Connect with us

Δημοτικές 2023

Συνέντευξη Νίκου Αβραμίδη, υπ. Δημ. Σύμβουλος με το Project για τη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Νίκος Αβραμίδης δηλώνει ότι η Δράμα δεν έχει άλλη ευκαιρία για λάθος επιλογές και ο ίδιος συμμετέχει ως υποψήφιος γιατί, η ανυπαρξία, η αδιαφορία, και η ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής και των συνεργατών της να διαχειριστούν τα απλά καθημερινά προβλήματα και να υλοποιήσουν μεγάλα έργα, έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση και εγκατάλειψη του δήμου.

Η ομαδικότητα, η πολυσυλλεκτικότητα και η πολυκομματική συνύπαρξη, χωρίς να μπαίνουν ταμπέλες και χρίσματα ήταν το κίνητρο να συνταχθεί με το Project για τη Δράμα, σε μια παράταξη η οποία έχει διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης και τρόπο σκέψης για τον Δήμο.

Η κεντρική εξουσία χρόνια τώρα έχει βγάλει την Δράμα από το κάδρο της ανάπτυξης, αλλά φταίμε και εμείς, δημότες,  δημοτικοί – περιφερειακοί σύμβουλοι και οι βουλευτές, που βρισκόμαστε σε αδράνεια και απάθεια, δείχνοντας ατολμία να διεκδικήσουμε.

Ο Νίκος Αβραμίδης είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε το 1973 και είναι παντρεμένος με 2 παιδιά. Απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας. Ήταν Υποψήφιος βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ το 2015 στο νομό Έβρου.

Κ. Αβραμίδη σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη στο GoDrama.gr.

Η εύλογη ερώτηση είναι, γιατί αποφασίσατε την κάθοδό σας στις δημοτικές εκλογές;

Δεν είναι απόφαση που πήρα τώρα . Όπως γνωρίζετε ασχολούμαι από 14 ετών έως και σήμερα είτε επιτελικά, είτε σαν υποψήφιος. Το γιατί είναι σαφές και έχει να κάνει με την ανυπαρξία, την αδιαφορία, και την ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής και των συνεργατών της να διαχειριστούν από τα απλά καθημερινά προβλήματα έως τα μεγάλα έργα που δεν υλοποιούνται .

Συστρατεύεστε για δεύτερη φορά με το Project, γιατί;

Δεν συστρατεύομαι αλλά συντάσσομαι και συμμετέχω σε μια παράταξη η οποία έχει διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης και τρόπο σκέψης για τον Δήμο. Η ομαδικότητα, η πολυσυλλεκτικότητα και η πολυκομματική συνύπαρξη, χωρίς να μπαίνουν ταμπέλες και χρίσματα ήταν ένα ακόμη κίνητρο.

Συνοδεύεται την υποψήφια Δήμαρχο του Project κ. Κιόρτεβε στις περιοδείες της σε φορείς και στις κοινότητες του Δήμου μας. Τι αφουγκράζεστε εσείς από τις συζητήσεις;

Στις επισκέψεις και συναντήσεις που κάναμε με την κ, Κιόρτεβε αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η απαξίωση και εγκατάλειψη του δήμου αλλά και η προχειρότητα στην λήψη αποφάσεων.

Η Δράμα παρουσιάζει έλλειμμα ανάπτυξης αλλά και υποβάθμισης. Έχει ευθύνη η Δημοτική Αρχή ή η ευθύνη είναι της Περιφέρειας και της κεντρικής εξουσίας;

Η κεντρική εξουσία χρόνια τώρα έχει βγάλει την Δράμα από το κάδρο της ανάπτυξης

Αλλά φταίμε και εμείς που βρισκόμαστε σε αδράνεια και απάθεια και λέω εμείς, εννοώντας όλοι, δημότες, τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και βουλευτές. Χρόνια τώρα δείχνουμε ατολμία να διεκδικήσουμε, μένοντας στις υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα να χάνονται πάγια κεκτημένα του δήμου αλλά και του νόμου.

Διαφημίζουμε την πόλη μας ως «Πόλη του αθλητισμού και του πολιτισμού». Με τον πολιτισμό, λόγω του Φεστιβάλ, αλλά και των ερασιτεχνικών θεάτρων ήμαστε καλά, αν και λείπει μία πολιτιστική στέγη. Με τον αθλητισμό όμως; Χωρίς στάδιο, χωρίς κολυμβητήριο, προβληματικά γήπεδα για τα ερασιτεχνικά σωματεία;

Ο πολιτισμός βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο χάρις του φεστιβάλ αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Το 19 είχαμε στο πρόγραμμα μας την δημιουργία θεατρικής στέγης και επιμένουμε σε αυτό γιατί λείπει από την δραμινή κοινωνία που αποδεικνύει καθημερινά ότι αγαπάει το θέατρο και κυρίως το ερασιτεχνικό.

Η κατάσταση στον αθλητισμό όμως είναι τραγική. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς διάθεση, χωρίς οικονομική στήριξη από μεριάς του δήμου. Κάθε χρόνο δυστυχώς πηγαίνουμε ένα σκαλί ποιο κάτω, προσδοκώντας από τους ευεργέτες να προσφέρουν κάτι!

Και αν ο Πανδραμαϊκός ανέβει στην SL2; Θα παίζει στις Σέρρες; Στην Καβάλα;

Ο Πανδραμαϊκός πλήρωσε και πληρώνει μαζί με τους αθλητές του κλασικού αθλητισμού την αδιαφορία και την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής . Το ποιο πιθανό είναι το γήπεδο της Δόξας αλλά και πάλι θα είναι σαν φιλοξενούμενος .

Διατηρητέα. Η λογική τους είναι να ομορφαίνουν την πόλη. Η πραγματικότητα όμως… Ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτίρια. Υπάρχει λύση μέσα από τη δημοτική αρχή;

Δυστυχώς η δημοτική αρχή έπαψε να ασχολείται με τα νεοκλασικά της πόλης γιατί προσδοκά ότι οι ευεργέτες θα το κάνουν γ αυτήν. Λυπηρό, νομίζω πως υπάρχουν κονδύλια για την αξιοποίηση τους.

Έχουμε προσθήκη 2 νέων παρατάξεων, που οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ήταν βασικά στελέχη του νυν Δημάρχου στις εκλογές του 2014, υποψήφιοι στην Περιφέρεια το 2019 και προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο του Δημάρχου. Πως το σχολιάζεται;

Δημιουργία 2 παρατάξεων δύσκολα ας αρκεστούμε στην μια που ανακοινώθηκε. Το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι δεν φτιάχνεις καινούργιο σπίτι με παλιά υλικά .

Από το 25% αποχή στις Δημοτικές εκλογές την εικοσαετία 1980 -1990 φτάσαμε στο 44% το 2019. Τι θα λέγατε σε εκείνους που απογοητευμένοι επιλέγουν να απέχουν από τη κάλπη; 

Δυστυχώς ο κόσμος με τόσα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, με το πέρασμα των χρόνων απαξίωσε τις εκλογές και κυρίως οι νέοι άνθρωποι.

Σε όλους αυτούς θα έλεγα ότι συμμετοχή και η λογική πρόθεση ψήφου είναι καλύτερα από την αποχή !!!!

Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει το Project;

Από τις 4 παρατάξεις που υπάρχουν οι δύο διοίκησαν τον δήμο χωρίς επιτυχία και η τρίτη φτιάχτηκε από απογοητευμένους διοικούντες. Επιλέγοντας να ψηφίσω project ψηφίσω άφθαρτους και νέους ανθρώπους που θέλουν αλλάξουν την πόλη και να την πάνε μπροστά .

Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μουχτάρη από το Project για προσωπικούς λόγους είναι «πλήγμα» για την παράταξη σας;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κ. Μουχτάρης δήλωσε ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, (υγείας, οικογενειακούς, επαγγελματικούς) και ανεξαρτοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. Απλά ο κ. ΜΟΥΧΤΑΡΗΣ είναι πολιτικά ανακόλουθος με τα λεγόμενα του.

Φυσικά δεν είναι πλήγμα για μας, αντιθέτως μας ενώνει περισσότερο στο σκοπό μας που είναι η νίκη στις επερχόμενες εκλογές .

Πείτε μας για την εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων που θα γίνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Θα ήθελα να προσκαλέσω τους Δραμινούς να παραστούν στη πρώτη προεκλογική εκδήλωση της παράταξης την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου . Η Δράμα δεν έχει άλλη ευκαιρία για λάθος επιλογές, είναι μονόδρομος ποια η αλλαγή, με την σωστή επιλογή project για την Δράμα.

Κύριε Αβραμίδη σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία. 

Πάνος Βασιλείου

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement

Δημοτικές 2023

Θεματική εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyber Security Project»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το «Project για τη Δράμα» συνεχίζει σταθερά να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Αυτή τη φορά διοργάνωσε με επιτυχία τη θεματική εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyber Security Project» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δράμας.

Η υποψήφια δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, τον υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντίνο Αβραμίδη, τον υποψήφιο βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Δαμιανό Καγγελίδη και την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Όλγα Βασιλείου, ανέφερε τα εξής:

« Σας καλωσορίζουμε σε ακόμη μία θεματική εκδήλωση της δημοτικής παράταξης Project για τη  Δράμα, από τις πολλές που έχουμε διοργανώσει μέχρι σήμερα και τις οποίες δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε. Κι αυτό γιατί σκοπός μας είναι να βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, να αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών και να προσεγγίζουμε με σοβαρότητα και επιστημοσύνη τα κοινωνικά προβλήματα που μας απασχολούν όλους μας.

Ένα από αυτά τα προβλήματα είναι οι κίνδυνοι του διαδικτύου, κίνδυνοι που απειλούν τα παιδιά μας κυρίως, οι οποίοι αποτελούν τους περισσότερους χρήστες παγκοσμίως. Κίνδυνοι που προκύπτουν από την προβληματική χρήση, την κατάχρηση, την εξάρτηση και οδηγούν στο ηλεκτρονικό έγκλημα και τον εθισμό.

Σήμερα τα παιδιά μας, η νέα γενιά, είναι πιο εξοικειωμένη με την τεχνολογία από ότι εμείς. Κι αυτό, μιλώντας ως γονιός κι εγώ, μας δημιουργεί πολλές φορές αμηχανία και ανασφάλεια για το πώς μπορούμε να τα προστατέψουμε μέσα  στον αχανή κυβερνοχώρο.

Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και πολλοί από εμάς  έχουμε έρθει αντιμέτωποι με διάφορες μορφές του κυβερνοεγκλήματος, όπως οι απάτες μέσω του διαδικτύου, η διασπορά ιών, η υποκλοπή των κωδικών που υπάρχουν στις πιστωτικές κάρτες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα.»

 Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς ομιλητές, τον Δρ. Κωνσταντίνο Ράντο, Αν. Καθηγητή στο τμήμα Πληροφορικής, Διευθυντή του Εργατηρίου Διαδικτυακών Υπηρεσιών και Ασφάλειας Πληροφοριών και Πρόεδρο της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και τον κ. Ελευθέριο Μπατζόλη, αστυνομικό της διεύθυνσης Πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ.

Project για τη Δράμα

Γυρίζουμε σελίδα Μαζί!

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Πόλη + Ζωή: Παρουσίαση του νέου σήματος της Παράταξής μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το νέο σήμα της παράταξής μας παρουσίασε στα ΜΜΕ, παρουσία υποψηφίων, ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας της Πόλη + Ζωή  Κυριάκος Χαρακίδης, χθες 08/05/2023 στο Επιμελήτηριο Δράμας.

Στην παρουσίαση του νέου σήματος ο Κυριάκος Χαρακίδης ανέφερε:

«Η πόλη + ζωή αλλάζει.

Το νέο σήμα μας σηματοδοτεί το σύγχρονο το νέο το διαφορετικό.

Η παράταξη μας ποτέ δεν φοβήθηκε τις αλλαγές.

Είμαστε η παράταξη που συνεχώς ανανεώνεται σε πρόσωπα και ιδέες.

Η παράταξη που πρόκειται να οδηγήσει την πόλη μας στην νέα εποχή που θα κάνει το Δήμο μας ένα σύγχρονο Δήμο.

Η παράταξη που είχε έχει και θα έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο τον πολίτη τον δημότη.

Η παράταξη που θέλει τη δράμα της εξωστρέφειας της αλληλεγγύης της ανάπτυξης

και όχι τη δράμα της υποτέλειας του ωχαδερφισμού και των κολλητών.

Μια δράμα χωρίς ετικέτες χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και ψέματα.

Η πόλη και ζωή οραματίζεται μια πόλη όμορφη καθαρή σύγχρονη και δημιουργική.

Η παράταξη μας ήταν είναι και θα είναι πρωτοπόρα και ανοιχτή σε όλους τους δημότες.

Έτοιμη να ξαναδώσει ελπίδα και χαμόγελο στις Δραμινές και στους Δραμινούς.

Είμαστε εδώ για να μας ενώσουμε  όλους να πάμε τη δράμα μπροστά και να δημιουργήσουμε τη δράμα του μέλλοντος.

Είμαστε η παράταξη που σε μόλις τρεισήμισι χρόνια εν μέσω τις μεγαλύτερες οικονομικής κρίσης της χώρας μας κατορθώσαμε με όραμα σχέδιο και σκληρή δουλειά να θέσουμε ξανά τις διεκδικήσεις της πόλης μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να υλοποιήσουμε τόσο γρήγορα ένα τεράστιο έργο που σήμερα αναγνωρίζουν όλοι οι Δραμινοί.

Όραμα μου είναι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια δράμα όμορφη σύγχρονη φιλική κοινωνικά δίκαιη με δυνατή φωνή με σεβασμό στην διαφορετικότητα με σεβασμό στα δικαιώματα όλων με διαφάνεια με ίσες ευκαιρίες εργασίας για όλους και κυρίως για τους νέους μας.

Να ξανά ζωντανέψουμε την πόλη μας και τα χωριά μας

Να δώσουμε λόγο και βήμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

Γιατί όλα είναι δυνατά και μπορούν να υλοποιηθούν.

Προχωρούμε όλοι μαζί για να αλλάξουμε την πόλη μας να αλλάξουμε την ζωές μας

Να πάμε τη Δράμα μπροστά».

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Κική Παπαζώτου, Γιατί, Πως, Στόχοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Κική Παπαζώτου, επικεφαλής της παράταξης “συνΕργάζομαι” και υποψήφια Δήμαρχος Δοξάτου, απαντάει σε ερωτήσεις νεαρών “δημοσιογράφων”

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Συνεργάζομαι για να συνεχίσουν να γίνονται τα λόγια πράξη»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 34,84% (85 / 244 ΕΤ)

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

ΔραμΟινογνωσία 2023 – Συναυλία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Η Ερημίδου Άννα στο Dramatv και στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 62,30 (152 / 244 ΕΤ)

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ10 ώρες πριν

Συνέντευξη της Κικής Παπαζώτου στον Τάσο Αποστολίδη

Χρηστικά11 ώρες πριν

Η ώρα του παιδιού δείχνει… goldy.gr!

Χρηστικά11 ώρες πριν

Elegant κοσμήματα για… ξεχωριστές στιγμές!

Χρηστικά11 ώρες πριν

Έπιπλα απαράμιλλης ποιότητας και αισθητικής!

Χρηστικά11 ώρες πριν

Λεκάνες τουαλέτας που παντρεύουν λειτουργικότητα και αισθητική!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Όλα για τα νύχια!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Ρούχα online για άνδρες και γυναίκες που ξεχωρίζουν!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν

Στην 1η θέση η Δόξα Βώλακα μετά την νίκη στον εξ’ αναβολή αγώνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Δόξα Βώλακα – Ηρακλής Αμμουδιάς 3-2 με ανατροπή από 0-2

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών