Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κάλυψη ελλείψεων με μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση των εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σωματείο εργαζόμενων  ΓΝ Δράμας

Δελτίο τύπου

ΘΕΜΑ: Άμεση έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην υγεία μειώνεται συνεχώς, αφού από το 2018 δεν έχει ολοκληρωθεί καμία προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην έχουν αντικατασταθεί ούτε οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις 3.500 υγειονομικών,  ενώ οι κενές οργανικές θέσεις (με βάση τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς) ξεπερνούν τις 30.000 και οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ταυτόχρονα, αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης είναι χιλιάδες εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου) που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες και αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις συνθήκες και απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες υγείας και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 33 καθαρίστριες από της οποίες λήγει η σύμβαση  των Δεκέμβριο του 2020, τις 10 τραπεζοκόμες και 7 φύλακες που η σύμβαση τους λήγει των του Γενάρη του 2021 στο ΓΝ Δράμας .

Αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» και δίνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις – κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη υποστελεχωμένων μονάδων – παράταση στις συμβάσεις αλλά αρνούνται το δίκαιο αίτημα για μονιμοποίηση τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ψήφιση νόμου, το 2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που βάζει πρόσθετα εμπόδια στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου καθώς και η απόρριψη από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ της πρότασης 130 ομοσπονδιών και σωματείων για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Ενώ και οι δηλώσεις σας, άλλοτε για «μονιμοποίηση» ορισμένων κατηγοριών συμβασιούχων, άλλοτε για χορήγηση «αυξημένης μοριοδότησης», αξιοποιούνται για τον διαχωρισμό εργαζομένων και την καλλιέργεια κλίματος αναμονής και αποπροσανατολισμού από την ανάγκη για μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων.

Ζητάμε να προσχωρήσετε άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για:

► την άμεση έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες

► μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου).

► ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των νοσοκομείων και πρόσληψη των εργολαβικών συναδέλφων με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Δράμα, ένας από τους πιο πολύτιμους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, κέρδισε τις εντυπώσεις σε μια επιτυχημένη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία, του Δήμου Δράμας και της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.

Η παρουσίαση που διοργανώθηκε σε φιλικό κλίμα, είχε ως κύριο ομιλητή τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ιωάννη Τσακίρη, ο οποίος ανέπτυξε τις μοναδικές πτυχές του προορισμού μας. Ο αντιδήμαρχος παρουσίασε ξεχωριστές ενότητες σχετικά με την πόλη της Δράμας, την γνωστή Ονειρούπολη και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, αναδεικνύοντας τα πλούσια τουριστικά και πολιτιστικά της στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ Γιώργος Κακούτης, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την παρουσίαση και τόνισε τη σημασία της οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας για την προώθηση του προορισμού μας. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, ξεκινούν πλέον σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Air Serbia και σε τηλεοπτικά κανάλια της Σερβικής τηλεόρασης, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Δράμας από το σερβικό κοινό.

Αρχίζουμε με τον συνδυασμό πτήσεων της Air Serbia στο αεροδρόμιο της Καβάλας και την προώθηση του τουριστικού μας προορισμού από την ίδια την εταιρεία. Επιπλέον, σε Β2Β συναντήσεις με τοπικά τουριστικά γραφεία, θα προωθηθούν πακέτα διαμονής 7 και 10 ημερών για την Ονειρούπολη, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν αφιερώματα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας από σερβικά κανάλια.

Ο Δήμος Δράμας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Γιώργο Κακούτη, την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας για τη βοήθεια και την άψογη οργάνωση της αποστολής . Η δέσμευση του Δήμο Δράμας είναι να συνεχίζει την προσπάθεια με επιμονή και εμπιστοσύνη στο μοναδικό προϊόν, τη μαγευτική Δράμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας καλεί τα μέλη του και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει κατηγορηματικά τις θηριωδίες του Ισραηλινού κατοχικού κράτους στη Γάζα, που έχει δολοφονήσει πάνω από 60.000 Παλαιστίνιους στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Οι δραματικές ώρες που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός, εξαιτίας της 80 χρόνης  κατοχής, γενοκτονίας και των κλιμακούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του, προκαλούν οργή και μεγάλη ανησυχία στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς για την εξέλιξη αυτής της τραγικής κατάστασης.

Η άρνηση των ισραηλινών δυνάμεων να επιτρέψουν ακόμη και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας φέρνουν πάνω από 2 εκ. Παλαιστίνιους αντιμέτωπους με την απειλή του λιμού, ανάμεσά τους 14.000 μωρά να κινδυνεύουν με θάνατο λόγω ασιτίας και έλλειψη φαρμάκων. Χτυπούν σχολεία, νοσοκομεία μετατρέπουν  την “ανθρωπιστική βοήθεια” σε ζώνη μάχης και σκοτώνουν εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Εδώ και καιρό έχουν πέσει οι μάσκες για την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα εγκλήματα του Ισραήλ, είναι  συνένοχοι αφού δίνουν πλήρη στήριξη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική για τη γενοκτονία, την κατοχή, τους εποικισμούς και τον εκτοπισμό του λαού της Γάζας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

-Να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ στη Γάζα.

– Να ανοίξουν τώρα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι, ώστε να αποσταλεί άμεσα βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα και γιατροί, για να αντιμετωπιστεί ο λιμός για τους Παλαιστινίους.

– Να καταδικάσει η ελληνική κυβέρνηση τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

– Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 και να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

 

Συμμετέχουμε στο Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεια.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Δράμας, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής παρέμβασης, με στόχο την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

  • Τρίτη 4 Ιουνίου
    Καθαρισμός της περιοχής του άλσους βορείως του Γηροκομείου
    Κούρεμα χόρτων και απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης
    Καθαρισμός της παρόδιας βλάστησης στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας
  • Τετάρτη 5 Ιουνίου
    Συμβολική δενδροφύτευση και καθαρισμός της περιοχής στο Κιόσκι του Πανοράματος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος

Η θετική ανταπόκριση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών ανέδειξαν την αξία της συλλογικής προσπάθειας και ενίσχυσαν το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μέσα από απλές αλλά ουσιαστικές πράξεις για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Το 5ο Δημ. Σχολείο Δράμας στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Εργασιακές Σχέσεις – Χρόνος Εργασίας- Εργάνη και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

500.000 € για Εξοπλισμό Άθλησης και Παιδικών Χαρών στον Δήμο Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Σύνδεση της Δράμας με το Αεροδρόμιο Χρυσούπολης

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Ημερίδα για τις δυνατότητες εισαγωγής και σταδιοδρομίας στον Στρατό Ξηράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Στα βήματα του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών