ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Rapid test: Σέρρες: 32/271, Θεσσαλονίκη 252/3402, Κοζάνη 27/402, Μαρούσι 4/704

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε άρθρο μας την Παρασκευή 6/11/2020 αναρωτηθήκαμε “Υπάρχουν 20.000 ασυμπτωματικοί στην ΠΕ Δράμας;”

Με έναν απλό συλλογισμό, όπου δεν συγκρίναμε ανόμοια πράγματα (π.χ. όργανα της τάξης με όργανα μουσικής), αλλά συμπολίτες μας.

Το άρθρο: “Είναι πολύ ανησυχητικό όταν, τυχαίοι πολίτες χωρίς συμπτώματα και χωρίς να είναι επαφές με κάποιο κρούσμα, τουλάχιστον εν γνώση τους, κάτι που λογικά αφορά την συντριπτική πλειοψηφία όσων πήγανε για test, ήταν θετικοί σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 20% (21,67%)

Αναλογικά στο συνολικό πληθυσμό της ΠΕ Δράμας με Πληθυσμό 96.845 (2019), στο 20% αντιστοιχούν περίπου 20.000 ασυμπτωματικά κρούσματα!”

Ο συλλογισμός μας ήταν πολύ απλός αλλά όχι επιπόλαιος και για το θεαθήναι και υπάρχει ουσία σε αυτόν γιατί αντίστοιχες δράσεις σε άλλες πόλεις που ήταν και σε καραντίνα, πριν την ολική καραντίνα σε όλη την Ελλάδα, είχαν πολύ μικρότερα ποσοστά. Δηλαδή στην υπόλοιπη Ελλάδα οι συμπτωματικοί και οι επαφές κρύφτηκαν και εδώ στη Δράμα τρέξανε να κάνουμε το τεστ;

Κάποιος που είχε συμπτώματα δεν περίμενε το δωρεάν τεστ για να το κάνει και να προφυλάξει τους οικείους του. Οι στενές επαφές ήταν σε καραντίνα και τα 162 θετικά δείγματα αν είναι από… μακρινές επαφές αλλοίμονο μας.

Το άρθρο δημοσιοποιήθηκε και στην ομάδα Η Δράμα μου – τα καλά, τα στραβά και ανάποδα (Drama) στο facebook, όπου αρκετοί θεώρησαν ότι αφού το άρθρο μας, έρευνα το ονόμασαν, στερείτε επιστημονικής βάσης δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και το 20.000 είναι στη σφαίρα της ασχετοσύνης μας. Κάποιοι θεώρησαν ότι τα αποτελέσματα ήταν πολύ φυσιολογικά με 162 θετικά τεστ στα 600 δείγματα περίπου, αφού στο τεστ πήγαν όσοι είχαν συμπτώματα ή ήταν επαφές, άλλοι θεώρησαν ότι είμαστε τρομοκράτες.

Υπήρχαν αυθόρμητα σχόλια “απαξίωσης”:

  • Για τα κλικ (λεφτά) τα κάνεις όλα
  • Το άρθρο στερείτε επιστημονικής βάσης
  • Το ρεπορτάζ έχει την ίδια αξία με το μπουζούκι και το όργανο της Τάξης.
  • Οι έρευνες και δη οι ιατρικές είναι πολυπαραγοντικές και τις κάνουν επιστήμονες που γνωρίζουν το πεδίο. Γκώσαμε από ανειδίκευτους ειδικούς.

Ευκαιρίες για νέους γραμματικούς κανόνες

  • Δώσαμε και την ευκαιρία να διατυπωθεί και νέος γραμματικός κανόνας: “Το ερωτηματικό στο τέλος μια τόσο προκλητικής πρότασης παίζει ελάχιστο ρόλο.”

Υποδείξεις προς τους διαχειριστές της ομάδας

  • Ας μην σηκώνουμε τα στατιστικά του καθενός που ξέρει να κάνει την απλή μέθοδο των τριών.

Υπήρχαν διαπιστώσεις πως παίρνονται οι Κυβερνητικές αποφάσεις

  • Τώρα κατάλαβα γιατί μας έκλεισαν…… τέτοια γράφεται και τα πιστεύουν…

Υπήρχαν και απόψεις (άλλωστε για τον λόγο αυτό το γράψαμε)

  • Δεν θεωρώ ότι πήγαν για τεστ τυχαίοι πολίτες. Πιστεύω πως μερικά από αυτά τα άτομα πήγαν ενώ εν γνώση τους είχαν επαφή με κάποιο κρούσμα και απλά ήθελαν να επιβεβαιωθούν για θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.
  • Εννοείται πήγαν πολλοί που είχαν συμπτώματα. Αν πχ από τα 600 άτομα που πήγαν οι 300 είχαν συμπτώματα δε θα αποφανθούμε πως αρρώστησε ο μισός πληθυσμός. Δεν γίνονται έτσι οι δειγματοληψίες.
  • Εντελώς αυθαίρετη η υπόθεση του άρθρου Δεν είναι τυχαίο δείγμα πληθυσμού όσοι πέρασαν το τεστ αλλά εθελοντές.

Παρακάτω υπάρχουν αποτελέσματα από αντίστοιχες δράσεις του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

top 30 ημερών

Copyright © 2001 - 2021 | GoGrama.Gr - Η Πύλη μας

Exit mobile version