Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δράμας για την “Ονειρούπολη”

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ» ΔΡΑΜΑΣ

 Η «Ονειρούπολη» αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό εορταστικών εκδηλώσεων και με πολιτιστική διάσταση για την πόλη μας και συνολικά για την ΠΕ. Οι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν σε μια καλαίσθητη μικρή χριστουγεννιάτικη «πολιτεία» και στο πρόγραμμα δράσεων για μικρά παιδιά αλλά και στις εκδηλώσεις για μεγάλους.

Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται φυσικά να στηριχθεί με σκοπό την αναβάθμισή της.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,  αναβάθμιση σημαίνει, σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της: 

– Η «Ονειρούπολη» να προωθεί τα δεκάδες καλλιτεχνικά σχήματα της περιοχής μας και, πριν από όλα, τα ερασιτεχνικά προάγοντας όλες τις μορφές της τέχνης. Να βρουν βήμα έκφρασης δεκάδες καλλιτέχνες (μουσικοί, εικαστικοί, ηθοποιοί, κλπ) με ιδιαίτερη μέριμνα για τα μικρά παιδιά. Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορούν να βρουν τη θέση τους και καταξιωμένοι καλλιτέχνες.

– Το πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για τα παιδιά χρειάζεται να επιμελείται από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, παιδοψυχολόγους κλπ,  ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα και το περιεχόμενό του. Ένα περιεχόμενο,  που πρέπει να προάγει τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, τον σεβασμό στη διαφορετική φυλετική, πολιτιστική ταυτότητα σε αντίθεση με τις «αξίες» που προωθεί σήμερα το σύστημα, αυτές του ανταγωνισμού, της «επιχειρηματικότητας», του ατομισμού αλλά και απέναντι σε αυτές που ανέχεται, όπως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

– Ειδική μέριμνα πρέπει να υπάρχει, για να εκφράζονται οι πολιτιστικές αξίες των προσφύγων και μεταναστών από τη δομή φιλοξενίας. Επίσης προσαρμοσμένες δράσεις για τα προσφυγόπουλα και μεταναστόπουλα.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της στοιχεία: 

– Η συμμετοχή του λαού και των παιδιών του στις εκδηλώσεις αλλά και το παράλληλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων πρέπει να είναι δωρεάν.

– Οι τιμές προϊόντων κατανάλωσης και συνολικά των εμπορευμάτων,  που πωλούνται από μικρές επιχειρήσεις της Δράμας πρέπει να είναι προσιτές.

– Να μην υπάρχουν αποκλεισμοί μικρών επιχειρήσεων αλλά με αντικειμενικά καθολικά κριτήρια να δίνονται άδειες σε όσους το επιθυμούν. Όποια μικρή επιχείρηση αποκλειστεί τη μία χρόνια να παίρνει άδεια για την επόμενη.

– Άδειες επίσης να δίνονται σε πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος.

– Επίσης πρέπει να υπάρξει σοβαρή «συμπίεση» του κόστους της, που για φέτος ανέρχεται σε 340.000 ευρώ και τα έσοδα της να χρησιμοποιούνται σε υποδομές για τις επόμενες χρονιές.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις απευθείας αναθέσεις ή ακόμα και με τη διαδικασία του διαγωνισμού των απαραίτητων εργασιών για τις εγκαταστάσεις ,την μεταφορά των οικίσκων, τον ηλεκτροφωτισμό, αλλά και του «συντονισμού εργασιών και ελέγχου εγκαταστάσεων» ( θέματα 2 έως 5 της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας στις 9-11-2021), όπως εισηγείται η δημοτική αρχή, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη που στο παρά πέντε εισηγείται τα θέματα με τις αναθέσεις σε ιδιώτες όλης σχεδόν της οργάνωσης των εκδηλώσεων.

Οι απαραίτητες εργασίες, οι εγκαταστάσεις και φυσικά ο έλεγχος για την ασφάλειά τους να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Και με αφορμή την περίπτωση της «Ονειρούπολης» έρχεται στην επιφάνεια η ανάγκη να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο προσωπικό οι υπηρεσίες του Δήμου,  όπως η τεχνική υπηρεσία, η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας καθώς και το τμήμα που περιλαμβάνει τον πολιτισμό, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπλέκονται με τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και ήταν τα επόμενα βήματα που έπρεπε να είχαν γίνει μετά την σωστή απόφαση για διάλυση της ΔΕΚΠΟΤΑ.

 Με βάση τα παραπάνω καταψηφίζουμε τις εισηγήσεις στα θέματα ημερήσιας διάταξης της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Μήτρου Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος Δράμας.    

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελος Καλλίας στην Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού με Συμμετοχή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελου Καλλία

Ο κος Άγγελος Καλλίας, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια ομοσπονδία ξενοδόχων, συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κος Καλλίας, ως εκπρόσωπος της ΠΟΞ και ως πρόεδρος από μια οινική περιοχή, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Υπουργού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη για την δημιουργία του εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού που στόχο έχει την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα.

Ο κος Καλλίας ανέφερε: “Βρισκόμαστε εδώ, άνθρωποι από διαφορετικούς κλάδους, από την επιστημονική και την επιχειρηματική κοινότητα, με στόχο να αναδείξουμε τα διδάγματα από την παρελθοντική εμπειρία και να προτείνουμε καινοτόμες λύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια υλοποίηση της πρωτοβουλίας του υπουργείου και η βιώσιμη ανάπτυξη του οινοτουρισμού.”

Η εναρκτήρια συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη και της Υφυπουργού τουρισμού κυρίας Έλενας Ράπτη. Όπου η Υπουργός επισήμανε τη σημασία του οινοτουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση εργασίας Δήμαρχου Δοξάτου και Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

Παρών ήταν επίσης

ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης,

κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο

Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Άντρη Παράσχου: Η δραμινή επιλογή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Παρούσα στη μάχη των Ευρωεκλογών με τη Νέα Δημοκρατία είναι η Δραμινή Ανδρούλα (Άντρη) Παράσχου, όντας η νεότερη υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η νεαρή δικηγόρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ξηροπόταμο ξεκίνησε και επίσημα την περιοδεία της από το νομό Δράμας συναντώντας αρκετό κόσμο, αλλά και μια σειρά από θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής και στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι συναντήσεις της μεταξύ άλλων περιελάμβαναν

  • τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεο,
  • τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη,
  • τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Μιχάλη Μουρβετίδη,
  • το Δήμαρχο Δράμας, Γιώργο Παπαδόπουλο,
  • το Δήμαρχο Νευροκοπίου, Ελευθέριο Ταμπουρίδη,
  • το Δήμαρχο Προσοτσάνης, Θεόδωρο Αθανασιάδη,
  • τον Πρόεδρο ΔΕΕΠ-ΝΟΔΕ Δράμας, Αλέξανδρο Γεωργιάδη,
  • τον Πρόεδρο ΤΕΕ, Στέφανο Γεωργιάδη και
  • την Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Δράμας, Νίνα Παπαδοπούλου, αλλά και
  • την Πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα.

Παράλληλα, επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις RAYCAP και ΝΕΟΓΑΛ, αλλά και τη λαογραφική έκθεση της Επιτροπής Νέων Μικρόπολης.

Με αφορμή τις επισκέψεις, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, η Ανδρούλα Παράσχου τόνισε:

Η Δράμα είναι ο τόπος μου, το μέρος που γεννήθηκα και αγαπώ. Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας μου, συνάντησα χθες και σήμερα αρκετούς από τους θεσμικούς εκπροσώπους της πόλης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που σε κρίσιμες εποχές κρατούν ψηλά τη σημαία της παράταξης στο νομό μας.

Εισέπραξα πολύ θετική υποδοχή και κυρίως μια κοινή αντίληψη πως η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο.

Για αυτό, στις 9 Ιουνίου ζητώ τη στήριξη σας.

Ζητώ να είμαι η επιλογή σας από τη νέα γενιά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Πολιτιστικά1 μήνα πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

Χρηστικά2 μήνες πριν

Μέθοδοι απεντόμωσης : Πως οι δήμοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση παθογόνων παραγόντων που προσβάλουν σπίτι και επιχειρήσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

«Μπαμ» της BIANCO MONTE Δράμα κόντρα στην ΑΕΚ 29-26

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Παρουσίαση βιβλίου “Η Φλό στον δρόμο”, από την συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Ευχαριστίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δραμινών και φίλων Θεσσαλονίκης ΥΔΡΑΜΑ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

1ο Βραβείο πήρε η σχολική εφημερίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας σε διεθνή διαγωνισμό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Δράμα 86 επί της ΑΕΚ και πρόκριση στο final 4 του κυπέλλου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Νίκησε τον Ποσειδώνας Μηχανιώνας με 2-1 και ελπίζει η Δόξα Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 ημέρα πριν

Ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

Η Δραμινή καλλιτέχνης Σάσα Παπαλάμπρου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “Σασπένς”

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Εγγραφή στην Επαγγελματική Σχολή Δράμας της ΔΥΠΑ

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Summer in Drama υπό την αιγίδα της ΜΠΟΔΟΥΡΟΓΛΟΥ ΑΜΚΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Ο Γ.Γ. ΠΟΞ κ. Άγγελος Καλλίας στην Έναρξη εργασιών του Εθνικού συμβουλίου οινοτουρισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Συνάντηση εργασίας Δήμαρχου Δοξάτου και Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Άντρη Παράσχου: Η δραμινή επιλογή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Κέντρο Ερμηνείας Οίνου και Αποσταγμάτων

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

Πολιτιστικά3 εβδομάδες πριν

Η Μελίνα Μποτέλλη για τον ΠΟΝΤΟ και την ΑΡΜΕΝΙΑ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος με 4.100 δυναμιτάκια

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της θητείας του Δημάρχου Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Ισοπαλία εκτός ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού για τα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική

Πολιτιστικά1 μήνα πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

1ο Τουρνουά Μπάσκετ “ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΓΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟΥ”

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών