Σχόλιο του Τιτορμος Αιτωλος για την υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία για αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια, μόνο για τους εκπαιδευτικούς και όχι για όλο το δημόσιο.
“Μόνο οι εκπαιδευτικοί θα ψηφίσουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά για αιρετούς” (!)
Η απόφαση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια, θα είναι μόνο για τους εκπαιδευτικούς. Ενώ στο υπόλοιπο δημόσιο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, επιτρέπεται και η δια ζώσης ψηφοφορία που μπορούν να επιλέξουν τα σωματεία.
Ρύθμιση που κρίνεται, νομικά ανίσχυρη.
Βασικός λόγος είναι η κατάργηση της ισότητας ως γενική αρχή του δικαίου στους δημοσίους υπαλλήλους σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος.
Άρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Επίσης δεν υπηρετείται η αρχή της Αναλογικότητας, όπως το κείμενο, ενσωματώθηκε στο άρθρο 25 §1 του Συντάγματος, όπου σε αυτή τη διάταξη στηρίζονται τα δικαστήρια και ακυρώνουν τις αποφάσεις της διοίκησης, όσον αφορά παρόμοια επίδικα θέματα.
“Τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους. Τα δικαιώματα αυτά ισχύουν και στις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών στις οποίες προσιδιάζουν. Oι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας.”
Αντί να κλαίμε τη μοίρα μας, και να αφήσουμε την Κεραμέως σε έναν νέο γύρο αυταρχισμού και χειραγώγησης των αποφάσεων της διοίκησης, χωρίς έλεγχο και με αδιαφάνεια, ιδιαίτερα των πειθαρχικών υποθέσεων (λόγω πείρας ομιλώ), οφείλουν:
- ΟΛΜΕ και ΔΟΕ εκτός της συνδικαλιστικής δράσης να ασκήσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή διαταγή) για την μη εφαρμογή της, καθώς και αιτήσεις αναστολής και ακύρωσης αυτής.
- Να κάνουν προσφυγή στην Ανεξάρτητη Δημόσια Αρχή για τα προσωπικά δεδομένα μας, από τις ηλεκτρονικές εκλογές που δεν διασφαλίζονται.
Με αυτή τη νομική και υπηρεσιακή διαδικασία από τη σκοπιά της τακτικής, θα κερδηθεί χρόνος, ενώ θα υπάρξει μια βραδυφλεγής μπόμπα στην εξέλιξη όλων αυτών των αποφάσεων των ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ και αντίστοιχα ΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ, λόγω κακής σύνθεσης, που κάθε μία απόφαση εξ αυτών θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο συνάδελφο και συνολικά από το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η αποφάσεις των ΥΣ. θα είναι σε εκκρεμότητα, αφού η υπόθεση της προσφυγής της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ θα πρέπει να τελεσεδικήσει, μετά από 5 χρόνια περίπου… (?)