτότητας, με στόχο την προβολή της περιοχής μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Περιφερειακές 20233 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Περιφερειακές 20231 εβδομάδα πριν

“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα

Δημοτικές 20238 ώρες πριν

H ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ8 ώρες πριν

Τροποποίηση της Δράση 3δ.5-6.1 ΠΕΠ υφισταμένων επιχειρήσεων

Δημοτικές 202310 ώρες πριν

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 5ο )

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Πλούσιος ο απολογισμός έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Επίσκεψη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και στα Δικαστήρια Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Στον Δήμο μας υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 40.000.000 €»

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 4ο )

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (μέρος 3ο )

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Το πρόγραμμά μας για τις σχολικές μονάδες

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Επίσκεψη στο ΚΔΑΥ Δράμας

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (Μέρος 2ο )

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών