Connect with us

Πολιτιστικά

“Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας” του WilliamShakespeare

Published

on

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ωρα έναρξης : 9.30 μμ

Τιμές εισιτηρίων :  20€ κανονικό και 15€  μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά έως 12 ετών, φοιτητές και ΑΜΕΑ).

Προπώληση εισιτηρίων:  Ταμείο Θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ  &  viva.gr

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του WilliamShakespeare–το“Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας»σκηνοθετούν ο ΑιμίλιοςΧειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σε μια παράσταση που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα.

Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και ηΧριστίνα ΧειλάΦαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών και οι Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και ΚωνσταντίνοςΜουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων.

Το «Όνειρο  Καλοκαιρινής Νύχτας»» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα,  η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο  μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Λίγο πριν το γάμο του δούκα της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου – μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θαπραγματοποιηθούν.Στο μυθικό δάσος της Αθήναςέρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος – ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο- οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα  και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα

Σκηνικά- Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Κίνηση: Αντωνία Οικονόμου

Βοηθός Σκηνοθετών: Δημήτρης Κακαβούλας

Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

Παραγωγή: «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ»

 

Παίζουν:  Αιμίλιος Χειλάκης,  Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Αθηνά Μαξίμου ,Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Βάρθης,  Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη , Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής

 

Continue Reading
Comments

Πολιτιστικά

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

Published

on

By

…Το εκφραστικό της παίξιμο, η κινησιολογία, η φωνητική της χροιά και η αριστοτεχνική αφήγησή της δημιούργησαν ένα μοναδικό θεατρικό σύμπαν. Ήταν σαν να βλέπαμε εικόνες να ζωντανεύουν, σαν να υπήρχαν σκηνικά που πλάθονταν μέσα από τις περιγραφές της. Κάθε αφήγηση γέννησε στο μυαλό μου εικόνες και μετέτρεψε τον λόγο της σε μια οπτικοακουστική εμπειρία…

….αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να σας συγχαρώ για τη βραδιά συγκίνησης που μας χαρίσατε απλόχερα!

Οι εναλλαγές της φωνής σας, ο τρόπους που παρουσιάζατε τους ήρωες, χωρίς να χαρακτηρίζονται με το κοινότοπο δίπολο «καλός-κακός», η ερμηνεία των τραγουδιών με σαγήνευσαν και με συγκίνησαν βαθιά!….

…Δύο ώρες καθηλωμένοι και προσεκτικοί. Υπέροχα τα πάντα. Άψογη όπως πάντα η μεγάλη Κ. ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΛΗ. ΚΥΡΙΑ με κεφαλαία γράμματα όπως πάντα. Ένας υπέροχος και ταπεινός άνθρωπος. Μία εξαιρετική καλλιτέχνιδα με πολλά χαρίσματα. Μία αξιόλογη προσωπικότητα ευλογημένη από τον Θεό….

 Έχει καταπληκτική ικανότητα της συναισθηματικής έκφρασης, με την ιδιαιτερότητα όμως στο έργο αυτό να βγάζει συναισθήματα πολλών προσώπων ταυτοχρόνως.

..αυτή η παράσταση ήταν μια πρωτοπόρα, μοντέρνα, μοναδική, “ανεικονική” θεατρική παράσταση, με υψηλές απαιτήσεις υποκριτικής τέχνης. Και η κ. Μποτέλλη απέδειξε ότι είναι άξια διάδοχος των “τεράτων”,  των μεγάλων ηθοποιών της Ελληνικής θεατρικής σκηνής.

Την ευχαριστούμε για το άγγιγμα ψυχής που μας χάρισε για 100 λεπτά μονόλογου!!!
Ευχόμαστε να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο.

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε από το εκστασιασμένο κοινό  που στο πρόσωπο της ερμηνεύτριας  χειροκρότησε έναν ολόκληρο θίασο που έφερε την βαριά σφραγίδα ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΟΤΕΛΗ.

Τα παραπάνω αποτελούν γραπτές σκέψεις θεατών της παράστασης.

Continue Reading

Πολιτιστικά

Τρίτος κύκλος του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου

Published

on

By

Έναρξη του τρίτου κύκλου του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου με πλήθος συμμετοχών

Με την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου και την προβολή κατά τη βδομάδα διεξαγωγής του Φεστιβάλ των δώδεκα μικρού μήκους ταινιών που δημιουργήθηκαν στο κινηματογραφικό εργαστήρι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του τρίτου κύκλου του προγράμματος, Workshop III – 2025.

Η ανταπόκριση του κοινού, στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Οργανισμού ήταν αθρόα, με συνολικά 130 αιτήσεις συμμετοχής. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξήθηκε από 25 σε 30, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους νέους, επίδοξους δημιουργούς να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στον χώρο του κινηματογράφου.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού δόθηκε προτεραιότητα σε συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι για πρώτη φορά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, ενισχύοντας την πολιτιστική δραστηριότητα της περιοχής και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα. Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε με βάση την έγκαιρη υποβολή της αίτησής τους, ακολουθώντας αυστηρή σειρά προτεραιότητας, διασφαλίζοντας μια δίκαιη διαδικασία επιλογής.

Το Workshop, σε σχεδιασμό και εκτέλεση του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δήμου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα πέντε μηνών στην πόλη της Δράμας. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα δημιουργηθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το πρόγραμμα, που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός και ο Δήμος Δράμας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Δράμα, παρέχει στους συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία για τη συγγραφή ενός σεναρίου και την υλοποίηση μιας ταινίας μικρού μήκους. Επιπλέον, προσφέρει τεχνογνωσία πάνω στην ανάπτυξη ιστοριών για ταινίες μικρού μήκους, καθώς και στις βασικές γνώσεις παραγωγής. Η συμμετοχή των επίδοξων δημιουργών είναι χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από δύο εξειδικευμένους εισηγητές/εκπαιδευτές, τον Παναγιώτη Ιωσηφέλη, διακεκριμένο σεναριογράφο, καθηγητή σεναρίου στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και Head Programmer του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ, και τον Βασίλη Λουλέ, βραβευμένο σκηνοθέτη ταινιών, Καθηγητή Σκηνοθεσίας του Προγράμματος «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και επί σειρά ετών Συντονιστή παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους «μικροφίλμ» της ΕΡΤ.

Η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη της RAYCAP S.A.

 

Continue Reading

Πολιτιστικά

Ξεκίνησε η συμμετοχή ταινιών για το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Published

on

By

48o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ  ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 8-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025

 CALL FOR ENTRY

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΑΣ

Το  Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναμένει την ταινία σας για τη 48η διοργάνωσή του. Mια θέση στο Oscar® qualified φεστιβάλ σας περιμένει! Διεκδικείστε την, συμμετέχοντας στο Εθνικό ή το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του DISFF.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής για το διαγωνιστικό του Εθνικού Προγράμματος αλλά και για τα υπόλοιπα διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ ξεκίνησε.

Το Φεστιβάλ Δράμας καλεί τους δημιουργούς από όλον τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή στα πέντε διεθνή διαγωνιστικά του προγράμματα.

Φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν την ταινία τους έως τις 15 Μαΐου για το Εθνικό και Εθνικό Σπουδαστικό πρόγραμμα, και έως τις 8 Μαΐου για το Διεθνές, το Διεθνές Σπουδαστικό, και τα διεθνή προγράμματα Kiddo, Animation και Short & Green.

Οι ταινίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα filmfreeway.com

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ:

https://filmfreeway.com/dramafilmfestival

Θυμίζουμε πως για την υποβολή ταινιών στο εθνικό φεστιβάλ απαιτείται  ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και  κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2024 ή του 2025.

Η υποβολή συμμετοχής για τα εθνικά προγράμματα είναι δωρεάν. Για τα διεθνή προγράμματα υπάρχει κόστος υποβολής, το οποίο διαφέρει ανάλογα με το πότε θα υποβληθεί η ταινία.

Για συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό, οι ταινίες πρέπει να είναι παραγωγής 2024 ή 2025, το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 20-25 ευρώ, ενώ η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 40 λεπτά. Για το Διεθνές Σπουδαστικό (ταινίες παραγωγής 2024-2025),  το κόστος υποβολής είναι 8-10 ευρώ και η διάρκεια της ταινίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 λεπτά.

To κόστος υποβολής για το Kiddo είναι 5-8 ευρώ, ενώ για τα προγράμματα Short and Green και Animation 10-12 ευρώ ανά ταινία.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ελληνική πρεμιέρα.

Οι όροι συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικά εδώ:

https://www.dramafilmfestival.gr/submission/

 SAVE THE DATE: το 48ο DISFF θα διεξαχθεί στις 8-14 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα, ενώ η απονομή των βραβείων θα γίνει Κυριακή.

Το εθνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία, είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους και να ενθαρρύνει την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ως αυτόνομη κατηγορία που αφορά δημιουργούς κάθε ηλικίας.

Κομβικό σημείο συνάντησης σκηνοθετών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου, το Φεστιβάλ  Δράμας θεωρείται ένα από  τα σημαντικότερα του είδους του στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους διαγωνιζόμενους μια ευκαιρία να διεκδικήσουν μια οσκαρική υποψηφιότητα.

Περισσότερες πληροφορίες:

info@dramafilmfestival.gr  (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ εκλογών ΔΡΑΜΑΣ για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Νεκρός 25χρονος σε τροχαίο στο δρόμο Σέρρες-Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Πέτρος Τσολιάς –  Γενικός Διευθυντής κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι στο Δήμο Δράμας για το 2025

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Νίκου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευθερία

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Φεστιβάλ Δράμας: Ανοιχτή επιστολή προς την κινηματογραφική κοινότητα

Πολιτιστικά3 μήνες ago

Μανούσο άκουσε με..

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Ημερολόγιο 2025 με θέμα τους Αράπηδες Μοναστηρακίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Διακοπή νερού σήμερα Δευτέρα 30/12 ,από τις 23:00 έως τις 06:00

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες ago

Παράταση ρύθμισης οφειλών προς το Δήμος Δράμας

Εκλογές 20192 μήνες ago

Γιάννης Σακαρίδης: Με διώχνουν. Φεστιβάλ Δράμας: Θα κάνουμε διαγωνισμό

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Επιλογή νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τον οδικό άξονα Δράμα – Καβάλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Ο Τοίχος Καλοσύνης Δράμας: Χριστουγεννιάτικη Συλλογή 2024

Εκλογές 20193 μήνες ago

Δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Πολιτιστικά1 ημέρα ago

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες ago

Παράταση ρύθμισης οφειλών προς το Δήμος Δράμας

Πολιτιστικά3 ημέρες ago

Τρίτος κύκλος του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου

Πολιτιστικά3 ημέρες ago

Ξεκίνησε η συμμετοχή ταινιών για το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Πολιτιστικά3 ημέρες ago

Αποκριάτικος χορός Πανηπειρωτικής Ένωσης Ν. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες ago

Η Kourtidis Group αναγνωρίζεται ως “Great Place to Work” στην Ελλάδα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες ago

Παροχή κινήτρων για δύο θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο από τον Δήμο Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Προετοιμασία του Σχεδίου Ανάπτυξης της Π.Ε. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Παίξε & Κέρδισε Δώρα – “Κυκλική Οικονομία”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Υποστήριξη και εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα Μνήμης και Άνοια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Πέτρος Τσολιάς –  Γενικός Διευθυντής κόμματος «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Εξ αποστάσεως διαχειριζόμενων έξυπνων απινιδωτών Δήμου Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο της Θάσου

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Δράμας: Αρτοκλασία και κοπή βασιλόπιτας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών