Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για την υπόθεση της Μάρμαρα Παυλίδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αρχίζουν καταθέσεις μαρτύρων από όλες τις πλευρές ώστε να διερευνηθεί η τέλεση αδικήματος. Η πώληση στο fund ΕCM και η επαναγορά σε πέντε μήνες από τον Χρ. Παυλίδη προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Κορυφώνεται η δικαστική διαμάχη των αδελφών Παυλίδη σχετικά με την πώληση της εταιρείας Μάρμαρα Παυλίδης στο fund ECM από όλα τα μέλη της οικογένειας Παυλίδη και την επαναγορά της εντός πέντε μηνών από τον Χριστόφορο Παυλίδη.

Μετά από έγκληση που υπέβαλαν τα αδέρφια του Χριστόφορου Παυλίδη, Χριστίνα και Κυριάκος αλλά και οι συγγενείς εξ αγχιστείας Αχιλλέας Χατζόπουλος και Μακρίνα Αθανασιάδου κατά του Χριστόφορου Παυλίδη και των συνεργατών του στις εταιρείες του ομίλου, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Δράμας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για απάτη και συνέργεια σε απάτη.

Αρχίζει δηλαδή ένας κύκλος κατάθεσης μαρτύρων και υποβολής υπομνημάτων από όλες τις πλευρές ώστε να διερευνηθεί η τέλεση αδικήματος. H διαδικασία θα είναι  μακρά και αναμένεται με ενδιαφέρον όχι μόνο από τους εμπλεκόμενους αλλά και από την τοπική κοινωνία αφού στο νομό Δράμας η εταιρεία απασχολεί 400 εργαζόμενους  που αγωνιούν για τυν τύχη της εταιρείας.

Τον Ιανουάριο του 2023 οι βασικοί μέτοχοι της Μάρμαρα Παυλίδης  Χριστόφορος Παυλίδης (35,42%), Χριστίνα Παυλίδη (30,02%), Κυριάκος Παυλίδης (14,56%), Αχιλλέας Χατζόπουλος (10%) και Μακρίνα Αθανασιάδου (10%) συμφώνησαν να πουλήσουν το σύνολο των μετοχών της Μάρμαρα Παυλίδης στην επενδυτική εταιρεία ΕCM από την Κύπρο -γνωστή από την εξαγορά της Famar στην Ελλάδα-  αλλά και το σύνολο των μετοχών της θυγατρικής ΑΠΕ ΕΝΕRGAM. Συνολικά το τίμημα ανήλθε στα 266 εκατ. ευρώ (252 για τα Μάρμαρα και 14 εκατ. για την ενεργειακή). Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο.

Τον Αύγουστο του 2023 όμως, πέντε μήνες μετά τη συναλλαγή, έγινε γνωστό πως ο Χριστόφορος Παυλίδης ο οποίος ήταν και διευθύνων σύμβουλος της Μάρμαρα Παυλίδης τα τελευταία 10 χρόνια,  συμφώνησε με την ECM και επαναγόρασε την εταιρεία, όντας ο μοναδικός της μέτοχος.

Η εξέλιξη αυτή κινητοποίησε τα αδέρφια του που ευθέως τον κατηγόρησαν ότι μεθόδευσε την πώληση της εταιρείας και την επαναγορά της ώστε να τους πετάξει έξω από την εταιρεία. Μαζί με τους άλλους δύο μετόχους και συγγενείς εξ αγχιστείας υπέβαλαν έγκληση και ασφαλιστικά μέτρα κατά του Χριστόφορου Παυλίδη και των συνεργατών του.

Μεταξύ άλλων, στα ασφαλιστικά μέτρα αναφέρουν:

  • «Συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πέσει όλοι θύματα του εγκληματικού σχεδίου του Χριστόφορου Παυλίδη, αδελφού μας, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την αδελφική μας σχέση και τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη, συνεπικουρούμενος μάλιστα από τρίτα πρόσωπα, στενούς του συνεργάτες, μεθοδευμένα μας πέταξε έξω από την εταιρείααποκρύπτοντας τα πραγματικά γεωλογικά δεδομένα και τη δυναμικότητα των λατομείων της εταιρείας και παρουσιάζοντας ψευδή τέτοια, ώστε να πειστούμε να μεταβιβάσουμε το σύνολο των μετοχών μας στις εταιρείες του ομίλου, με τίμημα ιδιαίτερα χαμηλό και μη ανταποκρινόμενο στην αξία της. Λόγω της θέσης του (σ.σ. Διευθύνων Σύμβουλος) και της εμπειρίας του, είχε πλήρη εικόνα της προοπτικής της εταιρείας και των αποθεμάτων των υφιστάμενων κοιτασμάτων (παλιού και νέου).
  • Είχε εξαρχής σχεδιάσει την πώληση και επαναγορά της εταιρείας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε σε χρονικό διάστημα μόλις 5 μηνών να αποκτήσει το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου και τον πλήρη έλεγχο του ομίλου, σε βάρος της παρουσίας μας με την απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης και της προοπτικής της, αλλά και με την επί μακρό χρονικό διάστημα ψευδή παράσταση της εικόνας των αποθεμάτων των λατομείων».

Άμεση ήταν η απάντηση του Χριστόφορου Παυλίδη ο οποίος απέρριψε τον ισχυρισμό ότι τα αδέρφια του δεν γνώριζαν την πραγματική αξία της εταιρείας αφού η Χριστίνα ήταν πρόεδρος και ο Κυριάκος αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η αυθαίρετη ¨κατασκευή” των προαναφερόμενων στηρίζεται στον παιδαριώδη ισχυρισμό ότι δήθεν εξαπατήθηκαν και πώλησαν τις μετοχές, που κατείχαν στην εταιρεία ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής αξίας τους και ότι δήθεν δεν είχαν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να έχουν γνώμη για την αγοραία αξία της εταιρείας! 

Πλην όμως οι προαναφερόμενοι κατείχαν επί σειρά ετών και μέχρι την πώληση των μετοχών τους κορυφαίες εκτελεστικές θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση όλων των εταιρειών του ομίλου (Πρόεδρος, Διευθύνων σύμβουλος, Αντιπρόεδρος), έχοντας πλήρη γνώση και πληροφόρηση για τις εταιρικές υποθέσεις. Άρα η όψιμη μετά από επτά μήνες και κακόβουλη επίθεση εναντίον μου εξυπηρετεί άλλους αθέμιτους σκοπούς, ενώ υποκινείται από ταπεινά αισθήματα ζηλοφθονίας».

Η εταιρεία Μάρμαρα Παυλίδης εξειδικεύεται στο λευκό μάρμαρο με εξαγωγές σε 40 χώρες. Άνω του 90% του κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές Διατηρεί τέσσερις λατομικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, το λατομείο Sivec στη Βόρεια Μακεδονία, το Perla στην Αλβανία και το Vratza στη Βουλγαρία.  Το Sivec μαζί με το Ariston της ελληνικής εταιρείας είναι οι μπράντες που κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά του λευκού μαρμάρου.

Το 2022 η εταιρεία εμφάνισε τζίρο 103,3 εκατ. ευρώ από 119 εκατ. το 2021, ebitda 35,9 εκατ. από 56,5 εκατ και καθαρά κέρδη 18 εκατ. από 40,7 εκατ. το 2021. Είχε ίδια κεφάλαια 264 εκατ. ευρώ, ταμείο 21 εκατ. ευρώ και σύνολο δανείων 9 εκατ ευρώ.

Πηγή: businessdaily.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΔΡΑΣΗ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την 21/2/24 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» λόγω λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου και μετά από την εκλογή των νέων μελών στην εκλογική Γενική Συνέλευση συνήλθε σε συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών των μελών του Διοικητικού Συμβούλιου.. Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αρχαιρεσίες εξέλεξε ομόφωνα:

                                              ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  1. Πρόεδρος: Καμπουρίδης Γαβριήλ, Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Δράμας
  2. Αντιπρόεδρος: Παναγιωτίδης Αλέξης, Εκπρόσωπος ΠΑΜΘ- Π.Ε Δράμας
  3. Γραμματέας: Πούλιος Αναστάσιος, Εκπρόσωπος Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας
  4. Ταμίας: Βλάχος Κωνσταντίνος, Εκπρόσωπος εργαζομένων
  5. Μέλος: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Δωρόθεος
  6. Μέλος: Τσακιρίδου Σοφία, Εκπρόσωπος Δήμου Δράμας
  7. Μέλος: Αθανασιάδης Ιωάννης, Εκπρόσωπος ΕΛΜΕ Δράμας

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γαβριήλ Καμπουρίδης

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λειτουργία ή μη των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας σχετικά με την λειτουργία ή μη των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας πανελλαδικά.

Μετά από αγώνα του Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» σε συνεργασία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Δωρόθεο  σε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βαρτζόπουλο σχετικά με το  νέο νομοσχέδιο που αφορά στην λειτουργία ή μη των Κέντρων Πρόληψης πανελλαδικά ανακοίνωσε  ότι τα Κέντρα Πρόληψης θα συνεχίσουν να λειτουργούν με την παρούσα μορφή έως 31/12/2027.                                                                                     

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γαβριήλ Καμπουρίδης

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γιώργος Παπαδόπουλος: Ο υπερεργολάβος είναι η “Αχίλλειος πτέρνα” στον αγωγό του φυσικού αερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο κ. Σπύρο Λάτσα για το Dtamatv.gr, μας ενημερώνει για ο υπερεργολάβος είναι η “Αχίλλειος πτέρνα” στην κατασκευή του αγωγού του φυσικού αερίου.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Χρηστικά3 μήνες πριν

Εθνική Σύνταξη. Ποσό, ηλικία και έτη ασφάλισης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

H Δράμα προικίζεται το 2024 με ένα νέο μουσείο φωτογραφικών μηχανών

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Πρόγραμμα για όλα τα Δρώμενα του Δωδεκαημέρου 2024 στην Π.Ε. Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Το Εορταστικό ωράριο των Εμπορικών καταστημάτων

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Με συναυλία της Ήβης Αδάμου η έναρξη της 20ης Ονειρούπολης Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Τοψίδη  Χριστόδουλο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Τροχαίο δυστύχημα στη Δράμα με δύο νεκρούς και έναν τραυματία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Για τον Σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος: «Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ4 εβδομάδες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για την υπόθεση της Μάρμαρα Παυλίδης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας Πολιούχου της Δράμας- Τα καραβάκια των ευχών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Στην πρώτη θέση η Πατάτα Κ. Νευροκοπίου στον παγκόσμιο διαγωνισμό Taste Atlas Awards 2023-24

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Λουτρά Ελευθερών: Εγκατάλειψη και παρακμή σε μια άλλοτε κραταιά και όμορφη λουτρόπολη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ18 ώρες πριν

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΔΡΑΣΗ»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ18 ώρες πριν

Λειτουργία ή μη των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Πολιτιστικά19 ώρες πριν

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ “Το Πράσινο Αστέρι”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ19 ώρες πριν

Γιώργος Παπαδόπουλος: Ο υπερεργολάβος είναι η “Αχίλλειος πτέρνα” στον αγωγό του φυσικού αερίου

Χρηστικά3 ημέρες πριν

Επεκτάσεις μαλλιών και γυναικείες περούκες, ποια είναι η καλύτερη λύση για την γυναικεία τριχόπτωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Συνάντησή του Δημάρχου Δράμας με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ–Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Επίσκεψη μαθητών της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ στο γραφείο Δημάρχου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Κοπή Βασιλόπιτας της Δημοτικής Παράταξης Επανεκκίνηση για τη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Πρόσκληση σε Ενημερωτικές Εκδηλώσεις δράσεων επιχειρηματικότητας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Προσκυνηματική εκδρομή στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ τον Μάιο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Κρίνουμε απαράδεκτο το καθεστώς δυνητικής αργίας Γενικής Ιατρού

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Έπαρση και Εμπαιγμός …

Χρηστικά1 εβδομάδα πριν

Πότε η άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ισχύει για οδήγηση μοτοσυκλέτας έως 125 κ.εκ.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Το Μονομελές Εφετείο Θράκης «ξεκλειδώνει» το νέο οδικό άξονα Δράμα – Καβάλα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Προϋποθέσεις νόμιμης τοποθέτησης κάμερας στην είσοδο διαμερίσματος

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών