Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ονειρούπολη 2021-2022 – Έναρξη προετοιμασίας Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΗ + ΖΩΗ

Αν και ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης είναι πλέον πολύ μικρός και καμιά εργασία δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Αν και ο κορονοϊός βασανίζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη Δράμα

Αν και είναι έκδηλη και απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία όλων των Δραμινών για την πραγματοποίηση της φετινής Ονειρούπολης.

Η δημοτική αρχή δεν θεώρησε αναγκαία τη συζήτηση του θέματος και χρειάστηκε να το ζητήσει ο επικεφαλής της παράταξής μας Κυριάκος Χαρακίδης.

Το μεγάλο ενδιαφέρον και η σημαντικότητα του θέματος αποδείχθηκε από τη διάρκεια της συζήτησης (περισσότερο από 2 ώρες) και από τις σημαντικές τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων.

Ανησυχία προκλήθηκε και στην πλευρά της αδιάφορης και μόνιμα καθυστερημένης δημοτικής αρχής, αλλά αντί να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει θετικά, προτίμησε να επιτεθεί στην παράταξή μας.

Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου και μόνο αυτή είναι που βάζει σε κίνδυνο την Ονειρούπολη και αυτό φαίνεται από την μεγάλη καθυστέρηση των προετοιμασιών που οδήγησε τη δημοτική αρχή να προτείνει ακόμα και την αναβολή της έναρξής της.

Η παράταξή μας «πόλη + ζωή» -που ως διοίκηση του Δήμου διοργάνωσε απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις της Ονειρούπολης -και με τη συνδρομή της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά και με τις υπηρεσίες του δήμου αποκλειστικά-, με έργα και όχι μόνο με λόγια, ανέδειξε ακόμη περισσότερο την Ονειρούπολη ως την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.

Και ως αντιπολίτευση, πέρυσι με τον κορονοϊό να έχει μπει απειλητικά στην καθημερινότητά μας, ήμασταν οι μόνοι που καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για τη διεξαγωγή της Ονειρούπολης στο απειλητικό περιβάλλον της πανδημίας.

Το ίδιο κάναμε και φέτος. Ζητήσαμε με τον πιο απόλυτο και σαφή τρόπο να διεξαχθεί η Ονειρούπολη καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που θα περιορίζουν την μεταδοτικότητα του κορονοϊού. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή, που επισήμως αναγνώρισε την αδυναμία της να διοργανώσει την Ονειρούπολη και να διασφαλίσει την ποιότητα που απαιτείται για την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, ενώ φάνηκε να κατανοεί την ανάγκη να αποδεχτεί τις προτάσεις μας, αρνείται να τις εφαρμόσει. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Έχει ήδη συμφωνήσει για το μοίρασμα των 340.000 € και έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πού θα γίνουν οι αναθέσεις των εργασιών, από τις οποίες ορισμένες είναι περιττές, αφού αφορούν δράσεις που αν υλοποιηθούν δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η εισήγηση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε εκ των υστέρων ανάθεση εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (τοπογραφική αποτύπωση του χώρου της Ονειρούπολης, η οποία υπάρχει ήδη και χρησιμοποιήθηκε σε επίσημα έγγραφα), μια ενέργεια προδήλως παράνομη, την οποία απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο, αφού την υπερψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαμσάκου και του κ. Καλλινικίδη.

Οι εκφρασμένες και διαπιστωμένες προθέσεις παρανομιών και οι προαποφασισμένες με πλήρη αδιαφάνεια αναθέσεις ύψους 340.000 € δικαίωσαν απόλυτα την παράταξή μας που απείχε από την διαπαραταξιακή επιτροπή των αντιδημάρχων του κ. Μαμσάκου (κ. Καλλινικίδη και κ. Εφραιμίδη). Μετά και αυτές τις εξελίξεις, διαφαίνεται ότι και η διαπαραταξιακή αποτελεί πλέον παρελθόν και για άλλες παρατάξεις.

Επειδή, μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις και προθέσεις, είναι πλέον ξεκάθαρος ο δρόμος που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου, και επειδή περισσότερες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις θα κάνουν κακό στην Ονειρούπολη, αλλά κυρίως επειδή δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες και συνεδριάσεις οργάνων που η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής της δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις αγνοώντας τους νομικούς και ηθικούς φραγμούς, η παράταξή μας δεν θα συμμετέχει στις διαδικασίες και τις συνεδριάσεις οργάνων –πλην του δημοτικού συμβουλίου- που θα αφορούν στη διοργάνωση της Ονειρούπολης. Εξάλλου, η υλοποίηση των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί αφορά την δημοτική αρχή και μόνο.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στη διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης (2021-2022) και οι στόχοι, δηλαδή να μην επιτραπεί η υπερμετάδοση του κορονοϊού, να δώσει πνοές χαράς και αισιοδοξίας στα παιδιά και τους νέους και ανάσα επιβίωσης στην τοπική μας, οικονομία, να γίνουν εφικτοί.

 

Γραφείο Τύπου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 7 Οκτωβρίου η εκλογή Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων Δράμας και Ηλείας, ως και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 81 χρόνια από την Βουλγαρική Θηριωδία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τέλεση επετειακών εκδηλώσεων για τα 81 χρόνια από την Βουλγαρική Θηριωδία στην μνήμη των θυμάτων από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής στον Δήμο Δράμας

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022
 • 7:30 – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος , Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης 10:00- Προσέλευση επισήμων 10:30- Τέλεση Μνημοσύνου Ομιλία από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο για την επέτειο της ημέρας
 • Εν πομπή μετάβαση στο σημείο Σφαγιασθέντων, έναντι Ξενοδοχείου <<Ξενία>> με ενδιάμεση στάση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Δημάρχου Δράμας Θεόφιλου Αθανασιάδη στην ομώνυμη οδό.
 • Επιμνημόσυνη δέηση
 • Κατάθεση στεφάνων
 • Τήρηση ενός λεπτού σιγής
 • Εθνικός Ύμνος
 • Λήξη Τελετής
ΔΡΑΜΑ ( ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΟΡΥΛΟΒΟΥ) – Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022
 • 17:30- Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Κορυλόβου
 • Κατάθεση στεφάνων
 • Τήρηση ενός λεπτού σιγής
 • Εθνικός Ύμνος
 • Λήξη Τελετής

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

 • 17:45- Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Αδελφών Μαίρης και Σταματίας Ζαχαροπούλου , Ελένης Μπρέζα, Χρηστάκου Ζεφαλή και Ιωάννη Μαυρίδη
 • Κατάθεση στεφάνων
 • Τήρηση ενός λεπτού σιγής
 • Εθνικός Ύμνος
 • Λήξη Τελετής

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για τη σφαγή της Δράμας της 29ης Σεπτεμβρίου 1941

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ 29ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1941

 

Κατά τη Βουλγαρική Κατοχή  στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1941-1944), ο δραμινός πληθυσμός βίωσε μια πρωτοφανή σε σκληρότητα βία από τις δυνάμεις κατοχής. Τα εκτεταμένα  βουλγαρικά αντίποινα συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και χαράχτηκαν στη δημόσια μνήμη ως «η σφαγή της Δράμας».

Ως εξέγερση και σφαγή της Δράμας  αναφέρεται η εξέγερση των Ελλήνων ενάντια στην βουλγαρική κατοχή και τον επιχειρούμενο εκβουλγαρισμό, και η σφαγή που ακολούθησε από τις δυνάμεις κατοχής. Η εξέγερση ξέσπασε στις 28 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε μέχρι τις 2 Οκτωβρίου του 1941, ενώ μέχρι τις 5 του ίδιου μήνα, οι βουλγαρικές δυνάμεις εκτόπισαν τους Έλληνες αντάρτες και πρόσφυγες από τους γειτονικούς ορεινούς όγκους.

Αποτέλεσε την πρώτη μαζική λαϊκή εξέγερση στον ελλαδικό χώρο αλλά και ένα από τα πρώτα (αναφέρεται και ως το πρώτο) σε ευρωπαϊκή κλίμακα κίνημα εναντίον του Άξονα. Μετά την καταστολή του κινήματος ακολούθησαν μαζικά αντίποινα κυρίως στον νομό Δράμας από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής. Σφαγές κατά Ελλήνων έλαβαν χώρα στην πόλη της Δράμας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή όπως στο Δοξάτο, τη Χωριστή, την Αδριανή, την Προσοτσάνη, τα Κουδούνια, τον Καλό Αγρό, το Νικοτσάρα, το Μυλοπόταμο, τα Κύργια κ.λπ., ενώ λίγοι ήταν οι οικισμοί που δεν μέτρησαν νεκρούς.

Η Σφαγή του δραμινού λαού ήταν μία ακόμη θυσία ανάμεσα στις τόσες πολλές που υπέστησαν οι Έλληνες κατά τους απελευθερωτικούς τους αγώνες διαχρονικά. Τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1941 απέδειξαν ότι οι πρωτοπόροι Έλληνες της εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας ήταν οι Δραμινοί που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν, αλλά δεν συμβιβάστηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν βουλγαρογράφτηκαν.

Οι Δραμινοί που πολέμησαν στο βουνό και στην πόλη, στο χωριό και στην κωμόπολη, άοπλοι και ένοπλοι, επιλέγοντας τον αγώνα κατά του κατακτητή και όχι τη συνεργασία μαζί του, προτιμώντας την ελευθερία και όχι τη σκλαβιά. Οι Δραμινοί που έπεσαν θύματα στην άνιση πάλη κατά των Βούλγαρων φασιστών ποτίζοντας με αίμα το δέντρο της ελευθερίας της Ελλάδας από την αρχή της Κατοχής.

ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ!

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Advertisement
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

“Εξαιτίας του με απέλυσαν” είπε ο 25χρονος δολοφόνος του Δημήτρη στην Χρυσούπολη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Πρόσληψη 7 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δήμο Δράμας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Υποχρεωτικός εφοδιασμός αλυσίδων, αντιολισθητικών μέσων ή χιονολάστιχα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δραμινή ισχυρίστηκε ψευδώς ότι της έκλεψαν χρήματα και διάφορα χρυσαφικά

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακό άγαλμα του Ηρακλή στους Φιλίππους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η απονομή των ετήσιων βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση παράταξης “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Αριστειδης Μωυσιαδης: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ…

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Στο καθεστώς «Απάτητα Βουνά» το Φαλακρό

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Στη Δράμα η έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Επιστολή παραίτησης Γαλόπουλου από Αντιδήμαρχος Κ. Νευροκοπίου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ4 εβδομάδες πριν

Η ιστορία και η εξέλιξη των καζίνο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Συνελήφθη στη Δράμα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

2022 Παγκόσμιο Κύπελλο: Τα καλύτερα στοιχήματα, κορυφαία αουτσάιντερ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Στις 7 Οκτωβρίου η εκλογή Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Φρίκη στην Καβάλα: «Παγίδα θανάτου» σε γυναίκα και μωρό από τον δολοφόνο

Πολιτιστικά3 ημέρες πριν

«Τραντέλληνες», το μουσικό αναλόγιο του Δραμινού Λογοτέχνη Γιάννη Χαριτάντη

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Υποχρεωτικός εφοδιασμός αλυσίδων, αντιολισθητικών μέσων ή χιονολάστιχα

Εκπαιδευτικά4 ημέρες πριν

Έναρξη εγγραφών Γ’ φάσης στο Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 81 χρόνια από την Βουλγαρική Θηριωδία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη για τη σφαγή της Δράμας της 29ης Σεπτεμβρίου 1941

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Στο καθεστώς «Απάτητα Βουνά» το Φαλακρό

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Project για τη Δράμα: Θετική Ψυχολογία και Ποιότητα Ζωής στους Νέους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

“Εξαιτίας του με απέλυσαν” είπε ο 25χρονος δολοφόνος του Δημήτρη στην Χρυσούπολη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Δ ΄Κύκλος Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab40

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Κάποιος που υπήρξε Project, έστω και για λίγο, παραδίδει την έδρα του…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απούσα η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από τη δημιουργία Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η απονομή των ετήσιων βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Αιτήσεις συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας 2022-2023

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών