ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερα από 380 εικόνες και εκκλησιαστικά είδη βρέθηκαν σε σπίτι στη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερες από 380 εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου καθώς και εκκλησιαστικά είδη εντοπίσθηκαν έπειτα από έρευνα σε οικία σε περιοχή της Δράμας. Μία από τις εικόνες εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων, ενώ τα υπόλοιπα κατασχεθέντα αντικείμενα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί σε έρευνα που έγινε, παρουσία δικαστικού λειτουργού σε σπίτι, του οποίου οι ένοικοι έχουν αποβιώσει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν θρησκευτικές εικόνες και λειτουργικά αντικείμενα:

–  Μία  εικόνα από τρίπτυχο, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας καθώς και ένα Ευαγγέλιο, μία Σύνοψη, δύο στέφανα γάμου και δύο σταυροί, που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Την έρευνα έκαναν Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας. Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας για εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση, ενώ για τα υπόλοιπα αντικείμενα θα διερευνηθεί η προέλευσή τους. Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

top 30 ημερών

Exit mobile version