Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα    21 /10/23

Αριθ.πρωτ.:169

Προς:
Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Κοινοποίηση:

Βουλευτές Νομού .Δράμας
ΜΜΕ

Κύριε Υπουργέ,

Οι εργαζόμενοι έχουμε εκπέμψει πολλές φορές σήμα κινδύνου για την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας. Εδώ και μήνες η ΜΕΘ και η Παθολογική Κλινική λειτουργούν με «μπαλώματα», συνεχείς ολιγοήμερες μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία και συνεπικουρία ιδιωτών γιατρών και στρατιωτικών παθολόγων.

Ζητήσαμε άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αλλά δόθηκαν προσωρινές και όχι ουσιαστικές λύσεις. Είχαμε εκφράσει τους φόβους μας για επικείμενο κλείσιμο κλινικών και δυστυχώς βρεθήκαμε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Δράμας έκλεισε τον Αύγουστο  του 2023 για να γίνει απολύμανση του χώρου και μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει. Το μέλλον της αβέβαιο αφού τους προηγούμενους μήνες λειτουργούσε με δύο μόνο εναπομείναντες μόνιμους γιατρούς και με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία.

Πρόκειται για κλινική με άρτιο εξοπλισμό που πριν από μήνες λεγόταν ότι θα επεκταθεί από τις  7 στις 12 κλίνες αγγίζοντας τα διεθνή πρότυπα. Η αναστολή λειτουργίας της είναι εξέλιξη ιδιαίτερα ανησυχητική για την περιοχή μας ενόψει και του χειμώνα, με την έξαρση των ιώσεων και ενώ τα χειρουργεία, τακτικά και επείγοντα, συνεχίζονται κανονικά. Κλειστή όπως γνωρίζετε είναι τα τελευταία δύο χρόνια και η ΜΕΘ του όμορου νοσοκομείου της Ξάνθης.

Στις 20-10-2023 ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας θα ανοίξει την 1η Νοεμβρίου, δήλωση που έχει καταγραφεί και στα πρακτικά της συζήτησης. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να διεκδικούμε έως ότου το δούμε να γίνεται πράξη.

Εκτός από τους γιατρούς που έχουν γίνει είδος υπό εξαφάνιση (υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες που φτάνουν το 50%), το Νοσοκομείο Δράμας αντιμετωπίζει τρομερή υποστελέχωση και στις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων. Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν στη νοσηλευτική υπηρεσία, στο ακτινολογικό και το μικροβιολογικό εργαστήριο, στην τεχνική υπηρεσία.

Αμέτρητες μέρες κανονικής άδειας οφείλονται στο νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό. Οι συνθήκες υπερεφημέρευσης και εξάντλησης έχουν φτάσει τους εργαζόμενους στα όρια τους και οδηγούν σε κύμα φυγής, παραιτήσεων και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Οι προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ δυστυχώς χρειάζονται χρόνια για να ολοκληρωθούν. Ακούγονται υποσχέσεις για σχεδιασμούς μελλοντικών προσλήψεων στη Δημόσια Υγεία, αλλά φως δεν διαφαίνεται στον κοντινό ορίζοντα. Η τεράστια έλλειψη προσωπικού δοκιμάζει τις αντοχές μας.

Το 40% του προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι ζουν με την αγωνία αν θα πάρει  παράταση η σύμβαση τους, αν θα εργάζονται μετά το τέλος του χρόνου, αν θα απολυθούν.

Τρομερή αδικία για τους ανθρώπους που επί χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας, έβαλαν πλάτη και συνεχίζουν να βάζουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Στην πρόσφατη επίσκεψη σας στο Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας”  στην Πάτρα αναφέρατε μεταξύ άλλων – σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Πατρών «Ο Ιπποκράτης» –   ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει  ρύθμιση με την οποία οι συμβάσεις των συμβασιούχων του προγράμματος 4.000 στην Υγεία  θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Για τους επικουρικούς με τρίμηνες συμβάσεις (προσλήφθηκαν προς αντικατάσταση των συναδέλφων που είχαν τεθεί σε αναστολή), αναφέρατε ότι θα υπάρξει ρύθμιση ώστε κι αυτοί να ενταχθούν στο επικουρικό προσωπικό, ενώ για το επικουρικό προσωπικό είπατε πως θα παρατείνονται οι συμβάσεις και μέσω προκηρύξεων οι εργαζόμενοι σταδιακά θα μονιμοποιούνται. Μην παρατείνεται την αγωνία των συναδέλφων μας. Προχωρήστε με νομοθετική ρύθμιση στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο ΕΣΥ. Δώστε μόνιμη και οριστική λύση.

Μετά από την αντίδραση σωματείων εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ, δόθηκε πρόσφατα εντολή να σταματήσουν όλοι οι διαγωνισμοί με τους οποίους υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία όπως η καθαριότητα και η φύλαξη περνούσαν σε εργολάβους.

Στο Νοσοκομείο Δράμας η καθαριότητα, η σίτιση, η φύλαξη και πρόσφατα και οι δευτερογενείς διακομιδές έχουν παραδοθεί στον ιδιωτικό τομέα. Εξαιτίας των αποφάσεων αυτών συνάδελφοι απολύθηκαν ενώ άλλοι συνέχισαν ως εργολαβικοί εργαζόμενοι με χαμηλότερες αποδοχές.

Αναμένουμε τη σχετική  νομοθετική ρύθμιση ώστε οι παραπάνω υπηρεσίες να επιστρέψουν και πάλι στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι να επαναπροσληφθούν. Όχι όπως παλιότερα με ατομικές συμβάσεις, αλλά με μόνιμη σχέση εργασίας γιατί και οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς. Το ίδιο ζητάμε να γίνει και με τις δευτερογενείς διακομιδές.

Τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, για να επενδύουν ιδιώτες με σκοπό το κέρδος. Τα μεγάλα ποσά που διατίθενται από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου για την ενοικίαση ιδιωτικού ασθενοφόρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός καινούριου ασθενοφόρου και την πρόσληψη εξειδικευμένου πληρώματος που θα διεκπεραιώνει τις δευτερογενείς διακομιδές.

Η υπουργική απόφαση για τον επανακαθορισμό των δικαιούχων και το ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διατηρεί ξεκάθαρες αδικίες σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας. Στο προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας γίνεται διαχωρισμός που δεν δικαιολογείται, αφού είναι ίδιος ο βαθμός της έκθεσης σε παράγοντες επαγγελματικού κινδύνου.

Υψηλότερο επίδομα προβλέπεται για τους νοσηλευτές και τους βοηθούς νοσηλευτών και μικρότερο για τις μαίες, τους τραυματιοφορείς, τους επισκέπτες υγείας και τους βοηθούς θαλάμου. Στην τεχνική υπηρεσία γίνονται αποκλεισμοί και άδικοι διαχωρισμοί ενώ οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων είναι οι ίδιες. Το ίδιο και στο προσωπικό των ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων.

Η μεγαλύτερη αδικία είναι βέβαια ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά στην επέκταση του καθεστώτος των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Δημόσιο, αν και είναι γενικώς αναγνωρισμένο ότι εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για τη διασφάλιση της πλήρους και αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου της Δράμας και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά  κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει σε όλους τους πολίτες δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ζητάμε:

 • Άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας
 • Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά και να επιστρέψουν οι κλινικές στην ομαλή λειτουργία τους
 • Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας και του ΚΨΥ Δράμας
 • Μονιμοποίηση με νομοθετική ρύθμιση όλων των συμβασιούχων
 • Χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου Δράμας ως «άγονου» ώστε να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών
 • Επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των προκηρύξεων πρόσληψης μόνιμου υγειονομικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ
 • Να φύγουν οι εργολάβοι με νομοθετική ρύθμιση από τα δημόσια νοσοκομεία
 • Ένταξη όλων των υγειονομικών του δημόσιου τομέα στα ΒΑΕ
 • Ουσιαστική βελτίωση των αποδοχών μας
 • Χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία
 • Επιστροφή των μισθών των συναδέλφων που είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας από 1/4/22 ως 31/12/22 σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                 Η  Γραμματέας

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιτροπή Αγώνα για την προάσπιση του Νοσοκομείου Δράμας

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, τα μέλη τοπικών συλλόγων, σωματείων και φορέων, ενώνουμε τις φωνές μας για την προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου της Δράμας.

Δίνουμε τα χέρια και σχηματίζουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο. Στέλνουμε δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαιτούμε ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Καλούμε σε Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 και ώρα 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας.

Απαιτούμε ενίσχυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας παντού. Νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα, ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Σωματεία – Σύλλογοι – Φορείς :

 1.     Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας
 2.     Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας
 3.      Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
 4.     Ιατρικός Σύλλογος Δράμας
 5.     Εμπορικός Σύλλογος Δράμας
 6.     ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δράμας
 7.     Επιμελητήριο Δράμας
 8.     Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
 9.     Ο.Ε.Β.Ε Δράμας
 10.   Συνταξιούχοι ΙΚΑ Δράμας
 11.   Συνταξιούχοι Δημόσιου Δράμας
 12.   Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Δράμας
 13.   Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας
 14.   Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων
 15.   Σύλλογος Δικαστικών Υπάλληλων Δράμας
 16.   Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας
 17.   Ε.Λ.Μ.Ε Δράμας
 18.   Σ.Ε. ΕΦΚΑ ΑΝ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ”
 19.   Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Δράμας
 20.   Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 21.    Σύλλογο Γυναικών Δράμας (ΟΓΕ)
 22.   Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας
 23.   Σωματείο Ταξί Δράμας  «Ο Άγιος Χριστόφορος»
 24.  Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης
 25.   Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου
 26.   Πολιτιστικός Σύλλογος  Ξηροποτάμου
 27.   Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου
 28.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας
 29.   Πολιτιστικός Σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος” Προσοτσάνης
 30.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων
 31.   Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού και Δενδρακίων Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 22 στελέχη του κόμματος στη Δράμα.

Μεταξύ τους και ο πρώην βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης και τα μέλη της Ν.Ε. Μάρθα Μαλέζογλου και  Απόστολος Πανίδης.

Το κείμενο αποχώρησης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές διαδρομές έφτασε στο τέλος  της. Όχι με δική μας ευθύνη, ούτε ως δική μας επιλογή.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυφασμένη στενά με τις ζωές μας και τις πολιτικές μας επιλογές κι αυτό κάνει πολύ δύσκολη την απόφαση αποχώρησης. Τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσα από νίκες και ήττες δώσαμε έναν αγώνα πολλές φορές άνισο μα και τόσο συναρπαστικό.

Η συμβολή της ριζοσπαστικής αριστεράς στη σωτηρία του λαού από την κρίση και η έξοδος από τα μνημόνια είναι από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες μας. Η υπεράσπιση κοινωνικών κατακτήσεων, ο διαρκής αγώνας για ένα καλύτερο αύριο είναι αυτά για τα οποία μπήκαμε σε αυτή την όμορφη προσπάθεια και αυτά που μας ωθούν να συνεχίσουμε από διαφορετική πλέον θέση.

 

Δυστυχώς η λανθασμένη πολιτική στρατηγική που χαράχτηκε από την ηγεσία το 2019 και επικυρώθηκε στο τελευταίο συνέδριο του 2022 οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε οδυνηρές ήττες. Κυρίως όμως αυτή η στρατηγική μετέτρεψε μια συλλογική προσπάθεια σε ένα αρχηγικό κόμμα που σάρωσε οργανώσεις μελών και δημοκρατικές λειτουργίες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τα κινήματα, έχασε την επαφή του με τον κόσμο του μόχθου, απεκδύθηκε τον κοινωνικό του ρόλο για την υπεράσπιση των από κάτω.

Όλα αυτά στο όνομα μια θολής ιδέας περί κυβερνησιμότητας και μιας διεύρυνσης από τα πάνω με ότι πιο πολιτικά φθαρμένο υπήρχε στην χώρα. Η ισχυρότερη απόδειξη για τη λαθεμένη στρατηγική είναι τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του περασμένου Μαΐου και του Ιουνίου.

Σ’ αυτό το κλίμα ιδεολογικής και πολιτικής ρευστοποίησης ήρθε και η εξαρχής λάθος συνεδριακή απόφαση για εκλογή προέδρου από τον «λαό» για να δώσει τη χαριστική βολή και να ολοκληρώσει την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση μιας λαϊκίστικης ηγετικής ομάδας δεν έχουμε ούτε ριζοσπαστική αλλά ούτε και αριστερά. Έχουμε πλέον το κόμμα Κασελάκη που οδηγείται από μια ομάδα σκληρών λαϊκιστών στο όνομα μιας «πατριωτικής αριστεράς».

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά επεισόδια που συνέβησαν σε αυτό το δίμηνο και μας πλήγωσαν αρκεί μόνο η αναφορά στην διχαστική και βαθιά προσβλητική ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην τελευταία ΚΕ που έδειξε την πλήρη απουσία πολιτικής και κομματικής ενσυναίσθησης από μέρους του αλλά και από την ομάδα που τον καθοδηγεί. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον υιοθετήσει την αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα κι επιτίθεται ακόμα και στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας 2015-19 απαξιώνοντας με τις δηλώσεις τους  τον Α. Τσίπρα τον οποίο υποτίθεται πως σέβονται και τιμούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το κόμμα μας γιατί μετακινείται με γοργούς ρυθμούς προς τα δεξιά όπως εξάλλου είχε δηλώσει και ο πρόεδρός του πως θέλει να τον οδηγήσει μερικούς μήνες πριν σε συνέντευξή του. Το όνειρό του είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Ένα κεντροδεξιό κόμμα χωρίς όργανα  και χωρίς συλλογικές αποφάσεις που θα υπάρχει ελέω ενός αρχηγού-θεού.

Όχι στο όνομά μας!

Υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε αναγκασμένοι/ες να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις ιδέες της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής και οικολογικής αριστεράς από άλλα πολιτικά μετερίζια. Αφήνουμε με λύπη ένα κόμμα που μας τίμησε αλλά και το τιμήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

 • Αγαθαγγέλλου Αναστασία
 • Αντώνογλου Πασχάλης
 • Αραμπίδης Διομήδης
 • Βάλλας Θάνος
 • Δεληγιαννίδου Νόπη
 • Ηλιάδης Ηλίας
 • Θεοχάρης Τάσος
 • Καραγιαννίδου Αθηνά
 • Καραγιαννίδης Χρήστος
 • Καρατζόγλου Κωνσταντινιά
 • Λιλίτσης Δημήτρης
 • Μαλέζογλου Μάρθα
 • Μωυσίδου Στέλλα
 • Πανίδης Απόστολος
 • Παπακωνσταντίνου Βάσω
 • Παπακωνσταντίνου Άννα
 • Ποτούρης Φώτης
 • Σταματιάδου Αικατερίνη
 • Σταματιάδου Μαρία
 • Σταματιάδου Ελένη
 • Σταματιάδης Δημήτρης
 • Τικοπούλου Κατερίνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό της Δράμας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ανωτέρω ημεδαπή σε οικισμό της Δράμας και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να παραδώσει στους αλλοδαπούς συνεργούς του το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της παθούσας και να αποβιβάζεται ο ένας δράστης  παραλαμβάνοντας τα συμφωνηθέντα χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους, ενώ σημειώνεται ότι κατά σύλληψη του αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του ανωτέρου οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο, δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Τραγωδία στη Δράμα: Πετάχτηκε στο δρόμο για να σώσει σκυλί και σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο ΚΤΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσημη έναρξη της 20ης επετειακής χρονιάς της Ονειρούπολης Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Νέο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα. Νεκροί και οι δύο οδηγοί

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακό το μουσείο φωτογραφίας στο «Μαρμάρινο Σπίτι» στη Δράμα

Εκλογές 20193 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Λύση στο ΕΣΥ μόνο με προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και μισθοί του 2012

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Η βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας αφορά όλους

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Τέλος ο προπονητής της Δόξας με γνώμονα το καλό της ομάδας

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Βράβευση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας με ΕΤΙΚΕΤΑ Σχολείου eTwinning 2023-2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Διακοπή νερού στη Δράμα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου από τις 15:30 έως 20:30

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η νέα συντονιστική επιτροπή του Project για τη Δράμα!

Εκπαιδευτικά4 εβδομάδες πριν

Απορρόφηση από το ΔΠΘ των τμημάτων της Δράμας που φεύγουν από το ΔΙΠΑΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο “θάνατος του εμποράκου”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Αιμοδοσίας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 8.30π.μ – 13μ.μ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ15 ώρες πριν

17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Χρ. Τοψίδη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Εκπαιδευτικά17 ώρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Υποστελέχωση και υπολειτουργία του Τμήματος Οινολογίας στη Δράμα

Πολιτιστικά19 ώρες πριν

Αφιέρωμα στο Πολυφωνικό Τραγούδι τής Ηπείρου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ21 ώρες πριν

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

ΜΕΡΑ25: Επιτρέπουν το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Εκπαιδευτικά4 ημέρες πριν

Αν οι υποψήφιοι επιλέγουν το τμήμα Δασολογίας και από το 4ο πεδίο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ημέρες πριν

Μεταφέρονται οι αγώνες κυπέλλου από 29 Νοεμβρίου στις 6 Δεκεμβρίου

Πολιτιστικά5 ημέρες πριν

Η Δράμα συμμετέχει στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Οι αποχωρήσεις δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα – Δεν ήταν αγεφύρωτο το χάσμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Τα Βαλδίρκεια 2023 την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Ανοιχτή η αγορά από τις 11 έως τις 3 την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: ΟΧΙ στα οριζόντια μέτρα, ΟΧΙ στον αφανισμό μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Το κλείσιμο των καταστημάτων είναι προαιρετικό

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών