Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κίνημα Αλλαγής Δράμας: Όχι στη νέα χάραξη της Σιδηροδρομικής Γραμμής

Δημοσιεύθηκε

στις

Κίνημα Αλλαγής Δράμας

Καλούμε τους περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων και τον Περιφερειάρχη προσωπικά, να απορρίψουν εξ ολοκλήρου την μελέτη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη- Αμφίπολη- Νέα Καρβάλη», που εισέρχεται τη Δευτέρα 26 Απριλίου προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαιτήσουν επιτέλους από το Υπουργείο και τον ΟΣΕ μια ΝΕΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ. Μια μελέτη που θα σέβεται επιτέλους τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και όχι τα παράλογα, καταστροφικά επιχειρήματα των πολιτικών και τοπικιστικών σκοπιμοτήτων.

Ζητάμε από όλες τις παρατάξεις να συνεργασθούν και να εμποδίσουν την συνέχεια αυτού του εκτρωματικού έργου, που αποκόπτει τη Δράμα και τις Σέρρες, και τις οδηγεί σε ολοκληρωτική απομόνωση, ενώ υποβαθμίζει την Καβάλα σε παραθεριστικό και εμπορικό δορυφόρο της Θεσσαλονίκης.

Η «νέα χάραξη» είναι συνέχεια μιας απόφασης του ΟΣΕ, που έρχεται από το μακρινό 1993, και στην οποία στηρίχθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, αναθέτοντας την μελέτη της. Πως είναι δυνατόν τα προβλήματα του σήμερα και οι ανάγκες του αύριο να είναι ταυτόσημα με αυτά του μακρινού 1993? Οι περιφερειακοί μας άρχοντες θα επιτρέψουν να γίνει πράξη μια τόσο εξόφθαλμα παράλογη απόφαση?

Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της νέας χάραξης, για την οποία πρέπει να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο αν θα την εγκρίνει ή θα την απορρίψει. Ήδη, η υπεύθυνη υπηρεσία της περιφέρειας «Δ/νση ΠΕΧΩΣ ΠΑΜΘΤμήμα Περιβάλλοντος &Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Καβάλας» γνωμοδοτεί θετικά (!) προσπερνώντας με ολιγόλογες αοριστολογίες τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις όπως και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου. Ευτυχώς, υπάρχει η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της αντίστοιχης υπηρεσίας της Κεντρικής Μακεδονίας, για να μας διαφωτίσει για τις σοβαρές συνέπειες του έργου στο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον! Καλούμε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να ενημερωθούν αναλυτικά για τις συνέπειες της απόφασής τους και να ζητήσουν την άμεση διακοπή του έργου.

Η Δευτέρα 26 Απριλίου οπότε και συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο για να αποφασίσει σχετικά, είναι ένας κρίσιμος σταθμός, που πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. Το έργο πρέπει να σταματήσει με κάθε θυσία:

Γιατί απομονώνει οριστικά και αμετάκλητα τη Δράμα από τα δίκτυα μεταφοράς και την οδηγεί στο δημογραφικό και οικονομικό μαρασμό.

Γιατί υποβαθμίζει το ρόλο της Καβάλας στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αποκόπτοντάς την από την φυσική ενδοχώρα της.

Γιατί προκαλεί καταστροφές και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και στις δύο συνορεύουσες περιφέρειες.

Γιατί έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον σημερινό και μελλοντικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τις ανάγκες των κατοίκων της και με τις αρχές της δίκαιης και ισόρροπης ανάπτυξης στα πλαίσια της Περιφέρειας.

Γιατί, ούτε ταχύτερη πρόσβαση επιτυγχάνει, όπως διατείνεται η μελέτη, ούτε φθηνότερη επιλογή είναι από την αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου. Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τον ιδιωτικό ΟΣΕ, που θα εισπράττει εισιτήρια από την προαστιακή χρήση της γραμμής σε βάρος των ΚΤΕΛ, καθώς και τον ιδιωτικό ΟΛΘ που θα διευρύνει τον ηγετικό του ρόλο στην εμπορευματική κίνηση σε βάρος της Καβάλας.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Για την 28η Οκτωβρίου, Κώστας Μπλούχος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το έπος του 40 συνιστά την  ύψιστη στιγμή φιλοπατρίας του ελληνικού λαού. Εκδηλώθηκε από εκείνη τη γενιά των ανθρώπων, που πάλεψαν για  μια λεύτερη πατρίδα, για  να μην γίνει η Ελλάδα  προτεκτοράτο ή σκλαβοπάζαρο κανενός, από τους επώνυμους και ανώνυμους λεβέντες της κατοχής, οι οποίοι οραματίζονταν μια πατρίδα στηριγμένη στο δίπολο της ελευθερίας και της αλήθειας. Αντιστάθηκαν, και πάλεψαν με   ιερότητα σε κάθε περπατησιά τους, σε κάθε ανάσα τους.

Οι ήρωες του έπους του ’40, κάθε τέτοια μέρα, όπως η σημερινή, προβάλλουν μπροστά μας τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα εδώ και 3000 χρόνια και αυτά είναι: η αγάπη για την ελευθερία, η μεγαλοψυχία, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια στην εκτέλεση του καθήκοντος, το χρέος απέναντι στην Ιστορία και το σημαντικότερο: η αγάπη στον Θεό και την πατρίδα.

Συμπολίτες μου, ας αγρυπνούμε! Ας αφουγκραστούμε τη φωνή της καρδιάς τους κι ας προσβλέψουμε πάλι σε αυτές τις διαχρονικές αξίες και ας τις κάνουμε κτήμα μας. Το ατομικό συμφέρον ας υποχωρήσει μπροστά στο κοινό καλό και να ‘μαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα βγει και πάλι νικητής σ’ αυτό τον σύγχρονο πόλεμο. Θα κερδίσει και πάλι τη χαμένη τιμή της και τη θέση που της ταιριάζει στην Ιστορία.

 Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: ΕΥΧΕΣ για το Έπος του 40

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Αγαπητοί  φίλες, φίλοι

Ευχόμαστε σε εσάς, στα μέλη της οικογένειάς  σας, στις φίλες και στους φίλους μας, στους συναδέλφους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στα στρατευμένα παιδιά της Πατρίδας μας, σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, στις αλησμόνητες πατρίδες  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ για την Εθνική Επέτειο του Έπους του 40, με υγεία, ευτυχία, προκοπή, εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών.      

Ο ηρωικός – αποτελεσματικός αγώνας των Ελλήνων  -ολίγων πάντα αριθμητικά-  απέναντι στις ισχυρότατες δυνάμεις του άξονα είμαστε βέβαιοι πως θα γίνει μήνυμα, στόχος δράσης και παράδειγμα  προς μίμηση για όλους μας.

Για τους μόνιμα απειλητικούς – προκλητικούς – εμμονικούς γείτονές μας  υπενθύμιση,  πως η μικρή Ελλάδα από την αρχαιότητα υπήρξε ο κυματοθραύστης των πολυπληθέστερων βαρβάρων, ο υπερασπιστής όχι μόνο της ιστορίας, του πολιτισμού, των ιερών και οσίων της Ελληνικής Φυλής, αλλά και της  ίδιας της υπόστασης της Ευρώπης. «Μολών λαβέ».

            Για τους κυβερνώντες και τους αντιπολιτευόμενους σοβαρότητα – υπευθυνότητα – φρόνηση – τόλμη – αποφασιστικότητα, εμμονή και μαχητικότητα, όχι ενδοτικότητα, στα δίκαια του Έθνους των Ελλήνων, εθνική ενότητα για το καλό της Πατρίδας. Στιβαροί στη δράση για τη δημιουργία δυνατής οικονομίας και ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν την μόνη  σοβαρή – αποτελεσματική δύναμη αποτροπής.

            Για την Ελλάδα μας γρήγορη έξοδο από την επώδυνη πανδημία, δυναμική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε ικανοί να κάνουμε το θαύμα στηριζόμενοι στις δικές μας μοναδικές, αστείρευτες, ξεχωριστές δυνάμεις. Μας αξίζουν νίκες για μια  περήφανη  Πατρίδα με χαμογελαστούς Έλληνες.

Μπορούμε!  Ναι μπορούμε!!

Με αισιοδοξία, θετική σκέψη,  ενωτικό κλίμα και δημιουργική δράση.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δημήτρης Κυριαζίδης: Ανάδειξη των αιρετών οργάνων του Νομού μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Φίλες και φίλοι – μέλη της Νέας Δημοκρατίας,

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στην εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία της παράταξής μας για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων του Νομού μας.

Θέλω να πιστεύω ότι με τη σοβαρή και υπεύθυνη συνδρομή όλων μας, οι εκλεγέντες εκπρόσωποί μας με σύμπνοια, αλληλεγγύη, εργατικότητα και χωρίς καμία έπαρση θα δουλέψουν για το καλό του τόπου μας  και της παράταξής μας. Το έχουμε ανάγκη .

Συγχαίρω όλους τους υποψηφίους και τους εκλεγέντες για τον αγώνα τους και δηλώνω ότι θα σταθώ αρωγός στο έργο τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και όλους όσους συνέβαλαν  στην άρτια διεξαγωγή των εκλογών.

Προσωπικά θα συνεχίσω τον έντιμο και καθαρό μου αγώνα, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ταπεινότητα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Advertisement
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Στην κορυφή για ένα Negroni – Βώλακας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Καταδίκη για υπεξαίρεση κειμηλίων ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Σύσταση Σχολής Μαρμαροτεχνίας στη Δράμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Δόξα Δράμας : Επιστολή Δημήτρη Περσίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Η ανάπτυξη του κλάδου μαρμάρου, του Μάκη Μουρατίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η επόμενη ημέρα της ΔΟΞΑΣ στη… Γ’ Εθνική

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Συνεχίζει η ΔΟΞΑ με την υπάρχουσα Διοίκηση με Πρόεδρο τον Τ. Στράντζαλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Απαντήσεις σε όλα – Σε τεντωμένο σχοινί η ΔΟΞΑ – Συνέντευξη τύπου (video)

Εκπαιδευτικά3 εβδομάδες πριν

Εγγραφές μέχρι την Πέμπτη 07/10/2021 στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Δικαίωση της Δόξας, “πράσινο φως” για συμμετοχή στη νέα Σούπερ Λιγκ 2

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αποζημιώσεις για τα πλημμυρικά φαινόμενα του Λεκανοπεδίου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Το πρόγραμμα της ΔΟΞΑΣ στη Γ’ Εθνική, 5η Αγων: Πανδραμαϊκός-ΔΟΞΑ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αναβολή του 1ου αγώνα δρόμου Υγείας Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Π. Κιόρτεβε: Τρομακτική η αύξηση των κρουσμάτων covid στη Δράμα (video)

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

7ο φεστιβάλ τεχνών Tentart Festival στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ώρες πριν

Για την 28η Οκτωβρίου, Κώστας Μπλούχος

ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Το ιστορικό της 28ης Οκτωβρίου 1940: «Alors, c’est la guerre»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ώρες πριν

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ: ΕΥΧΕΣ για το Έπος του 40

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ8 ώρες πριν

27 Οκτ: 72 κρούσματα στη Δράμα, 3.651 στην Ελλάδα, 194.705 τεστ ημέρας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Δημήτρης Κυριαζίδης: Ανάδειξη των αιρετών οργάνων του Νομού μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

ΚΚΕ: Εκδήλωση με θέμα “…δε θα ‘ναι το Άδικο τιμιότερο από το αίμα!”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

26 Οκτ: 72 κρούσματα στη Δράμα, 4.165 στην Ελλάδα, 384.967 τεστ ημέρας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Ακύρωση της καθιερωμένης παρέλασης της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

25 Οκτ: 78 κρούσματα στη Δράμα, 3.937 στην Ελλάδα, 76.793 τεστ ημέρας

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος να καταγγείλει και να πράξει τα δέοντα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

24 Οκτ: 36 κρούσματα στη Δράμα, 2.098 στην Ελλάδα, 148.938 τεστ ημέρας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ημέρες πριν

Αγχωτική πρόκριση στο EHF European Cup με ήττα για την Δράμα 86

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

23 Οκτ: 63 κρούσματα στη Δράμα, 3.199 στην Ελλάδα, 194.061 τεστ ημέρας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Σύσταση νέου Φορέα Ειδικών Μορφών Τουρισμού Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

Φορέματα

top 30 ημερών