ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Πόλη + Ζωή»: Καρκινοβατεί το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης της 19ης Μαΐου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Δράμας τα τελευταία χρόνια, η Βιοκλιματική Αναβάθμιση της 19ης Μαΐου, ένα μεγαλόπνοο έργο που εμπνεύστηκε, σχεδίασε και ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες μελέτες  η παράταξή μας «πόλη + ζωή» ως Δημοτική Αρχή το 2011-2014 με Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου το υιοθέτησε και το ενέταξε στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ ΑΜΑΘ) το 2018, αλλά μέχρι σήμερα, 3 χρόνια μετά, αδιαφορεί για τις καθυστερήσεις στην υλοποίησή του, το χειρίζεται μόνο επικοινωνιακά, παραπλανεί τους δημότες και ταλαιπωρεί τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Στις 1 Νοεμβρίου 2019, ο κ. Μαμσάκος ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί το 90% των έργων από την ΔΕΥΑΔ, έχουν ξεκινήσει τα έργα της ΔΕΗ και είναι στόχος της Δημοτικής Αρχής η ορθή παρακολούθηση του έργου, τόσο για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, όσο και για να υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση προς τους Δραμινούς πολίτες. Λόγια και μόνο λόγια …

Σήμερα 15 μήνες μετά τις δηλώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της ΔΕΥΑΔ και η ΔΕΗ ζητάει με αίτησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο παράταση 1 χρόνο για την υπογειοποίηση του δικτύου της, αναφέροντας ότι για την καθυστέρηση του έργου δεν ευθύνεται η ΔΕΗ.

Η παράταξή μας στην κατεπείγουσα συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε 2 μόλις μέρες πριν τη λήξη της σύμβασης με τη ΔΕΗ (!!! κανείς δεν πήρε χαμπάρι νωρίτερα ότι λήγει η σύμβαση), για τη χορήγηση της παράτασης πρότεινε την αναβολή στη λήψη απόφασης, ώστε να ενημερωθεί το σώμα για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση, αν  υπάρχουν οικονομικές επιβαρύνσεις και αύξηση του κόστους του έργου, αν θα υπάρχουν επιπτώσεις και καθυστέρηση ολοκλήρωσης και στα άλλα τμήματα του ΒΑΑ, αν θα υπάρξει και για αυτά ανάγκη παράτασης που μάλλον θα σημαίνει και αύξηση του κόστους τους.

Δυστυχώς, η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή, αφού βρέθηκαν σύμβουλοι, της Δημοτικής Αρχής και του Πρότζεκτ 2020, που υπερψήφισαν την παράταση, χωρίς να τους ενδιαφέρουν όλα τα παραπάνω.

Επιβεβαίωσαν με την ψήφο τους ότι το δήθεν ενδιαφέρον τους για το σημαντικό αυτό έργο και για τους δημότες και καταστηματάρχες της περιοχής είναι μόνο στα λόγια και στην πράξη με συνοπτικές διαδικασίες καθυστερούν την ολοκλήρωσή του, παρατείνουν τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο την ταλαιπωρία των δημοτών και φορτώνουν με πρόσθετες οικονομικές συνέπειες τους καταστηματάρχες της περιοχής, που ήδη βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Ελπίζουμε το 2023, που είναι η τελική προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων ΕΣΠΑ, και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να ολοκληρωθεί το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης της 19ης Μαΐου.

Ελπίζουμε να μην ‘καταφέρει’ και πάλι ο κ. Μαμσάκος να μας βάλει σε περιπέτειες, όπως ‘κατάφερε’ να κάνει με το έργο της Αποκατάστασης του ΧΑΔΑ που είχαμε εντάξει στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και δεν ‘κατάφερε’ ποτέ να το ολοκληρώσει.

Η παράταξή μας, συστηματικά και με συνέπεια συνεχίζει να στηρίζει τα συμφέροντα της Δράμας και των Δραμινών.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Δραμινοί αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας να σταματήσει ο δρόμος της παρακμής και της απαξίωσης του Δήμου μας.

Έτσι θα πορευτούμε μέχρι τις επόμενες εκλογές.

top 30 ημερών

Copyright © 2001 - 2021 | GoGrama.Gr - Η Πύλη μας

Exit mobile version