Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Βροντερό παρόν έδωσε το “Prοject για τη Δράμα” στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του και μετέτρεψε τους γύρω δρόμους σε ποτάμι νίκης, αισιοδοξίας και ελπίδας για την επόμενη μέρα.

Η υποψήφια Δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε με λόγο μεστό και χειμαρρώδη, ζωντάνεψε τις ιδέες και τις αρχές του Project και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης του Δήμου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η  συμμετοχή του κοινού σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας, με πρωτοφανή αποδοχή, ενθουσιασμό και παλμό, επιβραβεύοντας με χειροκροτήματα την Παρθένα Κιόρτεβε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η υποψήφια Δήμαρχος παρουσίασε κάποιους από τους βασικούς άξονες του προγράμματος και δήλωσε με πυγμή πως είναι έτοιμη να συνεχίσει και την επόμενη μέρα των εκλογών να μάχεται με εντιμότητα και αποφασιστικότητα για το συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Στις 8 Οκτωβρίου η Δράμα γυρίζει σελίδα!

Ακολουθεί η ομιλία της υποψήφιας Δημάρχου, Παρθένας Κιόρτεβε.

Επίσημοι προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ πολύ που είστε σήμερα εδώ στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου!

Είμαι πολύ συγκινημένη από την εντυπωσιακή παρουσία σας και την αγάπη σας!

Σήμερα η Δράμα γυρίζει σελίδα! Σήμερα η Δράμα δίνει το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα της ελπίδας, το μήνυμα της επόμενης μέρας. Μιας μέρας που θα χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα πορεία στον δήμο της Δράμας, απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος, απαλλαγμένοι από δοκιμασμένες και αποτυχημένες διοικήσεις που μας δίχασαν και μας καταδίκασαν στη μιζέρια και τη στασιμότητα!

Τα τελευταία 15 χρόνια η Δράμα ταλαιπωρήθηκε από ανίκανους και τυχοδιώκτες, από αυτόκλητους σωτήρες, που καπηλεύτηκαν τον τόπο τους, που εμπορεύτηκαν την αγωνία των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο και δοκιμάστηκαν, κυρίες και κύριοι, με απόλυτη αποτυχία, από όλες τις θέσεις ευθύνης, φροντίζοντας να εναλλάσσονται στις καρέκλες, για να ικανοποιήσουν  τη ματαιοδοξία τους και να επιβιώσουν εις βάρος μας.

Στις 8 Οκτωβρίου θα πούμε όλοι ΌΧΙ στο πολιτικό κατεστημένο που ευθύνεται για την απομόνωση του δήμου μας, θα πούμε ΟΧΙ στις αποτυχημένες συνταγές, θα πούμε ΟΧΙ στο ξαναζεσταμένο φαγητό, θα πούμε ΟΧΙ στο παλαιό με περιτύλιγμα νέου.

 ΦΤΑΝΕΙ πια, κύριοι επαγγελματίες της πολιτικής, αφήστε τη Δράμα να ανασάνει φρέσκο αέρα, να αφήστε τη Δράμα να ξαναβρεί την χαμένη της αξιοπρέπεια, αφήστε τις Δραμινές και τους Δραμινούς να αποκτήσουν τη Δράμα που τους αξίζει.

Το 2014, όταν ιδρύθηκε η δημοτική παράταξη τότε Project Δράμα 2020 μας έλεγαν γραφικούς και δεν πίστευαν ότι θα καταθέσουμε ψηφοδέλτιο. Κι όμως, μια παράταξη 2 μόλις μηνών, κατάφερε να μπει στο δημοτικό συμβούλιο με τον Βαγγέλη Καλφόπουλο.

Το 2019 μας αποκαλούσαν υποτιμητικά «παιδική χαρά». Κι όμως, ένιωσαν την ανάσα μας με 7.000 πολίτες της Δράμας δίπλα μας, με 8 δημοτικούς συμβούλους και τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση επικεφαλής.

Σήμερα μας λένε «άπειρους». Ε, τους είδαμε και τους έμπειρους και τις καταστροφικές πολιτικές που ακολούθησαν.

Τέτοιοι “έμπειροι” δεν θέλουμε να είμαστε και ούτε θα γίνουμε.

Εμείς, έχουμε 9,5 χρόνια σοβαρής, σταθερής και αξιοπρεπούς παρουσίας στα αυτοδιοικητικά πράγματα, με προτάσεις και θέσεις στα δημοτικά συμβούλια, τιμώντας τον θεσμό της δημοκρατίας.

Εμείς, έχουμε δώσει τις εξετάσεις μας και στον επαγγελματικό στίβο και στον στίβο της ζωής και έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να κάνουμε.

Φίλες και φίλοι,

Το “Project για τη Δράμα“ δεν είναι ακόμη μία δημοτική παράταξη. Είναι η μόνη παράταξη που είχε τρεις διαφορετικούς και εκλεγμένους από γενικές συνελεύσεις υποψήφιους δημάρχους. Είναι η παράταξη της συμμετοχικότητας, της πολυσυλλεκτικότητας και των πλειοψηφικών αποφάσεων.

Μια ομάδα  νέων ανθρώπων, δραστήριων, πολιτικοποιημένων αλλά χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Μια ομάδα που έδειξε σε όλους μας ότι μπορούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε να βγούμε μπροστά, να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτά που δεν μας αρέσουν στην πόλη μας, να βγούμε από τη μιζέρια και την γκρίνια και να σκεφτούμε θετικά, αισιόδοξα. Μας έδειξε ότι το βόλεμα δεν ταιριάζει στην γενιά μας, ότι η αποστασιοποίηση δεν φέρνει πρόοδο, ότι η απογοήτευση μπορεί να γίνει ελπίδα.

Ως τρίτη επικεφαλής, εκλεγμένη από γενική συνέλευση, νιώθω μεγάλη χαρά που έχω μια τόση μεγάλη και ικανή ομάδα δίπλα μου. Νιώθω περήφανη που με εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι του Project. Και αισθάνομαι ειλικρινά συγκινημένη που υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουμε τις ίδιες αρχές, τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα για τον τόπο μας και έχουμε και την πυγμή και τη φωνή να τα διεκδικήσουμε.

Ως μητέρα έμαθα να ακούω την άποψη όλων των μελών τις οικογένειάς μου και να παίρνουμε από κοινού αποφάσεις. Έμαθα να προσπαθώ να καταλάβω και να  ικανοποιήσω τις ανάγκες τους, να προσπαθώ να τους μάθω να έχουν άποψη, γνώμη, φωνή, αξιοπρέπεια. Και το πιο σημαντικό, έμαθα μέσα από τα μάτια των παιδιών μου να αγωνίζομαι για το καλύτερο.

Στον επαγγελματικό στίβο, στα δημόσια νοσοκομεία μας, δούλεψα με πάθος και αγάπη για τον Άνθρωπο, ταυτίστηκα με τον ανθρώπινο πόνο και πάλεψα δίπλα στους ασθενείς μου, πολλοί από τους οποίους έγιναν φίλοι καρδιακοί. Από τη θέση της πρώτης γυναίκας Προέδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών, δίπλα σε άξιους συναδέλφους και ικανούς νοσηλευτές, δώσαμε μάχες για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας αλλά και τα δικαιώματα των ασθενών μας.

Η εκλογή μου το 2019 ως δημοτική σύμβουλος έκανε ακόμα πιο δυνατή τη φωνή μου, γιατί τώρα μπορούσε να ακουστεί εκεί που έπρεπε. Γιατί είχα το βήμα να ακουστεί μέσω εμού η φωνή των συνδημοτών μου και να διεκδικήσω το δίκιο τους, ενώνοντας όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Project τις δυνάμεις μας.

Η ιδέα της ομάδας και της συλλογικής δουλειάς πάντα με γοήτευε και έχοντας μάθει να δουλεύω ομαδικά στην επαγγελματική μου ζωή, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι και πολύ αποτελεσματική. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να πετύχει μια ομάδα: ένας κοινός στόχος, ένας καλός κόουτς και παίκτες προπονημένοι και έτοιμοι για τα δύσκολα.

Ας τα πάρουμε, λοιπόν, με τη σειρά, για να δούμε γιατί το Project για τη Δράμα συνεχίζει εδώ και 9,5  χρόνια να πρωταγωνιστεί στον πολιτικό στίβο της Δράμας:

 • τον κοινό στόχο τον έχουμε: να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας, να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Και είναι τόσο μεγάλος ο στόχος, που κανένα στενό προσωπικό ή στενά κομματικό συμφέρον δεν μπορεί να τον υπερκεράσει.
 • Κόουτς καλό έχουμε (χαχα) και μάλιστα και πλαισιωμένο από τους δύο προηγούμενους και εκπαιδευμένο 25 χρόνια στις κλινικές και στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων, εκεί που κατάλαβα τη δύναμη της συνεργασίας, εκεί που έμαθα να διαλέγω συνεργάτες, εκεί που είδα πως ένας μόνος του δεν αρκεί.
 • Και τέλος οι παίκτες, το μάχιμο κομμάτι της υπόθεσης. Το Project για τη Δράμα                      είναι οι άνθρωποί του, μαχητικοί, αγωνιστές της ζωής, επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, βετεράνοι της παράταξης και νέες προσθήκες που ακολουθούν, στηρίζουν και συντάσσονται με το Project, δίνοντας σάρκα και οστά στις ιδέες μας, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Που πιστεύουν στο κοινό καλό και δεν διστάζουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τα πιστεύω τους.

Τι μένει, λοιπόν, για να κερδίσουμε το κύπελλο; Η κερκίδα, όλοι αυτοί που τους αρέσουν οι καθαροί αγώνες, οι υψηλοί στόχοι. Οι  Δραμινοί που επιβραβεύουν την εργατικότητα, την αποφασιστικότητα, την αξιοκρατία και τον μεστό λόγο. Και αυτή τη φορά, είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την αλήθεια, να επιβραβεύσουν τους καλούς και να δώσουν μια ευκαιρία σε αυτούς που λένε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στις 8 Οκτωβρίου δηλώνω παρούσα κι εγώ και η δυναμική μου ομάδα. Δηλώνω έτοιμη και δυνατή να δώσω φωνή σε όλους εσάς που θέλετε μια άλλη Δράμα, όμορφη, φιλική, σύγχρονη, ανθρώπινη.  Το μόνο που ζητάμε είναι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές να δώσουμε όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου έναν όμορφο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Σας θέλουμε όλους μαζί μας. Γιατί έχουμε και πρότζεκτ και όραμα για την επόμενη μέρα.

Κυρίες και κύριοι,

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ολόκληρος ο πλανήτης έχει βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, κλιματική αλλαγή, οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση. Και δυστυχώς, το ζήσαμε κι εμείς και το βλέπουμε τώρα στην πολύπαθη Θεσσαλία, με τον λαό της να δοκιμάζεται και να θρηνεί ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και χρειάζονται μέτρα, μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές. Χρειάζεται γνώση και πρόληψη, έργα και τομές που θα θωρακίσουν τις κοινωνίες και θα είναι έτοιμες, σύγχρονες και ανταγωνιστικές στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Το “Project για τη Δράμα” έχει καταρτίσει ένα άρτιο, υλοποιήσιμο και κοστολογημένο κατά το δυνατόν πρόγραμμα, που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου, να τον εκσυγχρονίσει και ταυτόχρονα να είναι συμβατό με τις οικονομικές του δυνατότητες. Οικονομικές δυνατότητες που υπολογίζουμε ότι, αν εκλεγούμε, θα τις μεγεθύνουμε πρώτον, με την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου, αποφεύγοντας άσκοπα έξοδα, που γίνονται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους ή για τη δημιουργία εντυπώσεων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις αχρείαστες απευθείας αναθέσεις. Δεύτερον, εκμεταλλευόμενοι και το τελευταίο ευρώ που προσφέρεται από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές, ώστε να μη επιβαρύνονται υπέρμετρα οι δημότες.

Σήμερα ο Δήμος Δράμας βρίσκεται είκοσι χρόνια πίσω, σε σχέση με τους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας. Πολλές υποσχέσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών έμειναν «σχέδια επί χάρτου» και, έτσι, οι δημότες της Δράμας απολαμβάνουν υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου. Το «Project για τη Δράμα» φιλοδοξεί να αναστρέψει αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάποια από τα βασικά σημεία του προγράμματός μας.

 • Αρχικά, τα μεγάλα Projects, δηλαδή, παρεμβάσεις που χρονικά έχουν προτεραιότητα, γιατί λύνουν επείγοντα προβλήματα του Δήμου. Μεγάλα έργα που, όταν κατασκευαστούν, θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης και των χωριών μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών και τέλος εκείνες τις παρεμβάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στο Δήμο μας να αναπτύξει μια ισχυρή ταυτότητα, πάνω στην οποία θα χτιστεί το πλάνο προσέλκυσης τουριστών και νέων κατοίκων,

ενδεικτικά αναφέρω:

 • Η αξιοποίηση και ανάδειξη του λατομείου του Κορυλόβου
 • Η δημιουργία μόνιμης λαϊκής σκεπαστής αγοράς
 • Η κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου
 • Η ανάπλαση των εισόδων της πόλης από Νέα Αμισό και από Καβάλα
 • Η ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου της Δράμας
 • Η εκτεταμένη υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ και η σταδιακή υπογειοποίηση όλων των κάδων απορριμμάτων

Αυτό που αποτελεί προτεραιότητα και στοίχημα προσωπικό είναι η κοινωνική πολιτική και η δημιουργία ενός δήμου κοινωνικά ευαίσθητου, δίνοντας αξία στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Και ξεκινάμε από τη στήριξη της

 • Δραμινής οικογένειας:
 • Στις πρώτες 100 μέρες της διοίκησής μας θα παρουσιαστεί πρόγραμμα ενίσχυσης της Δραμινής οικογένειας και καταπολέμησης της υπογεννητικότητας:
 • Πρώτον, με την οικονομική ενίσχυση της Δραμινής οικογένειας για το πρώτο παιδί με εφάπαξ ποσό ανά έτος και για χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί κατόπιν μελέτης.
 • Ακόμα, σε κάθε οικογένεια με νεογέννητο παιδί, ανεξαρτήτως αν είναι πρώτο, δεύτερο, τρίτο κτλ και εφόσον τα εισοδήματά της είναι κάτω από ένα όριο, θα εφαρμόζεται ειδικό τιμολόγιο νερού από την ΔΕΥΑΔ.

Ακόμη, θα χαράξουμε

 • Πολιτική για την Υγεία και ενδεικτικά αναφέρω τη
 • Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας, συνδέοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • Δημιουργία Δημοτικού ιατρείου, που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας
 • Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης
 • Λειτουργία Συμβουλευτικού Γραφείου Λογοθεραπείας και γραφείου Διατροφής
 • Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών
 • Προσφέροντας νομική , συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη στα θύματα βίας
 • Άμεση ίδρυση και λειτουργία του γραφείου κοινωνικής ισότητας.
 • Πολιτική για τα ΑμΕΑ:
 • Επέκταση της προσβασιμότητας στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.
 • Προώθηση πολιτικών αυτόνομης διαβίωσης.
 • Λειτουργία θερινής δημοτικής κατασκήνωσης στο Σιδηρόνερο στο κτίριο Ασύλου Παιδιού.

Συνεχίζουμε με τη στήριξη της

 • Τοπικής Οικονομίας

Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων με έμμεση βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε αυτές. Υπηρεσίες, που έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωμένος να τις προσφέρει. Όπως έγκαιρες χωροθετήσεις, καθορισμός ζωνών εκμετάλλευσης, κατασκευή και συντήρηση των απαραίτητων υποδομών (π.χ. δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κ.α.), διαφημιστικές καμπάνιες για τα τοπικά προϊόντα, μείωση της γραφειοκρατίας στις υποθέσεις των επιχειρήσεων με τον Δήμο κλπ. Όλα αυτά θα αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερες επενδύσεις στην περιοχή του Δήμου Δράμας.

Άμεσα θα προχωρήσουμε στη 

 • Στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εργασίας με τη:
 • Δημιουργία κέντρου ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με άλλους φορείς, εντός των δύο πρώτων χρόνων διοίκησης από μέρους μας.
 • Την Ίδρυση γραφείου υποστήριξης επενδυτών, που θα μελετά και θα επιλύει συνολικά τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον Δήμο.
 • Την Προώθηση της λειτουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων
 • Τη Διαφάνεια και τη θέσπιση κριτηρίων στις προσλήψεις συμβασιούχων σε δίμηνα προγράμματα του Δήμου και όχι με την τακτική «απόφαση δημάρχου».

Όσο αφορά τον

 • Τουρισμό
 • Πρώτη μας ενέργεια θα είναι η Χρήση μίας από τις θέσεις των Ειδικών Συμβούλων του Δήμου που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα που αφορούν στην Τουριστική Ανάπτυξη και Προώθηση ενώ παράλληλα θα αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των φορέων.
 • Καθορισμός της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου της Δράμας, με έμφαση στον χειμερινό τουρισμό.
 • Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως θρησκευτικός τουρισμός, αθλητικός, οινολογικός.
 • Ανάδειξη της Δράμας ως γαστριμαργικού τουριστικού προορισμού.
 • Ας μην ξεχνάμε κυρίες και κύριοι ότι βασικός στόχος και υποχρέωση ενός δήμου είναι η βελτίωση της Καθημερινότητας του δημότη.
 • Και ξεκινάμε από το τεράστιο ζήτημα των αδέσποτων ζώων

Ο υπεύθυνος κηδεμόνας ζώου οδηγεί σε μέλλον χωρίς αδέσποτα, σέβεται τους συνδημότες του, έχει δίπλα του ένα ευτυχισμένο ζώο συντροφιάς. Η πρότασή μας βασίζεται:

 • Στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς με βάση τον νόμο 4830/2021 (ο Νόμος αφορά τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα.)
 • Στην ηθική και ανθρωπιά μας για ένα μέλλον με σεβασμό και ευζωία των τετράποδων συνδημοτών μας.

Σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας είναι η

 • Ενίσχυση του Πράσινου παντού:

και ειδικά η

 • Απομάκρυνση κάθε είδους μουσικού φεστιβάλ από τον χώρο των γρασιδιών της Αγίας Βαρβάρας με γνώμονα την προστασία του οικοσυστήματος.
 • Η Δημιουργία θέσεων στάθμευσης με την εξεύρεση αδόμητων ελεύθερων γηπέδων του δημοσίου για την ανάπτυξη χώρων στάθμευσης.
 • Η Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Δράμας και η δημιουργία στοχευμένων πεζοδρομήσεων σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων.

Ως προς τον

 • Πολιτισμό

Απαραίτητη είναι η ενίσχυση

 • Της Κτιριακής υποδομής

Και πρώτα από όλα η

 • Κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου: Στόχος μας είναι στο τέλος της επόμενης πενταετίας η πόλη της Δράμας να διαθέτει σύγχρονο θέατρο με σκηνή κατάλληλη για το ανέβασμα επαγγελματικών και ερασιτεχνικών παραστάσεων. Ο χώρος αυτός θα μπορεί επίσης να στεγάσει και τις προβολές του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους καθώς και άλλες εκδηλώσεις.
 • Λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και Λαογραφικού Μουσείου

Έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε μια πόλη καθαρή που να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της, για αυτό και η διαχείριση των

 • Απορριμμάτων είναι ένα μεγάλο στοίχημα,
 • Η συλλογή των απορριμμάτων και η διαχείριση της ανακύκλωσης είναι από τα σημαντικότερα έργα με τα οποία είναι επιφορτισμένος ο κάθε Δήμος. Εκτός της αισθητικής εικόνας μιας καθαρής πόλης και της περιβαλλοντικής συνείδησης που επιτυγχάνεται, η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων οδηγεί σε αυτόματη μείωση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες και σε δημιουργία θέσεων εργασίας. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειώσουμε τα μεταφερόμενα σκουπίδια κατά 50%. Αυτό θα σημαίνει για τον Δήμο μείωση των εξόδων και αντίστοιχη μείωση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει την αρχή «Ο ρυπαίνων πληρώνει». Εμείς προτιθέμεθα να εφαρμόσουμε και την αρχή «Ο μη ρυπαίνων ανταμοίβεται».

Για αυτό και εμείς προτείνουμε τη

 • Τον Προγραμματισμό προσλήψεων στον τομέα της καθαριότητας σε βάθος τετραετίας, με δεδομένο το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Δυστυχώς, στον τομέα αυτόν χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στην καθαριότητα να οφείλονται και σε αυτό το γεγονός.
 • Την Ανανέωση του στόλου των οχημάτων είτε με χρηματοδοτικά προγράμματα είτε με προγράμματα leasing.
 • Τον εξορθολογισμό του προγράμματος δρομολογίων των απορριμματοφόρων, βάσει των πραγματικών αναγκών και την εφαρμογή έκτακτων δρομολογίων όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Έτσι θα πορευτούμε την επόμενη μέρα. Με πρόγραμμα, με σχεδιασμό, με ανθρωπιά!

Σήμερα είμαι πολύ συγκινημένη από χαρά και περηφάνια, γιατί πρόκειται να σας παρουσιάσω τους ανθρώπους του Project, τους ανθρώπους που μιλάει όλη η Δράμα για αυτούς, τους ανθρώπους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο της νίκης! Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρω ότι το ψηφοδέλτιο του 2023 απαρτίζεται από υποψήφιους των εκλογών του 2014, από υποψήφιους των εκλογών του 2019 και από νέους υποψήφιους, οι οποίοι όλοι μαζί έχουμε φτιάξει μια συμπαγή ομάδα ανθρώπων, που είναι ενωμένη και έτοιμη να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, με διαφορετικές αφετηρίες αλλά με ένα κοινό, το καθαρό βλέμμα, τη θέληση για δουλειά και τη γνώση που απαιτείται για να χτίσουμε το αύριο.

Κυρίες και κύριοι,

Όλο αυτόν τον καιρό, Μας λοιροδούν, μας υποτιμούν, μας πολεμούν.

Γιατί;

Μήπως γιατί πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν χωράνε στην πολιτική;

Μήπως γιατί φοβούνται την αλλαγή που έρχεται;

Μήπως γιατί θεωρούν το δήμο «μαγαζάκι» τους;

Εε, λοιπόν εμείς δεν τους φοβόμαστε, δεν φοβήθηκα ποτέ και ούτε θα φοβηθώ γιατί έχω όλους εσάς δίπλα μου, γιατί δέχομαι καθημερινά τα μηνύματα της νίκης από εσάς, τους  συνδημότες μου, που με στηρίζετε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας και παίρνω δύναμη από τη δύναμή σας ! Είμαι έτοιμη να δώσω όποια μάχη χρειαστεί και ξέρω και να δίνω μάχες και να τις κερδίζω, γιατί θα αγωνιστώ και θα παλέψω για όλους εσάς και αυτό θα κάνω και την επόμενη μέρα.

Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αναστήσουμε τη Δράμα. Γιατί η ώρα της ελπίδας και της αναγέννησης έφτασε!

Όλοι μαζί, εμείς και εσείς, οι «άπειροι», οι οραματιστές, η νέα γενιά της τοπικής αυτοδιοίκησης στις 8 Οκτωβρίου θα γυρίσουμε σελίδα!

Η Δράμα θα αλλάξει σελίδα!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χαμένες ευκαιρίες!

Στις 8 Οκτωβρίου η Δράμα ψηφίζει Project!

Γιατί το Project είστε εσείς!

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Project!

Αυτοί είναι η νέα γενιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Στις 8 του Οκτώβρη εμπιστευτείτε τους! Εμπιστευτείτε μας!

Δώστε μας τη δύναμη να αναστήσουμε τον δήμο μας.

Ο κύβος ερρίφθη! Η ώρα της αλλαγής έφτασε!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

H 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως η “Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους” το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με σκοπό, την  ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την  αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για τις αιτίες του προβλήματος αυτού που ταλανίζει την κοινωνία και ιδιαίτερα του πιο ζωντανού και δυναμικού της  κομματιού, της νεολαίας.

Χρέος όλων μας, πρωτίστως όμως της πολιτείας, η αντιμετώπιση των αιτιών στην ρίζα του προβλήματος που αφορά κυρίως στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Η αντιμετώπιση όμως του μεγάλου αυτού προβλήματος δημιουργεί ευθύνες και  υποχρεώσεις της κάθε τοπικής  κοινωνίας που οφείλει να πιέζει, να διεκδικεί και να απαιτεί πολιτικές λύσεις σε βάθος, να απαιτεί συλλογική ευθύνη και δέσμευση.

Ο καθένας από την θέση του, είτε αυτή είναι η πολιτεία, είτε η θεσμική τοπική κοινωνία, έχουμε υποχρέωση η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών να γίνει στην πράξη  καθημερινή προσπάθεια κατά της χρήσης των ουσιών και όχι απλά ακόμα μία επετειακή υποχρέωση που λησμονιέται την επόμενη ημέρα.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα διανέμει έντυπο υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης της Δράμας και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου θα συζητήσουν με τους πολίτες για το μεγάλο ζήτημα των εξαρτήσεων από τα ναρκωτικά.

Οι εκδηλώσεις του Κέντρου σε συνεργασία με την Π.Ε. Δράμας και τον Δήμο Δράμας θα συνεχιστούν με παιχνίδια συνεργασίας και ζωγραφική για τα παιδιά στις 19:00. Θα ακολουθήσουν στις 20:00 παραδοσιακοί χοροί και στις 21:30  συναυλία με το μουσικό σχήμα «Επτά Όγδοα».

Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις μας! Την πρόληψη στον τόπο μας θα την κάνουμε πράξη μαζί!

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γαβριήλ Καμπουρίδης

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η πολιτικοποίηση ενός λαού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Άρθρο του Μαργαρίτη Τζίμα, καθηγητή , πρώην υπουργού
Είναι μεγάλη η αξία της πολιτικής και του ορθού λόγου σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Αυτό όμως προϋποθέτει πολίτες με γνώση περί των πολιτικών πραγμάτων και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους τους .

Η πολιτική πράξη που βελτιώνει τη ζωή μας είναι αποτέλεσμα μια γνήσιας πολιτικής εξουσίας.
Όσο περισσότερο συνεπής έργω και λόγω είναι η εξουσία ,συμπολίτευση και αντιπολίτευση, τόσο περισσότερο έχει κοντά της το λαό.

Η γενιά του Πολυτεχνείου πρόσφερε πολλά και συνεχίζει ακόμη να προσφέρει στον τόπο.
Υπήρξε όμως μια βαθειά πολιτικοποιημένη γενιά.

Οι πολιτικοί χωρίς πολιτικοποίηση καταφεύγουν σε επιφανειακά επικοινωνιακά τρυκ που εντυπωσιάζουν στιγμιαία, αλλά δεν αφήνουν τίποτε θετικό στους πολίτες και ούτε στον τόπο.

Όσο περισσότερο κενός είναι ένας πολιτικός τόσο περισσότερο προσπαθεί να καλύψει τη γύμνια του.
Χωρίς πολιτικό λόγο. Χωρίς ρεαλιστική πρόταση. Κύμβαλο αλαλαζον.
Στην εποχή μας περισσεύουν οι τύποι αυτοί.

Όμως τα οξυμένα προβλήματα των πολιτών σήμερα απαιτούν πολιτικές που στηρίζονται σε πολιτικούς με πολιτικό περιεχόμενο.
Όχι εντυπωσιασμούς.

Νομίζουν μερικοί πως χτυπώντας την πλάτη του πολίτη η πίνοντας καφέ μαζί του πως γίνονται φιλολαϊκοι ενώ ζώντας μέσα στη χλιδή οι ίδιοι κοροϊδεύουν  ασύστολα.
Φυσικά οι πολίτες έχουν μεγάλη δύναμη. Όμως δύναμη που πηγάζει μέσα από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Μια τέτοια δύναμη μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής. Δεν έχουμε ανάγκη από σωτήρες που λένε πως θα τα αλλάξουν όλα με….. ένα άρθρο και ένα νόμο.

Σ ένα πλανήτη που ακόμη είναι ζητούμενο το καθαρό νερό,που ζούνε άνθρωποι με ένα δολλάριο την ημέρα,που πεθαίνουν παιδιά από ασιτία, τι θέση μπορεί να έχει ένας πολιτικός του lifestyle;
Εμείς ζούμε σε μια χώρα με βαθειές πολιτικές ρίζες. Πλατωνας, Αριστοτέλης, δίδαξαν τι σημαίνει πολιτική, τι σημαίνει κοινωνική ευθύνη.

Θα είμαστε περήφανοι για τον ηγέτη όταν αυτός σέβεται το λαό του.
Ο πλούτος δεν μπορεί να συγκεντρώνεται σε λίγους και η πολιτική να είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει τον κόσμο των αντιθέσεων που έχει δημιουργήσει.

Όσο πιο πολιτικοποιημένος είναι ένας λαός τόσο περισσότερο η εξουσία θα νοιώθει την ανάσα του,τόσο περισσότερο θα συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν.
Ο ‘ιδιώτης ‘ στην αρχαιότητα ήταν κατακριταιος.

Φυσικά η πολιτικοποίηση προϋποθέτει ιδέες, ιδεολογία λέγανε παλαιότερα. Όμως ποια ιδεολογία; Σοσιαλισμού,φιλελευθερισμού,κομμουνισμού;Έχουν καταρρεύσει στα μάτια των πολιτών.
Και όμως είναι απαραίτητο να υπάρχουν ιδέες που θα τις υπηρετούμε.
Δεν είναι όλα ύλη.

Ιδέες για μια καλύτερη ζωή.

 • Με ισονομία και ισοπολιτεία, με δουλειά αξιοπρεπή και καλά αμειβόμενη για όλους.
 • Συστήματα υγείας και παιδείας αξιόπιστα.
 • Περιβάλλον ανθρώπινο.
 • Κυρίως νόμοι που θα εφαρμόζονται για όλους με τον ίδιο τρόπο.
 • Χρηστή διοίκηση χωρίς αποφάσεις ερήμην του λαού.

Αυτά δεν αφορούν μόνο τις κυβερνήσεις, αλλά αφορούν όλο το πολιτικό σύστημα.
Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται αναγέννηση στο σύνολο του.

Υπάρχουν ζητήματα σε μια χώρα που μόνο με την ενότητα του πολιτικού συστήματος μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Δεν μπορεί την επόμενη των εκλογών η αντιπολίτευση να ζητά εκ νέου εκλογές.
Η πολιτική σταθερότητα και η συνεργασία είναι απαραίτητο στοιχείο για την πρόοδο ενός τόπου.

Όταν οι πολιτικοί αντιληφθούν πως στόχος τους πρέπει να είναι να κάνουν τη ζωή καλύτερη, το λαό περισσότερο χαρούμενο τότε θα αποκτήσει νόημα η αποστολή τους.

Και ο πολιτικοποιημένος λαός να μην παρασύρεται από τους ευκαιριακους τύπους της πολιτικής.
Ένα βαθειά πολιτικοποιημένο λαό του αρμόζουν πολιτικοί με ρίζες και γνώση πολιτική.
Του αρμόζουν αγωνιστές.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανοιχτό το ισόγειο του Δημαρχείου για τους δημότες τις ημέρες του καύσωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Δήμος Δράμας ενημερώνει τους δημότες του ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, θα υπάρξουν στην περιοχή μας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, πολύ υψηλές θερμοκρασίες

μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου2024.

Για το λόγο αυτό, διαθέτει δυο κλιματιζόμενους χώρους, ανοιχτούς για τους δημότες όλες τις ημέρες του καύσωνα:

– το ισόγειο του Δημαρχείου από 9:00πμ μέχρι 21:00μμ.

– το ισογείου του παλαιού Δημαρχείου από τις 7:00 έως τις 15:00

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

Ο Δήμος Δράμας ενημερώνει τους δημότες του ότι η ΕΜΥ εξέδωσε  έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που ισχύει από την Τρίτη 11-06-2024. Σύμφωνα με το δελτίο, το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τρίτη (11-6-2024) έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

1. Την Τρίτη (11-6-2024) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

γ. στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

δ. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Τετάρτη (12-6-2024) και την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στο εσωτερικό της Κρήτης είναι πιθανόν να φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ε. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και πιθανόν την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

3. Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και το εσωτερικό της Κρήτης τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς Κελσίου ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών συστήνεται οι δημότες και κυρίως οι ηλικιωμένοι να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη. Στις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτό ανακοινώνεται ότι θα λειτουργήσει για το κοινό δημόσιος κλιματιζόμενος χώρος και συγκεκριμένα το ισόγειο του νέου δημαρχείου.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα είναι διαθέσιμος στους δημότες από 9:00πμ μέχρι 21:00μμ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Πέντε Σιωπές… της Σίλα Στίβενσον από την ομάδα “Θεατροστάσιο”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Η Ελένη Βιτάλη στις 11 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία Δράμας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της First Lego League στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Οίνου «Βασικές αρχές οινογνωσίας»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από 106 χρόνια – Μαύρη σελίδα για τη Δόξα

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Μαρία Κιόρτεβε: “Ηχηρή Σιωπή” το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 στις 19:00

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Αντάμωμα σχολείων και Πολιτισμών στις 19 Απριλίου 2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Απολογισμός των πρώτων 100 ημερών της θητείας του Δημάρχου Δράμας

Εκπαιδευτικά3 μήνες πριν

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Χρηστικά3 μήνες πριν

Cavalieri Assyrtiko ’23 Η νέα εσοδεία της οινοποιίας NICO LAZARIDI!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Η Καλίσσα Αποστολίδου επικεφαλής της Raycap

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Κ.Α.Ο.Δ.- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Το Σάββατο στις 17:00 ΑΠΚ Κραχτίδη η πρεμιέρα των Play Out

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Άντρη Παράσχου: Η δραμινή επιλογή στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Κοινωνικός Αθλητισμός Ι.Ν. Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας 2024

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Πολιτική Ασυμμετρία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Η πολιτικοποίηση ενός λαού

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Τριήμερες Περιπέτειες Πολιτισμού για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Ανοιχτό το ισόγειο του Δημαρχείου για τους δημότες τις ημέρες του καύσωνα

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Πάρτι για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης στο Metropolis 95,5 FM για τον Κωνσταντέλια

Εκπαιδευτικά3 εβδομάδες πριν

Το 2ο Βραβείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Κύριε Τοψίδη, οι Περιφερειάρχες δεν κάνουν εξωτερική πολιτική

Εκπαιδευτικά3 εβδομάδες πριν

Αποτελέσματα εκλογών Ε.Λ.Μ.Ε. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Καθαρισμός οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Ομάδες περιφρούρησης στα περιαστικά δασύλλια της Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Δράμα: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών