Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τέσσερις τρόποι για να σερφάρετε στο Διαδίκτυο με ασφάλεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Καθώς ο κόσμος ψηφιοποιείται όλο και περισσότερο σε καθημερινή βάση, οι παραβιάσεις δεδομένων και τα χακαρίσματα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα, κάτι που είναι ατυχές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατευτείτε όταν σερφάρετε στο Διαδίκτυο και σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε τέσσερις συμβουλές για το πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλής όταν το κάνετε.

Να χρησιμοποιείτε ιστότοπους με https:// στη γραμμή URL

Εάν σερφάρετε στο Διαδίκτυο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να επισκέπτεστε μόνο ιστότοπους που έχουν «https://» στη γραμμή διευθύνσεων URL. Εάν το δείτε στη γραμμή διευθύνσεων, σημαίνει ότι ο ιστότοπος είναι πιστοποιημένος και ασφαλής στη χρήση του. Συνήθως βλέπετε https:// σε ιστότοπους με online ηλεκτρονικές συναλλαγές ή ακόμα και σε ιστότοπους διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών όπως η Betsson. Το όλο σκεπτικό του “http” είναι να δώσει δυνατότητα διασφάλισης σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή δεδομένων μέσω ενός δικτύου. Οι ιστότοποι χωρίς το “http” μπορούν να οδηγήσουν σε πιθανές διαρροές πληροφοριών, επομένως, οι έξυπνοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούν να παρακάμψουν την ασφάλεια των ιστοσελίδων και να δουν το όνομα χρήστη, τους κωδικούς πρόσβασής του καθώς και τα οικονομικά του στοιχεία. Επομένως, εάν έχετε την τάση να παίζετε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών, είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε ιστότοπους με αυτό το πρωτόκολλο. Εάν ο ιστότοπος δεν έχει https://, φύγετε αμέσως από τον ιστότοπο.

Συνδεθείτε στο Διαδίκτυο μέσω ενός Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου

Ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή VPN, κρυπτογραφεί τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να δει τι κάνετε ή τι κάνετε στο διαδίκτυο. Είναι μια καταπληκτική (και νόμιμη) μέθοδος για να διατηρείτε το Wi-Fi σας ασφαλές στο σπίτι, ή ακόμη κι όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi.

Το κύριο μειονέκτημα στη χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου είναι ότι είναι πιο δύσκολο να παρακολουθείτε τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Μπορεί να έχετε πιο αργή σύνδεση Διαδικτύου, αλλά ως αποτέλεσμα, τα δεδομένα σας προστατεύονται από ένα VPN, καθώς δρομολογούνται μέσω ενός ξεχωριστού διακομιστή.

Μην κάνετε κλικ σε αναδυόμενες διαφημίσεις

Επειδή ποτέ δεν ξέρει κανείς τι κρύβεται πίσω από ένα αναδυόμενο παράθυρο, είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσει. Ένα αναδυόμενο παράθυρο διαφήμισης μπορεί να περιέχει κακόβουλο λογισμικό και όταν κάνετε κλικ για να απορρίψετε το παράθυρο, δεν είναι σίγουρο ότι θα κλείσει. Το κουμπί κλεισίματος πιθανότατα θα πραγματοποιήσει λήψη ενός αρχείου στον υπολογιστή σας εάν υπάρχει κάποιο κακόβουλο κίνητρο πίσω από αυτό. Θα πρέπει να το έχετε αυτό πάντα υπόψην σας και να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν έχετε να κάνετε με αναδυόμενα παράθυρα, ιδιαίτερα αυτά που εμφανίζονται από το πουθενά και σε ακατάλληλες στιγμές. Για να το αποφύγετε με τον καλύτερο τρόπο, ενημερώστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης.

Αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε διασυνδέσεις που υπάρχουν σε ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα (scam)

Στον κόσμο του ηλεκτρονικού εγκλήματος, τα μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) είναι μια δημοφιλής τακτική που χρησιμοποιείται για να ξεγελάσει ανυποψίαστα θύματα. Το ηλεκτρονικό ψάρεμα μπορεί να πάρει πολλές μορφές, αλλά η πιο συνηθισμένη λειτουργεί σαν δέλεαρ για να ξεγελάσει το θύμα. Χρησιμοποιώντας έναν παρόμοιο τομέα (domain), ο χάκερ στέλνει ένα email στον στόχο ζητώντας του να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο και να συμπληρώσει μια φόρμα που του έχει σταλεί. Οι χάκερ μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές πληροφορίες του θύματος για να διαπράξουν διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της πώλησής τους σε τρίτα πρόσωπα με σκοπό το κέρδος ή τη χρήση τους για αγορές ή ανάληψη χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πυρηνική μπαταρία στο κινητό για να μην το φορτίσεις ποτέ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μια κινεζική εταιρεία η οποία αποκαλείται Betavolt Technology εργάζεται πάνω σε μια πυρηνική μπαταρία που καθιστά την φόρτιση άχρηστη. Ειδικότερα, οι εν λόγω μπαταρίες θα μπορούσαν να παραμείνουν σε λειτουργία για τουλάχιστον 50 χρόνια.

Ο λόγος, για την Betavolt Technology η οποία κατάφερε να βάλει 63 ραδιενεργά ισότοπα σε ένα module μικρότερο από νόμισμα. Το μοντέλο αποκαλείται BV100 και μπορεί να παρέχει 100 microwatts ηλεκτρικής ενέργειας. Οι διαστάσεις της αγγίζουν τα 15 x 15 x 5mm.

Αυτές οι μπαταρίες χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα τη ραδιενεργό διάσπαση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι παρόμοια τεχνολογία με αυτές που χρησιμοποιούνται στον ιατρικό τομέα και πιο συγκεκριμένα σε βηματοδότες. Πολλές εταιρείες, όλα αυτά τα χρόνια έμειναν μακριά από αυτή την τεχνολογία λόγω των ραδιενεργών στοιχείων, όπως το πλουτώνιο.

Για να κατευνάσει αυτές τις ανησυχίες, η Betavolt επέλεξε να κατασκευάσει μια έκδοση της μπαταρίας με ένα στρώμα ημιαγωγού από διαμάντι και ένα ισότοπο νικελίου που διασπάται. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχει απολύτως μηδενική διαρροή ραδιενέργειας και ότι δεν υπάρχουν τοξικά στοιχεία στο μείγμα, ενώ θα μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες από -60 ως 120 βαθμούς Κελσίου. Η τεχνολογία είναι σχεδόν έτοιμη για μαζική παραγωγή, έχοντας περάσει το στάδιο των δοκιμών.

Πηγή: techmaniacs.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φροντιστής ρομπότ για άτομα με Alzheimer, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 20:00

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στα πλαίσια του 5ου  κύκλου  επιτάχυνσης νεοφυών ομάδων του Lab40, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του αγωνιστικού project «φροντιστής ρομπότ για άτομα με Alzheimer» της σχολής @robot’s education.

H καινοτόμα ιδέα που ανέπτυξαν ο Χάρης, η Κάτια , ο Γιάννης , ο Φίλιππος με εκπαιδευτικό – προπονήτρια την Σαρπότα Μαρία θα ταξιδέψει στον διεθνή διαγωνισμό Robochallenge που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι, Ρουμανία.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια καινοτόμα προσέγγιση διδασκαλίας, όπου τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητες του 21αιώνα. Εξελίσσουν και αναπτύσσουν την υπολογιστική σκέψη μέσω του προγραμματισμού καθώς τις κοινωνικές δεξιότητες μέσω της ομαδικότητας.

Η δομή υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Lab40, συνεχίζει να συμβάλλει στην κοινωνία της Δράμας, αναδεικνύοντας κάθε καλή πρακτική και ειδικότερα ανοίγοντας τις πόρτες της σε παιδιά και νέους προωθώντας την καινοτομία & την κουλτούρα της γνώσης και της δημιουργίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς το blockchain έφερε επανάσταση στο online πόκερ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη σημερινή εποχή, έχουμε μάθει να παίζουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Κάποτε τα παιχνίδια ήταν μία αποκλειστική απασχόληση με φυσική παρουσία, αφού ήταν πρακτικά αδύνατον να διασκεδάσει κάποιος χωρίς να είναι παρών. Τα πράγματα άλλαξαν κυρίως μετά την έλευση της νέας χιλιετίας, αφού η διασκέδαση επαναπροσδιορίστηκε και τα παιχνίδια άρχισαν να παίρνουν νέα μορφή. Ήδη από την τελευταία εικοσαετία του προηγούμενου αιώνα είχαν εμφανιστεί τα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία μάλιστα ανέβαζαν συνεχώς επίπεδο με κάθε νέα καινοτομία που εμφανιζόταν.

Υπήρχαν όμως πάντα τα παραδοσιακά παιχνίδια, που για λίγο καιρό φαινόταν ότι θα έμεναν ανέγγιχτα. Αυτό φυσικά δεν ίσχυσε, καθώς κάποια από αυτά δεν άντεξαν στην πίεση, ενώ άλλα βρήκαν τρόπο να εισχωρήσουν στην ψηφιακή εποχή και να αλλάξουν προφίλ. Τα περισσότερα από αυτά διατήρησαν τον χαρακτήρα τους, όμως δέχτηκαν και μία ισχυρή ώθηση προς το μέλλον, την οποία προκάλεσε η τεχνολογία με τα νέα δεδομένα που έφερε. Ένα από αυτά τα παιχνίδια ήταν το πόκερ, που έφυγε από τα τραπέζια των φίλων και πέρασε στον online κόσμο, για να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ στα μέσα του 1800, ως εξέλιξη διάφορων άλλων παιχνιδιών που είχαν έρθει από την Ευρώπη. Σύντομα έγινε το πιο αγαπητό παιχνίδι με τράπουλα και μέχρι το 1970 παρέμενε ένα παιχνίδι παρέας ή φίλων, με αποκλειστικά φυσική παρουσία. Το πόκερ είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που ευνοήθηκαν από την τεχνολογία, αφού κατάφερε να μπει σε πολλά σπίτια μέσω της τηλεόρασης. Η τηλεοπτική μετάδοση μεγάλων τουρνουά από το Λας Βέγκας διήρκεσε περίπου 25 χρόνια, πριν έρθει η μεγαλύτερη δυνατή ώθηση που μπορούσε να πάρει: ο συνδυασμός internet και κινητών τηλεφώνων.

Το πόκερ μπήκε σε κάθε σπίτι με αυτόν τον τρόπο, έγινε προσβάσιμο από κάθε φίλο του παιχνιδιού, χωρίς φυσική παρουσία, ανά πάσα στιγμή της ημέρας και από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Εκεί που φαινόταν ότι δεν μπορεί να πάει πιο μακριά, δημιουργήθηκε το blockchain πριν από περίπου μία δεκαετία. Πρόκειται για μία ασφαλή τεχνολογία που έφερε επανάσταση σε κάθε τομέα της online ζωής, ακόμη κι αν πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουμε. Το blockchain έχει βοηθήσει στη διασφάλιση της ακεραιότητας του ίδιου του παιχνιδιού προς όφελος των χρηστών, στην ασφάλεια των συναλλαγών τους μέσα στις εξειδικευμένες πλατφόρμες, στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, ακόμη και στην ταχύτητα του παιχνιδιού.

Η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα στις παραπάνω περιπτώσεις και αυτός ήταν ένας τομέας στον οποίο έπασχε το online πόκερ. Με το blockchain εξαφανίστηκε κάθε ίχνος υποψίας που παλιότερα είχαν οι παίκτες, αφού όλα καταγράφονται σε ένα δημόσιο λογιστικό βιβλίο, το οποίο καθένας μπορεί να ελέγξει για να είναι σίγουρος. Είναι αδύνατον να υπάρξει η παραμικρού είδους χειραγώγηση, χάρη σε συμβόλαια, λογισμικά και συμφωνίες που διασφαλίζουν το παιχνίδι. Το blockchain καταγράφει τα πάντα με απίστευτες ταχύτητες και ο ανοικτός του κώδικας κάνει όλες τις πληροφορίες προσβάσιμες σε όλους.

Φυσικά, η ασφάλεια που προσφέρει το blockchain έχει διπλή υπόσταση. Από τη μία εξασφαλίζει τις συναλλαγές, τις αναλήψεις και τις καταθέσεις που πραγματοποιούνται διά μέσου της εκάστοτε πλατφόρμας και προσφέρει περισσότερη ταχύτητα, από την άλλη σιγουρεύει ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν πρόκειται να διαρρεύσουν προς καμία κατεύθυνση. Έως τώρα τα συστήματα ήταν κεντρικά, με συγκέντρωση δεδομένων σε έναν σέρβερ. Το blockchain έδωσε τη δυνατότητα διαμοιρασμού σε δίκτυα με κρυπτογραφημένες τεχνικές και απόλυτη προστασία από κακόβουλες ενέργειες τρίτων, κάτι που αλλάζει όσα ξέραμε για την ανωνυμία.

Με την τεχνολογία blockchain κατάφεραν, επίσης, να αποκτήσουν πρόσβαση στο online πόκερ όλοι οι άνθρωποι, από όλον τον πλανήτη. Αυτό συμβαίνει επειδή το blockchain δεν γνωρίζει περιορισμούς με φυσικές τοποθεσίες και οι απαγορεύσεις παύουν να υφίστανται. Το μέλλον του blockchain και των online πλατφορμών φαίνεται ότι κρύβει ένα μεγάλο όπλο. Οι εταιρείες θα μπορούν -αν το θελήσουν- να δημιουργήσουν το δικό τους νόμισμα συναλλαγών, που φυσικά θα εξαρτάται από τα παραδοσιακά νομίσματα που όλοι ξέρουμε. Ωστόσο, ένα νόμισμα αποκλειστικά για παιχνίδι πόκερ μπορεί να γκρεμίσει κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται σήμερα εξαιτίας της διαφοράς συναλλάγματος και των προμηθειών που επιβάλλονται στις συναλλαγές.

Θεωρείται, λοιπόν, δεδομένο ότι στο άμεσο μέλλον η τεχνολογία blockchain θα προσφέρει ακόμη πιο συναρπαστικές ευκαιρίες στη βιομηχανία του igaming.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στη Δράμα την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 21:00

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Hellenic Train: Διακόπτονται τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Μια Βραδιά Γεμάτη Γεύσεις, Μουσική και Διασκέδαση στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Σε περίοπτη θέση στο Δημαρχείο Δράμας και στην καρδιά μας η “Άννα Κορακάκη”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Η Αναστασία Τόλιου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Δόξας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη “έδιωξε” τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Φωτιά στο Πανόραμα Δράμας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ανησυχία αν εργαστεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου 80χρονος συνταξιούχος γιατρός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σίτνα στη Δράμα – Επιχειρούν και τρία ελικόπτερα

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ηρακλής Μαινόμενος στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων την Τετάρτη 17 Ιουλίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Η Νατάσα Θεοδωρίδου την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 στην Καβάλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δοκιμαστική περίοδος μέχρι 21/7 για τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Οι μεταγραφικές κινήσεις στην Δόξα μέχρι σήμερα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ11 ώρες πριν

Αναβολή του αγιασμού στα σχολεία για την Πέμπτη στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Πολιτιστικά3 ημέρες πριν

Σκέψεις για το επίπεδο της υποκριτικής τέχνης. Άρθρο, της ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Σύσκεψη για τα δέντρα της Αγίας Βαρβάρας

Εκλογές 20195 ημέρες πριν

Άμεση αναστολή της συγχώνευσης και κατάργησης σχολείων

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής σε Δημόσιο Ημερήσιο ή Εσπερινό ΕΠΑ.Λ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Μια Βραδιά Γεμάτη Γεύσεις, Μουσική και Διασκέδαση στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

Πολιτιστικά1 εβδομάδα πριν

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Ξανά Μαζί»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

“Ο τόπος χρειάζεται αριστερή αντιπολίτευση, όχι ίντριγκες και ιδιοτέλεια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Novoville, στον Δήμο Δοξάτου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Καταδίκη της Απειλής για Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Πολιτιστικά2 εβδομάδες πριν

Πανδραμινό Θρακιώτικο Αντάμωμα το Σάββατο 31 Αυγούστου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Κική Παπαζώτου: Δημιουργία ΔΕΥΑ στο Δήμο Δοξάτου για την τακτοποίηση ημετέρων

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Εγγραφή αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ κύκλου και Τ.Ε.Λ. σε Γ΄ εξάμηνο της Σ.Α.Ε.Κ. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας δεν έχουν θέση στο Δήμο Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών