Connect with us

Εκπαιδευτικά

Voucher 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς: Όλες οι λεπτομέρειες

Published

on

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν την απόφαση Κεραμέως να δοθεί Voucher 200 ευρώ σε 160.000 εκπαιδευτικούς, ενώ Ελληνική Λύση και ΚΚΕ ψήφισαν «Παρών».

Σήμερα, Τετάρτη 2/2, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τα voucher θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια.

Δικαιούχοι:

  • 160.000 εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).
  • Στους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» εντάσσονται και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου 2021.

Αποκλείονται τα στελέχη εκπαίδευσης

Δικαιούχοι του  voucher των 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού , είναι   οι  160.000 εκπαιδευτικοί με την προϋπόθεση ότι  ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ  σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής το σχολικό έτος 2021-2022 (μόνιμοι και αναπληρωτές).

Τα στελέχη εκπαίδευση αποκλείονται από αυτή την παροχή, εκτός και αν παράλληλα ασκούν και διδακτικό έργο.

Τη διευκρίνιση αυτή κάνει το esos μετά  από σχετική ερώτηση την οποία έθεσε  στο υπουργείο Παιδείας.

Αποκλείονται οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί

Η χορήγηση από το υπουργείο Παιδείας  voucher των 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού , αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς , οι οποίοι ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ  σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, μόνιμους και αναπληρωτές.

Οι   εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες, Βουλευτές, υπουργούς κλπ αποκλείονται από αυτή την παροχή.

Αποκλείονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από το Voucher 200 ευρώ

Η χορήγηση από το υπουργείο Παιδείας  voucher των 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού , αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς , οι οποίοι διδάσκουν σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, μόνιμους και αναπληρωτές.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αποκλείονται από αυτή την παροχή.

Ζευγάρι εκπαιδευτικών θα μπορεί να διαθέσει τα 400 ευρώ για αγορά μιας συσκευής

Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών δεν υποχρεούται να διαθέσει τα δύο κουπόνια των 200 ευρώ που δικαιούνται, για την αγορά δύο συσκευών  tablet, laptop ή desktop.

Θα μπορούν να διαθέσουν το σύνολο του ποσού  των 400 ευρώ, και τα δύο κουπόνια δηλαδή, για την αγορά μιας συσκευής.

Αυτό  σύμφωνα με πληροφορίες του esos  θα προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Τι είδους εξοπλισμό θα μπορούν να προμηθευτούν οι εκπαιδευτικοί με το voucher; Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αποκτήσουν tablet, laptop ή desktop από τον προμηθευτή της επιλογής τους.

Πώς θα αποκτήσουν και θα χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί το voucher; Οι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα. Κατόπιν, θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο, και θα μπορούν άμεσα να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

Εκπαιδευτικοί που έχουν τηλέφωνα προηγούμενης τεχνολογίας

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απαραίτητο να έχουν “έξυπνες” τηλεφωνικές συσκευές για να λάβουν το   Voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού.

Αυτό διευκρινίσει το esos, ύστερα από σχετικό ερώτημα προς το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας σε ερώτηση του esos διευκρίνισε: “Το barcode είναι ένας αριθμός που θα εμφανίζεται και μέσα στην πλατφόρμα μόλις εκδοθεί το voucher, δεν είναι απαραίτητο να τους έρχεται σε smartphone. Αυτό γίνεται προς διευκόλυνση”.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Μετά την ψήφιση της διάταξης που έχει κατατεθεί στη Βουλή, θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες θεσμικού χαρακτήρα, καθώς και η θέση σε λειτουργία της πλατφόρμας.

Γιατί επεκτείνουμε το voucher και στους εκπαιδευτικούς;

Στο ερώτημα αυτό το υπουργείο Παιδείας απαντά:

Α. Επειδή η εξασφάλιση πρόσβασης κάθε εκπαιδευτικού στον δικό του τεχνολογικό εξοπλισμό είναι ένα επιπλέον βήμα που θα συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, τον οποίο προωθούμε συστηματικά από το 2019, με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα επενδύσεων. Με την ολοκλήρωση του συνόλου των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι εκπαιδευτικοί πλέον θα έχουν περαιτέρω δυνατότητα να χρησιμοποιούν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, να αξιοποιούν και να συνδημιουργούν επιπλέον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό συμβατό με τα νέα προγράμματα σπουδών, καθώς και να επικοινωνούν με μαθητές και γονείς μέσω νέων και ανανεωμένων ψηφιακών υπηρεσιών. Η πρόσβαση σε ατομικό τεχνολογικό εξοπλισμό θα διευκολύνει το κομβικής σημασίας έργο των εκπαιδευτικών και θα ενισχύσει το θετικό αποτέλεσμα αυτών των μεγάλων επενδύσεων για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Β. Επειδή αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους υποστήριξης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχή αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην εκπαίδευση και αποτελούν το κλειδί για την εφαρμογή κάθε μεγάλης μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση.

Οι εξηγήσεις του ΚΙΝΑΛ: Γιατί καταψήφισε την τροπολογία με το voucher

Σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε το ΚΙΝΑΛ, εξηγεί γιατί καταψήφισε την εν λόγω τροπολογία της Υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με τη Χ. Τρικούπη η στάση της υπαγορεύτηκε από την «τακτική της εισαγωγής τροπολογιών-νομοσχεδίων με πολλά επιμέρους άρθρα» με την οποία εγκαλεί την κυβέρνηση ότι «παγιδεύει την αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ψηφίσει ξεχωριστά κάθε άρθρο!».

Ως προς τα voucher των 200 ευρώ το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι αν και «πολύ μικρό και πολύ καθυστερημένο μετά από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης (…) έχει ορθή στόχευση».

Ζητά δε να αυξηθεί και να συνοδεύεται κι από γενναία ενίσχυση των υποδομών του ψηφιακού σχολείου (υποδομές, Wi-Fi κλπ).

Οπως εξηγεί το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε την τροπολογία λόγω του άρθρου 3 με το οποίο η Υπουργός διατηρεί το Διπλό Μηχανογραφικό για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο κάνοντας λόγο για «βαθιά αντιεκπαιδευτική, έως και αντισυνταγματική ρύθμιση, που δημιουργεί σοβαρά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και ηθικά προβλήματα. Εισάγει την πρακτική της λοταρίας στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί μπορεί να εισαχθεί σε ένα τμήμα ένας μαθητής με χαμηλότερη βαθμολογία από έναν άλλον που θα έχει υψηλότερη!».

Με πληροφορίες από esos.gr και iefimerida.gr

Εκπαιδευτικά

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Published

on

By

Υλοποίηση δράσης με τίτλο: «Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον εκφοβισμό με ένα τραγούδι»

Φορέας Υλοποίησης: Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και 3ο Γυμνάσιο Δράμας

Ημερομηνία υλοποίησης: 6 Μαρτίου 2025, ώρα: 10.30

Τόπος: 3ο Γυμνάσιο Δράμας

Το 3ο Γυμνάσιο Δράμας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετείχε στην πανελλήνια δράση αφιερωμένη στην 6η Μαρτίου, Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο “Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον εκφοβισμό με ένα τραγούδι”.

Σχολεία από όλη την Ελλάδα, δημιούργησαν το καθένα το δικό του πρωτότυπο τραγούδι με στίχους που προάγουν τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη. Οι μαθητές παρουσίασαν τα τραγούδια τους στον χώρο του σχολείου τους, μεταδίδοντας μέσα από τη μουσική ένα ισχυρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση-συζήτηση με τις/τους μαθήτριες/μαθητές από την κ. Παρασκευά Ευαγγελία, Εκπαιδευτικό και Σύμβουλο Σχολικής Ζωής του σχολείου, καθώς και άλλες δημιουργικές δράσεις, όπως ζωγραφική και θεατρικά δρώμενα, προσφέροντας στους μαθητές επιπλέον ευκαιρίες να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το ζήτημα.

Στις 11:00 π.μ., όλα τα συμμετέχοντα σχολεία ένωσαν τις φωνές τους μέσα από έναν συμβολικό κοινό μουσικό “θόρυβο”, εκτελώντας ένα κοινό κομμάτι κρουστών. Ο ρυθμικός αυτός ήχος συμβολίζει τη δύναμη της συλλογικότητας, την αποφασιστικότητα να σπάσει η σιωπή και να ακουστεί το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει μόνο του.

Με σύνθημα “Κανένα παιδί στο περιθώριο”, η δράση στοχεύει στην προώθηση αξιών όπως η αποδοχή, η φιλία, η ενσυναίσθηση και η συνεργασία, δημιουργώντας ένα ασφαλές και υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενισχύοντας το όραμα για ένα σχολείο χωρίς φόβο, αλλά γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
🌐 http://dssd.ecedu.uoi.gr
📧 dssd.uoi@gmail.com

Με εκτίμηση

 

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΔΣΣΔ Η υπεύθυνη της Δράσης
Θεόδωρος Θάνος

Καθηγητής

Σχολή Επιστημών Αγωγής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ευαγγελία Παρασκευά

Καθηγήτρια ΠΕ02

3ο Γυμνάσιο

Δράμα

Continue Reading

Εκπαιδευτικά

Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Κάνε τα φετινά σου Χριστούγεννα πιο «πράσινα» από ποτέ

Published

on

By

Το Followgreen σου προτείνει να κάνεις  τα φετινά σου Χριστούγεννα πιο «πράσινα» από ποτέ! Φέτος, οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές μπορούν να σπάσουν τα ρεκόρ οικολογίας. Ιδέες και λύσεις για διακόσμηση, δώρα αλλά και φαγητά, που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις κατά πολύ το οικολογικό σου αποτύπωμα στις φετινές γιορτές.

Λάβε μέρος στο Green Mission

«Κάνε τα φετινά σου Χριστούγεννα πιο «πράσινα» από ποτέ!»

& Κέρδισε μια “Δωροεπιταγή ΠΛΑΙΣΙΟ αξίας 300€” https://followgreen.gr/drama/mission/single/currnet

Κάθε μήνα, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για να προσφέρει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και υπέροχα δώρα! Ο χρήστης για να λάβει τους πόντους επιβράβευσης καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα βήματα της «Πράσινης Αποστολής – Green Mission» και να δηλώσει συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση.

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση

Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού. Το δώρο θα αποστέλλεται μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

 

Continue Reading

Εκπαιδευτικά

DRAMATEC – Το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής στη Δράμα

Published

on

By

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTEK Δράμας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα με την Περιφερειακη Ενοτητα Δράμας,  τον Δήμο Δράμας και το Κέντρο Κοινότητας & Παράρτημα Ρομά, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Δράμας – DramaTec, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή της Ανάπλασης ώρα εγγραφών 9.30 π.μ. , ώρα έναρξης 10.00 π.μ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Το DramaTec περιλαμβάνει έξι καινοτόμα εργαστήρια τεχνολογίας, ενώ θα γίνει και παρουσίαση της νέας σεζόν του FIRST® LEGO® League SUBMERGED. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-16 ετών, καθώς και σε ενήλικες, με στόχο την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην τοπική κοινωνία. Μέσα από τη ρομποτική και τις επιστήμες, οι συμμετέχοντες θα καλλιεργήσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων και συνεργασίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το φεστιβάλ αποτελεί μια ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν την τεχνολογία από κοντά και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προωθούν τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα.

Για προεγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6955189990 ή στο email robotek.dramas@gmail.com

Σύλλογος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTEK Δράμας
Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τον  Δήμο Δράμας και το Κέντρο Κοινότητας.

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Πέτρος Τσολιάς –  Γενικός Διευθυντής κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»

Πολιτιστικά4 εβδομάδες ago

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι στο Δήμο Δράμας για το 2025

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Παράταση ρύθμισης οφειλών προς το Δήμος Δράμας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Ημερολόγιο 2025 με θέμα τους Αράπηδες Μοναστηρακίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Διακοπή νερού σήμερα Δευτέρα 30/12 ,από τις 23:00 έως τις 06:00

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τον οδικό άξονα Δράμα – Καβάλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Η Kourtidis Group αναγνωρίζεται ως “Great Place to Work” στην Ελλάδα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Αθώος ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγιώτης Γκλαβόπουλος

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Τρίτος κύκλος του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Αλλαγή στην ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς εν όψει των γιορτών

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Η αθέατη πλευρά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Η Μελίνα Μποτέλη για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

Πολιτιστικά1 εβδομάδα ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα ago

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

“Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα”

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

Cinematherapy με τη συμμετοχή 1900 μαθητών των Σχολείων της Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων: Όλοι στην απεργία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: Στάσης Εργασίας, 11:00-14:00, την Παρασκευή 28/02/2025

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

28 Φλεβάρη 2025 – 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

Γιώργος Αγγελόπουλος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

Χρηστικά4 εβδομάδες ago

Στρατηγική αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

Πολιτιστικά4 εβδομάδες ago

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Παράταση ρύθμισης οφειλών προς το Δήμος Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών