ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προπέτασμα Καπνού!

Δημοσιεύθηκε

στις

Dimitrios Stampoulis

Οι δηλώσεις του κ. Αθανασιάδη, στον Θανάση Πολυμένη, «Πρωινό Τύπο» από 11-02-2021, φρονώ, πως δεν θα πρέπει να μείνουν ασχολίαστες αλλά και να μας αφήνουν αδιάφορους. Μάλιστα αυτές προεκλογικά, μας θύμισαν άλλες ένδοξες Εποχές, που πολιτεύονταν συμπολίτες μας, με υποσχέσεις του τύπου: « ..και παιδιά θα σας κάνουμε και θάλασσα θα σας φέρουμε»!!!

Πιο συγκεκριμένα, η από 23 Μαΐου 2019 προεκλογική ομιλία (21΄) του κ. Αθανασιάδη ως υποψ. Δημάρχου στη Πλατεία της Προσοτσάνης, την εξαγγελία …«εφάπαξ επιδότηση ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο Δήμο μας».

Στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Δήμαρχος Προσοτσάνης, επικαλείται θεσμική παρέμβαση μέσω της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων, αλλά ως γνωστό, δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Δήμαρχο στη συμμετοχή του, στην ΙΣΤ΄ Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ, στην Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2019, να υποβάλλει κάποια σχετική Εισήγηση ή Υπόμνημα, περί αυτού όμως τζίφος.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι, πως ο κ. Αθανασιάδης, πολιτεύεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1991 και γνώριζε από πρώτο χέρι, όπως και ο ίδιος ομονοεί (βλέπε υπόθεση δημάρχου Δράμας κ. Τζίμα), πως ήταν ανέφικτη η υλοποίηση της εξαγγελίας του μέτρου.
Όταν όμως δεν το κάνεις από άγνοια, αλλά εκ των προτέρων γνωρίζεις, πως/που δεν εμπίπτει στις θεσμικές σου αρμοδιότητες, αλλά το εξαγγέλλεις και υπόσχεσαι την υλοποίησή του, τότε μετέρχεσαι στη σφαίρα του δόλου και χαρακτηρίζεται ως πολιτική εξαπάτηση των ψηφοφόρων και ανήκει στη σφαίρα της χειραγώγησης της κοινής γνώμης ή αλλιώς Δημαγωγία.

Ο κ. Δήμαρχος μέμφεται τη Πολιτεία για το δημογραφικό, τεχνηέντως, καθώς δεν είδαμε καμιά σοβαρή ενέργεια στην κατεύθυνση διεκδίκησης του εξαγγελθέντος μέτρου.

Εν τούτοις εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να την υπερασπίζεται. Γιατί άραγε; Η απάντηση είναι ολοφάνερη, την οποία θα ακούσουμε προεκλογικά: « Εμείς θέλαμε, αλλά η Πολιτεία δεν μας αφήνει»!

Αν υπάρχει συνειδητή βούληση, τότε το παλεύεις, το διεκδικείς με αποφασιστικότητα! Αντιδράς στις όποιες κοινωνικές περικοπές εκ μέρους της κεντρικής κυβέρνησης και διεκδικείς βελτίωση της υφιστάμενης κοινωνικής κατάστασης των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων Δημοτών σου.

Ένα πλεονέκτημα – Ατού που έχουν οι Δήμαρχοι και μάλιστα αυξημένο την περίοδο της Πανδημίας, στην διάθεσή τους, είναι τα 2-4μηνα, τα οποία ως γνωστό τα καρπούνται οι ημέτεροι ψηφοφόροι.

Η απασχόληση κατά προτεραιότητα των δημοτών γονέων νεοαποκτηθέντων παιδιών, θ΄ αποτελούσε ίσως μια χειρονομία προς υλοποίηση της προεκλογικής σας δέσμευσης.

Μειώστε ή απαλλάξτε αυτούς από μέρος των δημοτικών τελών, προκειμένου να μην εκτεθείτε στα μάτια των γονέων νεογέννητων παιδιών του Δήμου μας κατά την προσεχή εκλογική αναμέτρηση.
Να υπενθυμίσω και πάλι, πως αν και έχει συρρικνωθεί ο πληθυσμός του Δήμου μας, διατηρούμε ακόμα την Μνήμη και τη Νοημοσύνη μας!!!;;;…

top 30 ημερών

Copyright © 2001 - 2021 | GoGrama.Gr - Η Πύλη μας

Exit mobile version