Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παραίτηση 12 γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Δελτίο τύπου  του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας

Η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Δράμας ολοκληρώνεται επιτυχώς, ταυτόχρονα ολοκληρώνεται και η διάλυσή του.

Η κατάσταση στο ΓΝΔράμας είναι πλέον έκρυθμη. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένως για την τραγική υποστελέχωση της Παθολογικής κλινικής. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η υπομονή και η σωματική αντοχή των δύο παθολόγων, που είχαν απομείνει την τελευταία διετία εξαντλήθηκε.

Οι ατελείωτες ώρες εργασίας τους , χωρίς δυνατότητα λήψης ρεπό μετά την εφημερία τους, χωρίς δυνατότητα λήψης των κανονικών ημερών άδειάς τους (καθώς το νοσοκομείο οφείλει τουλάχιστον 100 ημέρες άδειας σε εκάστη), η σταδιακή αποψίλωση του τμήματος από ειδικευόμενους γιατρούς, η λειτουργία τού τμήματος επί διετίας με “ξένους” γιατρούς στις εφημερίες, που δεν γνωρίζουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς, τους εξανάγκασσν σε παραίτηση.

Η τελευταία επιμελήτρια έχει υποβάλλει την παραίτησή της και έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ.

Η διευθύντρια έχει απομείνει μόνη της εγκλωβισμένη σε ένα τμήμα ,που πονάει και αγαπάει αλλά, που δυστυχώς, δεν μπορεί άλλο να λειτουργήσει με ασφάλεια για την ίδια και για τους ασθενείς της. Η υποβολή της παραίτησής της στις 2 Οκτωβρίου είναι πλέον γεγονός.

Η διοίκηση του ΓΝΔράμας ,σύμφωνα με τις προφορικές δηλώσεις της, αδυνατεί πλέον να βρει λύσεις για τη κάλυψη του προγράμματος λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής.

Παρά τις καθημερινές παρακλήσεις της διευθύντριας της Παθολογικής και τις συγκεκριμένες λύσεις, που προτείνει στη διοίκηση ( μετακίνηση όλων των αγροτικών ιατρών του νομού στην παθολογική κλινική, κάλυψη όλων των ημερών του μήνα στο ΤΕΠ με γενικούς γιατρούς, απόσπαση 2 παθολόγων από τους 11, που υπηρετούν στο νοσοκομείο Καβάλας, κα ).

Παρά τις επιστολές, που έχει στείλει στην 4η ΥΠΕ, στον Υπουργό Υγείας αλλά και στην Εισαγγελία Δράμας. Όπου επισημαίνει την αδυναμία περαιτέρω λειτουργίας της κλινικής και ζητά ή το κλείσιμο της κλινικής ή την εφημέρευση ανά 3 μέρες, με την συνεπικουρία του νοσοκομείου Καβάλας.

Καμμία ανταπόκριση προς τα αιτήματά της!

Ως απάντηση, η διοίκηση μία μέρα μετά την υποβολή της παραίτησης της διευθύντριας Παθολογικής, με την εισήγηση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας, αποφάσισε και απέστειλλε την Παρασκευή 4/10 μαζικό εντέλλεσθε στους ειδικούς γιατρούς του παθολογικού τομέα αλλά και στους ειδικευόμενους της καρδιολογικής κλινικής για ταυτόχρονη συνεφημέρευση τόσο στα τμήματά τους όσο και στο ΤΕΠ Παθολογικής, ως παθολόγοι.

Αποφάσισε λοιπόν η διοίκηση του ΓΝΔράμας την εφαρμογή Τομέα στο νοσοκομείο μας , χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη νομοθεσία, καθώς η απόπειρα εφαρμογής του μέτρου από την πρώην υπουργό κ.Γκάγκα , αποσύρθηκε άμεσα μετά τις έντονες αντιδράσεις όλου του ιατρικού κόσμου της χώρας.

Το συγκεκριμένο ομαδικό εντέλλεσθε έχει αρκετές πρωτοτυπίες, καθώς συνηθίζεται, όπως γνωρίζουμε, το εντέλλεσθε να είναι προσωπικό και ονομαστικό στον κάθε γιατρό, που απευθύνεται. Στην διατύπωση του σχετικού εγγράφου δεν αποσαφηνίζεται με κανέναν τρόπο, ποιός γιατρός έχει την ευθύνη της εφημερίας στο ΤΕΠ Παθολογικής τις μέρες, που πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι γιατροί των άλλων ειδικοτήτων.

Και πέρα από την αντιποίηση της ιατρικής ειδικότητας, που νομιμοποιεί με το έγγραφο της, αποφάσισε ότι ένας εργαζόμενος γιατρός μπορεί την μέρα της εφημερίας του , να εφημερεύει ταυτόχρονα σε δύο τμήματα. Και στη μονάδα τεχνητού νεφρού και στο ΤΕΠ Παθολογικής οι νεφρολόγοι. Στη μονάδα της καρδιολογικής , στην καρδιολογική κλινική αλλά και στο ΤΕΠ Παθολογικής οι καρδιολόγοι , ειδικοί και ειδικευόμενοι, σε διπλό ρόλο. Κι ούτω καθ’εξής.

Να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι έλαβαν το εντέλλεσθε χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση από την ιατρική υπηρεσία ,που εισηγήθηκε και από τη διοίκηση, που αποφάσισε.

Η πρακτική  “ αποφασίζουμε και διατάσσουμε ” έγινε πλέον πράξη και στο νοσοκομείο μας!

Το μεσημέρι της Δευτέρας 7/10 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των ιατρών του παθολογικού τομέα, παρουσία και της διευθύντριας της Παθολογικής, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη λύση, που ευφυώς βρήκε η διοίκηση, καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να βοηθηθεί στη λειτουργία τους τμήματός της από γιατρούς, που δεν έχουν τις γνώσεις, που απαιτούνται για τη διαχείριση των παθολογικών περιστατικών και εμμένει στις δικές της προτάσεις για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του τμήματος της.

Η απόφαση της συνέλευσης,  προκειμένου να καταγγελθεί αφ’ενός η επικίνδυνη για τους γιατρούς αλλά και για τους ασθενείς αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας, που αποφασίστηκε στο νοσοκομείο Δράμας και αφ’ετέρου να στηριχθεί η διευθύντρια της Παθολογικής στα αιτήματα της, είναι η κατάθεση ομαδικής παραίτησης 12 ειδικών ιατρών του παθολογικού τομέα.

Ως σύλλογος ιατρών του νοσοκομείου Δράμας έχουμε επιδείξει απεριόριστη υπομονή όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε συνεργαστεί με τη διοίκηση δείχνοντας τεράστια κατανόηση στα πολλαπλά προβλήματα, που συνεχώς προκύπτουν στο νοσοκομείο μας.

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε! Η υπομονή όλων των συναδέλφων έχει εξαντληθεί.

Εάν η Διοίκηση αδυνατεί πλέον να βρει τις λύσεις, που οφείλει για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της και να αναλάβει τις ευθύνες, που τις αναλογούν. Και όχι να υπογράφει εντέλλεσθε, που ουσιαστικά δεν βοηθούν κανέναν, πάρα μόνο καλύπτουν τη δική της θέση.

Προφανώς, δεν έχει αντιληφθεί, μετά από τόσα χρόνια, τι ακριβώς είναι το ιατρικό λειτούργημα, πόση μεγάλη ευθύνη έχει ένας γιατρός απέναντι στους ασθενείς, που καλείται να περιθάλψει και πόσες υπερβάσεις έχει κάνει ο καθένας από εμάς για αυτό το νοσοκομείο.

Δυστυχώς οι επιλογές της οδηγούν στην περαιτέρω αποδυνάμωση του ΓΝΔράμας.

Και ναι ,
είναι γεγονός ότι η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Δράμας ολοκληρώνεται επιτυχώς, ταυτόχρονα όμως ολοκληρώνεται και η διάλυσή του!!!

Για το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας
Ο Πρόεδρος Κατσίλης Γεώργιος
Η Γραμματέας Παυλίδου Χριστίνα

Δράμα, 7/10/2024

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος διανομών του Καταστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κοινωνικό Παντοπωλείο) του Δήμου Δράμας από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 θα πραγματοποιηθεί  διανομή στις 479 οικογένειες – δικαιούχους του.

 Τα είδη που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους είναι τα εξής:

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 5lt, ηλιέλαιο 5lt, ζάχαρη, αλάτι, αλεύρι, κριθαράκι, ρύζι, μακαρόνια, φακές, φασόλια, γάλα εβαπορέ, ντοματοχυμός, μέλι, χυμός πορτοκάλι, πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδα, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου, κονσέρβα ζαμπόν, κονσέρβα σαρδέλα και τραχανάς.

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέρχονται με την προσωπική τους κάρτα και την ταυτότητα τους αυστηρά την ημέρα και ώρα που είναι καταγεγραμμένη στην προσωπική τους κάρτα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ονειρούπολης Δήμου Δράμας – Οδηγίες Συμμετοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Δήμος Δράμας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πωλητές για τη διαδικασία συμμετοχής στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Ονειρούπολης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4849/2021.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι κάτοχοι:

  • Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας σε βραχυχρόνιες αγορές
  • Άδειας πωλητών λαϊκών αγορών
  • Άδειας δραστηριοποίησης στο υπαίθριο εμπόριο (στάσιμο ή πλανόδιο)
  • Άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη

Διαδικασία

  1. Έκδοση προκήρυξης: Η προκήρυξη αναρτάται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» – OPENMARKET (openmarket.mindev.gov.gr) και στη σελίδα του Δήμου. Εκεί θα δημοσιευθούν ο Κανονισμός Λειτουργίας, έντυπο οδηγιών και υποδείγματα αιτήσεων.
  2. Υποβολή αιτήσεων: Γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά στο OPENMARKET με χρήση κωδικών Taxisnet. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τη βεβαίωση ή την άδεια που κατέχουν, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  3. Αποτελέσματα:
    • Εκδίδονται προσωρινά αποτελέσματα, με δυνατότητα υποβολής ενστάσεων εντός 15 ημερών.
    • Εκδίδονται τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία εγκρίνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής.
  4. Έγκριση και απόδοση θέσεων: Οι δικαιούχοι λαμβάνουν έγκριση συμμετοχής και θέση στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Η πράξη κοινοποιείται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και στη Δ.Ο.Υ. Δράμας.

Υποχρεώσεις πωλητών

  • Οι άδειες και βεβαιώσεις πρέπει να είναι σε ισχύ και να περιλαμβάνουν σχετικό ΚΑΔ.
  • Πριν τη χορήγηση της έγκρισης συμμετοχής απαιτείται η καταβολή του καθορισμένου τέλους στον Δήμο Δράμας (Ταμείο, τράπεζα ή e-banking).
  • Οι πωλητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την τήρηση όλων των αγορανομικών, φορολογικών και υγειονομικών διατάξεων.
  • Επιτρέπεται υποβοήθηση/αναπλήρωση ή πρόσληψη υπαλλήλου με σχετική βεβαίωση, εκτός των χειροτεχνών – καλλιτεχνών.
  • Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση με τον ίδιο ΑΦΜ και σε μία κατηγορία πώλησης.
  • Σε περίπτωση μη επιθυμίας συμμετοχής, ο δικαιούχος οφείλει να το δηλώσει εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.
Τηλέφωνα: 25213 50686 – 687 – 689

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ξυπνήστε…..
Άρθρο του Μαργαρίτη Τζίμα, καθηγητή 
Είμαστε σε άλλες εποχές. Κακώς γίνεται η σύγκριση με το παρελθόν. Ποιός πρέπει να κυβερνά μια χώρα; Το κόμμα η οι άξιοι ανεξαρτήτως κομματικής ιδεολογίας;
Φιλελευθερισμός η σοσιαλισμός η κομμουνισμός;
Σήμερα δεν έχουν τόση αξία οι ετικέτες. Αξία έχουν τα αποτελέσματα σε μια διακυβέρνηση. Γίνεται καλλίτερη η ζωή των πολιτών από χρόνο σε χρόνο;. Τότε ναι αξίζει η πολιτική.
Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία.
Η δημοκρατία λένε έχει αξία. Ναι. Έχει τεράστια αξία.
Αλλά η διαβίωση;η απόλαυση των κοινωνικών αγαθών, του πολιτισμού δεν έχει μεγαλύτερη αξία;.
Πότε ο άνθρωπος χαίρεται περισσότερο;
Όταν έχει δημοκρατία με κοινωνικές ανισότητες η δημοκρατία με ισονομία και ισοπολιτεία;
Οι αλλαγές που γίνονται καθημερινά στη ζωή μας έχουν να κάνουν κυρίως με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας παρά με την πολιτική βούληση των εξουσιών.
Πολιτική βούληση υπάρχει όταν υπάρχει πολιτικός και κοινωνικός στόχος, όταν υπάρχουν ικανοί διοικούντες σε κάθε επίπεδο εξουσίας. Η πολιτική βούληση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός , ως κινητήρια δύναμη που μπορεί να ανατρέψει όλα τα κακώς κείμενα σε μια κοινωνία.
Το χάσμα των γενεών δεν είναι είναι μόνο χάσμα οικονομικό.
Η νεολαία προσδοκά ένα καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο αύριο.
Το εάν αυτά προέρχονται από την α η β ιδεολογία λίγο την ενδιαφέρει.
Σίγουρα έχουν γίνει βήματα βελτίωσης πολλά, όμως χρειάζεται να γίνουν περισσότερα και γρηγορότερα. Άξιοι άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι στο περιθώριο της Δημοκρατίας μας γιατί δεν είναι του συστήματος, η γιατί έχουν μια φωνή ανεξαρτησίας που δύσκολα μπαίνει σε κομματικές προσταγές.
Εδώ κατά τη γνώμη μου είναι το πρόβλημα.
Επιστράτευση, ενεργοποίηση , αξιοποίηση.
Όσοι πιστεύουν στην Ελλάδα, όσοι και όσες είναι Έλληνες και Ελληνίδες με καθαρά οράματα, με στόχους έχουν θέση στη νέα πραγματικότητα.
Φωτισμένοι άνθρωποι δημιουργούν τη νέα πραγματικότητα. Αυτοί ξεφεύγουν από ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφειας και μιζέριας και δημιουργούν αυτό που χρειάζεται η κοινωνία.
Είναι δυνατόν ακόμη να υπάρχουν άστεγοι άνθρωποι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια μέσα σε χαρτοκιβώτια;
Ακούει κάνεις;
Η υψηλή πολιτική χρειάζεται. Όμως επείγοντα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα ο συνάνθρωπό μας.
Δε θίγεται το…. κόμμα μας αν επισημάνουμε τα αρνητικά. Είναι γεγονός πως πολλοί πολιτικοί, βουλευτές και υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας παρά τον πολίτη που τους έστειλε στην εξουσία.
Εδώ ο ηγέτης τους ξηλώνει.
Η φωνή της κοινωνίας είναι ισχυρότερη από τη σιωπή πολλών πολιτικών.
Είναι ώρα παντού σε κάθε επίπεδο να αναθεωρηθούν πολλά .Στην πολιτική στην Εκκλησία,στην αυτοδιοίκηση.
Ας ξυπνήσουν μερικοί από το λήθαργο τους και ας δουλέψουν για τον συνάνθρωπο και όχι για τον εαυτό τους.
Μαργαρίτης Τζίμας
Καθηγητής
Πρώην υπουργός

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

Εκλογές 20192 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Η Δράμα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο της εκπαίδευσης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ονειρούπολης Δήμου Δράμας – Οδηγίες Συμμετοχής

Εκπαιδευτικά24 ώρες πριν

Κοινωνικό Φροντιστήριο από Δήμο Δράμας και Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών

Εκπαιδευτικά24 ώρες πριν

Κοινωνικό Φροντιστήριο από Δήμο Δράμας και Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Χριστουγεννιάτικη Αγορά Ονειρούπολης Δήμου Δράμας – Οδηγίες Συμμετοχής

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Η Δράμα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο της εκπαίδευσης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Εκλογές 20192 μήνες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ3 μήνες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών