ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Όλγα Καρατζόγλου, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρινστις
Από
GoDrama
Γιατί ασχολήθηκα με τα κοινά.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά κρατά εδώ κι αρκετά χρόνια από το συνδικαλισμό στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων έως την υπεράσπιση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Στην υπεράσπιση του δημόσιο χώρου αλλά και στην διεκδίκηση μιας δίκαιης και αλληλέγγυας κοινωνίας.
Από το 2019 είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Δράμα και προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθώ στην ανάδειξη των κοινωνικών προτεραιοτήτων που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική και κοινωνική ζωή.
Ήταν αναπόφευκτο λοιπόν καθώς βλέπω την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η περιφέρεια και ο νομός μας, να θελήσω να αγωνιστώ όσο μπορώ για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Εδώ και χρόνια βλέπουμε τη συστηματική υποβάθμιση της περιφέρειας αλλά κι ολόκληρης της χώρας. Έτσι με το να κοιτάμε τη “δουλίτσα” μας ο καθένας και η καθεμιά, μας καθιστά συνενόχους, όπως και συνενόχους μας καθιστά το να ψηφίζουμε αυτούς που λάμπουν δια της ανικανότητάς τους, αυτούς που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα αξιώματα σαν μπίζνες για πλουτισμό και άσκηση εξουσίας χωρίς όρια.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού συνεχίζει να είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας και όσο η δεξιά συνεχίζει να υπερτερεί κι εδώ τόσο δυσκολότερη θα γίνεται η ζωή των πολιτών της περιφέρειας μας αλλά και τόσο αβέβαιο θα συνεχίζει να είναι το μέλλον των παιδιών μας.
Οι πυρκαγιές στον Έβρο έδειξαν με τον πιο εκωφαντικό τρόπο την απουσία σχεδιασμού αλλά και την πλήρη κατάρρευση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Η αποκάλυψή λίγες μέρες μετά της αδειοδότησης στα καμένα για το στήσιμο αιολικού πάρκου αποκαλύπτει και στον πιο αδαή πως η περιφερειακή αρχή χέρι χέρι με την κυβέρνηση οδηγεί το περιβάλλον και τους ανθρώπους στον όλεθρο με μοναδικό σκοπό το επιχειρηματικό όφελος. Ακόμα και πάνω σε αποκαΐδια δάσους.
Γιατί με τον Στέργιο Ηλιόπουλο;
Η πορεία του Στέργιου στα αυτοδιοικητικά έχει δείξει και την αποτελεσματικότητα και το ήθος αλλά και το πολιτικό όραμα που έχει για μια αριστερή και οικολογική πορεία που πρέπει να έχει ο τόπος.
Έχουμε τις ίδιες αξίες, απόψεις και θέσεις, τα ίδια πιστεύω και η εντιμότητα και καθαρότητά του τη σημερινή εποχή είναι σπάνιες. Έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου και είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει τέλος στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Η αγάπη που εισπράττω από τους πολίτες για αυτόν, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που του έδειξα.
Η κοινή συνιστάμενη μας σε αυτή την πορεία είναι ο άνθρωπος, το περιβάλλον και οι ανάγκες τους που πρέπει να εκπληρωθούν. Πέρα από την αποτυχημένη άποψη του σωτήρα που καλλιεργούν οι άλλες παρατάξεις ο Στέργιος Ηλιόπουλος ζει μέσα σε την συλλογικότητα και μέσα από αυτήν προχωρά με όλους κι όλες μας μαζί.
Σχετικά με τον κ. Κατσιμίγα.
Είναι γνωστό πως η παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία γεννήθηκε πριν τέσσερα χρόνια υπό την καθοδήγηση του Κ. Κατσιμίγα που ήταν και αυτό που ηγήθηκε της παράταξης ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Είναι πραγματικά τιμή μου να συμμετέχω στην παράταξη που ηγήθηκε ο Κώστας Κατσιμίγας, ο άνθρωπος που έκανε την αρτιότερη και πιο συμφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σιδηροδρομική Εγνατία. Είναι η μόνη μελέτη όπου το τρένο περνά μέσα από την πόλη της Δράμας, της Καβάλας και των Σερρών και δεν τις συνδέει με κάθετους άξονες, είναι οικονομικότερη και συντελεί στην εμπορική και τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας. Δυστυχώς, καμιά άλλη παράταξη δεν υποστήριξε αυτή τη μελέτη, παρά την αρτιότητά της, ούτε έδωσαν σαφή απάντηση γιατί δεν το έκαναν.
Όσο όμως οι Δραμινοί διαμαρτύρονται ότι η Δράμα έχει αποκοπεί και λόγω της κατάργησης του σιδηροδρομικού σταθμού και λόγω της μη κατασκευής του δρόμου Δράμας Αμφίπολης, και παράλληλα στηρίζουν τις παρατάξεις που διαιωνίζουν αυτά τα καίρια προβλήματα, συναινούν στην συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής μας.
Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα, μπορούν να τα λύσουν. Χρειάζεται τολμηρές αποφάσεις από ανθρώπους με καινούριες προτάσεις και λύσεις, ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.
Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο Κ. Κατσιμίγας και η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ήταν η πραγματική αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο και η μοναδική φωνή της λογικής.
Στις εκλογές της Κυριακής παλεύουμε για να κάνουμε την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία διοίκηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Μπορεί να σας ενδιαφέρουν
-
Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία : Εμείς δεν “δίνουμε γραμμή”
-
Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία – Οι υποψήφιοι Σύμβουλοι της ΠΕ Δράμας
-
Επανήλθε στην επικαιρότητα η υπόθεση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας
-
Κώστας Κατσιμίγας: Δεν μπορούμε να προβούμε σε υποδείξεις
-
Αρωγός στη μάχη κατά των εξαρτήσεων ο Κώστας Κατσιμίγας
-
Κεντρική προεκλογική ομιλία του Κώστα Κατσιμίγα
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας
Δημοσιεύθηκε
1 μήνα πρινστις
13 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων
Δημοσιεύθηκε
1 μήνα πρινστις
11 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
Στη Δράμα ο Ειδικός Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκος Χρυσάκης
Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων
Σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Δράμας, στο πλαίσιο της περιοδείας του Ειδικού Γραμματέα για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, Νίκου Χρυσάκη, με στόχο την επιτόπια αξιολόγηση του έργου που επιτελείται στους δήμους της χώρας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Δράμας, παρουσία του Δημάρχου, Γιώργου Παπαδόπουλου και του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα αδέσποτων ζώων, Κώστα Αμοιρίδη. Συμμετείχαν επίσης στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΠΕ Δράμας, υπηρεσιακοί παράγοντες και, βέβαια, εκπρόσωποι των τοπικών φιλοζωικών σωματείων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο κ. Χρυσάκης, όσο και οι συνεργάτες του, εξήραν το έργο που υλοποιείται από τον Δήμο Δράμας στον τομέα της προστασίας και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, κάνοντας λόγο για ένα φωτεινό παράδειγμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρθηκε, ο Δήμος Δράμας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων δήμων της χώρας, με συνέπεια, συνεργασία και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Ν. 4830/2021.
Ο Ειδικός Γραμματέας στάθηκε ιδιαίτερα στην άρτια συνεργασία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στον Δήμο, τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα φιλοζωικά σωματεία, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συνέργειες αποτελούν προϋπόθεση για την επιτυχία. Δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα σε όλους τους εμπλεκόμενους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ενθάρρυνε τον Δήμαρχο να υποβάλει άμεσα αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου, καθώς η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Η επίσκεψη του κ. Χρυσάκη εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ελέγχου που διενεργεί η Ειδική Γραμματεία, με σκοπό την αξιολόγηση της εφαρμογής της νομοθεσίας και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
Ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συνεργασία, τονίζοντας πως ο Δήμος Δράμας συνεχίζει με αφοσίωση το έργο του, έχοντας ως προτεραιότητα τον σεβασμό προς τα ζώα και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών – ανθρώπων και τετράποδων.
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών
Δημοσιεύθηκε
2 μήνες πρινστις
8 Ιουλίου 2025Από
GoDrama
- Τα άρθρα 129-131 του ν. 4926 (ΦΕΚ Α΄82/20-04-2022) «Μέτρα αποτροπής κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές NATURΑ, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση»
- Την παρ. δ, άρθρο 25 του ν. 998/1979 (Α΄289) «Περί προστασίας των δασών και των δασικών εν γένει εκτάσεων της χώρας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
- Το άρθρο 52 του ν.2696/1999 (Α΄52) «Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
- Το Π.Δ 575/1980 (Α΄157) «Περί κηρύξεως ιδιαιτέρως ευαίσθητων εις πυρκαγιάς περιοχών δασών και δασικών εκτάσεων ως επικινδύνων».
- Το ΦΕΚ Β 486 / 24-01-2024 αναφορικά με την “Μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”
- Το 1309/28-04-2023 έγγραφό της Γ.Γ.Π.Π. «5η ‘Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “IΟΛΑΟΣ 2”,στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”» (ΑΔΑ: ΡΣΛΘ46ΝΠΙΘ-ΝΛ5).
- Το με αριθμό πρωτοκόλλου 2902/27.04.2022 (ΑΔΑ:ΨΝΛΔ46ΝΠΙΘ-Μ57) έγγραφο αναφορικά με «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών –Προπαρασκευαστικές δράσεις εμπλεκομένων φορέων»
- Το με αριθμό πρωτοκόλλου 127659/1193 15-04-2025 έγγραφο μας.
- Την με αριθμό πρωτοκόλλου 150616/22-04-2025 εισήγηση της Δ/νση Δασών Δράμας.
Αναζήτηση στην Google
Αναζήτηση στο GoDrama



Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη
