Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι το 11ο Παιδικό – Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 και ώρα 17:00 στην Χρυσούπολη, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χρυσούπολης.
Χορευτές των σωματείων του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας θα ενώσουν τα χέρια τους και ως μια αδιάσπαστη ενότητα, θα περάσουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ενότητας.
Στο Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Νέστου και την υποστήριξη του Συλλόγου Ποντίων Νέστου, θα τιμηθούν δύο αξιόλογες προσωπικότητες από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, ο Νίκος Ζουρνατζίδης, για την τεράστια και πολύτιμη συμβολή του στην έρευνα, καταγραφή, μελέτη και ανάδειξη των ποντιακών χορών και η αείμνηστη Αικατερίνη (Καίτη) Ελευθεριάδου, για την προσφορά της στον Ποντιακό Πολιτισμό.
Η σειρά εμφάνισης των σωματείων ανά νομό είναι οι εξής:
Τα Σωματεία του Νομού Δράμας θα παρουσιάσουν τους χορούς: