Connect with us

Δημοτικές 2023

Κάποιος που υπήρξε Project, έστω και για λίγο, παραδίδει την έδρα του…

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μουχτάρη από το Project

Με αφορμή την δημοσιοποίηση, μέσω επιστολής στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, της ανεξαρτητοποίησης του, έως σήμερα, δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας, Γιώργου Μουχτάρη, η επίσημη θέση του Project είναι η παρακάτω:

«Η παράταξή μας έχει ως βασικές αρχές την αυτοδιάθεση, την ανεξαρτησία και την δυνατότητα των συμβούλων και μελών του Project να έχουν προσωπική άποψη και να την εκφράζουν εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, ακόμη και αν έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση της παράταξης, που έχει αποφασισθεί στα αρμόδια όργανα.

Το έχουμε αποδείξει αυτό δεκάδες φορές. Ως εκ τούτου, η ανεξαρτητοποίηση ενός δημοτικού συμβούλου δεν έχει καμία ουσιαστική αξία, γιατί, ούτως ή άλλως, η ανεξαρτησία του καθενός μας είναι δεδομένη. Προφανώς, η ανάγκη κάποιου να ανεξαρτητοποιηθεί εντός δημοτικού συμβουλίου από την παράταξή μας συνδέεται με τις μελλοντικές του αποφάσεις να συνδεθεί με άλλη δημοτική παράταξη κι όχι με προσωπικούς λόγους.

Το Project απέχει πολύ από τις συνηθισμένες δημοτικές παρατάξεις, κυρίως επειδή δεν πρόκειται για προσωποκεντρική παράταξη. Έχει αποδειχθεί και αυτό από το 2014 ως σήμερα. Με δεδομένο αυτό, αλλά και ακόμη μια, αδιαπραγμάτευτη, αξία της παράταξής μας, αυτήν της εντιμότητας, θεωρούμε ότι η έντιμη στάση ενός δημοτικού συμβούλου που θέλει να αποχωρήσει από το Project είναι να παραδώσει την έδρα του στην παράταξη και να αντικατασταθεί, όπως ορίζει ο νόμος.

Όλα τα παραπάνω, θα έπρεπε να τα γνωρίζει και να τα αποδέχεται κάποιος που υπήρξε Project, έστω και για κάποιο χρονικό διάστημα.»

 

facebook:                    www.facebook.com/project.drama2020

youtube:                      Project για τη Δράμα

e-mail:                         project.drama2020@gmail.com

 

Ομάδα τύπου Project για τη Δράμα

Δημοτικές 2023

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη Χωριστή βρέθηκε η υποψήφια δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε και μέλη της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα”, όπου και επισκέφθηκε τα γραφεία του φιλανθρωπικού σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων».

Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2007 και έχει ως βασικό σκοπό την άσκηση φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου. Μέσα από την κοινωνική προσφορά, τις δωρεές, τις χορηγίες, τα προγράμματα που έχει υλοποιήσει, τις συνεργασίες, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που έχει κάνει έως σήμερα, χιλιάδες συνδημότες μας έχουν ωφεληθεί με διάφορους τρόπους.

Η Παρθένα Κιόρτεβε άκουσε με προσοχή την πρόεδρο κα Μαρία Τσάνα, η οποία παρουσίασε μέρος των δράσεων του σωματείου και δήλωσε εντυπωσιασμένη αλλά και βέβαιη πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα πρέπει να στηρίζονται από όλους μας με κάθε τρόπο.

Το “Project για τη Δράμα” πιστεύει σε μια κοινωνικά ευαίσθητη τοπική αυτοδιοίκηση και δεσμεύεται πως την επομένη των εκλογών και εφ΄όσον αναλάβει τη διοίκηση του δήμου, θα δουλέψει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στη Δράμα γυρίζουμε σελίδα!

#είσαι μέσα;

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον ιατρό – χειρουργό Γιώργο Βράκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο υπ. Δήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος και η δημοτική παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Δραμινό Γιώργο Βρακά, ιατρό – χειρουργό, για την απονομή του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η νέα αυτή διάκριση για τον Επιστήμονα και Άνθρωπο Γιώργο Βρακά αποτελεί τιμή για τη Δράμα και λόγος υπερηφάνειας για όλους μας. Γιώργο Βρακά σου ευχόμαστε να συνεχίζεις να διακονείς λειτούργημά σου στο υψηλότατο επίπεδο, συμβάλλοντας στην πρόοδο της Ιατρικής και ανακουφίζοντας τον πόνο των συνανθρώπων μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το πρόγραμμα του Project για τη Δράμα έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου, να τον εκσυγχρονίσει και ταυτόχρονα να είναι συμβατό με τις οικονομικές του δυνατότητες. Οικονομικές δυνατότητες που υπολογίζουμε ότι, αν εκλεγούμε, θα τις μεγεθύνουμε με δύο απλούς τρόπους:

Πρώτον, με την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου, αποφεύγοντας άσκοπα έξοδα, που γίνονται αποκλειστικά για ψηφοθηρικούς λόγους ή για τη δημιουργία εντυπώσεων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις αχρείαστες απευθείας αναθέσεις. Δεύτερον, εκμεταλλευόμενοι και το τελευταίο ευρώ που προσφέρεται από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές, ώστε να μη επιβαρύνονται υπέρμετρα οι δημότες.

Σήμερα ο Δήμος Δράμας βρίσκεται είκοσι χρόνια πίσω, σε σχέση με τους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας. Πολλές υποσχέσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών έμειναν «σχέδια επί χάρτου» και, έτσι, οι δημότες της Δράμας απολαμβάνουν υπηρεσίες χαμηλού επιπέδου. Το «Project για τη Δράμα» φιλοδοξεί να αναστρέψει αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα.

Tο προεκλογικό μας πρόγραμμα κατά το δυνατό κοστολογημένο και χρονολογημένο, παρουσιάζει τους βασικούς άξονες που θα κινηθούμε:

 1. Μεγάλα Projects

Ως μεγάλα projects θεωρούμε:

Πρώτον, τις παρεμβάσεις που χρονικά έχουν προτεραιότητα, γιατί λύνουν επείγοντα προβλήματα του Δήμου.

Δεύτερον, τα μεγάλα έργα που, όταν κατασκευαστούν, θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα και τη λειτουργία της πόλης και των χωριών μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών.

Τρίτον, εκείνες τις παρεμβάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στο Δήμο μας να αναπτύξει μια ισχυρή ταυτότητα, πάνω στην οποία θα χτιστεί το πλάνο προσέλκυσης τουριστών και νέων κατοίκων.

Προτείνουμε:

 • Νέο Κολυμβητήριο: Ολοκλήρωση του δημοτικού κολυμβητηρίου ενώ παράλληλα θα εξαντληθούν οι δυνατότητες να αποκτήσουμε νέο κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων με κερκίδες.
 • Δημοτικό Στάδιο (Αλέκος Φρούσιος): Εκτέλεση του έργου στο οποίο η παράταξή μας πρωτοστάτησε για να γίνει πράξη η δωρεά του κ. Θεοδωρίδη και η ένταξή του σε χρηματοδοτικό εργαλείο.
 • Κατασκευή νέων σύγχρονων κοιμητηρίων: Δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων δημοτικών κοιμητηρίων σε νέα θέση, με ορίζοντα υλοποίησης τη λήξη της ερχόμενης πενταετίας.
 • Εκτεταμένη υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ και σταδιακή υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων.
 • Πλήρης αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη: Το στρατόπεδο Ανδρικάκη δε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο ως θεματικό πάρκο οπτικοακουστικών μέσων. Προτείνουμε να λειτουργήσει ως πολυχώρος αξιοποιώντας την έκταση και τη χρήση των κτιρίων του που θα μπορεί να φιλοξενήσει θεματικά πάρκα, ακόμη και την Ονειρούπολη.
 • Ανάπλαση της 19ης Μαΐου: Η μελλοντική αντικατάσταση του πλακοσκεπούς αγωγού θα πρέπει να συνοδευτεί από την ανάπλαση της 19ης Μαΐου με την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν με ευρεία διαβούλευση, με τη συμμετοχή του συνόλου των φορέων και των δημοτών της Δράμας.
 • Ανάπλαση Πάρκου Αγίας Βαρβάρας: Βάσει της υπάρχουσας διαχειριστικής μελέτης, θα προβούμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προκειμένου να αναδειχθεί το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και η περιοχή κατάντη του μύλου του Ζώνκε προς τους λαχανόκηπους. Παράλληλα, θα προβλεφθεί παρέμβαση που θα επιτρέπει την προσβασιμότητα για όλους στο πάρκο.
 • Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας, Δημοτικού Κήπου και Εθνικής Αμύνης: Το μεγαλύτερο από τα έργα της επόμενης περιόδου θα είναι η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας της Δράμας, η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και η ανάπλαση της Εθνικής Αμύνης, από το ύψος της Κεντρικής Πλατείας ως τον Σταθμό του ΟΣΕ, που θα βασιστεί στην δωρεά της μελέτης της Raycap. Δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα εξασφαλίσουμε τους πόρους μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την τριπλή ανάπλαση και όχι τμηματικά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εμείς, με την επαγγελματική και κοινωνική μας εμπειρία, μπορούμε να πείσουμε την Κυβέρνηση ότι αξίζει αυτό το έργο να χρηματοδοτηθεί με διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να βγει η Δράμα από την στασιμότητα.
 • Αποκαταστάσεις διατηρητέων κτιρίων: Άμεση ένταξη του Δήμου Δράμας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αποκατάστασης και Επανάχρησης Διατηρητέων Κτιρίων. Έμφαση στα κτίρια του ιστορικού κέντρου της πόλης της Δράμας. Χάραξη Ιστορικών Διαδρομών.
 • Ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου της Δράμας: Ολοκλήρωση πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών μελετών μέσα στην επόμενη τετραετία, ώστε, στη συνέχεια, να συνταχθεί ένα ολοκληρωμένο project, που θα αλλάξει τη μορφή και θα προσδώσει ταυτότητα στην πόλη.
 • Ανάπλαση των εισόδων της πόλης από Νέα Αμισό και από Καβάλα: Θα γίνει μελέτη ώστε να καλυτερέψουν κατά πολύ οι δύο κύριες είσοδοι της πόλης. Στόχος είναι να υπάρχουν σύντομα ώριμες μελέτες προκειμένου να αξιοποιήσουμε υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.
 • Ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Δήμου Δράμας: Η ανάπτυξη αυτή απαιτεί την συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται χωροταξικά και θεσμικά με το περιβάλλον, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η Διεύθυνση Δασών Δράμας, το Δασαρχείο Δράμας, η Μονάδα Διαχείρισης Νέστου-Βιστωνίδας-Ροδόπης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και οι ιδιωτικοί φορείς ανάπτυξης του τουρισμού. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη και συντήρηση του οδικού δικτύου και σε μελέτες για την αειφορική διαχείριση πολλαπλών σκοπών (οριοθέτηση βοσκοτόπων, ανάδειξη υφιστάμενων και νέων μονοπατιών, έργων εγγείων βελτιώσεων κλπ) του ορεινού όγκου και εξειδικευμένα projects για την προβολή και την εδραίωσή του ως τον κορυφαίο προορισμό στη Βόρεια Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τον ορεινό τουρισμό. Τέλος, θα πρέπει να διευρυνθούν οι δυνατότητες διακρατικής συνεργασίας με την Βουλγαρία σε διάφορα θεματικά πεδία.
 • Ενοποίηση Αθλητικών εγκαταστάσεων: Σύνδεση Δημοτικού Σταδίου Αλέκος Φρούσιος με το κλειστό γυμναστήριο (ΔΗΓΑ) και Κολυμβητήριο με αξιοποίηση του ενδιάμεσου άλσους.
 • Κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου: Στόχος μας είναι στο τέλος της επόμενης τετραετίας η πόλη της Δράμας να διαθέτει σύγχρονο θέατρο με σκηνή κατάλληλη για το ανέβασμα και επαγγελματικών παραστάσεων.
 • Δημιουργία μόνιμης λαϊκής σκεπαστής αγοράς: Μέσα στους πρώτους 18 μήνες, θα ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες μελέτες, τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και θα εξασφαλίσουμε τους πόρους για την κατασκευή στεγασμένης λαϊκής αγοράς στο χώρο του Parking βαρέων οχημάτων στην Ανάπλαση, όπου θα φιλοξενηθούν οι παραγωγοί και οι έμποροι. Με αυτόν τον τρόπο, το Παζάρι θα γίνεται απρόσκοπτα 12 μήνες τον χρόνο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας, οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στον τομέα όπου πραγματοποιούνταν το Παζάρι της 19ης Μαΐου θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, ως ανταπόδοση για την μεταφορά του παζαριού.
 • Αξιοποίηση και ανάδειξη λατομείου Κορυλόβου: Το σχέδιό μας περιλαμβάνει δημιουργία σπαστής μεταφερόμενης πίστας αναρρίχησης, ανοιχτό θέατρο για τη φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και εκδηλώσεων πολιτισμού, υπαίθριο εκθετήριο μαρμάρου, βοτανικό κήπο, αναψυκτήριο, παιδικές χαρές, περίπτερα προβολής τοπικών προϊόντων, χώρο στάθμευσης και περιπατητικά μονοπάτια. Όλοι οι χώροι σχεδιάστηκαν ώστε να επιτυγχάνεται η πλήρης προσβασιμότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Η Δράμα γυρίζει σελίδα!

#είσαι μέσα;

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ15 ώρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Περιφερειακές 20232 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ15 ώρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 202316 ώρες πριν

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων

Πολιτιστικά16 ώρες πριν

Αγιασμός πολιτιστικής περιόδου 2023-2024 της Ένωσης Χορευτών Ν . Δράμας “ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον ιατρό – χειρουργό Γιώργο Βράκα

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Εκλογές 20193 ημέρες πριν

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Άρθρο του Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Αγαπάμε την πόλη μας – Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της #2

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Επαφές του Γιώργου Παπαδόπουλου και υποψηφίων της Επανεκκίνησης

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 20234 ημέρες πριν

“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών