Connect with us

Δημοτικές 2023

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δράμας» και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

 

 • Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος Περιφερειαρχής ΑΜ-Θ
 • Γιώργος Μήτρου, υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας

Δημοτικές 2023

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Το πρόγραμμά μας για τις σχολικές μονάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το πρόγραμμά μας για τις σχολικές μονάδες και την υποστήριξη εκπαιδευτικών δράσεων

Στην «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» πιστεύουμε πως ο ρόλος του Δήμου στον τομέα της Εκπαίδευσης πρέπει να είναι πρωταρχικός και ουσιαστικός, πάντα μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας και των διακριτών ρόλων τόσο με τις αρμόδιες Υπηρεσίες Εκπαίδευσης όσο και με τις Σχολικές Μονάδες.

H «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», στο πρόγραμμά της για τις σχολικές μονάδες και την υποστήριξη εκπαιδευτικών δράσεων προτείνει:
– Καταγραφή και αποτύπωση όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας. Δημιουργία Αρχείου Σχολικού Κτηρίου σε κάθε σχολείο, με όλα τα σχέδια και τις παρεμβάσεις. Συγκέντρωση όλων των τοπογραφικών σχεδίων και τίτλων ιδιοκτησίας των σχολικών κτηρίων.

Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες μελέτες και να ενταχθούν τα σχολεία σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, ανάπλασης αύλειων χώρων με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κ.λ.π.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα παλιά σχολικά κτήρια.

– Διαρκής ενασχόληση των υπεύθυνων μηχανικών και των συνεργείων του Δήμου με τη εκτέλεση οικοδομικών έργων επισκευής, ανακαίνισης, ενεργειακής αναβάθμισης, αντισεισμικής θωράκισης, στατικής ενίσχυσης των σχολικών κτηρίων. Κοστολόγηση όλων των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν και διεκδίκηση όλων των απαραίτητων κονδυλίων για την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών όλων των σχολικών μονάδων. Σύσταση μητρώου επισκευών στο Αρχείο του Σχολείου.

– Υλοποίηση προγραμμάτων ενεργειακής πιστοποίησης, πυροπροστασίας στατικής επάρκειας και αναβάθμισης όλων των σχολικών κτηρίων (μονώσεις, ηλιακά συστήματα, βιοκλιματικός σχεδιασμός), για την εξοικονόμηση ενέργειας. Μελέτη και κατασκευή σύγχρονων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων άθλησης και πολιτισμού, κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.

– Προγραμματισμός και εκπόνηση όλων των κατάλληλων μελετών για την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων σε κατάλληλα ιδιόκτητα οικόπεδα και με σύγχρονες προδιαγραφές, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να ενταχθούν σε μελλοντικά προγράμματα ανέγερσης νέων σχολικών κτηρίων.

Ο σχεδιασμός των νέων διδακτηρίων είναι απαραίτητο να ξεφύγει από την κατασκευή «κουτιών με αίθουσες» και να περιλαμβάνει υπαίθριους και κλειστούς χώρους άθλησης και πολιτισμού, κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου, χώρους εργαστηρίων, θέσεων εργασίας, εκδηλώσεων και επιμόρφωσης, με αυξημένες δυνατότητες διασύνδεσης με νέες τεχνολογίες. Έτσι θα είναι δυνατή η χρήση των εγκαταστάσεων όχι μόνο από τη σχολική κοινότητα, αλλά από όλους τους φορείς και τους δημότες, κάνοντας πράξη το όραμα των «Ανοικτών Σχολείων».

Ενεργή συμμετοχή του Δήμου στην επίλυση ζητημάτων που δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με μαθησιακά προβλήματα ή με ειδικές ανάγκες. Ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η δημιουργία προσβάσεων για τα Α.με.Α. σε όλους τους χώρους των σχολικών κτηρίων.

– Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων στις εκπαιδευτικές μονάδες, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και δεδομένης της συνέχισης της μετάδοσης της covid-19 και των άλλων αναπνευστικών ιογενών λοιμώξεων που ενδημούν κατά την χειμερινή περίοδο στη χώρα μας. Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι, αποχωρητήρια κ.λ.π) των σχολείων, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

– Προώθηση δράσεων και προγραμμάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες συστηματικά, δίνοντας κίνητρα και διευκολύνοντας την συμμετοχή των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων σε αυτές. Και είναι πολύ σημαντικό να παρέχονται προς όλους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις δράσεις που ο Δήμος μας θα πραγματοποιήσει με την συνεργασία των σχολείων:

 • Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου μας, για την σημασία και το όφελος της ανακύκλωσης και θα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα και οι γονείς.
 • Το μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου μας, μια ομαδική διαδικασία μέσα από την οποία τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν, να αυτενεργήσουν, να ξετυλίξουν τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, τις δεξιότητές τους, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στο κτίσιμο του κοινωνικού – πολιτιστικού έργου της πόλης μας.
 • Πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία. Ανάπηρα άτομα συντονίζουν έναν ελεύθερο διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μαζί, προσεγγίζουν βιωματικά την πραγματικότητα της αναπηρίας, της προσβασιμότητας και της μοναδικότητας του κάθε ατόμου. Τα παιδιά, ως οι ενεργοί αυριανοί πολίτες, αφυπνίζονται και συνειδητοποιούν την αξία της αλληλοαποδοχής και της αλληλεγγύης.
 • Γνωριμία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο, με σκοπό οι μαθητές και οι γονείς να συνεισφέρουν βοήθεια με φάρμακα και τρόφιμα για τους συνδημότες μας που την έχουν ανάγκη.
 • Πρόγραμμα Προληπτικής Στοματικής Υγιεινής, κυρίως σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας.
 • Οργάνωση ομιλιών της συμβουλευτικής ψυχολόγου και συζήτηση με τους γονείς των μαθητών της Έκτης τάξης των σχολείων, για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο. Ανάλογες δράσεις θα οργανωθούν και για την ενημέρωση των γονέων για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς στο Νηπιαγωγείο και από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.
 • Συμμετοχή ενεργά σε συνεργασία με άλλες δομές κοινωνικής υποστήριξης στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων των μαθητών (ενδοσχολική βία, πρόληψη ναρκωτικών και άλλων εθισμών, κοινωνικού αποκλεισμού, ασιτίας κ.ά.). Στήριξη των υφιστάμενων κοινωνικών δομών με αντικείμενο που συνδέεται με τα παιδιά και τους νέους.

– Πρόγραμμα «ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» για ένα σύγχρονο αποτελεσματικό σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία και στην ζωή. Αποτελεί όνειρο αλλά και πάγιο αίτημα δεκαετιών για όσους νοιάζονται για τα παιδιά και το δικαίωμά τους στην Αγωγή και την Εκπαίδευση.

Το όραμα και οι προτάσεις μας για ένα Ανοιχτό σχολείο δεν είναι ουτοπία.

Ανοιχτό δηλαδή σχολείο στην πρωινή λειτουργία και την καθημερινότητά του, με ανοιχτές αυλές και χώρους και τα απογεύματα για δράσεις και πρωτοβουλίες που θα εφαρμόζονται με κύρια ευθύνη των μελών της σχολικής κοινότητας και σε συνεργασία με τον Δήμο, φορείς και επιστήμονες που ασχολούνται με το παιδί, την οικογένεια, την κοινωνία.

Το απόγευμα δηλαδή μπορεί να επεκτείνονται δράσεις που εφαρμόζονται στο πρωινό ωράριο ή να οργανώνονται άλλες για παιδιά και ενηλίκους, κάτοικους της τοπικής κοινότητας του σχολείου, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις εναλλακτικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, δραστηριότητες σχετικές με την τέχνη και τον πολιτισμό όλων των συλλογικοτήτων που ενυπάρχουν στο πλαίσιο του, βιβλιοθήκη, κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις, εκμάθηση γλωσ-σών, φεστιβάλ, επιμορφωτικά εργαστήρια και συναντήσεις για τους ενήλικες, με θεματολογία που οι ίδιοι θα επιλέγουν ανάλογα με τις προσδοκίες και ανάγκες τους κλπ.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι μπορούμε να μιλάμε για σχολεία σύγχρονα και αποτελεσματικά, ανοιχτά στην κοινωνία και τη ζωή, όνειρο και πάγιο αίτημα δεκαετιών αυτών που νοιάζονται για τα παιδιά και την εκπαίδευση που δικαιούνται.

Το πρόγραμμα θα προσεγγίζει ολοκληρωμένα το άνοιγμα των σχολείων καλύπτοντας αστική ευθύνη, φύλαξη, καθαριότητα, λειτουργικά έξοδα, αντιμετώπιση μικρών ζημιών ώστε σε τίποτα να μην επιβαρύνεται ή εμποδίζεται η πρωινή λειτουργία του σχολείου.

Οι προαύλιοι χώροι των σχολείων μπορούν να γίνουν τόποι συνάντησης των παιδιών πραγματοποιώντας δράσεις που τα ενδιαφέρουν ή απλά να συνυπάρχουν με τους δικούς τους τρόπους.

– Θεσμοθέτηση του προγράμματος Summer Camp (κατασκήνωση) ενός ψυχαγωγικού, αθλητικού και παράλληλα επιμορφωτικού προγράμματος, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν, τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, παίζοντας και διασκεδάζοντας στο οικείο τους περιβάλλον.

Δραστηριότητες στα αγγλικά και γαλλικά, καλλιτεχνική απασχόληση (χειροτεχνίες – κατασκευές – ζωγραφική), σκάκι, εκπαιδευτικά επιτραπέζια, παιδαγωγικά παιχνίδια, δανειστική βιβλιοθήκη, κουκλοθέατρο-καραγκιόζης, θεατρικό παιχνίδι, ποδόσφαιρο, τένις, τοξοβολία, μοντέρνος χορός, ρυθμική. Έτσι τα παιδιά θα έχουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο πρωτόγνωρες εμπειρίες, νέους φίλους και ατελείωτο παιχνίδι!

– Διοργάνωση σε ετήσια βάση φεστιβάλ επιστημών, με συμμετοχή μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια δράση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, το οποίο βέβαια θα συμβάλλει κυρίως στην εξοικείωση των νέων με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες, παράλληλα όμως θα δώσει πνοή και στον τομέα του τουρισμού.

– Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, θα εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες δομές που παρέχουν γνώσεις στους πολίτες και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Η παροχή εκπαίδευσης μπορεί να γίνει μέσα από τις δομές «Δια Βίου Μάθηση», Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης Νέων, ενώ θα καθιερωθούν δωρεάν σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης κ.α.
Δημιουργία μιας πλατφόρμας μέσω της οποίας θα ενημερώνονται διαρκώς οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα ανά δημοτική ενότητα ή ακόμη και να παρακολουθήσουν online σεμινάρια.

Επενδύουμε στην ποιότητα ζωής των μαθητών του Δήμου μας.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της παράταξής μας ΕΔΩ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Επίσκεψη στο ΚΔΑΥ Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, κ. Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφθηκε το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Δράμας, προκειμένου να ενημερώσει τους εκεί εργαζομένους για το τι προβλέπεται για την ανακύκλωση από το πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη και Ζωή», αλλά και για να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν.

Αρχικά, ο κ. Χαρακίδης αναφέρθηκε σε έναν νέο σχεδιασμό και οργάνωση της αποκομιδής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, καθώς και στην εφαρμογή μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής εν ονόματι «πληρώνω όσο πετάω». Ειδικότερα, ακολουθώντας το πρότυπο άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιχειρηθεί στον Δήμο Δράμας η υλοποίηση του συγκεκριμένου μοντέλου, όπου ο κάθε δημότης θα πληρώνει μόνο για το ποσό των απορριμμάτων που ο ίδιος παράγει. Ουσιαστικά, ο λόγος υιοθέτησης αυτής της νέας τιμολογιακής πολιτικής είναι η πιο δίκαιη κατανομή των δημοτικών τελών, αποσκοπώντας εν τέλει στη μείωση τους.

Ταυτόχρονα, για την παράταξη «Πόλη και Ζωή» κρίνεται απαραίτητη η επένδυση στην κυκλική οικονομία, προωθώντας τόσο την ανακύκλωση στην πηγή, όσο και την επαναχρησιμοποίηση διαφόρων υλικών και αντικειμένων. Για όλα αυτά, όμως, χρειάζονται οι κατάλληλες γνώσεις για την ανακύκλωση, οι οποίες ασφαλώς αναμένεται να αποκτηθούν μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η προμήθεια ενός κινητού πράσινου σημείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η αναζωογόνηση των ήδη υπαρχόντων πράσινων σημείων της πόλης, όσο και η δημιουργία καινούργιων.

Με σεβασμό στους εργαζόμενους και στους πολίτες. Με ασφάλεια και δέσμευση από όλους μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καθαρή και βιώσιμη Δράμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (Μέρος 2ο )

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

 1. Δράμα-Έξυπνη πόλη

Έξυπνη πόλη είναι αυτή που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των κατοίκων της και να μειώνει τη γραφειοκρατία στη λειτουργία του δήμου. Ενδεικτικά:

 • Πλήρης αξιοποίηση και υποστήριξη της υπάρχουσας εφαρμογής Novoville. Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής με αντίστοιχη λειτουργία.
 • Ψηφιοποίηση ιστορικών και επιστημονικών αρχείων και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τη δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας της Δράμας.
 • Έκδοση πιστοποιητικών των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων εξ αποστάσεως, χωρίς να χρειάζεται η προσέλευσή τους στο δημαρχείο.
 • Ελεύθερη πρόσβαση στο Internet μέσω Wi-Fi, τόσο στην πόλη όσο και σταδιακά εντός τετραετίας στις τοπικές κοινότητες.
 1. Τοπικές Κοινότητες

Οι τοπικές κοινότητες πρέπει να απολαμβάνουν ενισχυμένη αυτοτέλεια, όπως επιθυμούμε οι δήμοι να απολαμβάνουν εκτεταμένη αυτονομία από το κεντρικό κράτος. Προτείνουμε:

 • Θέσπιση μίας γενικής συνέλευσης σε ετήσια βάση και σε κάθε τοπική κοινότητα, παρουσία του δημάρχου, των τοπικών συμβούλων, των αντιδημάρχων και όσων δημοτικών συμβούλων το επιθυμούν.
 • Επιλογή των έργων του ετήσιου τεχνικού προγράμματος μέσω διαβούλευσης.
 • Επαναφορά Πάγιας Προκαταβολής για την αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών των κοινοτήτων.
 • Σύνδεση με βιολογικό καθαρισμό όλων των κοινοτήτων και, όπου δεν είναι δυνατό, κατασκευή αυτόνομων δεξαμενών επεξεργασίας λυμάτων (compact).
 • Διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή και διανομή κάδων κομποστοποίησης στους κατοίκους.
 • Επιπλέον επιδότηση για τις τοπικές κοινότητες από τον προϋπολογισμό του δήμου, αναλόγως του ποσοστού των ανακυκλούμενων υλικών που θα συλλέγουν.
 • Απόδοση μέρους του ποσού από το ποσοστό (5%) που λαμβάνει ο Δήμος από την παραγωγή και τις πωλήσεις των δασικών προϊόντων, ανταποδοτικά στις τοπικές κοινότητες του ορεινού όγκου.
 1. Απορρίμματα

Η συλλογή των απορριμμάτων και η διαχείριση της ανακύκλωσης είναι από τα σημαντικότερα έργα με τα οποία είναι επιφορτισμένος ο κάθε Δήμος. Προγραμματίζουμε:

 • Ριζική αλλαγή στο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών.
 • Αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης.
 • Κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων και διαλογή στην πηγή, με διαφορετικούς κάδους για διαφορετικά είδη σκουπιδιών.
 • Προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας.
 • Πλήρης λειτουργία συστημάτων GPS που θα καταγράφουν τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων.
 • Καθαριότητα των κάδων απορριμμάτων με μεγαλύτερη συχνότητα, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, και σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών με νέους.
 • Ανανέωση του στόλου οχημάτων με χρηματοδοτικά προγράμματα είτε με προγράμματα leasing.
 • Επιβολή προστίμων σε όσους δημιουργούν παράνομες χωματερές.
 • Λειτουργία πράσινων σημείων για την απόθεση ογκωδών απορριμμάτων.
 1. Διοίκηση-Λειτουργία Δήμου

Οι υπάλληλοι του Δήμου είναι άμεσοι συνεργάτες της δημοτικής αρχής και αυτοί που υλοποιούν τις πολιτικές κατευθύνσεις της. Προτείνουμε:

 • Τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος του δήμου στο πρώτο εξάμηνο της νέας δημοτικής περιόδου.
 • Στελέχωση της δημοτικής επιχείρησης με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό.
 • Είσπραξη των χρωστούμενων χρημάτων από συστηματικούς κακοπληρωτές της ΔΕΥΑΔ και εντατικοποίηση των ελέγχων για τις παράνομες υδροδοτήσεις.
 • Αξιοποίηση του θεσμού του διαμεσολαβητή μεταξύ του δημότη και του δήμου.
 • Ενίσχυση της συμμετοχικότητας των δημοτών με διαβούλευση για βασικά ζητήματα του δήμου, ηλεκτρονικά και διά ζώσης – Χρήση τοπικών δημοψηφισμάτων.
 1. Ενεργειακή πολιτική – Εξοικονόμηση ενέργειας

Η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης αφορά όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τους εκλεγμένους ενός δήμου. Παρουσιάζουμε σειρά μέτρων όπως:

 • Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δώματα ή τις σκεπές δημοτικών κτιρίων.
 • Ενεργειακή αναβάθμιση και πιστοποίηση δημοτικών κτιρίων.
 • Χρήση στα έργα του δήμου υλικών φιλικών προς το περιβάλλον για εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Αντικατάσταση των υπαρχόντων λαμπτήρων με άλλους τύπου LED, για λόγους οικονομίας.
 • Δημιουργία Φωτοβολταϊκού πάρκου για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Δήμου όταν το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ αποκτήσει ηλεκτρική επάρκεια.
 • Επικαιροποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφορικής Ενέργειας του Δήμου & υπολογισμός του ανθρακικού αποτυπώματος με στόχο τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
 1. Ενεργειακές Κοινότητες

Για να καταστήσουμε τον δήμο μας ενεργειακά βιώσιμο, αλλά και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που δίνει η χρήση τεχνολογικών «εργαλείων» φιλικών προς το περιβάλλον. Σημαντικό επίσης είναι και το οικονομικό όφελος από τη χρήση τέτοιων λύσεων. Με τον Ν.4513/2018 δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να συστήσουν ενεργειακές κοινότητες με άλλους ΟΤΑ αλλά και με φυσικά πρόσωπα, με στόχο την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας. Υπό την προϋπόθεση ότι το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ θα αποκτήσει ηλεκτρική επάρκεια, ο Δήμος Δράμας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, μέγιστης ισχύος 1MWp έκαστο και τη χρήση βιομάζας που αφθονεί στην περιοχή (συνεταιρισμοί γεωργοκτηνοτρόφων), για κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1 MW.

Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων, στη μείωση των ανταποδοτικών τελών των δημοτών, αλλά και στην ενεργειακή ενίσχυση νοικοκυριών με έντονα οικονομικά προβλήματα.

Η Δράμα γυρίζει σελίδα!

#είσαι μέσα;

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Περιφερειακές 20233 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Το πρόγραμμά μας για τις σχολικές μονάδες

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Επίσκεψη στο ΚΔΑΥ Δράμας

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (Μέρος 2ο )

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων

Πολιτιστικά3 ημέρες πριν

Αγιασμός πολιτιστικής περιόδου 2023-2024 της Ένωσης Χορευτών Ν . Δράμας “ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον ιατρό – χειρουργό Γιώργο Βράκα

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Εκλογές 20195 ημέρες πριν

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Άρθρο του Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Αγαπάμε την πόλη μας – Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της #2

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών