ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: μια μέρα που άλλες χρονιές δε δίναμε σημασία
Δημοσιεύθηκε
5 έτη πρινστις
Από
Admin
Ομάδα τύπου Project Δράμα 2020
Η 7η Απριλίου είναι η μέρα που «γεννήθηκε» ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας, με αποκλειστικό σκοπό του την απόκτηση του ανώτερου δυνατού επιπέδου Υγείας σε όλους τους λαούς παγκοσμίως. Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας αυτής ίδρυσης του Π.Ο.Υ., βρίσκει φέτος τον πλανήτη αντιμέτωπο με μια πανδημία από τον SARS-COV 2 γνωστό σε όλους μας ως κορωνοϊό. Μια πανδημία, η οποία ενέσκυψε σφοδρά, χτυπώντας όλες τις χώρες χωρίς εξαιρέσεις, δοκιμάζοντας από την πρώτη στιγμή τα αντανακλαστικά τους σε επίπεδο πολιτικών επιλογών, υγειονομικών δομών και οικονομικών αντοχών.
Η χώρα μας δεν εξαιρείται από την πανδημία και την σκληρή δοκιμασία και μαζί με τις αντοχές της δοκιμάζονται μέρα με τη μέρα οι αντοχές κάθε Έλληνα πολίτη ανεξαιρέτως σε κάθε επίπεδο. Δοκιμάζονται σκληρά η ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά του Ελληνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο παρά τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ιατρικό προσωπικό, διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ κλπ, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής αντέχει σθεναρά. Βεβαίως, θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες μπορούν και επιδιώκουν την συνεργασία, καθώς η αρωγή, η προσφορά και η βοήθεια των ιδιωτικών δομών προς τις δημόσιες είναι τεράστια και εξαιρετικά σημαντική.
Η Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020, ευχαριστεί και συγχαίρει το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και εργατικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο υπερνικώντας τις τεράστιες δυσκολίες, βρίσκεται «μάχιμο και στις επάλξεις» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα της υγείας όλων των Δραμινών και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα κρούσματα, όπως επίσης και να τύχουν της μέγιστης δυνατής υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η αξία της Δημόσιας Υγείας και να στηρίζεται από όλους μας, αλλά, κυρίως, από το κεντρικό κράτος.
Σε αυτή τη μάχη, που δίνουμε τον τελευταίο μήνα και στη χώρα μας, δεν μπορεί να λείψει κανείς μας. Από την πλευρά μας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με αιμοδοσία το εθνικό σύστημα υγείας. Η αιμοδοσία των μελών της παράταξης θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με το αντίστοιχο τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο, από την αρχή της κρίσης λόγω κορωνοϊού, έχει μεταφέρει τις εργασίες του στο παλαιό δημαρχείο της Δράμας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καλούμε όλους τους Δραμινούς να προσφέρουν αίμα τις δύσκολες αυτές ημέρες και να στηρίξουν και αυτοί με την σειρά τους, τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται.
Επίσης, στα πλαίσια της παροχής κάθε δυνατής υποστήριξης των πολιτών, δηλώνουμε ότι ο τομέας της Κοινωνικής Πολιτικής της παράταξής μας, θα προβεί στην διενέργεια σχετικής διαδικτυακής συζήτησης με καλεσμένους τον κ. Ξάνθη Ανδρέα, Ειδικό Παθολόγο και τον κ. Δημήτριο Φλαμούρη – Συγγραφέα και Coach Θετικής Ψυχολογίας, η οποία θα λάβει χώρα την Μ. Τρίτη και ώρα 18.30. Την εκδήλωση αυτή θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες διαδικτυακά και να συμμετέχουν με ερωτήσεις τους. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες μέσω της ιστοσελίδας μας και της σελίδας μας στο facebook.
Ευχόμαστε του χρόνου, ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας Υγείας να έχει βρει τον πλανήτη απαλλαγμένο από την πανδημία του κορωνοϊού και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπους.
facebook: www.facebook.com/project.drama2020
web: www.projectdrama2020.gr/
youtube: Project Δράμα 2020
e-mail: project.drama2020@gmail.com
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν
-
Η νέα συντονιστική επιτροπή του Project για τη Δράμα!
-
Project για τη Δράμα: Οι ψηφοφόροι μας θα αποφασίσουν με την προσωπική τους κρίση
-
Project για τη Δράμα: Σταυροί υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων στη Δράμα
-
Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023
-
Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 5ο )
-
Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας
Δημοσιεύθηκε
2 μήνες πρινστις
13 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων
Δημοσιεύθηκε
2 μήνες πρινστις
11 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
Στη Δράμα ο Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκος Χρυσάκης
Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων
Σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Δράμας, στο πλαίσιο της περιοδείας του Ειδικού Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκου Χρυσάκη, με στόχο την επιτόπια αξιολόγηση του έργου που επιτελείται στους δήμους της χώρας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Δράμας, παρουσία του Δημάρχου, Γιώργου Παπαδόπουλου και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα αδέσποτων ζώων, Κώστα Αμοιρίδη. Συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Δράμας, υπηρεσιακοί παράγοντες και, βέβαια, εκπρόσωποι των τοπικών φιλοζωικών σωματείων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο κ. Χρυσάκης, όσο και οι συνεργάτες του, εξήραν το έργο που υλοποιείται από τον Δήμο Δράμας στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, κάνοντας λόγο για ένα φωτεινό παράδειγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Δράμας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δήμων της χώρας, με συνέπεια, συνεργασία και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Ν. 4830/2021.
Ο Ειδικός Γραμματέας στάθηκε ιδιαίτερα στην άρτια συνεργασία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στον Δήμο, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα φιλοζωικά σωματεία, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συνέργειες αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχία. Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ενθάρρυνε τον Δήμαρχο να υποβάλει άμεσα αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Η επίσκεψη του κ. Χρυσάκη εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ελέγχου που διενεργεί η Ειδική Γραμματεία, με σκοπό την αξιολόγηση της εφαρμογής της νομοθεσίας και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας πως ο Δήμος Δράμας συνεχίζει με αφοσίωση το έργο του, έχοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό προς τα ζώα και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών – ανθρώπων και τετράποδων.
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών
Δημοσιεύθηκε
2 μήνες πρινστις
8 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
- Τα άρθρα 129-131 του ν. 4926 (ΦΕΚ Α΄82/20-04-2022) «Μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURΑ, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση»
- Την παρ. δ, άρθρο 25 του ν. 998/1979 (Α΄289) «Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της χώρας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
- Το άρθρο 52 του ν.2696/1999 (Α΄52) «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
- Το Π.Δ 575/1980 (Α΄157) «Περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων εις πυρκαγιάς περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων ως επικινδύνων».
- Το ΦΕΚ Β 486 / 24-01-2024 αναφορικά με την “Μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”
- Το 1309/28-04-2023 έγγραφό της Γ.Γ.Π.Π. «5η ‘Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “IΟΛΑΟΣ 2”,στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”» (ΑΔΑ: ΡΣΛΘ46ΝΠΙΘ-ΝΛ5).
- Το με αριθμό πρωτοκόλλου 2902/27.04.2022 (ΑΔΑ:ΨΝΛΔ46ΝΠΙΘ-Μ57) έγγραφο αναφορικά με «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών –Προπαρασκευαστικές δράσεις εμπλεκομένων φορέων»
- Το με αριθμό πρωτοκόλλου 127659/1193 15-04-2025 έγγραφο μας.
- Την με αριθμό πρωτοκόλλου 150616/22-04-2025 εισήγηση της Δ/νση Δασών Δράμας.
Αναζήτηση στην Google
Αναζήτηση στο GoDrama



Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη
