Connect with us

Εκπαιδευτικά

Πρόσκληση για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2021-22

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών, για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομισθίων, το σχολικό έτος 2021-2022

Τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κλάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί το υπουργείο Παιδείας, να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτίμησης περιοχών για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, ή ως ωρομισθίων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως ενός διδακτικού έτους.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αφορούν στη γενική εκπαίδευση, στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, στα μουσικά σχολεία, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, στις δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης, κατά περίπτωση, για το σχολικό έτος 2021 -2022.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται από αύριο, Παρασκευή 13 έως και την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.), στη διεύθυνση opsyd.sch.gr.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρόσκλησης, οι αιτούντες μπορούν επίσης να δηλώσουν ότι επιθυμούν να προσληφθούν στις ίδιες ως άνω δηλωθείσες περιοχές, αν παραστεί λειτουργική ανάγκη λόγω του κοροναϊού COVID-19, ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης διάρκειας, προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες ανάγονται σε λόγους συναφείς με τον COVID-19.

Παράταση προθεσμίας ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας των νεοδιορισμένων

Υπενθυμίζεται, ότι από το ΥΠΑΙΘ δόθηκε παράταση της προθεσμίας ορκωμοσίας και ανάληψης υπηρεσίας για όλους τους νεοδιοριζόμενους, μέχρι και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, ενώ για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς, των οποίων η μόνιμη κατοικία βρίσκεται αποδεδειγμένα εντός των πυρόπληκτων περιοχών της επικράτειας, μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021.

Εκπαιδευτικά

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας ζωγραφίζουν για τους μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης και τα 130 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του στα Ελληνικά Γράμματα.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας εντάχθηκε φέτος στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης,  Έλληνες της Οικουμένης», στα πλαίσια του οποίου,  θα διεξαχθεί το 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο, στις  4-7 Απριλίου 2024, στην Κωνσταντινούπολη, υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, φιλοτέχνησαν τρίπτυχο εικαστικής δημιουργίας, που απεικονίζει τη σύνδεση μεταξύ τριών ναών – ιστορικών μνημείων,  που συνδέουν τις τρεις μας πόλεις: την Κωνσταντινούπολη με την Αγία Σοφία, τη Θεσσαλονίκη με τη Ροτόντα, και τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στην πόλη μας τη Δράμα.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει στην έκθεση εικαστικών δημιουργιών, κατασκευών και αφίσας, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, συνεχίζοντας τη συνεργασία των δύο σχολείων μας, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023, με τη συμμετοχή της Διευθύντριας του σχολείου μας, κ. Αναστασίας Γαλανού  στο  Οδοιπορικό Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών Δράσεων στην Κωνσταντινούπολη,  στο πλαίσιο λειτουργίας του Δικτύου, υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου και με την ευγενική φιλοξενία του Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως, κ. Ιωάννη Δεμιρτζόγλου.

Το Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο συντονίζεται από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σκοπός του είναι να λειτουργήσει ως πεδίο συνεργασίας, εκπαίδευσης και δημιουργικού διαλόγου μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας, σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας, στη βάση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στα σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας.

Ευχαριστούμε την εικαστικό, κ. Ευπραξία Γεώργαρου, τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής, κ. Περικλή Λάζο και την εκπαιδευτικό του τμήματος Ε2, κ. Μαρία Σαπουντζή για τη βοήθειά τους στην υλοποίηση του προγράμματος.

Η Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας

Αναστασία Γαλανού

Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκπαιδευτικά

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας και Νερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου) ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ζαΐμης Γεώργιος και μέλη του εργαστηρίου Γεωμορφολογίας Εδαφολογίας και Παρόχθιων Περιοχών (GERiLAB), του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου της Θράκης σε συνεργασία με το 2οΓυμνάσιο Δράμας και την βοήθεια της Διευθύντριας Αναστασίας Χρυσομαλίδου πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 μαθητές της Α΄ γυμνασίου.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η σημαντικότητα των υδάτινων πόρων και των παρακείμενων παρόχθιων περιοχών. Επιπλέον έγινανεπιδείξεις για την παρακολούθηση και προστασία των υδατικών πόρων και των συγκεκριμένων οικοσυστημάτων με την  εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Τέλος,ειδική αναφορά έγινε στην μοναδικότητα και σημαντικότητα του πάρκου της Αγία Βαρβάρας ως φυσική παρόχθια περιοχή σε αστικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα έγινε επίδειξη του υδραυλικού μυλίσκου με τον οποίο τα παιδιά έμαθαν την διαδικασία μέτρησης της ταχύτητας και τον υπολογισμό της ποσότητας του νερού(παροχής) καθώς και την χρήση δειγματολήπτη εδάφους. Τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι αναγκαία για τον υπολογισμό και καθορισμό των φαινομένων λειψυδρίας και πλημμυρών.

Επίσης έγινε επίδειξη μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος το οποίο χρησιμοποιείτε για τον εντοπισμό υδρόβιων οργανισμών, της χλωρίδας αλλά και των ρύπων που υπάρχουν εντός των ρεμάτων. Τέλος έγινε και επίδειξη μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος το οποίο χρησιμοποιείτε για τον καθορισμό των υδάτινων οικοσυστημάτων και της παρόχθιας βλάστησης, τον εντοπισμό ρύπων, της ταχύτητας των υδάτων και της αξιολόγησης της ποιότητας των παρόχθιων περιοχών.

Τα παιδιά λόγο της βιωματικής φύσης των επιδείξεων, θεώρησαν πολύ ενδιαφέρον την εκδήλωση και έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στις πληροφορίες που αφορούν την σημαντικότητα των υδάτινων πόρων, των παρόχθιων περιοχών και των υγροτόπων.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Εκπαιδευτικά

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Νίκη του συλλόγου «ROBOTEK» στον Περιφερειακό διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκριση στον τελικό της Αθήνας.

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 μαθητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στο κλειστó γυμναστήριο 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης (9:00-16:00), ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Το STEM EDUCATION Ξάνθης ήταν ο διοργανωτής του περιφερειακού διαγωνισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν τις 80 ομάδες!

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του διαγωνισμού ανέδειξαν την πόλη της Δράμας τον μεγάλο νικητή και έχουν ως εξής:

Κατηγορία Regular σύνολο ομάδων 20 και προκρίθηκαν οι 6 για τον τελικό της Αθήνας. 1η θέση με την μεγαλύτερη βαθμολογία απο την ROBOTEK Σύλλογο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δράμας.

2η θέση ROBOTEK.

3η θέση ROBOTEK.

4η , 5η , 6η θέση το 11 Δημοτικό Σχολείο Δράμας και το φροντιστήριο robots education Δράμας και η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 2Χ2 διαγωνίστηκαν 19 ομάδες σε 2 ομίλους και 8 από αυτές πέρασαν στον τελικό της Αθήνας! Στον 2ο όμιλο η Δράμα κατάφερε να πάρει 4 εισιτήρια για τον τελικό.

1η θέση ROBOTEK.

2η θέση ROBOTEK.

3η και 4η θέση ROBOTEK.

 

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο την ανάπτυξη και την καινοτομία στον τομέα της ρομποτικής και είμαστε περήφανοι για την επιτυχία μας.

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και στους προπονητές τους ! Ραντεβού 30 και 31 Μαρτίου στον τελικό της Αθηνάς Γήπεδο Tae Kwon Do.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

Νίκη Ευκαρπίας – Δόξα Δράμας 1-1: Προμελετημένο έγκλημα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Η ROBOTEK Δράμας πρώτη στον διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΑΜ-Θ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κώστας Αποστολίδης (1948 – 2024): Το Made in Greece επιχειρηματικό όνειρο ενός σπάνιου ανθρώπου

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Μεγάλη επιτυχία του Δραμινού καθηγητή πληροφορικής Ραφαήλ Τζίμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

Στους αγώνες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων στη Δράμα παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο δρόμος για Αμφίπολη έχει… πολύ δρόμο μπροστά του

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Η Μελίνα Μποτέλλη παρουσιάζει στη Δράμα τα «Δυο γυμνά άσπρα χέρια»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

Τη μεγαλύτερη ντροπή στα 106 χρόνια της ιστορίας μας φέτος δεν θα τη γλιτώσουμε

Πολιτιστικά3 μήνες πριν

Μορφωτικός Σύλλογος Καλαμπακίου Δράμας – Πρόσκληση για το ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ 2024

Εκπαιδευτικά1 μήνα πριν

Βραβείο στην Εικονική Επιχείρηση «Stalk Jet» του 1ου ΕΠΑΛ Δοξάτου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Βρέθηκε σορός ηλικιωμένου σε χωράφι στην Καλή Βρύση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Κρίνουμε απαράδεκτο το καθεστώς δυνητικής αργίας Γενικής Ιατρού

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 μήνες πριν

«Μπαμ» της BIANCO MONTE Δράμα κόντρα στην ΑΕΚ 29-26

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 μήνες πριν

16η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΔ 2023-2024

Πολιτιστικά1 εβδομάδα πριν

Μαρία Κιόρτεβε: “Ηχηρή Σιωπή” το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 στις 19:00

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Κ.Α.Ο.Δ.- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Το Σάββατο στις 17:00 ΑΠΚ Κραχτίδη η πρεμιέρα των Play Out

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Ανακαλύφθηκε μια ολόκληρη αρχαία πόλη κάτω από τη Δράμα.

Χρηστικά3 εβδομάδες πριν

Cavalieri Assyrtiko ’23 Η νέα εσοδεία της οινοποιίας NICO LAZARIDI!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Ήταν ένας απελευθερωτικός αγώνας. Δεν ήταν αγώνας συμφερόντων. Δεν ήταν αγώνας για την ύλη.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

1ο Βραβείο πήρε η σχολική εφημερίδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας σε διεθνή διαγωνισμό

Εκπαιδευτικά3 εβδομάδες πριν

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας και Νερού

Πολιτιστικά3 εβδομάδες πριν

Ευχαριστίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δραμινών και φίλων Θεσσαλονίκης ΥΔΡΑΜΑ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΥΑΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Επίσκεψη Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στο Δήμαρχο Δράμας

Εκλογές 20193 εβδομάδες πριν

Διακόσμηση μπαλκονιού – Επιλέξτε το κατάλληλο στυλ σε φώτα Led

Χρηστικά3 εβδομάδες πριν

Πεζοπορία στη φύση: Οι απαραίτητες αγορές που πρέπει να κάνεις!

Χρηστικά3 εβδομάδες πριν

Πόσο ακόμα Formula 1: Drive to Survive αντέχουμε;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ημερίδα ΔΕΥΑΔ για την παγκόσμια ημέρα νερού

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών