Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (μέρος 3ο )

Δημοσιεύθηκε

στις

  1. Πολιτισμός

Ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας και να συντελέσει στην ανάδειξη της ταυτότητας της Δράμας. Προτείνουμε:

  • Δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου.
  • Αναβάθμιση μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων που γίνονται στον Δήμο Δράμας. (Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, Ονειρούπολη, Δραμοινογνωσία, δρώμενα των Αράπηδων, Καρναβάλι της Χωριστής, τα Ελευθέρια, το Dramaica Youth Festival και άλλα).
  • Ενίσχυση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους μέσω της εκμετάλλευσης του brandname του.
  • Εκτεταμένη σήμανση των σημαντικών μνημείων ιστορικής -αρχαιολογικής -αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρήση κωδικών QR.
  • Σύνδεση του Φεστιβάλ με την τοπική κοινωνία, αλλά και με τα σχολεία της Δράμας με δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  • Ενίσχυση της καλής λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας και προώθηση της συνεργασίας του με το Μουσικό Σχολείο Δράμας.
  • Λειτουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και Λαογραφικού Μουσείου.
  • Αναβάθμιση του Κέντρου Νεότητας, ώστε να γίνει πολιτιστικό κύτταρο της πόλης.
  • Εκσυγχρονισμό και αξιοποίηση του θερινού κινηματογράφου του Δημοτικού Κήπου Δράμας.
  • Θέσπιση κριτηρίων χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς συλλόγους.
  • Συντονισμός των δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων σε συνεννόηση με τους ιδίους.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
  • Δημιουργία Δημοτικού Studio με σκοπό την ερασιτεχνική ηχογράφηση και τις πρόβες μουσικών συνόλων και green room για ταινίες, video clips, τηλεοπτικά σποτάκια ή τρέιλερ.
  • Συντήρηση και εξοπλισμό με οπτικοακουστικά μέσα των δημοτικών κτιρίων και διάθεση αυτών τόσο για πρόβες καλλιτεχνικών ομάδων που δεν διαθέτουν κατάλληλο χώρο, όσο και για εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις και συναυλίες.
  • Ανάπτυξη και πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων καθόλη τη διάρκεια του έτους με σκοπό την προσέλκυση τουριστών.
  • Ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον Δρόμο.
  • Παραχώρηση άδειων κτιρίων και ελεύθερων χώρων για τη στέγαση πολιτιστικών/καλλιτεχνικών ομάδων.
  • Αξιοποίηση και προστασία όλων των χώρων πολιτισμού.
  • Εξορθολογισμός των δαπανών των εκδηλώσεων του Δήμου (όπως τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ») με μείωση του κόστους τους και αύξηση της ποιότητάς τους.
  • Συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων για την Αναστήλωση και ανάδειξη των Βυζαντινών Τειχών.
  • Ενίσχυση των εκδόσεων του δήμου.

 

  1. Ονειρούπολη

Το «Project για τη Δράμα» αντιλαμβάνεται την Ονειρούπολη ως ένα σύνθετο γεγονός, οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό ταυτόχρονα. Η Ονειρούπολη θα πρέπει να οργανωθεί με τρόπο επαγγελματικό, οικονομικά βιώσιμο, διαφανή και κατάλληλο και για την προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε:

  • Ψήφιση κανονισμού λειτουργίας της Ονειρούπολης και λειτουργία διαπαραταξιακής επιτροπής με αυστηρό ελεγκτικό ρόλο και με πραγματικές δικαιοδοσίες.
  • Ενίσχυση του brand name της Ονειρούπολης, που θα βοηθήσει στην οικονομική βιωσιμότητά της. Μείωση της χρηματοδότησης από την πλευρά του δήμου και εξεύρεση του υπόλοιπου απαραίτητου ποσού από χορηγίες ιδιωτών.
  • Εξάπλωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής σε γειτονιές της πόλης και σε χωριά του δήμου μας και σύνδεση με τα έθιμα των κωδωνοφόρων.
  • Σύνταξη μελέτης για την ανακατασκευή και ανακούφιση του Δημοτικού Κήπου, ώστε να μην αποτελεί για 4 μήνες το χρόνο εργοτάξιο και, όταν κλείνει η Ονειρούπολη, να απαιτούνται σοβαρά έργα αποκατάστασης, που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το κόστος της.
  • Διάχυση του οφέλους από την Ονειρούπολη σε όλους τους δημότες, ιδίως σε ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες ομάδες (κουπόνια ελεύθερης χρήσης των παιχνιδιών, προσφορά σάντουιτς και καφέδων από τους ιδιαιτέρως ωφελούμενους κ.α.)
  • Επικαιροποίηση Μητρώου Εθελοντών της Ονειρούπολης.
  • Σύνδεση της Ονειρούπολης με όλους τους τουριστικούς προορισμούς του νομού (Οροσειρά Ροδόπης, Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, Σπήλαια της περιοχής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου κλπ).

 

  1. Τοπική Οικονομία

Ο δήμος μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων με μείωση της γραφειοκρατίας, με τη διαφάνεια σε πράξεις του που τις αφορούν, την ισονομία, αλλά και με την έμμεση υποστήριξή του προς αυτές. Παραθέτουμε προτάσεις για επιμέρους τομείς:

Γεωργική και κτηνοτροφική οικονομία:

  • Κατασκευή έργων σε βοσκότοπους (π.χ. ποτίστρες, μικρές γέφυρες κ.α.).
  • Κατασκευή-συντήρηση δεξαμενών ομβρίων υδάτων, όπου αυτό είναι απαραίτητο.
  • Κατασκευή έργων αγροτικής οδοποιίας, τα οποία θα συμβάλλουν στην επέκταση και βελτίωση της πρόσβασης στη γεωργική γη και στις κτηνοτροφικές μονάδες, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων.
  • Στήριξη νέων μονάδων μεταποίησης-τυποποίησης: Μηδενικά δημοτικά τέλη για ένα έτος για κάθε νέα επιχείρηση.
  • Σύνδεση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με διάφορες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
  • Στελέχωση της Δ/νσης περιβάλλοντος & πρασίνου με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Τουρισμός

  • Χρήση μίας από τις θέσεις των Ειδικών Συμβούλων του Δήμου που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα που αφορούν στην Τουριστική Ανάπτυξη και Προώθηση ενώ παράλληλα θα αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των φορέων.
  • Καθορισμός της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου της Δράμας, με έμφαση στον χειμερινό τουρισμό.
  • Δημιουργία GIS και εφαρμογής για προώθηση των τουριστικών και πολιτιστικών προορισμών.
  • Διαδημοτική συνεργασία: Αντιμετώπιση του τουριστικού προϊόντος από κοινού με τους άλλους δήμους της περιοχής. Συζητήσεις για δημιουργία μικρής διαδημοτικής τουριστικής επιχείρησης. Προσπάθεια για δημιουργία τουριστικής διαδρομής με τρένο στα στενά του Νέστου.
  • Αθλητικός τουρισμός: Διοργάνωση ετήσιων events, εντός και εκτός της πόλης, σε συνεργασία με τα αθλητικά Σωματεία και την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας. Ενίσχυση των αεροπτεριστών, προσπάθεια για επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των 2 χώρων απογείωσης και καθιέρωση διεθνούς αγώνα. Δημιουργία Πίστας Moto cross και αγώνες ποδηλάτου βουνού.
  • Θρησκευτικός τουρισμός: Προβολή της Ιεράς Μονής Εικοσιφοίνισσας, της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών (Σίψα), του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας και της Λυδίας των Φιλίππων.
  • Οινολογικός τουρισμός: Διαφήμιση των κρασιών της Δράμας μέσω events (Δραμοινογνωσία, διαγωνισμοί, εκδηλώσεις, οργανωμένες ξεναγήσεις στα οινοποιεία κλπ). Προσπάθεια για δημιουργία μουσείου κρασιού.
  • Εκπαιδευτικός τουρισμός: Εξεύρεση χορηγών για παροχή θερινών προγραμμάτων εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας από ξένους. Συμπερίληψη της τοπικής Ιστορίας και του πολιτισμού μας στα σχετικά προγράμματα.
  • Συνεδριακός Τουρισμός: Προσέλκυση πανελλαδικών και διεθνών συνεδρίων-εκθέσεων διαφόρων θεματικών ενοτήτων (μαρμάρου, κρασιού, ιατρικά).
  • Ανάδειξη της Δράμας ως γαστριμαργικού τουριστικού προορισμού
  • Τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, εναρμονισμένη στο φυσικό περιβάλλον και με σεβασμό στους κατοίκους της περιοχής.

Στήριξη επιχειρηματικότητας και εργασίας

  • Υποστήριξη πολιτικών που οδηγούν στην ενίσχυση του ψηφιακού στίγματος των επιχειρήσεων και στην ψηφιακή κατάρτιση του εργατικού δυναμικού.
  • Παροχή κινήτρων για επένδυση σε επιχειρήσεις έξυπνης οικονομίας και νέων τεχνολογιών.
  • Δημιουργία κέντρου ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με άλλους φορείς.
  • Ίδρυση γραφείου υποστήριξης επενδυτών, που θα μελετά και θα επιλύει συνολικά τα προβλήματά τους, που σχετίζονται με τον δήμο.
  • Προώθηση της λειτουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων.
  • Διαφάνεια και θέσπιση κριτηρίων στις προσλήψεις συμβασιούχων σε δίμηνα προγράμματα του δήμου.
  • Προσπάθεια παραχώρησης του ΚΙ.Χ.Ν.Ε. με σκοπό την αξιοποίησή του από τον δήμο Δράμας.

 

Η Δράμα γυρίζει σελίδα.

#είσαι μέσα;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιτροπή Αγώνα για την προάσπιση του Νοσοκομείου Δράμας

Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, τα μέλη τοπικών συλλόγων, σωματείων και φορέων, ενώνουμε τις φωνές μας για την προάσπιση της ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου της Δράμας.

Δίνουμε τα χέρια και σχηματίζουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το νοσοκομείο. Στέλνουμε δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι απαιτούμε ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην περίθαλψη και ότι δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Καλούμε σε Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 και ώρα 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου Δράμας.

Απαιτούμε ενίσχυση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας παντού. Νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα, ικανά να καλύπτουν τις ανάγκες των πληθυσμών που εξυπηρετούν, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους σε αυτά.

Σωματεία – Σύλλογοι – Φορείς :

  1.     Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Δράμας
  2.     Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας
  3.      Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
  4.     Ιατρικός Σύλλογος Δράμας
  5.     Εμπορικός Σύλλογος Δράμας
  6.     ΝΤ ΑΔΕΔΥ Δράμας
  7.     Επιμελητήριο Δράμας
  8.     Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
  9.     Ο.Ε.Β.Ε Δράμας
  10.   Συνταξιούχοι ΙΚΑ Δράμας
  11.   Συνταξιούχοι Δημόσιου Δράμας
  12.   Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Δράμας
  13.   Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας
  14.   Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων
  15.   Σύλλογος Δικαστικών Υπάλληλων Δράμας
  16.   Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας
  17.   Ε.Λ.Μ.Ε Δράμας
  18.   Σ.Ε. ΕΦΚΑ ΑΝ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ”
  19.   Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Δράμας
  20.   Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  21.    Σύλλογο Γυναικών Δράμας (ΟΓΕ)
  22.   Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας
  23.   Σωματείο Ταξί Δράμας  «Ο Άγιος Χριστόφορος»
  24.  Πολιτιστικός Σύλλογος Καλής Βρύσης
  25.   Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου
  26.   Πολιτιστικός Σύλλογος  Ξηροποτάμου
  27.   Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου
  28.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας
  29.   Πολιτιστικός Σύλλογος “Μέγας Αλέξανδρος” Προσοτσάνης
  30.   Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων
  31.   Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού και Δενδρακίων Δράμας

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την αποχώρηση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 22 στελέχη του κόμματος στη Δράμα.

Μεταξύ τους και ο πρώην βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης και τα μέλη της Ν.Ε. Μάρθα Μαλέζογλου και  Απόστολος Πανίδης.

Το κείμενο αποχώρησης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές διαδρομές έφτασε στο τέλος  της. Όχι με δική μας ευθύνη, ούτε ως δική μας επιλογή.

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυφασμένη στενά με τις ζωές μας και τις πολιτικές μας επιλογές κι αυτό κάνει πολύ δύσκολη την απόφαση αποχώρησης. Τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσα από νίκες και ήττες δώσαμε έναν αγώνα πολλές φορές άνισο μα και τόσο συναρπαστικό.

Η συμβολή της ριζοσπαστικής αριστεράς στη σωτηρία του λαού από την κρίση και η έξοδος από τα μνημόνια είναι από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες μας. Η υπεράσπιση κοινωνικών κατακτήσεων, ο διαρκής αγώνας για ένα καλύτερο αύριο είναι αυτά για τα οποία μπήκαμε σε αυτή την όμορφη προσπάθεια και αυτά που μας ωθούν να συνεχίσουμε από διαφορετική πλέον θέση.

 

Δυστυχώς η λανθασμένη πολιτική στρατηγική που χαράχτηκε από την ηγεσία το 2019 και επικυρώθηκε στο τελευταίο συνέδριο του 2022 οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε οδυνηρές ήττες. Κυρίως όμως αυτή η στρατηγική μετέτρεψε μια συλλογική προσπάθεια σε ένα αρχηγικό κόμμα που σάρωσε οργανώσεις μελών και δημοκρατικές λειτουργίες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τα κινήματα, έχασε την επαφή του με τον κόσμο του μόχθου, απεκδύθηκε τον κοινωνικό του ρόλο για την υπεράσπιση των από κάτω.

Όλα αυτά στο όνομα μια θολής ιδέας περί κυβερνησιμότητας και μιας διεύρυνσης από τα πάνω με ότι πιο πολιτικά φθαρμένο υπήρχε στην χώρα. Η ισχυρότερη απόδειξη για τη λαθεμένη στρατηγική είναι τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του περασμένου Μαΐου και του Ιουνίου.

Σ’ αυτό το κλίμα ιδεολογικής και πολιτικής ρευστοποίησης ήρθε και η εξαρχής λάθος συνεδριακή απόφαση για εκλογή προέδρου από τον «λαό» για να δώσει τη χαριστική βολή και να ολοκληρώσει την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση μιας λαϊκίστικης ηγετικής ομάδας δεν έχουμε ούτε ριζοσπαστική αλλά ούτε και αριστερά. Έχουμε πλέον το κόμμα Κασελάκη που οδηγείται από μια ομάδα σκληρών λαϊκιστών στο όνομα μιας «πατριωτικής αριστεράς».

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά επεισόδια που συνέβησαν σε αυτό το δίμηνο και μας πλήγωσαν αρκεί μόνο η αναφορά στην διχαστική και βαθιά προσβλητική ομιλία του Στ. Κασσελάκη στην τελευταία ΚΕ που έδειξε την πλήρη απουσία πολιτικής και κομματικής ενσυναίσθησης από μέρους του αλλά και από την ομάδα που τον καθοδηγεί. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον υιοθετήσει την αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα κι επιτίθεται ακόμα και στο κυβερνητικό έργο της τετραετίας 2015-19 απαξιώνοντας με τις δηλώσεις τους  τον Α. Τσίπρα τον οποίο υποτίθεται πως σέβονται και τιμούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον το κόμμα μας γιατί μετακινείται με γοργούς ρυθμούς προς τα δεξιά όπως εξάλλου είχε δηλώσει και ο πρόεδρός του πως θέλει να τον οδηγήσει μερικούς μήνες πριν σε συνέντευξή του. Το όνειρό του είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Ένα κεντροδεξιό κόμμα χωρίς όργανα  και χωρίς συλλογικές αποφάσεις που θα υπάρχει ελέω ενός αρχηγού-θεού.

Όχι στο όνομά μας!

Υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε αναγκασμένοι/ες να συνεχίσουμε τον αγώνα για τις ιδέες της ανανεωτικής, ριζοσπαστικής και οικολογικής αριστεράς από άλλα πολιτικά μετερίζια. Αφήνουμε με λύπη ένα κόμμα που μας τίμησε αλλά και το τιμήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

  • Αγαθαγγέλλου Αναστασία
  • Αντώνογλου Πασχάλης
  • Αραμπίδης Διομήδης
  • Βάλλας Θάνος
  • Δεληγιαννίδου Νόπη
  • Ηλιάδης Ηλίας
  • Θεοχάρης Τάσος
  • Καραγιαννίδου Αθηνά
  • Καραγιαννίδης Χρήστος
  • Καρατζόγλου Κωνσταντινιά
  • Λιλίτσης Δημήτρης
  • Μαλέζογλου Μάρθα
  • Μωυσίδου Στέλλα
  • Πανίδης Απόστολος
  • Παπακωνσταντίνου Βάσω
  • Παπακωνσταντίνου Άννα
  • Ποτούρης Φώτης
  • Σταματιάδου Αικατερίνη
  • Σταματιάδου Μαρία
  • Σταματιάδου Ελένη
  • Σταματιάδης Δημήτρης
  • Τικοπούλου Κατερίνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε οικισμό της Δράμας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ανωτέρω ημεδαπή σε οικισμό της Δράμας και με το πρόσχημα ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να παραδώσει στους αλλοδαπούς συνεργούς του το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της παθούσας και να αποβιβάζεται ο ένας δράστης  παραλαμβάνοντας τα συμφωνηθέντα χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο τους, ενώ σημειώνεται ότι κατά σύλληψη του αντιστάθηκε σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του ανωτέρου οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ρόπαλο, δύο πτυσσόμενοι σουγιάδες και μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Τραγωδία στη Δράμα: Πετάχτηκε στο δρόμο για να σώσει σκυλί και σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο ΚΤΕΛ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσημη έναρξη της 20ης επετειακής χρονιάς της Ονειρούπολης Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Νέο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Δράμα. Νεκροί και οι δύο οδηγοί

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εντυπωσιακό το μουσείο φωτογραφίας στο «Μαρμάρινο Σπίτι» στη Δράμα

Εκλογές 20193 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Λύση στο ΕΣΥ μόνο με προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και μισθοί του 2012

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Η βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας αφορά όλους

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Το μαθητικό πτυχίο επιχειρηματικότητας στην ΕΡΤ3

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Τέλος ο προπονητής της Δόξας με γνώμονα το καλό της ομάδας

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Βράβευση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας με ΕΤΙΚΕΤΑ Σχολείου eTwinning 2023-2024

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Διακοπή νερού στη Δράμα την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου από τις 15:30 έως 20:30

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η νέα συντονιστική επιτροπή του Project για τη Δράμα!

Εκπαιδευτικά4 εβδομάδες πριν

Απορρόφηση από το ΔΠΘ των τμημάτων της Δράμας που φεύγουν από το ΔΙΠΑΕ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο “θάνατος του εμποράκου”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Αιμοδοσίας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 8.30π.μ – 13μ.μ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ15 ώρες πριν

17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Χρ. Τοψίδη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Εκπαιδευτικά17 ώρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Υποστελέχωση και υπολειτουργία του Τμήματος Οινολογίας στη Δράμα

Πολιτιστικά19 ώρες πριν

Αφιέρωμα στο Πολυφωνικό Τραγούδι τής Ηπείρου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ21 ώρες πριν

Πανδραμινή κινητοποίηση την Πέμπτη 30/11 στις 13:30 στην πύλη του Νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Καραγιαννίδης και 22 στελέχη από τη Δράμα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

ΜΕΡΑ25: Επιτρέπουν το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Εκπαιδευτικά4 ημέρες πριν

Αν οι υποψήφιοι επιλέγουν το τμήμα Δασολογίας και από το 4ο πεδίο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Δράμα: Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 ημέρες πριν

Μεταφέρονται οι αγώνες κυπέλλου από 29 Νοεμβρίου στις 6 Δεκεμβρίου

Πολιτιστικά5 ημέρες πριν

Η Δράμα συμμετέχει στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Οι αποχωρήσεις δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα – Δεν ήταν αγεφύρωτο το χάσμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Τα Βαλδίρκεια 2023 την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Ανοιχτή η αγορά από τις 11 έως τις 3 την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: ΟΧΙ στα οριζόντια μέτρα, ΟΧΙ στον αφανισμό μας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: Το κλείσιμο των καταστημάτων είναι προαιρετικό

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών