Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απαξίωση, αδιαφορία ή ανικανότητα; Ή μήπως όλα μαζί;

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 07-06-2023 η δημοτική παράταξη “Project για τη Δράμα” με την υποψήφια Δήμαρχο Παρθένα Κιόρτεβε επισκέφθηκαν το κυνοκομείο Δράμας. Από την επίσκεψη αυτή προέκυψαν διάφορα ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του κυνοκομείου και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων εκ μέρους του Δήμου. Για το λόγο αυτό, θεωρήθηκε σκόπιμο να αποσταλεί έγγραφο προς τις αρμόδιες αρχές, με στόχο την ενημέρωσή μας για το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό θέμα.

  • Το έγγραφο στάλθηκε στις 12-06-2023.
  • Χρεώθηκε στο ΑΤ Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης με Αρ. Πρωτ.:24292.
  • Κοινοποιήθηκε στη Δ/νση Κοιν. Προστασίας με Αρ. Πρωτ.: 24293
  • Κοινοποιήθηκε στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και υπεύθυνη διαχείρισης αδέσποτων ζώων με Αρ. Πρωτ.: 24294

Ο Δήμος οφείλει να απαντάει γραπτώς  σε κάθε έγγραφη ερώτηση προς αυτόν εντός 30 ημερών.

Απάντηση στο έγγραφο δεν πήραμε ακόμη.

Η δημοτική αρχή, για ακόμη μία φορά, στέκεται με αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα των δημοτών, τα οποία η ίδια γιγάντωσε με την απραξία της και συμπεριφέρεται με απαξίωση απέναντι στους θεσμούς, καθώς κόβει κάθε δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης των θεσμών, προσβάλλοντας την έννοια της δημοκρατίας.

Οι δημότες έχουν δικαίωμα να απευθύνουν ερωτήσεις για τα θέματα που τους απασχολούν. Οι αρμόδιες αρχές έχουν υποχρέωση να απαντούν στις απορίες και ανησυχίες των δημοτών. Έτσι λειτουργούν οι οργανωμένες και δημοκρατικές κοινωνίες.

Το έγγραφο περιλάμβανε τις εξής ερωτήσεις :

1. Πόσοι σκύλοι υπάρχουν στο κυνοκομείο  που έχουν  περισυλλεχθεί  για προβληματική συμπεριφορά;
Ποιες είναι οι αποφάσεις  της πενταμελούς επιτροπής  γι΄ αυτούς  τους σκύλους;
Ποια η ημερομηνία  εισαγωγής  τους  στο κυνοκομείο;
Ποιες οι ενέργειες-προσπάθειες ελέγχου της επιθετικότητας από εκπαιδευτή για να δοθεί ευκαιρία υιοθεσίας τους και επανένταξης και απελευθέρωση κλουβιών που αποτρέπουν τη διαμονή άλλων σκύλων που θα χρειαστεί να εισαχθούν στον χώρο.
( Άρθρο  10 παρ.(βαγ) /Άρθρο 10 παρ.)

2. Πόσες φορές έχει συνεδριάσει συνολικά η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης έργου διαχείρισης αδέσποτων από ανάληψης της διοίκησης του Δήμου το 2019;
Πόσες φορές έχει συνεδριάσει  αυτή ανά  έτος και πόσο διάστημα έχει μεσολαβήσει από την τελευταία ημερομηνία συνεδρίασης της επιτροπής;
Επίσης ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνεδριάσεων αυτών, τι αποφάσεις ελήφθησαν, εφαρμόστηκαν, πέτυχαν, δεν πέτυχαν, έγινε αξιολόγηση αυτών;
Ποιές  οι ετήσιες εκθέσεις που κατατέθηκαν   στο δημοτικό συμβούλιο τα προηγούμενα 4 χρόνια εκ μέρους της πενταμελούς επιτροπής ;
(‘Άρθρο  10 παρ.8(δ))

3. Ποιος είναι ο ετήσιος απολογισμός ο οποίος έπρεπε να είχε κατατεθεί  έως τις 15 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του κυνοκομείου με ό,τι πληροφορίες περιλαμβάνει το παρακάτω άρθρο.
(αριθμός ζώων που φιλοξενούν στην αρχή του έτους , νέες εισαγωγές, υιοθεσίες, θάνατοι, μεταφορές σε άλλες δομές.)
(Άρθρο 28 παρ.6)

4. Υπάρχει  σχέδιο διαχείρισης  φυσικών καταστροφών που επιβάλλει  η παράγραφος  και η ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Δημοτικού κυνοκομείου .( π.χ απομάκρυνση ζώων σε περίπτωση πυρκαγιάς και αν χρειαστεί ασφαλής απομάκρυνση των ζώων )
(Άρθρο 28 παρ.8)

5. Υπάρχει μέριμνα περιπάτου των έγκλειστων σκύλων όπως  ορίζει το παρακάτω άρθρο (30λεπτά ημερησίως 2 φορές) ;
(Άρθρο 29 παρ.θ)

6. Πότε έγινε ο τελευταίος περιοδικός έλεγχος (κτηνιατρική εξέταση των φιλοξενούμενων ζώων και ο εμβολιασμός τους )
(Άρθρο 29 παρ.2 γ)

7. Ποιά η διαχείριση αδέσποτων επανενταγμένων από το κυνοκομείο που ζουν στον Δήμο (μεταφορά τους σε κτηνίατρο με σκοπό ετήσια κτηνιατρική εξέταση και αντιλυσσικό εμβολιασμό)
για την προστασία των ιδίων και των δημοτών.
(Άρθρο 10 παρ 5δ)

7. Κάθε καταφύγιο οφείλει να διαθέτει στην  ιστοσελίδα  του αναλυτική κατάσταση του αριθμού των φιλοξενούμενων ζώων ανά  είδος, την οποία  επικαιροποιεί τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση ,καθώς και να διατηρεί επικαιροποιημένο βιβλίο επιθεωρήσεων και βιβλίο απολυμάνσεων. Πραγματοποιούνται οι αποφάσεις του παρακάτω άρθρου στο δημοτικό κυνοκομείο Δράμας;
Για πιο λόγο είναι ανενεργή η ιστοσελίδα του Δήμου εδώ και τρία χρόνια;
(Άρθρο 29 παρ.6 )

/// Τα παραπάνω ανήκουν στον Νόμο   4830 /2021/ΦΕΚ 169 /Α/18-9-2021
Οι δήμοι όφειλαν να συμμορφωθούν του παρόντος άρθρου εντός έξι μηνών από την δημοσίευση του παρόντος .  (‘Άρθρο 10 παρ.14) ///

8. Ανάρτηση σε ταμπέλα έξω από το κυνοκομείο χρηματοδότησης κυνοκομείου με 74.469 ευρώ. Πού και πώς χρησιμοποιήθηκε  αυτό το ποσό εκ μέρους του Δήμου Δράμας.
Πού και πώς χρησιμοποιήθηκε το επόμενο ποσό της χρηματοδότησης των 28.000 ευρώ εκ μέρους του Δήμου Δράμας;

9. Τι δράσεις , ελέγχους έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος στα διοικητικά του όρια για να ελέγξει τον αυξανόμενο πληθυσμό αδέσποτων;

10. Υπάρχει καταγραφή των  τεσσάρων  τελευταίων χρόνων  για το πού διατέθηκαν οι τροφές που διαθέτει ο Δήμος για σίτιση αδέσποτων εκτός κυνοκομείου; (ονομαστική κατάσταση δημοτών που τις παρέλαβαν, τοποθεσία και ζώα για τα οποία θα χρησιμοποιηθούν)

Για  την παράταξή μας είναι προτεραιότητα  η ορθή λειτουργία διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και η διαφάνεια  του έργου που επιτελείται.

Στη Δράμα γυρίζουμε σελίδα.

Είσαι μέσα;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Δράμα, ένας από τους πιο πολύτιμους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, κέρδισε τις εντυπώσεις σε μια επιτυχημένη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία, του Δήμου Δράμας και της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.

Η παρουσίαση που διοργανώθηκε σε φιλικό κλίμα, είχε ως κύριο ομιλητή τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ιωάννη Τσακίρη, ο οποίος ανέπτυξε τις μοναδικές πτυχές του προορισμού μας. Ο αντιδήμαρχος παρουσίασε ξεχωριστές ενότητες σχετικά με την πόλη της Δράμας, την γνωστή Ονειρούπολη και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, αναδεικνύοντας τα πλούσια τουριστικά και πολιτιστικά της στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ Γιώργος Κακούτης, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την παρουσίαση και τόνισε τη σημασία της οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας για την προώθηση του προορισμού μας. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, ξεκινούν πλέον σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Air Serbia και σε τηλεοπτικά κανάλια της Σερβικής τηλεόρασης, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Δράμας από το σερβικό κοινό.

Αρχίζουμε με τον συνδυασμό πτήσεων της Air Serbia στο αεροδρόμιο της Καβάλας και την προώθηση του τουριστικού μας προορισμού από την ίδια την εταιρεία. Επιπλέον, σε Β2Β συναντήσεις με τοπικά τουριστικά γραφεία, θα προωθηθούν πακέτα διαμονής 7 και 10 ημερών για την Ονειρούπολη, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν αφιερώματα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας από σερβικά κανάλια.

Ο Δήμος Δράμας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Γιώργο Κακούτη, την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας για τη βοήθεια και την άψογη οργάνωση της αποστολής . Η δέσμευση του Δήμο Δράμας είναι να συνεχίζει την προσπάθεια με επιμονή και εμπιστοσύνη στο μοναδικό προϊόν, τη μαγευτική Δράμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας καλεί τα μέλη του και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει κατηγορηματικά τις θηριωδίες του Ισραηλινού κατοχικού κράτους στη Γάζα, που έχει δολοφονήσει πάνω από 60.000 Παλαιστίνιους στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Οι δραματικές ώρες που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός, εξαιτίας της 80 χρόνης  κατοχής, γενοκτονίας και των κλιμακούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του, προκαλούν οργή και μεγάλη ανησυχία στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς για την εξέλιξη αυτής της τραγικής κατάστασης.

Η άρνηση των ισραηλινών δυνάμεων να επιτρέψουν ακόμη και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας φέρνουν πάνω από 2 εκ. Παλαιστίνιους αντιμέτωπους με την απειλή του λιμού, ανάμεσά τους 14.000 μωρά να κινδυνεύουν με θάνατο λόγω ασιτίας και έλλειψη φαρμάκων. Χτυπούν σχολεία, νοσοκομεία μετατρέπουν  την “ανθρωπιστική βοήθεια” σε ζώνη μάχης και σκοτώνουν εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Εδώ και καιρό έχουν πέσει οι μάσκες για την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα εγκλήματα του Ισραήλ, είναι  συνένοχοι αφού δίνουν πλήρη στήριξη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική για τη γενοκτονία, την κατοχή, τους εποικισμούς και τον εκτοπισμό του λαού της Γάζας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

-Να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ στη Γάζα.

– Να ανοίξουν τώρα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι, ώστε να αποσταλεί άμεσα βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα και γιατροί, για να αντιμετωπιστεί ο λιμός για τους Παλαιστινίους.

– Να καταδικάσει η ελληνική κυβέρνηση τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

– Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 και να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

 

Συμμετέχουμε στο Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεια.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Δράμας, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής παρέμβασης, με στόχο την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

  • Τρίτη 4 Ιουνίου
    Καθαρισμός της περιοχής του άλσους βορείως του Γηροκομείου
    Κούρεμα χόρτων και απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης
    Καθαρισμός της παρόδιας βλάστησης στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας
  • Τετάρτη 5 Ιουνίου
    Συμβολική δενδροφύτευση και καθαρισμός της περιοχής στο Κιόσκι του Πανοράματος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος

Η θετική ανταπόκριση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών ανέδειξαν την αξία της συλλογικής προσπάθειας και ενίσχυσαν το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μέσα από απλές αλλά ουσιαστικές πράξεις για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Δωρεά της Raycap: Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας το στρατόπεδο Ανδρικάκη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

500.000 € για Εξοπλισμό Άθλησης και Παιδικών Χαρών στον Δήμο Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Σύνδεση της Δράμας με το Αεροδρόμιο Χρυσούπολης

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Ημερίδα για τις δυνατότητες εισαγωγής και σταδιοδρομίας στον Στρατό Ξηράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Στα βήματα του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών