Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θ. Ξανθόπουλος: Στο έλεος εισπρακτικών 35.000 αγρότες για οφειλές στην πρώην ΑΤΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνυπέγραψε ερώτηση για τις συνθήκες απόγνωσης λόγω της μηδενικής μέριμνας  από την κυβέρνηση βρίσκονται πάνω από 35.000 αγρότες, φυσικά πρόσωπα και αγροτικοί συνεταιρισμοί, εξαιτίας των «κόκκινων δανείων» ύψους 1,5 δισ. (που μαζί με τον εκτοκισμό αγγίζουν τα 4 δισ.), τα οποία  είχαν χορηγηθεί, κυρίως, από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Ανάτυξης και Επενδύσων Αλ. Χαρίτση, επισημαίνονται μεταξύ άλλων:

-Με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, δημιουργήθηκαν συνθήκες ασφυξίας για τους αγρότες εξαιτίας των παλαιών δανείων που τέθηκαν προς εκκαθάριση. Η τότε κυβέρνηση όφειλε να εξετάσει διαφορετική λύση για τα εν λόγω δάνεια, μέσω ενός συγκεκριμένου σχεδίου διαχείρισής τους από κρατικό φορέα, μιας και αυτά αφορούν το πιο ζωτικό σκέλος της ελληνικής οικονομίας και  «ακουμπούν» σε ζητήματα με ευρύτερες προεκτάσεις. Εκτός από τα ζητήματα της διατροφικής επάρκειας, συγκράτησης του πληθυσμού στην ύπαιθρο και στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής τίθενται και θέματα ιδιοκτησίας τα οποία έχουν εθνικό και γεωοικονομικό χαρακτήρα.

-Τα δάνεια αυτά βρίσκονται τώρα υπό την διαχείριση της εκκαθαρίστριας εταιρίας PQH, που ανέλαβε να συνεχίσει την εκκαθάριση της «κακής ΑΤΕ», μετά την παραχώρηση της «καλής ΑΤΕ» στην Τράπεζα Πειραιώς.

-Παράλληλα, το ζήτημα των υποθηκών, για τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας από τους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες τους, συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα.  Συγκεκριμένα πολλά από αυτά τα δάνεια έχουν συνδεθεί με πρόσθετες υποθήκες, που μέσω του ιδρυτικού της νόμου η ΑΤΕ είχε το προνόμιο να εγγράφει χωρίς τη συναίνεση-ενημέρωση του δανειολήπτη.

-Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες του Αγροτο-κτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης αλλά και πολλών άλλων αγροτικών συλλόγων της χώρας, δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρίες καλούν αγρότες, είτε τηλεφωνικά είτε με επιστολές, για τα χρέη που έχουν από παλιά δάνεια από την πρώην ΑΤΕ, ζητώντας άμεση εξόφληση των παλαιών οφειλών τους. -Αντίστοιχα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αγροτών-οφειλετών με χρέη και σε άλλους πιστωτές με αποτέλεσμα οι διαφορετικές ρυθμίσεις του κάθε φορέα να οδηγούν τους οφειλέτες σε έναν φαύλο κύκλο δόσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί στην απώλεια της ρύθμισης.

– Η κυβέρνηση της Ν.Δ δεν προώθησε καμία νομοθετική ρύθμιση προς την κατεύθυνση αυτή. Η κυβέρνηση ομολογεί ότι αδυνατεί να παρέμβει πλέον στο Τραπεζικό σύστημα, την στιγμή που αποτελεί ζητούμενο τόσο η εξυγίανση των συνεταιρισμών όσο και η ελάφρυνση ή και η διαγραφή χρεών όσων έχουν εξοφλήσει το αρχικό κεφάλαιο και έχουν καλύψει το 1/2 των αρχικώς προβλεπόμενων τόκων.

Λαμβάνοντας υπόψη και την εξόχως προβληματική χρονιά για την αγροτική παραγωγή λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας που είχε ως αποτέλεσμα την κάθετη μείωση των τιμών διάθεσης των προϊόντων και κατ΄ επέκταση σημαντικό πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών, οι βουλευτές ερωτούν πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το ζήτημα των οφειλών (αγροτών, Συνεταιρισμών) για την πραγματική ανακούφιση του αγροτικού κόσμου από τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις και  ποιο θα είναι το προτεινόμενο μοντέλο εξόφλησης.​

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Δράμα, ένας από τους πιο πολύτιμους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, κέρδισε τις εντυπώσεις σε μια επιτυχημένη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία, του Δήμου Δράμας και της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας.

Η παρουσίαση που διοργανώθηκε σε φιλικό κλίμα, είχε ως κύριο ομιλητή τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ιωάννη Τσακίρη, ο οποίος ανέπτυξε τις μοναδικές πτυχές του προορισμού μας. Ο αντιδήμαρχος παρουσίασε ξεχωριστές ενότητες σχετικά με την πόλη της Δράμας, την γνωστή Ονειρούπολη και το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, αναδεικνύοντας τα πλούσια τουριστικά και πολιτιστικά της στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ Γιώργος Κακούτης, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την παρουσίαση και τόνισε τη σημασία της οργανωμένης και συντονισμένης προσπάθειας για την προώθηση του προορισμού μας. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, ξεκινούν πλέον σειρά επισκέψεων και συναντήσεων με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Air Serbia και σε τηλεοπτικά κανάλια της Σερβικής τηλεόρασης, με σκοπό την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Δράμας από το σερβικό κοινό.

Αρχίζουμε με τον συνδυασμό πτήσεων της Air Serbia στο αεροδρόμιο της Καβάλας και την προώθηση του τουριστικού μας προορισμού από την ίδια την εταιρεία. Επιπλέον, σε Β2Β συναντήσεις με τοπικά τουριστικά γραφεία, θα προωθηθούν πακέτα διαμονής 7 και 10 ημερών για την Ονειρούπολη, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν αφιερώματα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας από σερβικά κανάλια.

Ο Δήμος Δράμας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Γιώργο Κακούτη, την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας για τη βοήθεια και την άψογη οργάνωση της αποστολής . Η δέσμευση του Δήμο Δράμας είναι να συνεχίζει την προσπάθεια με επιμονή και εμπιστοσύνη στο μοναδικό προϊόν, τη μαγευτική Δράμα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας καλεί τα μέλη του και κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει κατηγορηματικά τις θηριωδίες του Ισραηλινού κατοχικού κράτους στη Γάζα, που έχει δολοφονήσει πάνω από 60.000 Παλαιστίνιους στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

Οι δραματικές ώρες που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός, εξαιτίας της 80 χρόνης  κατοχής, γενοκτονίας και των κλιμακούμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του, προκαλούν οργή και μεγάλη ανησυχία στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς για την εξέλιξη αυτής της τραγικής κατάστασης.

Η άρνηση των ισραηλινών δυνάμεων να επιτρέψουν ακόμη και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας φέρνουν πάνω από 2 εκ. Παλαιστίνιους αντιμέτωπους με την απειλή του λιμού, ανάμεσά τους 14.000 μωρά να κινδυνεύουν με θάνατο λόγω ασιτίας και έλλειψη φαρμάκων. Χτυπούν σχολεία, νοσοκομεία μετατρέπουν  την “ανθρωπιστική βοήθεια” σε ζώνη μάχης και σκοτώνουν εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Εδώ και καιρό έχουν πέσει οι μάσκες για την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που έκαναν λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα εγκλήματα του Ισραήλ, είναι  συνένοχοι αφού δίνουν πλήρη στήριξη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική για τη γενοκτονία, την κατοχή, τους εποικισμούς και τον εκτοπισμό του λαού της Γάζας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

-Να σταματήσουν όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους –δολοφόνου του Ισραήλ στη Γάζα.

– Να ανοίξουν τώρα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι, ώστε να αποσταλεί άμεσα βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα και γιατροί, για να αντιμετωπιστεί ο λιμός για τους Παλαιστινίους.

– Να καταδικάσει η ελληνική κυβέρνηση τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ.

– Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015 και να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.

 

Συμμετέχουμε στο Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεια.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ο Δήμος Δράμας, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής παρέμβασης, με στόχο την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

  • Τρίτη 4 Ιουνίου
    Καθαρισμός της περιοχής του άλσους βορείως του Γηροκομείου
    Κούρεμα χόρτων και απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης
    Καθαρισμός της παρόδιας βλάστησης στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας
  • Τετάρτη 5 Ιουνίου
    Συμβολική δενδροφύτευση και καθαρισμός της περιοχής στο Κιόσκι του Πανοράματος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος

Η θετική ανταπόκριση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών ανέδειξαν την αξία της συλλογικής προσπάθειας και ενίσχυσαν το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, μέσα από απλές αλλά ουσιαστικές πράξεις για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

Πολιτιστικά2 μήνες πριν

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

Εκπαιδευτικά2 μήνες πριν

Το 5ο Δημ. Σχολείο Δράμας στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Εργασιακές Σχέσεις – Χρόνος Εργασίας- Εργάνη και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Επιβολή Ειδικού Τέλους των Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ επί του ποταμού Νέστου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

500.000 € για Εξοπλισμό Άθλησης και Παιδικών Χαρών στον Δήμο Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Σύνδεση της Δράμας με το Αεροδρόμιο Χρυσούπολης

Εκπαιδευτικά3 εβδομάδες πριν

Ημερίδα για τις δυνατότητες εισαγωγής και σταδιοδρομίας στον Στρατό Ξηράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Στα βήματα του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών