Connect with us

Εκπαιδευτικά

Πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2020-2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αιτήσειςδηλώσειςπροτίμησηςπεριοχώνυποβάλλονται από την Πέμπτη 13/8 έως και την Τρίτη 18/8/2020.
Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησηςδήλωσηςπροτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2020-2021
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Κατόπιν δημοσίευσης της αριθμ. 104627/ΓΔ5/7-8-2020 (Β΄ 3344) Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)»καλεί, βάσει των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13), τους εγγεγραμμένους στους :
(α) τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Β΄ και τελικούς επικουρικούς αξιολογικούς πίνακες της
παραγράφου 4 του άρθρου 58 του ν.4589/2019 υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και
δευτεροβάθμιας κλάδων ΕΑΕ ΠΕ71 και ΠΕ61 και κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07,
ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΠΕ78, ΠΕ79, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84,
ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90, ΠΕ91, ΤΕ01, ΤΕ02, ΤΕ16, ΔΕ01 και ΔΕ02 με εξειδίκευση στην
ΕΑΕ των Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019, 4ΕΑ/2019 και 5ΕΑ/2019 (οι οποίοι δημοσιεύτηκαν στο
ΦΕΚ Γ΄ 937/2020, όπως τροποποιήθηκε με το Γ΄ 1170/2020,στοΓ΄ 908/2020, όπως τροποποιήθηκε με
το Γ΄ 1171/2020 και στο Γ΄ 522/2020) και κοινοποιήθηκαν αρμοδίως από την Ανεξάρτητη Αρχή στο
ΥΠΑΙΘ) και
(β) προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης Α΄ υποψηφίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και
δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ41, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΠΕ78, ΠΕ79, ΠΕ80, ΠΕ81, ΠΕ82, ΠΕ83, ΠΕ84, ΠΕ85, ΠΕ86, ΠΕ87, ΠΕ88, ΠΕ89, ΠΕ90, ΠΕ91 των Προκηρύξεων 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019 του Α.Σ.Ε.Π. (οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής του Α.Σ.Ε.Π. και κοινοποιήθηκαν αρμοδίως στο Υ.ΠΑΙ.Θ.), να δηλώσουν περιοχές προτίμησης για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου ή/και ως ωρομισθίων, στη γενική εκπαίδευση, στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, στα μουσικά σχολεία, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και
Επαγγελμάτων , στις δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (Δ .Υ.Ε.Π.και στις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης , κατά περίπτωση, για το σχολικό έτος 2020 2021

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Εκπαιδευτικά

DRAMATEC – Το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής στη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTEK Δράμας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα με την Περιφερειακη Ενοτητα Δράμας,  τον Δήμο Δράμας και το Κέντρο Κοινότητας & Παράρτημα Ρομά, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Δράμας – DramaTec, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή της Ανάπλασης ώρα εγγραφών 9.30 π.μ. , ώρα έναρξης 10.00 π.μ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Το DramaTec περιλαμβάνει έξι καινοτόμα εργαστήρια τεχνολογίας, ενώ θα γίνει και παρουσίαση της νέας σεζόν του FIRST® LEGO® League SUBMERGED. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-16 ετών, καθώς και σε ενήλικες, με στόχο την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην τοπική κοινωνία. Μέσα από τη ρομποτική και τις επιστήμες, οι συμμετέχοντες θα καλλιεργήσουν δεξιότητες κριτικής σκέψης, επίλυσης προβλημάτων και συνεργασίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το φεστιβάλ αποτελεί μια ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν την τεχνολογία από κοντά και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που προωθούν τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα.

Για προεγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6955189990 ή στο email robotek.dramas@gmail.com

Σύλλογος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ROBOTEK Δράμας
Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, τον  Δήμο Δράμας και το Κέντρο Κοινότητας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκπαιδευτικά

Αδικαιολόγητη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου του Βώλακα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θ. Ξανθόπουλος: Αναστάτωση των κατοίκων του Βώλακα από την αδικαιολόγητη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου της δυσπρόσιτης ακριτικής περιοχής-Κατάθεση Αναφοράς 10 βουλευτών στον Υπουργο Παιδείας

Ο βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, το δημοσίευμα ης εφημερίδας “Χρονικά της Δράμας” με τίτλο: “Αναστατώνει το Βώλακα η υποβάθμιση του σχολείου”. Όπως αναφερεται στο δημοσιίευμα “οι κάτοικοι του Βώλακα είναι ανάστατοι με τις αλλαγές που ισχύουν από τη φετινή χρονιά αναφορικά με τη δυνατότητα του Δημοτικού Σχολείου που λειτουργεί στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών το σχολείο μετατρέπεται σε τετραθέσιο από πενταθέσιο που ήταν για πολλά χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο τοπικός δήμος αναρωτιούνται γιατί το Δημοτικό Σχολείο του Βώλακα υποβαθμίζεται, αφού υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευτικών σε αυτό”.

Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας τόσο ο Δήμαρχος Νευροκοπίου, Ελευθέριος Ταμπουρίδης, όσο και ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου, Γιώργος Μίρκου,είπαν ότι χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Δήμος Νευροκοπίου και η τοπική κοινωνία, αποφασίστηκε από κάποιους η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου του Βώλακα από πενταθέσιο σε τετραθέσιο, χωρίς να κοινοποιηθεί κάποιο έγγραφο με τους λόγους που επιβάλλουν αυτή την απόφαση..

Η μετατροπή του σχολείου σε τετραθέσιο μειώνει τις δυνατότητες που παρέχονται στους μαθητές και κατ’ επέκταση μειώνονται και οι υπηρεσίες που ουσιαστικά συγκρατούν τον πληθυσμό στην παραμεθόρια και δυσπρόσιτη περιοχή του Βώλακα, τόνισε τόσο ο κ. Ταμπουρίδης όσο και ο κ. Μίρκου.

Ο κ. Ξανθόπουλος με την Αναφορά, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά από τον υπουργό Παιδείας να ενεργήσει ώστε να αρθεί η αναιτιολόγτη απόφαση υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου του Βώλακα, οι κάτοικοι του οποίου είχαν κρατήσει όρθια την λειτουργία του σχολείου τους μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκπαιδευτικά

Εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής σε Δημόσιο Ημερήσιο ή Εσπερινό ΕΠΑ.Λ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2024-25, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr  , συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 07:00 έως και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 23:59.

Στων ανήλικων μαθητών/τριών, την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι/ες, με τους δικούς τους κωδικούς Γ.Γ.Π.Σ. & Ψ.Δ. (TaxisNet), εφόσον είναι καταχωρισμένοι/ες στο ΠΣ myschool.

Υποβολή αίτησης

Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εμφανίζονται αυτόματα χωρίς δυνατότητα επεξεργασίας το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του κηδεμόνα, όπως αντλούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ. & Ψ.Δ.), η οποία παρέχει την υπηρεσία ταυτοποίησης των χρηστών της πλατφόρμας e- εγγραφές, ενώ καταχωρίζονται απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:

Για τα ΕΠΑ.Λ.:

  • Η τάξη στην οποία θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες το επόμενο σχολικό έτος. • Ο τομέας της Β’ Τάξης ή η ειδικότητα της Γ’ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

Σημειώνεται ότι:

  • Η Ηλεκτρονική Αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ́ 75). • Για να είναι δυνατή η ταυτοποίηση ενός/μίας μαθητή/τριας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής της αίτησής του/της στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές, ο/η αιτών/ούσα θα πρέπει να γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.)του μαθητή/τριας πτυχίου ή απολυτήριου ή ελέγχου ανάλογα.                                                     • Η ημερομηνία γέννησής του/της πρέπει να είναι ορθά καταχωρισμένη στο ΠΣ myschool.

Αποτελέσματα κατανομής σε σχολικές μονάδες

Μετά την οριστική κατανομή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ. ή Π.ΕΠΑ.Λ., οι ενδιαφερόμενοι/ες εισέρχονται εκ νέου, προκειμένου να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr και συγκεκριμένα στο πεδίο «Οι αιτήσεις μου» (επιλογή επάνω αριστερά).

  • Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση στη σχολική μονάδα κατανομής με κάθε πρόσφορο τρόπο, ήτοι με αυτοπρόσωπη παρουσία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μεταφορτώνοντάς τα στην εφαρμογή e-εγγραφές.

Επισημάνσεις

Οι μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες αυτών που συναντούν δυσκολία στη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην εφαρμογή e-εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στο help desk  της εφαρμογής στα τηλέφωνα επικοινωνίας που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας e-εγγραφές (ΕΠΑ.Λ.: 2103443913) Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 8:00 έως τις 16:00.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Hellenic Train: Διακόπτονται τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Μια Βραδιά Γεμάτη Γεύσεις, Μουσική και Διασκέδαση στο Οινοποιείο Château Nico Lazaridi

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας δεν έχουν θέση στο Δήμο Δράμας

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Ξανά Μαζί»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο Δήμος Δράμας προχωρά στην κοπή δέντρων στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

«Ικέτιδες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Καλμπάρη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Παραίτηση 12 γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Γιορτή Κάστανου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 12:00 στην Μικρόπολη

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Πανδραμινό Θρακιώτικο Αντάμωμα το Σάββατο 31 Αυγούστου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Α ΕΠΣ Δράμας 3η Αγωνιστική. Αποτελέσματα – Βαθμολογίες

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Δράμας στην Οδό Χελμού από την Πέμπτη 29 Αυγούστου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Οι κάρτες διαρκείας την Δόξας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Πρωτοβουλία Δραμινών Πολιτών – Συλλογή υπογραφών για το Νοσοκομείο Δράμας

Χρηστικά3 μήνες πριν

Διαγνωστική ή επεμβατική υστεροσκόπηση; Η διαφορά στη διαδικασία και το κόστος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Επισφαλής η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Επερώτηση για την άμεση παρέμβαση και χρηματοδότηση έργων του ΤΟΕΒ Κουδουνίων και Νοτίου Δράμας

Χρηστικά1 εβδομάδα πριν

Γιατί να επιλέξεις το Live casino για τη διασκέδασή σου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Τοιχοθεραπεία: “Δε φοβήθηκα, γιατί εκπαιδεύτηκα!”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Παραίτηση 12 γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας

Πολιτιστικά2 εβδομάδες πριν

Πρόσκληση συμμετοχής με προϊόντα προς πώληση ή ψυχαγωγικά παιχνίδια στην Ονειρούπολη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Ξανθόπουλος: Επίκαιρη Ερώτηση για την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Με ήττα το ντεμπούτο της ΔΟΞΑ 2016 F.C. στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Νέοι πόροι και τεχνολογίες αιχμής αξιοποιούνται για το Φυσικό Αέριο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Διακοπή νερού την Κυριακή 06-10 από τις 09:00 έως τις 16:00

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Αήττητη στη σεζόν η Bianco Monte Δράμα με 4 νίκες και μια ισοπαλία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Α ΕΠΣ Δράμας 3η Αγωνιστική. Αποτελέσματα – Βαθμολογίες

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης για ενήλικες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Σπουδαία μεταγραφή για τον ΚΑΟΔ ο σέντερ ύψους 2,09 Μίλαν Μάρκοβιτς

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών