Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αξίζει να δώσεις 5.000 ευρώ για μια αντλία θερμότητας;

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι υποστηρικτές της μιλούν για φθηνότερη θέρμανση. Υπάρχει ωστόσο και ο αντίλογος… Με συμφέρει να δώσω minimum 5000 ευρώ, περιμένοντας την απόσβεση μέσα στα επόμενα 4 χρόνια;

1. Με συμφέρει πραγματικά να δώσω 5.000 ευρώ για να αγοράσω μια αντλία θερμότητας; 
Είναι πια γνωστό, ιδίως τα τελευταία χρόνια που οι αντλίες θερμότητας κερδίζουν έδαφος, ότι η αγορά και η εγκατάστασή τους έχει υψηλό αρχικό κόστος. Συγκεκριμένα οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 5.000 – 10.000 ευρώ, γεγονός που αποτρέπει πολλούς από την αγορά μιας αντλίας.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας γενικός κανόνας ο οποίος δεν μπορεί να διαψευστεί. Ένα σπίτι, το οποίο χρειάζεται συνεχή θέρμανση (μπορεί να αγγίξει και τις 24ώρες το 24ωρο) , σε περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες έχει άμεση ανάγκη από αντλία θερμότητας, αν δεν θέλει να ξοδεύει ολόκληρους μισθούς στη θέρμανση.

Η εξήγηση είναι απλή και απορρέει από τον τρόπο λειτουργίας της αντλίας. Η αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί το περιβάλλον για να θερμάνει ή να ψύξει έναν χώρο. Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για να λειτουργήσει αφορά μόνο το στάδιο άντλησης θερμότητας. Επομένως ο χρήστης πληρώνει μόνο το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την άντληση. Το ηλεκτρικό ρεύμα δηλαδή, δεν χρησιμοποιείται ως πηγή για τη δημιουργία θέρμανσης ή ψύξης και γιΆ αυτό η κατανάλωση που απαιτείται είναι πολύ μικρή, σε σχέση με το αποτέλεσμα που παίρνουμε σε ψύξη ή θέρμανση.

2. Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και για κλιματισμό; 
Η απάντηση είναι ναι. Οι περισσότερες αντλίες μπορούν να παράξουν και κρύο νερό εκτός από ζεστό, το οποίο μπορεί με τη σειρά του να χρησιμοποιηθεί για το δροσισμό των χώρων.
Η αντλία θερμότητας μπορεί να συνδεθεί και με μονάδες fan coil. Πρόκειται για έναν εναλλάκτη που διαρρέεται από κρύο νερό και έναν ανεμιστήρα που διοχετεύει τον αέρα στο εσωτερικό της κατοικίας. Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να πετύχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα δροσισμού, χρησιμοποιώντας αντλία θερμότητας.

3. Πλεονεκτήματα – Μειονεκτήματα μιας αντλίας θερμότητας.
Προς τα πού «γέρνει η ζυγαριά» ; 

Τα βασικά πλεονεκτήματα:
– Σε αντίθεση με τους άλλους τρόπους θέρμανσης που εκμεταλλεύονται στερεά και υγρά καύσιμα, τα οποία υπόκεινται σημαντικές μεταβολές τιμών, οι αντλίες χρειάζονται μόνο ηλεκτρική ενέργεια, οι τιμές της οποίας δεν υπόκεινται ιδιαίτερες μεταβολές. Επομένως γνωρίζετε τι θα κάψετε και πόσο θα πληρώσετε.
– Δεν απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου, καπνοδόχος ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων και αποφεύγετε πρόσθετες εργασίες στο χώρος σας.
– Η χρήση της τεχνολογίας μεταβλητών στροφών (Inverter) επιτρέπει την ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας καθώς αυξάνει βαθμιαία την ισχύ που απαιτείται για να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.
– Για την απόκτηση και τοποθέτηση μιας αντλίας θερμότητας φροντίζει το Πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ Οίκον, το οποίο σας παρέχει επιδότηση μέχρι 25.000 ευρώ για αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης της κατοικίας σας.

Τα βασικά μειονεκτήματα: 
– To μεγάλο αρχικό κόστος για αγορά και τοποθέτηση είναι γεγονός.
– Το κόστος αποσβήνεται μετά από 2-3 χρόνια, με τη λειτουργία της αντλίας
-Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και εξειδίκευση του μηχανικού που θα την τοποθετήσει.   Μικρολάθη μπορεί να σας κοστίσουν και να μην επιτρέψουν τη σωστή θέρμανση του  χώρου σας.

4. «Καθαρή», εύκολη στη χρήση και φιλική προς το περιβάλλον. 
Οι περισσότερες αντλίες θερμότητας θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας καθώς αντλούν το μεγαλύτερο τμήμα της ενέργειας που χρειάζονται από το περιβάλλον, σε αντίθεση με τα συστήματα θέρμανσης που καίνε ορυκτά καύσιμα, όπως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον.

Επιπλέον, αξίζει να αναλογιστεί κανείς πόσο εύκολη είναι στη χρήση και πόσο «καθαρή». Σας απαλλάσσει μια και καλή από ξύλα, στάχτες, pellets, πετρέλαιο και συχνές συντηρήσεις λεβήτων, καθαρισμούς καπνοδόχων ή δεξαμενών. Με ένα απλό χειριστήριο έχεις θέρμανση όλο το χρόνο χωρίς κανέναν απολύτως κόπο. Και η συντήρηση; Μια φορά το έτος, τυπικά!

4green.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πυρηνική μπαταρία στο κινητό για να μην το φορτίσεις ποτέ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μια κινεζική εταιρεία η οποία αποκαλείται Betavolt Technology εργάζεται πάνω σε μια πυρηνική μπαταρία που καθιστά την φόρτιση άχρηστη. Ειδικότερα, οι εν λόγω μπαταρίες θα μπορούσαν να παραμείνουν σε λειτουργία για τουλάχιστον 50 χρόνια.

Ο λόγος, για την Betavolt Technology η οποία κατάφερε να βάλει 63 ραδιενεργά ισότοπα σε ένα module μικρότερο από νόμισμα. Το μοντέλο αποκαλείται BV100 και μπορεί να παρέχει 100 microwatts ηλεκτρικής ενέργειας. Οι διαστάσεις της αγγίζουν τα 15 x 15 x 5mm.

Αυτές οι μπαταρίες χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα τη ραδιενεργό διάσπαση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι παρόμοια τεχνολογία με αυτές που χρησιμοποιούνται στον ιατρικό τομέα και πιο συγκεκριμένα σε βηματοδότες. Πολλές εταιρείες, όλα αυτά τα χρόνια έμειναν μακριά από αυτή την τεχνολογία λόγω των ραδιενεργών στοιχείων, όπως το πλουτώνιο.

Για να κατευνάσει αυτές τις ανησυχίες, η Betavolt επέλεξε να κατασκευάσει μια έκδοση της μπαταρίας με ένα στρώμα ημιαγωγού από διαμάντι και ένα ισότοπο νικελίου που διασπάται. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχει απολύτως μηδενική διαρροή ραδιενέργειας και ότι δεν υπάρχουν τοξικά στοιχεία στο μείγμα, ενώ θα μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες από -60 ως 120 βαθμούς Κελσίου. Η τεχνολογία είναι σχεδόν έτοιμη για μαζική παραγωγή, έχοντας περάσει το στάδιο των δοκιμών.

Πηγή: techmaniacs.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φροντιστής ρομπότ για άτομα με Alzheimer, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 20:00

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στα πλαίσια του 5ου  κύκλου  επιτάχυνσης νεοφυών ομάδων του Lab40, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του αγωνιστικού project «φροντιστής ρομπότ για άτομα με Alzheimer» της σχολής @robot’s education.

H καινοτόμα ιδέα που ανέπτυξαν ο Χάρης, η Κάτια , ο Γιάννης , ο Φίλιππος με εκπαιδευτικό – προπονήτρια την Σαρπότα Μαρία θα ταξιδέψει στον διεθνή διαγωνισμό Robochallenge που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι, Ρουμανία.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια καινοτόμα προσέγγιση διδασκαλίας, όπου τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητες του 21αιώνα. Εξελίσσουν και αναπτύσσουν την υπολογιστική σκέψη μέσω του προγραμματισμού καθώς τις κοινωνικές δεξιότητες μέσω της ομαδικότητας.

Η δομή υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Lab40, συνεχίζει να συμβάλλει στην κοινωνία της Δράμας, αναδεικνύοντας κάθε καλή πρακτική και ειδικότερα ανοίγοντας τις πόρτες της σε παιδιά και νέους προωθώντας την καινοτομία & την κουλτούρα της γνώσης και της δημιουργίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς το blockchain έφερε επανάσταση στο online πόκερ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη σημερινή εποχή, έχουμε μάθει να παίζουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Κάποτε τα παιχνίδια ήταν μία αποκλειστική απασχόληση με φυσική παρουσία, αφού ήταν πρακτικά αδύνατον να διασκεδάσει κάποιος χωρίς να είναι παρών. Τα πράγματα άλλαξαν κυρίως μετά την έλευση της νέας χιλιετίας, αφού η διασκέδαση επαναπροσδιορίστηκε και τα παιχνίδια άρχισαν να παίρνουν νέα μορφή. Ήδη από την τελευταία εικοσαετία του προηγούμενου αιώνα είχαν εμφανιστεί τα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία μάλιστα ανέβαζαν συνεχώς επίπεδο με κάθε νέα καινοτομία που εμφανιζόταν.

Υπήρχαν όμως πάντα τα παραδοσιακά παιχνίδια, που για λίγο καιρό φαινόταν ότι θα έμεναν ανέγγιχτα. Αυτό φυσικά δεν ίσχυσε, καθώς κάποια από αυτά δεν άντεξαν στην πίεση, ενώ άλλα βρήκαν τρόπο να εισχωρήσουν στην ψηφιακή εποχή και να αλλάξουν προφίλ. Τα περισσότερα από αυτά διατήρησαν τον χαρακτήρα τους, όμως δέχτηκαν και μία ισχυρή ώθηση προς το μέλλον, την οποία προκάλεσε η τεχνολογία με τα νέα δεδομένα που έφερε. Ένα από αυτά τα παιχνίδια ήταν το πόκερ, που έφυγε από τα τραπέζια των φίλων και πέρασε στον online κόσμο, για να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ στα μέσα του 1800, ως εξέλιξη διάφορων άλλων παιχνιδιών που είχαν έρθει από την Ευρώπη. Σύντομα έγινε το πιο αγαπητό παιχνίδι με τράπουλα και μέχρι το 1970 παρέμενε ένα παιχνίδι παρέας ή φίλων, με αποκλειστικά φυσική παρουσία. Το πόκερ είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που ευνοήθηκαν από την τεχνολογία, αφού κατάφερε να μπει σε πολλά σπίτια μέσω της τηλεόρασης. Η τηλεοπτική μετάδοση μεγάλων τουρνουά από το Λας Βέγκας διήρκεσε περίπου 25 χρόνια, πριν έρθει η μεγαλύτερη δυνατή ώθηση που μπορούσε να πάρει: ο συνδυασμός internet και κινητών τηλεφώνων.

Το πόκερ μπήκε σε κάθε σπίτι με αυτόν τον τρόπο, έγινε προσβάσιμο από κάθε φίλο του παιχνιδιού, χωρίς φυσική παρουσία, ανά πάσα στιγμή της ημέρας και από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Εκεί που φαινόταν ότι δεν μπορεί να πάει πιο μακριά, δημιουργήθηκε το blockchain πριν από περίπου μία δεκαετία. Πρόκειται για μία ασφαλή τεχνολογία που έφερε επανάσταση σε κάθε τομέα της online ζωής, ακόμη κι αν πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε. Το blockchain έχει βοηθήσει στη διασφάλιση της ακεραιότητας του ίδιου του παιχνιδιού προς όφελος των χρηστών, στην ασφάλεια των συναλλαγών τους μέσα στις εξειδικευμένες πλατφόρμες, στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, ακόμη και στην ταχύτητα του παιχνιδιού.

Η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα στις παραπάνω περιπτώσεις και αυτός ήταν ένας τομέας στον οποίο έπασχε το online πόκερ. Με το blockchain εξαφανίστηκε κάθε ίχνος υποψίας που παλιότερα είχαν οι παίκτες, αφού όλα καταγράφονται σε ένα δημόσιο λογιστικό βιβλίο, το οποίο καθένας μπορεί να ελέγξει για να είναι σίγουρος. Είναι αδύνατον να υπάρξει η παραμικρού είδους χειραγώγηση, χάρη σε συμβόλαια, λογισμικά και συμφωνίες που διασφαλίζουν το παιχνίδι. Το blockchain καταγράφει τα πάντα με απίστευτες ταχύτητες και ο ανοικτός του κώδικας κάνει όλες τις πληροφορίες προσβάσιμες σε όλους.

Φυσικά, η ασφάλεια που προσφέρει το blockchain έχει διπλή υπόσταση. Από τη μία εξασφαλίζει τις συναλλαγές, τις αναλήψεις και τις καταθέσεις που πραγματοποιούνται διά μέσου της εκάστοτε πλατφόρμας και προσφέρει περισσότερη ταχύτητα, από την άλλη σιγουρεύει ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν πρόκειται να διαρρεύσουν προς καμία κατεύθυνση. Έως τώρα τα συστήματα ήταν κεντρικά, με συγκέντρωση δεδομένων σε έναν σέρβερ. Το blockchain έδωσε τη δυνατότητα διαμοιρασμού σε δίκτυα με κρυπτογραφημένες τεχνικές και απόλυτη προστασία από κακόβουλες ενέργειες τρίτων, κάτι που αλλάζει όσα ξέραμε για την ανωνυμία.

Με την τεχνολογία blockchain κατάφεραν, επίσης, να αποκτήσουν πρόσβαση στο online πόκερ όλοι οι άνθρωποι, από όλον τον πλανήτη. Αυτό συμβαίνει επειδή το blockchain δεν γνωρίζει περιορισμούς με φυσικές τοποθεσίες και οι απαγορεύσεις παύουν να υφίστανται. Το μέλλον του blockchain και των online πλατφορμών φαίνεται ότι κρύβει ένα μεγάλο όπλο. Οι εταιρείες θα μπορούν -αν το θελήσουν- να δημιουργήσουν το δικό τους νόμισμα συναλλαγών, που φυσικά θα εξαρτάται από τα παραδοσιακά νομίσματα που όλοι ξέρουμε. Ωστόσο, ένα νόμισμα αποκλειστικά για παιχνίδι πόκερ μπορεί να γκρεμίσει κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται σήμερα εξαιτίας της διαφοράς συναλλάγματος και των προμηθειών που επιβάλλονται στις συναλλαγές.

Θεωρείται, λοιπόν, δεδομένο ότι στο άμεσο μέλλον η τεχνολογία blockchain θα προσφέρει ακόμη πιο συναρπαστικές ευκαιρίες στη βιομηχανία του igaming.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Hellenic Train: Διακόπτονται τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Μια Βραδιά Γεμάτη Γεύσεις, Μουσική και Διασκέδαση στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Δράμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Σε περίοπτη θέση στο Δημαρχείο Δράμας και στην καρδιά μας η “Άννα Κορακάκη”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ανησυχία αν εργαστεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου 80χρονος συνταξιούχος γιατρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Η Αναστασία Τόλιου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Δόξας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη “έδιωξε” τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Φωτιά στο Πανόραμα Δράμας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σίτνα στη Δράμα – Επιχειρούν και τρία ελικόπτερα

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Ηρακλής Μαινόμενος στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 17 Ιουλίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας δεν έχουν θέση στο Δήμο Δράμας

Χρηστικά3 μήνες πριν

Αποκλειστικά για γυναίκες με άποψη!

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

«Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Καλμπάρη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Δόξα Δράμας: Σύννεφα και ”σκιές” πάνω από το ακίνητο του ΓΣ!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο Δήμος Δράμας προχωρά στην κοπή δέντρων στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ11 ώρες πριν

Με ήττα το ντεμπούτο της ΔΟΞΑ 2016 F.C. στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ15 ώρες πριν

Νέοι πόροι και τεχνολογίες αιχμής αξιοποιούνται για το Φυσικό Αέριο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Διακοπή νερού την Κυριακή 06-10 από τις 09:00 έως τις 16:00

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 ημέρα πριν

Αήττητη στη σεζόν η Bianco Monte Δράμα με 4 νίκες και μια ισοπαλία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν

Α ΕΠΣ Δράμας 3η Αγωνιστική. Αποτελέσματα – Βαθμολογίες

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης για ενήλικες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ημέρες πριν

Σπουδαία μεταγραφή για τον ΚΑΟΔ ο σέντερ ύψους 2,09 Μίλαν Μάρκοβιτς

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

Πρόσκληση συμμετοχής με δράσεις στο πρόγραμμα της Ονειρούπολης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Ευχαριστήριο του Δήμου Δράμας προς “ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Γιορτή Κάστανου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 12:00 στην Μικρόπολη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Αναλγησία και αδιαφορία για τη Δράμα και το Νοσοκομείο μας από τον Περιφερειάρχη μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων στο Δήμο Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Κοινωνικό Παντοπωλείο) Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Έκθεση φωτογραφίας για το προβιομηχανικό και βιομηχανικό παρελθόν της ΑΜΘ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εκδήλωση μνήμης για τον Ηπειρώτη ήρωα, Θεόφιλο Αθανασιάδη

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών