Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ονειρούπολη 2021-2022 – Έναρξη προετοιμασίας Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΗ + ΖΩΗ

Αν και ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης είναι πλέον πολύ μικρός και καμιά εργασία δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Αν και ο κορονοϊός βασανίζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη Δράμα

Αν και είναι έκδηλη και απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία όλων των Δραμινών για την πραγματοποίηση της φετινής Ονειρούπολης.

Η δημοτική αρχή δεν θεώρησε αναγκαία τη συζήτηση του θέματος και χρειάστηκε να το ζητήσει ο επικεφαλής της παράταξής μας Κυριάκος Χαρακίδης.

Το μεγάλο ενδιαφέρον και η σημαντικότητα του θέματος αποδείχθηκε από τη διάρκεια της συζήτησης (περισσότερο από 2 ώρες) και από τις σημαντικές τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων.

Ανησυχία προκλήθηκε και στην πλευρά της αδιάφορης και μόνιμα καθυστερημένης δημοτικής αρχής, αλλά αντί να κινητοποιηθεί και να αντιδράσει θετικά, προτίμησε να επιτεθεί στην παράταξή μας.

Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου και μόνο αυτή είναι που βάζει σε κίνδυνο την Ονειρούπολη και αυτό φαίνεται από την μεγάλη καθυστέρηση των προετοιμασιών που οδήγησε τη δημοτική αρχή να προτείνει ακόμα και την αναβολή της έναρξής της.

Η παράταξή μας «πόλη + ζωή» -που ως διοίκηση του Δήμου διοργάνωσε απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις της Ονειρούπολης -και με τη συνδρομή της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά και με τις υπηρεσίες του δήμου αποκλειστικά-, με έργα και όχι μόνο με λόγια, ανέδειξε ακόμη περισσότερο την Ονειρούπολη ως την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή.

Και ως αντιπολίτευση, πέρυσι με τον κορονοϊό να έχει μπει απειλητικά στην καθημερινότητά μας, ήμασταν οι μόνοι που καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για τη διεξαγωγή της Ονειρούπολης στο απειλητικό περιβάλλον της πανδημίας.

Το ίδιο κάναμε και φέτος. Ζητήσαμε με τον πιο απόλυτο και σαφή τρόπο να διεξαχθεί η Ονειρούπολη καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που θα περιορίζουν την μεταδοτικότητα του κορονοϊού. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή, που επισήμως αναγνώρισε την αδυναμία της να διοργανώσει την Ονειρούπολη και να διασφαλίσει την ποιότητα που απαιτείται για την μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, ενώ φάνηκε να κατανοεί την ανάγκη να αποδεχτεί τις προτάσεις μας, αρνείται να τις εφαρμόσει. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Έχει ήδη συμφωνήσει για το μοίρασμα των 340.000 € και έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πού θα γίνουν οι αναθέσεις των εργασιών, από τις οποίες ορισμένες είναι περιττές, αφού αφορούν δράσεις που αν υλοποιηθούν δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η εισήγηση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε εκ των υστέρων ανάθεση εργασιών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (τοπογραφική αποτύπωση του χώρου της Ονειρούπολης, η οποία υπάρχει ήδη και χρησιμοποιήθηκε σε επίσημα έγγραφα), μια ενέργεια προδήλως παράνομη, την οποία απέρριψε το δημοτικό συμβούλιο, αφού την υπερψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαμσάκου και του κ. Καλλινικίδη.

Οι εκφρασμένες και διαπιστωμένες προθέσεις παρανομιών και οι προαποφασισμένες με πλήρη αδιαφάνεια αναθέσεις ύψους 340.000 € δικαίωσαν απόλυτα την παράταξή μας που απείχε από την διαπαραταξιακή επιτροπή των αντιδημάρχων του κ. Μαμσάκου (κ. Καλλινικίδη και κ. Εφραιμίδη). Μετά και αυτές τις εξελίξεις, διαφαίνεται ότι και η διαπαραταξιακή αποτελεί πλέον παρελθόν και για άλλες παρατάξεις.

Επειδή, μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις και προθέσεις, είναι πλέον ξεκάθαρος ο δρόμος που θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου, και επειδή περισσότερες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις θα κάνουν κακό στην Ονειρούπολη, αλλά κυρίως επειδή δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες και συνεδριάσεις οργάνων που η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής της δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις αγνοώντας τους νομικούς και ηθικούς φραγμούς, η παράταξή μας δεν θα συμμετέχει στις διαδικασίες και τις συνεδριάσεις οργάνων –πλην του δημοτικού συμβουλίου- που θα αφορούν στη διοργάνωση της Ονειρούπολης. Εξάλλου, η υλοποίηση των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί αφορά την δημοτική αρχή και μόνο.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στη διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης (2021-2022) και οι στόχοι, δηλαδή να μην επιτραπεί η υπερμετάδοση του κορονοϊού, να δώσει πνοές χαράς και αισιοδοξίας στα παιδιά και τους νέους και ανάσα επιβίωσης στην τοπική μας, οικονομία, να γίνουν εφικτοί.

 

Γραφείο Τύπου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θ. Ξανθόπουλος στο Blue Sky: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου-Το κρίσιμο είναι η νέα ηγεσία να συνθέσει, να εμπνεύσει και ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών

“Εχω εκφράσει από τη πρώτη στιγμή την υποστήριξη μου στην Εφη Αχτσιόγλου. Θεωρώ ότι είναι η βέλτιστη λύση. Το ποιός θα βγεί θα το αποφασίσουν οι πολίτες.

Η πεμπτουσία του ζητήματος όμως είναι την επόμενη μέρα ο επικεφαλής να πετύχει μια σύνθεση έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτή την ώθηση που του δίνει ο κόσμος, οι 150.000 που ήρθαν και ψήφισαν¨, τόνισε μιλώντας στον Blue Sky και την εκπομπή Παρεμβάσεις, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Και όπως συμπλήρωσε, αυτό είναι απαραίτητο, ώστε “να ξαναβρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο, να επουλώσει τις πληγές του και κυρίως να εμπνεύσει αισιοδοξία στον κόσμο ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις είτε της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε της αυριανής κυβέρνησης”.

Οπως είπε, όποιος και να βγει “θα πρέπει να κάνει συνθέσεις για να οικοδομήσουμε τον τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας με βάση την εμπειρία, την ανάγκη της κοινωνίας και το αίσθημα της ευθύνης… Είμαστε δύσκολα, η κοινωνία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αθροίζει κραυγαλέες εμφατικές αποτυχίες και πρέπει να δώσουμε στη κοινωνία μια νότα αισιοδοξίας ότι εμείς μπροούμε και αυτό δεν μπορεί να το απεμπολήσει κανένας. Με αυτή την έννοια είμαι αισιοδοξος”. τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ξανθόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι διαρρηγνύει το παραδοσιακό 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες ύπνος. “Όταν το Σύνταγμα μιλά για προστασία του δικαιώματος στην εργασία, εννοεί την υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει εργασία στους πολίτες.

Εδώ προστατεύεται το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να λειτουργεί η επιχείρησή του που είναι σε αντίθεση με το δικαίωμα του συνδικάτου να υπερασπίσει την απεργία του. Οι εργαζόμενοι είναι ουαιαστικά αφοπλισμένοι. Υπάρχει ανασφάλεια, αδήλωτη εργασία, ανεργία. Αυτό το νομοσχέδιο περιορίζει ουσιωδώς την θεσμική δυνατότητα όσων διεκδικούν και αυτό έχει σημασία και για την ποιότητα της κοινωνίας που θέλουμε να οικοδομήσουμε”, κατέληξε.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο 5 συναντήσεων για ενήλικες με στόχο την ενίσχυση της αυτοεικόνας και την προσωπική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων/ουσών. Σας προσκαλούμε σε ένα «ταξίδι» διερεύνησης των αποθεμάτων και ικανοτήτων μας και της ανάδειξης της μοναδικότητάς μας μέσα σε ένα πλαίσιο εχεμύθειας, σεβασμού, εμπιστοσύνης και αποδοχής.

Το σεμινάριο θα γίνεται κάθε Τρίτη 10.30π.μ.-12.00 στο χώρο της «ΔΡΑΣΗΣ» (Θεμιστοκλέους 2, 1ος όροφος – Τηλ. 2521030053) και οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 και 31/10.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, είτε τηλεφωνικά στο 2521030053 (υπόψη Ευανθία Τάζογλου), είτε ηλεκτρονικά στο drasidrama@gmail.com, γράφοντας τα στοιχεία σας:  Όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Συντονίστρια: Ευανθία Τάζογλου, MScPhD Ψυχολόγος – Συστημική Θεραπεύτρια Ζευγαριών.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής.

Όλες οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Δράμας  «ΔΡΑΣΗ» υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/ουσών.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας

Στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας, η γαστρονομία μας αποκτά φωνή και χρώμα χάρη στην ανεκτίμητη υποστήριξη των χορηγών μας! 🌾🍷

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον μέγα χορηγό μας, την Wonderplant A.E., που στηρίζει θερμά την προσπάθειά μας!
Η προσφορά σας μας βοηθά να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στις γεύσεις της περιοχής μας και να δείξουμε την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά μας. Είστε ανεκτίμητοι συνεργάτες και εκτιμούμε βαθύτατα την υποστήριξή σας! 🙏
Σας προσκαλούμε όλους από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου για να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία της γαστρονομίας μας στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας!

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Χριστόφορος Παυλίδης εξαγόρασε το 100% όλων των εταιρειών του ομίλου “Παυλίδης Μάρμαρα”

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Αναζητώντας τη Δράμα στον τουριστικό χάρτη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20237 ημέρες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Περιφερειακές 20232 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ11 ώρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον ιατρό – χειρουργό Γιώργο Βράκα

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Εκλογές 20191 ημέρα πριν

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Άρθρο του Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Αγαπάμε την πόλη μας – Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της #2

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Επαφές του Γιώργου Παπαδόπουλου και υποψηφίων της Επανεκκίνησης

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 20232 ημέρες πριν

“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Μεγαλειώδης συγκέντρωση της παράταξης «συνΕργάζομαι»

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών