Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

Project Δράμα: Κοινωνική πολιτική και διαδημοτικές συνεργασίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα του Project Δράμα 2020 έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις πραγματικές ανάγκες του δήμου. Το προεκλογικό μας πρόγραμμα κατά το δυνατό κοστολογημένο και χρονολογημένο, παρουσιάζει ακόμη έναν βασικό άξονα που θα κινηθούμε, την κοινωνική πολιτική και τις διαδημοτικές συνεργασίες.

 Κοινωνική πολιτική

 • Ο ρόλος του Δήμου, μεταξύ άλλων, είναι να λειτουργεί συμπληρωματικά, σε σχέση με το Κράτος, ως δίκτυ κοινωνικής υποστήριξης για άτομα και οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους. Ο Δήμος θα μπορούσε να τους ενισχύσει σε θέματα παιδείας (π.χ. κοινωνικά φροντιστήρια), ψυχαγωγίας και αθλητισμού. Βοηθώντας τους δημότες μας να μην απομονώνονται εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, ενδυναμώνουμε την κοινωνική συνοχή και συνεργασία.
 • Διαφάνεια:Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, ο δήμος καταγράφει εκείνους που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δημοτικό-κοινωνικό παντοπωλείο και σε άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες και προγράμματα. Αυτό θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια όσων έχουν πραγματική ανάγκη και όχι με «άλλου» τύπου επιλογές. Πριν όμως από αυτό θα πρέπει να είναι επακριβώς καθορισμένες οι δικαιοδοσίες των υπηρεσιών του δήμου (Κοινωνικής Υπηρεσίας, ΔΕΚΠΟΤΑ, Νομικών Προσώπων) μέσω των οποίων ασκείται η κοινωνική πολιτική. Θα πρέπει επίσης να γίνονται ευρέως γνωστά τα κρατικά προγράμματα, στα οποία συνεργάζεται ο δήμος, και να υπάρχει η απαραίτητη οργάνωση και διαφάνεια για την εκτέλεσή τους. Η καταγραφή αυτή θα επιτρέπει στον Δήμο να διανέμει τους όποιους πόρους χωρίς σπατάλη δυνάμεων και χωρίς να υπάρχουν «παράθυρα» στο όλο σύστημα. Και θα επιτρέπει στους πολίτες να ενημερώνονται συνεχώς για εκείνα, στα οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν.
 • Τράπεζα Χρόνου:Θα δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών και τράπεζα χρόνου για να ενισχυθούν κοινωνικές δράσεις του Δήμου Δράμας, όπου εξειδικευμένοι δημότες θα παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε άλλους δημότες που δεν μπορούν να τις πληρώσουν. Συγχρόνως, αντί να πληρώνονται σε χρήματα, πληρώνονται σε χρόνο, τον οποίο μπορούν να ξοδέψουν σε άλλες υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρονται από άλλους δημότες (π.χ. σε κοινωνικές εκδρομές, στην παροχή κουπονιών για τα παιχνίδια της Ονειρούπολης, συμμετοχή των παιδιών τους σε δραστηριότητες του δήμου, στις οποίες λόγω περιορισμένου αριθμού ωφελούμενων, θα γίνεται επιλογή με αντικειμενικά κριτήρια κλπ).
 • Δραμινή οικογένεια:Στις πρώτες 100 μέρες της διοίκησής μας θα παρουσιαστεί πρόγραμμα ενίσχυσης της Δραμινής οικογένειας και καταπολέμησης της υπογεννητικότητας:
 1. Οικονομική ενίσχυση της Δραμινής οικογένειας για το πρώτο παιδί με εφάπαξ ποσό ανά έτος και για χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί κατόπιν μελέτης.
 2. Σε κάθε οικογένεια με νεογέννητο παιδί, ανεξαρτήτως αν είναι πρώτο, δεύτερο, τρίτο κτλ και εφόσον τα εισοδήματά της είναι κάτω από ένα όριο, θα εφαρμόζεται ειδικό τιμολόγιο νερού από την ΔΕΥΑΔ.
 3. Ενίσχυση των βρεφονηπιακών σταθμών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες όλων των δημοτών και κυρίως αυτών με μικρά και μεσαία εισοδήματα. Επιπλέον, θα γίνει πρόβλεψη να αλλάξει η σίτιση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς με τη χρήση υγιεινών προϊόντων που σε μεγάλο βαθμό θα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας.
 4. Λειτουργία campus κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν τα σχολεία είναι κλειστά, για οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές.
 5. Δημιουργία υπηρεσίας του δήμου για φύλαξη παιδιών από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους με έσοδα προερχόμενα από προγράμματα, που θα αφορούν άπορες και μονογονεϊκές οικογένειες.
 6. Αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη σίτιση μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του Μουσικού σχολείου.
 • Ενεργητική Γήρανση:Δημιουργία και ενίσχυση προγραμμάτων ενεργητικής γήρανσης από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας. Ενίσχυση του προγράμματος κατ’ οίκον βοήθειας.
 • Θέματα κοινωνικής ισότητας:
 1. Άμεση ίδρυση και λειτουργία του γραφείου κοινωνικής ισότητας.
 2. Άμεση σύσταση και λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, όπως ορίζει ο Κλεισθένης.
 3. Με τον πρώτο προϋπολογισμό του δήμου, θα παρουσιαστεί πρόταση για την αξιοποίηση χώρου ως ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, τομέας στον οποίο θα αναζητηθεί συνεργασία με όμορους δήμους.
 • Πολιτική για τα ΑμΕΑ:
 1. Επέκταση της προσβασιμότητας στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα.
 2. Λειτουργία αίθουσας-γυμναστηρίου, εξοπλισμένης με κατάλληλα όργανα.
 3. Προώθηση πολιτικών αυτόνομης διαβίωσης.
 4. Αγώνες στίβου, αρχικά με συμμετοχή μαθητών των ειδικών σχολείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τελικό στόχο να γίνουν οι αγώνες πανελλήνιοι.
 • Προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξηςγια εξαρτήσεις και σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών αξιοποιώντας την εμπειρία  συλλόγων που λειτουργούν αντίστοιχες δομές. Λειτουργία γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης. Συνεργασία με συλλόγους και φορείς πρόληψης εξαρτήσεων. Προγράμματα θεραπείας του θύτη.
 • Πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία στην κοινωνία»:
 1. Αξιοποίηση των σχολείων τις απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων και στην περίοδο των σχολικών διακοπών.
 2. Δημιουργική απασχόληση ενηλίκων και ανήλικων στα σχολεία.
 3. Διαμόρφωση των προαύλιων χώρων των σχολείων με στρώση φιλικών υλικών (δάπεδα, γήπεδα κ.α.) και αντικατάσταση των φθορών που υπάρχουν.
 4. Τοποθέτηση οργάνων άθλησης ή παιδικής χαράς.
 5. Συντήρηση και αυστηρή φύλαξη των σχολείων.
 • Πολιτικές για τους νέους:
 1. Υποστήριξη του δήμου σε ομάδες νέων για υλοποίηση προγραμμάτων Youth, Erasmus, κλπ.
 2. Υποστήριξη μέσω συνεργασίας με το σύλλογο φροντιστηριούχων για σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού και διαχείρισης άγχους για τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.
 3. Αν και τα τοπικά συμβούλια νέων (ΤΟΣΥΝ) νομοθετικά υφίστανται, εντούτοις πρακτικά έχουν αδρανοποιηθεί με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των νέων από τα πολιτικά δρώμενα του δήμου. Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη ίδρυσης δομών ενεργοποίησης νέων και οργάνωσης συμμετοχικών δράσεων και εκδηλώσεων στα κοινά του δήμου (δημοτικά συμβούλια, ημερίδες ενημέρωσης κλπ).
 • Προγράμματα εκπαίδευσης ομάδων πληθυσμού:

Εκπαίδευση των πολιτών  στις Ά βοήθειες και στην Βασική υποστήριξη της ζωής σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Διαδημοτικές συνεργασίες-Εξωστρέφεια

Όπως αναφέρθηκε στα επί μέρους θέματα του προγράμματος, ο Δήμος Δράμας δεν μπορεί να πορεύεται στον δρόμο της ανάπτυξης ξεκομμένος από τους όμορους δήμους. Χρειάζεται μια ευρεία συνεργασία και ένας στοχευμένος σχεδιασμός, γιατί στον τουρισμό, στην οικονομία, στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, στην προώθηση τοπικών προϊόντων, στην εκμετάλλευση του Ορεινού Όγκου και σε πολλά άλλα ή θα αναπτυχθούμε όλοι μαζί ή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ασυμμετρίες και στρεβλώσεις.

Ο Δήμος Δράμας, ως ο μεγαλύτερος δήμος του νομού, θα πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτή την επιλογή με πνεύμα ισοτιμίας και σεβασμού προς τους άλλους δήμους.

Επίσης, το ίδιο πνεύμα θα πρέπει να επιδειχθεί και στη συνεργασία με τους δήμους της Καβάλας και των Σερρών. Διότι υπάρχουν μεγάλα projects (π.χ. οργάνωση πανελλήνιων ή παμβαλκανικών αθλητικών γεγονότων, υποβολή αιτήσεων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης κ.α.) που μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα διεκδικήσουμε.

ο κύβος ερρίφθη!

Στις 26 ΜαΪου ψηφίζω μέλλον!

Στις 26 Μαϊου ψηφίζω Project Δράμα 2020!

Διαφήμιση

     

    ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

    10 Ιουνίου: 4 κρούσματα στη Δράμα, 781 στην Ελλάδα με 38.854 τεστ ημέρας

    Δημοσιεύθηκε

    στις

    Από

    Κορονοϊός τα νέα κρούσματα 10/06/2021 στην Ελλάδα και οι περιοχές κατανομής 

    Ενημέρωση από ΕΟΔΥ 10 Ιουνίου 2021

    Σήμερα ανακοινώνουμε  781  νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  2  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

    PCR τεστ συνολικά = 5.205.455                             PCR τεστ ημέρας = 10.242                       

    Rapid τεστ συνολικά = 4.746.761                        Rapid τεστ ημέρας = 28.612                                                          

    Σύνολο PCR και Rapid τεστ ημέρας  = 38.854                                                                                                                             

    Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ =  2,01%

    Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 09 Ιουνίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 18.673.290 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 347.753 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

    Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 09 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 140 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 10.133 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 103 θετικά (1,02%)

    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.170 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.523 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

    Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.370 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

    Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 376 (64.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 88.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.539 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 102 (ημερήσια μεταβολή -3.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 133 ασθενείς.  Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

    Εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία αναφοράς (Πηγή covid19.gov.gr)

    ΗμερομηνίαΗμέραΕισαγωγές ασθενών
    με κορονοϊό
    ΕξιτήριαΚάλυψη κλινών
    covid19
    Κάλυψη κλινών ΜΕΘ
    covid19
    09-06-2021Τετάρτη102 182 22,08%  54,95%
    08-06-2021Τρίτη106  23222,70% 54,07% 
    07-06-2021Δευτέρα 127212 24,87% 54,65% 
    06-06-2021Κυριακή 12970 26,11% 55,93% 
    05-06-2021Σάββατο 166136 25,35% 57,99% 
    04-06-2021Παρασκευή 149243 24,16% 56,71% 
    03-06-2021Πέμπτη151 265 24,90% 59,18% 
    02-06-2021Τετάρτη 145275 26,05% 60,69% 
    01-06-2021Τρίτη 198304 27,17% 61,46% 
    31-05-2021Δευτέρα173 218 28,37% 60,87% 
    30-05-2021Κυριακή151  8229,32% 60,84% 
    29-05-2021Σάββατο198 215 28,46% 62,29% 
    28-05-2021Παρασκευή203 301 28,97% 61,95% 
    27-05-2021Πέμπτη 231256 30,32% 63,24% 
    26-05-2021Τετάρτη206 303 30,70% 63,27% 
    25-05-2021Τρίτη 250402  32,65%62,42% 
    24-05-2021Δευτέρα 194266 34,60% 62,41% 
    23-05-2021Κυριακή 210 13135,76% 65,53% 

     

    Εμβόλιο. Πόσοι εμβολιασμοί  έχουν πραγματοποιηθεί  (Πηγή emvolio.gov.gr) (Τα δεδομένα ανανεώνονται κάθε ημέρα στις 21.00)

    Την 9.6.2021 πραγματοποιήθηκαν 102.048 εμβολιασμοί

    Σύνολα: Εμβολιασμοί = 6.463.465,  Εμβολιασμένοι (με μια ή δύο δόσεις) = 4.100.056,  Εμβολιασμένοι πλήρως με δύο δόσεις και μονοδοσικά = 2.506.621

    koronoios-781-nea-kroysmata-24-thanatoi-376-diasolinomenoi0

    Η πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα (τους δύο τελευταίους μήνες)

    Πεδία Ημερομηνία (Ημερομ), κρούσματα ημέρας (ΚρΗμ), σύνολο κρουσμάτων (ΚρΣυν), PCR τεστ ημέρας (ΤεPCR), PCR και RAPID τεστ σύνολο (ΤεΣPR), δείκτης θετικότητας (%) επί των PCR και RAPID τεστ (ΔεΘετ), διασωληνωμένοι ΜΕΘ (ΔΜ), θάνατοι ημέρας (ΘαΗ), θάνατοι σύνολο (ΘαΣ) (Ισχύουν από 1.1.2021)

    ΗμερομΚρΗμΚρΣυνΤεPCRΤεΣPRΔεΘετΔΜΘαΗΘαΣ
    10-06-202178141317010242388542,01%3762412370
    09-06-202189041242013926419822,12%3811512346
    08-06-2021133941153418395559122,39%3813012331
    07-06-20218084101665236207033,90%3922412301
    06-06-20215804093686773205052,83%3982412277
    05-06-202193240878915151498081,87%4163512253
    04-06-2021111240785714050478082,33%4453412218
    03-06-2021123940675114647462512,68%4763912184
    02-06-2021138140554214596451843,06%4862312145
    01-06-2021188640416319537616443,06%4822712122
    31-05-202110074023065289229864,38%4814112095
    30-05-20219074013016318197754,59%4973012054
    29-05-2021149740039514424504672,97%5102912024
    28-05-2021158539889814609489893,24%5214011995
    27-05-2021190539697014472484373,93%5403911955
    26-05-2021151739509415869509922,97%5474411916
    25-05-2021243339358321761701023,47%5565011872
    24-05-202113813911814953211756,52%5635011822
    23-05-20218773898046500200764,37%5693811772
    22-05-2021150538892915658551412,73%5863711734
    21-05-2021202038742615979526943,83%6175611697
    20-05-2021191838544416349565233,39%6265411641
    19-05-2021229338355816641531834,31%6425311587
    18-05-2021281238126622211705173,99%6396311534
    17-05-202114023784855352233286,01%6475611471
    16-05-202112623770907761234435,38%6565011415
    15-05-2021195737583116573599273,27%6614311365
    14-05-2021218837388118700651333,36%6775611322
    13-05-2021216737169317397623153,48%6835511266
    12-05-2021248936955418499631073,94%7077011211
    11-05-2021319736707626117855703,74%7325211141
    10-05-202119043639047169281276,77%7326011089
    09-05-202114283620047356228696,24%7285111029
    08-05-2021246136057717884589494,17%7376810978
    07-05-2021269135811617857618054,35%7496310910
    06-05-2021342135544523804800174,28%7548310847
    05-05-202120933520279119339586,16%7659610764
    04-05-202113873499367058215116,45%7838110668
    03-05-202121463485689948238379%79713410587

     

    Διαβάστε όλο το άρθρο

    ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

    Κύπρος: Μετά τις βουλευτικές εκλογές… ζητείται ελπίς!

    Δημοσιεύθηκε

    στις

    Από

    Του Πανίκου Ελευθερίου

    Τι να πούμε μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών; Οφείλω να παραδεχθώ ότι για άλλη μια φορά έχω απογοητευτεί. Όμως… όπως και στο παρελθόν, δεν μπορούμε να αφήσουμε την απογοήτευση να οδηγήσει στην αδράνεια. Όπως το τσιγάρο βλάπτει την υγεία, έτσι και η αδράνεια βλάπτει την πατρίδα…

    Έχω απογοητευτεί λοιπόν… Γιατί π.χ. οι Κερυνειώτες ψηφίζουν κόμματα που επιδιώκουν Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που παραδίδει την επαρχία τους στην Τουρκία. Έχω απογοητευτεί γιατί η εμμονή σε αυτή την “λύση” από τις ηγεσίες των κομμάτων οδηγεί στην τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου. Κι ας μην νομίζουν κάποιοι ότι οι ηγέτες μας, δεν εννοούν αυτά που λένε.

    Δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι εφόσον βλέπουμε ότι η νέα πενταμερής παραμένει στον ορίζοντα. Ας το καταλάβουν επιτέλους! Υπάρχουν “ηγέτες”/κομματάρχες αυτή την στιγμή στην Κύπρο, που είναι πολύ πρόθυμοι (το φωνάζουν καθημερινά) να προσυπογράψουν την “θανατική καταδίκη” για τον Κυπριακό Ελληνισμό, που έχει όνομα: “Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία”.

    Υπενθυμίζουμε ότι και το 2004 το εννοούσαν και χρειάστηκε να “εξεγερθούν” οι απλοί πολίτες για να διασωθεί το κράτος μας και να πάρει παράταση η παραμονή του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη που τον γέννησε. Ακριβώς, καλά διαβάσατε! Μόνο παράταση πήραμε και με αυτά που βλέπουμε, το μέλλον δεν μπορεί παρά να είναι δυσοίωνο και νεφελώδες.

    Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και θα το δούμε στην νέα πενταμερή, όπου οι πιέσεις αυτή τη φορά θα είναι αφόρητες και στην οποία ο Αναστασιάδης ίσως θα βρεθεί και πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο (και ποιος μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη;). Η Τουρκία λέει ότι επιδιώκει λύση δύο κρατών και η επίσημη θέση της δικής μας πλευράς είναι η Διζωνική που κατάντησε για κάποιους να είναι πατριωτική θέση.

    Με τους παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων (και διαμορφωτές της κοινής γνώμης) περίπου να πανηγυρίζουν όποτε επιβεβαιωθεί η… αφοσίωση στην επιδίωξη για “λύση” Δ.Δ.Ο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει, αν “υποχωρήσει” η Τουρκία και επανέλθει στην επιδίωξη για Δ.Δ.Ο.

    • Έχω απογοητευτεί γιατί δεν έχουν αυξηθεί τα ποσοστά των κομμάτων που τάσσονται ξεκάθαρα κατά της Δ.Δ.Ο.
    • Έχω απογοητευτεί γιατί αρκετοί συμπολίτες μου προτίμησαν να απέχουν και έτσι παρά την συρρίκνωση των ποσοστών τους, τα… “μεγάλα κόμματα” εκλέγουν περίπου τον ίδιο αριθμό βουλευτών στην Κυπριακή Βουλή.
    • Έχω απογοητευτεί γιατί λόγω του νέου εκλογικού νόμου, σχεδόν το 15% του λαού δεν εκπροσωπείται στη νέα Βουλή (όπως δυστυχώς δεν εκπροσωπούνται και αυτοί που επέλεξαν την αποχή).
    • Έχω απογοητευτεί γιατί δεν βλέπω να υπάρχει προοπτική για αλλαγή πορείας.

    Σε λιγότερο από δύο χρόνια έχουμε προεδρικές εκλογές και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κάτι διαφορετικό από αυτό που βιώνουμε σήμερα (κατολίσθηση στο Κυπριακό, επιδίωξη για “λύση” που παραδίδει την Κύπρο στην Τουρκία, σκάνδαλα, ρουσφέτια, πλουτισμός και καλοπέραση των ολίγων ενώ οι πλειοψηφία “βυθίζεται”, ακατάπαυστη και ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών, υπογεννητικότητα των Ελλήνων της Κύπρου).

    Αλήθεια, αν είχαμε σοβαρούς ηγέτες και σοβαρά κόμματα, δε θα έπρεπε το θέμα της υπογεννητικότητας και το δημογραφικό πρόβλημα να είναι από τα πρώτα θέματα συζήτησης στην προεκλογική εκστρατεία; Δεν θα έπρεπε να ασχολούνται με τις ορδές των αλλοδαπών που έχουν κατακλύσει την Κύπρο, που σε λίγο θα μας καταστήσουν μειοψηφία στην ίδια μας την πατρίδα; Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα μπορούν να κάνουν εκλογές όπως τις πρόσφατες και θα μπορούμε, ως Έλληνες, να έχουμε τον έλεγχο του κράτους μας; Δεν θα έπρεπε να κυριαρχεί το θέμα της λύσης του Κυπριακού στις συζητήσεις και στις αντιπαραθέσεις;

    Πανηγυρίζουν κάποιοι για την πρωτιά τους, κάποιοι για τα ποσοστά τους και άλλοι κλαίνε για την απώλεια των ψήφων και όχι για τα κλεμμένα εδάφη μας και τον κίνδυνο που διατρέχει η πατρίδα. Φαίνεται να ξεχνούν ότι οι κάννες των Τούρκων παραμένουν στραμμένες προς το μέρος μας και ότι ο τελικός στόχος τους είναι Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Όχι της μισής, αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. “Το κόμμα σας τζιαι τα μμάθκια σας”.

    Το είχε πει ο Δημήτρης Χριστόφιας αλλά φαίνεται ότι το ασπάζονται και πολλοί άλλοι. Το θέμα είναι… αν θα αποκτήσουμε ΗΓΕΤΗ που θα πει… “την πατρίδα σας τζαι τα μμάθκια σας”. Έχω απογοητευτεί και έχω οργιστεί γιατί την επομένη των εκλογών, ανακοινώνεται το άνοιγμα και πάλι των οδοφραγμάτων. Την επομένη, μήπως και στοιχίσει σε ψήφους. Για να μπει ξανά στη ζωή μας ο εξευτελισμός του πήγαινε-έλα των συμπολιτών μας στα κατεχόμενα εδάφη, προς ενίσχυση του ψευδοκράτους του κατακτητή. Ζητείται ελπίς…

     

    Πανίκος Ελευθερίου

    Άσσια – Κατεχόμενη Αμμόχωστος – Κύπρος (02.06.2021)

    Διαβάστε όλο το άρθρο

    ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

    30 Μαΐου: 3 κρούσματα στη Δράμα, 907 στην Ελλάδα με 19.775 τεστ ημέρας

    Δημοσιεύθηκε

    στις

    Από

    Κορονοϊός τα νέα κρούσματα 30/05/2021 στην Ελλάδα και οι περιοχές κατανομής 

    Ενημέρωση από ΕΟΔΥ 30 Μαΐου 2021

    Σήμερα ανακοινώνουμε  907 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων  5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

    PCR τεστ συνολικά = 5.064.613                       PCR τεστ ημέρας = 6.318            

    Rapid τεστ συνολικά = 4.432.966                     Rapid τεστ ημέρας = 13.457                                                                                                                      

    Σύνολο PCR και Rapid τεστ ημέρας  = 19.775                                                                                                                  

    Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ =  4,59%

    Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 29 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 12.515.855 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 260.566 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

    Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 29 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 25 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 4.830 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 66 θετικά (1,37%)

    Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 401.301 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.175 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

    Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.054 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

    Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 497 (60.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.420 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 198 (ημερήσια μεταβολή -2.46%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 213 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

    Εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία αναφοράς (Πηγή covid19.gov.gr)

    ΗμερομηνίαΗμέραΕισαγωγές ασθενών
    με κορονοϊό
    ΕξιτήριαΚάλυψη κλινών
    covid19
    Κάλυψη κλινών ΜΕΘ
    covid19
    29-05-2021Σάββατο198 215 28,46% 62,29% 
    28-05-2021Παρασκευή203 301 28,97% 61,95% 
    27-05-2021Πέμπτη 231256 30,32% 63,24% 
    26-05-2021Τετάρτη206 303 30,70% 63,27% 
    25-05-2021Τρίτη 250402  32,65%62,42% 
    24-05-2021Δευτέρα 194266 34,60% 62,41% 
    23-05-2021Κυριακή 210 13135,76% 65,53% 
    22-05-2021Σάββατο229 264  34,95%65,51% 
    21-05-2021Παρασκευή267 379 35,25% 66,21% 
    20-05-2021Πέμπτη260  34837,05% 68,32% 
    19-05-2021Τετάρτη 295 32838,37% 70,66% 
    18-05-2021Τρίτη305 441 36,19% 70,06% 
    17-05-2021Δευτέρα334 298  40,40%70,97% 
    16-05-2021Κυριακή318 160 40,31% 71,60% 
    15-05-2021Σάββατο287 301 38,73% 72,21% 
    14-05-2021Παρασκευή302 444 39,27% 72,41% 
    13-05-2021Πέμπτη381 376 41,27% 74,01% 
    12-05-2021Τετάρτη293 456 41,66% 75,74% 
    11-05-2021Τρίτη318 526 44,07% 77,87% 
    10-05-2021Δευτέρα294  36147,14% 77,55% 
    09-05-2021Κυριακή383 178 48,48% 77,83% 
    08-05-2021Σάββατο370 416 46,55% 78,64% 
    07-05-2021Παρασκευή 371513 47,38% 79,33% 
    06-05-2021Πέμπτη 392526 49,77% 80,34% 
    05-05-2021Τετάρτη370 412 52,02% 81,31% 
    04-05-2021Τρίτη369 229 53,14% 84,14% 
    03-05-2021Δευτέρα387 200 52,40%  84,83%
    02-05-2021Κυριακή– – – – 
    01-05-2021Σάββατο– – –  –
    30-04-2021Παρασκευή 491 43050,12% 84,72% 
    29-04-2021Πέμπτη 419 54150,91% 86,31% 
    28-04-2021Τετάρτη484 496 53,16% 87,08% 
    27-04-2021Τρίτη530 598 54,29% 85,71% 
    26-04-2021Δευτέρα367 371 56,06% 85,85% 
    25-04-2021Κυριακή451 184 57,27% 86,02% 
    24-04-2021Σάββατο 481 48554,77% 85,17% 
    23-04-2021Παρασκευή 472485 54,77% 85,17% 

     

    Εμβόλιο. Πόσοι εμβολιασμοί  έχουν πραγματοποιηθεί  (Πηγή emvolio.gov.gr) (Τα δεδομένα ανανεώνονται κάθε ημέρα στις 21.00)

    Την 29.5.2021 πραγματοποιήθηκαν 95.937 εμβολιασμοί

    Σύνολα: Εμβολιασμοί = 5.498.042,  Εμβολιασμένοι (με μια ή δύο δόσεις) = 3.589.548,  Εμβολιασμένοι με δύο δόσεις = 2.010.989

     

    Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

    • 5 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

     Αττικής  445                                                                                           

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 46                                                                                                              
    ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 48                                                                                                         
    ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  17                                                                                                                        
    ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 60                                                                                                                
    ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 148                                                                                                                     
    ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ  56
    ΠΕΙΡΑΙΩΣ  70
    ΝΗΣΩΝ 0                                                                                                     

    – Θεσσαλονίκης  92                                                                              

    ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 19
    ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 4
    ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2
    ΑΡΤΑΣ 1
    ΑΧΑΪΑΣ 23
    ΒΟΙΩΤΙΑΣ 3
    ΓΡΕΒΕΝΩΝ 5
    ΔΡΑΜΑΣ 3
    ΕΒΡΟΥ 5
    ΕΥΒΟΙΑΣ 12
    ΖΑΚΥΝΘΟΥ 1
    ΗΛΕΙΑΣ 5
    ΗΜΑΘΙΑΣ 7
    ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 23
    ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 1
    ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 10
    ΚΑΒΑΛΑΣ 2
    ΚΑΛΥΜΝΟΥ 2
    ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 11
    ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1
    ΚΕΡΚΥΡΑΣ 18
    ΚΙΛΚΙΣ 2
    ΚΟΖΑΝΗΣ 11
    ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 8
    ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1
    ΛΑΡΙΣΑΣ 24
    ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1
    ΛΕΣΒΟΥ 5
    ΛΕΥΚΑΔΑΣ 1
    ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 15
    ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 6
    ΜΥΚΟΝΟΥ 2
    ΝΑΞΟΥ 3
    ΞΑΝΘΗΣ 2
    ΠΑΡΟΥ 1
    ΠΕΛΛΑΣ 8
    ΠΙΕΡΙΑΣ 9
    ΡΕΘΥΜΝΟΥ 13
    ΡΟΔΟΠΗΣ 2
    ΡΟΔΟΥ 6
    ΣΕΡΡΩΝ 6
    ΣΥΡΟΥ 2
    ΤΡΙΚΑΛΩΝ 8
    ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 2
    ΦΩΚΙΔΑΣ 1
    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 6
    ΧΑΝΙΩΝ 21
    ΧΙΟΥ 1

    • 38 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

     

    Η πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα (τους δύο τελευταίους μήνες)

    Πεδία Ημερομηνία (Ημερομ), κρούσματα ημέρας (ΚρΗμ), σύνολο κρουσμάτων (ΚρΣυν), PCR τεστ ημέρας (ΤεPCR), PCR και RAPID τεστ σύνολο (ΤεΣPR), δείκτης θετικότητας (%) επί των PCR και RAPID τεστ (ΔεΘετ), διασωληνωμένοι ΜΕΘ (ΔΜ), θάνατοι ημέρας (ΘαΗ), θάνατοι σύνολο (ΘαΣ) (Ισχύουν από 1.1.2021)

    ΗμερομΚρΗμΚρΣυνΤεPCRΤεΣPRΔεΘετΔΜΘαΗΘαΣ
    30-05-20219074013016318197754,59%4973012054
    29-05-2021149740039514424504672,97%5102912024
    28-05-2021158539889814609489893,24%5214011995
    27-05-2021190539697014472484373,93%5403911955
    26-05-2021151739509415869509922,97%5474411916
    25-05-2021243339358321761701023,47%5565011872
    24-05-202113813911814953211756,52%5635011822
    23-05-20218773898046500200764,37%5693811772
    22-05-2021150538892915658551412,73%5863711734
    21-05-2021202038742615979526943,83%6175611697
    20-05-2021191838544416349565233,39%6265411641
    19-05-2021229338355816641531834,31%6425311587
    18-05-2021281238126622211705173,99%6396311534
    17-05-202114023784855352233286,01%6475611471
    16-05-202112623770907761234435,38%6565011415
    15-05-2021195737583116573599273,27%6614311365
    14-05-2021218837388118700651333,36%6775611322
    13-05-2021216737169317397623153,48%6835511266
    12-05-2021248936955418499631073,94%7077011211
    11-05-2021319736707626117855703,74%7325211141
    10-05-202119043639047169281276,77%7326011089
    09-05-202114283620047356228696,24%7285111029
    08-05-2021246136057717884589494,17%7376810978
    07-05-2021269135811617857618054,35%7496310910
    06-05-2021342135544523804800174,28%7548310847
    05-05-202120933520279119339586,16%7659610764
    04-05-202113873499367058215116,45%7838110668
    03-05-202121463485689948238379%79713410587
    02-05-2021        
    01-05-202113913464227379294524,72%8117210453
    30-04-2021215534503315681564693,82%8026610381
    29-04-2021243534290818309710993,42%8177310315
    28-04-2021278134049318765612914,54%8056310242
    27-04-2021331333772324488768544,31%8139210179
    26-04-202113173344366044223735,89%8118010087
    25-04-202114003331298547231066,06%8165710007
    24-04-2021259733173017923661513,93%797869950
    23-04-2021275432913418275663624,15%819769864
    22-04-2021275932639519779630484,38%822759788
    21-04-2021301532363917452613234,92%831869713
    20-04-2021378932062923623784284,83%847879627
    19-04-202116073168796597208487,71%847789540
    18-04-202118293152737690251697,27%841659462
    17-04-2021241131344417532641813,76%837679397
    16-04-2021306731103319874652094,70%824919330
    15-04-2021383330800620814649985,90%8191049239
    14-04-2021308930418418469637104,85%809819135
    13-04-2021403330110324958760705,30%802939054
    12-04-202116062970866988206727,77%781768961
    11-04-202117182954806858288875,95%780528885
    10-04-2021280129376318466658714,25%781758833
    09-04-2021274729096418390573704,79%790788758
    08-04-2021322828823018058584565,52%776738680
    07-04-2021344528501520419551796,24%749758607
    06-04-2021430928157024543751825,73%751798532
    05-04-2021186627727766521633211,43%759738453
    04-04-202119552754148375232948,39%749788380
    03-04-2021323227345919427621215,20%755708302
    02-04-2021308027023019049569035,41%753728232
    01-04-2021349126717217628534586,53%755678160

     

    Διαβάστε όλο το άρθρο

    Αναζήτηση στην Google

    Advertisement
    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

    Κώστας Μπλούχος: Ας σταματήσουμε την ηττοπαθή επωδό περί απομόνωσης της Δράμας

    ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

    Δόξα Δράμας: Από περιπέτεια σε … περιπέτεια. Αφαίρεση 3+3+3 βαθμούς

    ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ3 εβδομάδες πριν

    Πώς τα εμβόλια mRNA σε προστατεύουν από την νόσο COVID-19

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

    14 ακτές στην Π.Ε. Καβάλας/Θάσου με «γαλάζια σημαία»

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

    Η αρνητική δημοσιότητα της Δράμας στην εποχή της πανδημίας

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

    Covid-19 | Στατιστικά δεδομένα εμβολιασμού

    ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

    Η Δόξα πέφτει σε διπλή ή τριπλή ισοβαθμία με τον Καραϊσκάκη

    Εκπαιδευτικά3 εβδομάδες πριν

    Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

    Εκλογικά Συστήματα στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας  Δράμας

    ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

    Νίκη 29-30 μέσα στην Νάουσα σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι

    ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

    Σώθηκε η Δόξα με νίκη επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα με 1-2

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

    Το Δέντρο και το Δάσος -¨Σπήλαιο Αγγίτη¨

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

    “ΑΓΑΠΑΜΕ ΔΡΑΜΑ” Η νέα πολιτική πρόταση για το Δήμο Δράμας

    Πολιτιστικά2 εβδομάδες πριν

    Πολιτιστικός Μάϊος 2021: “Άνοιξε το παράθυρο να μπει, δροσιά να μπει του Μάη”

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

    Κοινωνικός τουρισμός 2021 – Ξεκινούν οι αιτήσεις στα ΚΕΠ

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ11 ώρες πριν

    12 Ιουνίου: 1 κρούσμα στη Δράμα, 591 στην Ελλάδα με 44.775 τεστ ημέρας

    Πολιτιστικά1 ημέρα πριν

    Επαναλειτουργία Βιβλιοθήκης Προσοτσάνης

    Πολιτιστικά1 ημέρα πριν

    1ο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

    11 Ιουνίου: 2 κρούσματα στη Δράμα, 791 στην Ελλάδα με 45.103 τεστ ημέρας

    ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ3 ημέρες πριν

    10 Ιουνίου: 4 κρούσματα στη Δράμα, 781 στην Ελλάδα με 38.854 τεστ ημέρας

    ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

    Θέλει την νίκη με Διομήδη Άργους το Σάββατο ο Bianco Monte Δράμα 1986

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

    09 Ιουνίου: 2 κρούσματα στη Δράμα, 890 στην Ελλάδα με 41.982 τεστ ημέρας

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

    Εκλογικά Συστήματα στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας  Δράμας

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

    ΠΟΛΗ + ΖΩΗ Να διέρχεται από τη Δράμα η Σιδηροδρομική Εγνατία

    ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

    Κύπρος: Μετά τις βουλευτικές εκλογές… ζητείται ελπίς!

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

    08 Ιουνίου: 9 κρούσματα στη Δράμα, 1.339 στην Ελλάδα με 55.912 τεστ ημέρας

    ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

    Ο ΒΙΑΝCO ΜΟΝΤΕ ΔΡΑΜΑ 1986 υποδέχεται την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΑΕΚ

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

    Η αρνητική δημοσιότητα της Δράμας στην εποχή της πανδημίας

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

    Αριστείδης Μωυσιάδης: Ευχαριστούμε για την τεκμηριωμένη διάγνωση …

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

    Το Δέντρο και το Δάσος -¨Σπήλαιο Αγγίτη¨

    Βρείτε μας στο Facebook

    Είμαστε στο Facebook και εδώ

    Διαφημίσεις

    Φορέματα

    top 30 ημερών

    error: Content is protected !!