ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πλήθος κόσμου «υποδέχθηκε» τον Μητροπολίτη Δράμας Παύλο

Δημοσιεύθηκε

στις

grtimes.gr | ekklisiaonline.gr

Σκηνές συγκίνησης και βαθιάς οδύνης εκτυλίχτηκαν σήμερα (2/5) το απόγευμα όταν Ιεράρχες και λαός «υποδέχτηκαν» τον Μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Παύλο ο οποίος εκοιμήθη σήμερα σκορπίζοντας θλίψη στην Εκκλησία της Ελλάδος και σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

Στην υποδοχή του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου παραβρέθηκαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες: Σερρών Θεολόγος, Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Ξάνθης Παντελεήμων και πλήθος ιερέων και πιστών.

Αρχικά ο Μακαριστός οδηγήθηκε στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως και έπειτα με πομπή στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr.

Τοποτηρητής τῆς χηρευούσης Μητροπόλεως Δράμας ὁρίσθηκε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.

Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συγκλονισμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του αειμνήστου Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, τέλεσε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, σήμερα, Δευτέρα, 2 Mαΐου 2022, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιερέως του Θρόνου, περιστοιχούμενος από αρχιερείς του Φαναρίου, κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής και παρευρεθέντες πιστούς, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους οικείους του μεταστάντος στη Δράμα.

Στην εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Ιεράρχου, τον Παναγιώτατο θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Τρίτη 3 Μαΐου στις 5.30 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.

Η ταφή θα γίνει στην Ιερά Μονή Αναλήψεως (Σίψα).

top 30 ημερών

Exit mobile version