Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ζητάμε πράξεις! Χορτάσαμε από χειροκρότημα και υποσχέσεις!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Από Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

 Η κυβέρνηση αντί να κάνει δεκτό το διαχρονικό και δίκαιο αίτημα για την ένταξη των υγειονομικών του δημοσίου τομέα στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, άφησε στο συρτάρι την ομόφωνη έγκριση της αρμόδιας επιτροπής και επέλεξε να δώσει πενιχρές αυξήσεις στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και αυτές όχι στο σύνολο των εργαζομένων.

     Την Παρασκευή 21/04/23 δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας για την αναδιάρθρωση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ Β 2611/21-4-2023). Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έκαναν καμία αλλαγή στο αρχικό κείμενο της απόφασης που εξακολουθεί να περιλαμβάνει παράλογες αδικίες.

     Οι υγειονομικοί, ακόμη και όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή, διαχωρίζονται σε κατηγορίες με απαράδεκτο τρόπο. Οι νοσηλευτές τοποθετούνται στην Α΄ κατηγορία (αύξηση επιδόματος από 150 στα 200 ευρώ), ενώ στη Β΄ κατηγορία (αύξηση από 150 στα 165 ευρώ) οι μαίες, οι τραυματιοφορείς, οι βοηθοί θαλάμου και τα πληρώματα ασθενοφόρων.

Στη Γ΄ κατηγορία (επίδομα 150 ευρώ, δεν θα λάβουν δηλαδή αύξηση) οι επισκέπτες υγείας, οι φυσιοθεραπευτές και οι εργαζόμενοι στα ιατρικά εργαστήρια. Ποιος και με ποια λογική έκρινε ότι οι ειδικότητες αυτές που εργάζονται πλάι πλάι, στους ίδιους ανθυγιεινούς χώρους εργασίας, έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς, θα πρέπει να λαμβάνουν διαφορετικά επιδόματα;

Ποιος ήταν ο εμπνευστής της απόφασης να διαχωριστούν οι εργαζόμενοι στο ακτινολογικό εργαστήριο ώστε να λάβουν αύξηση του επιδόματος μόνο οι τεχνολόγοι ακτινολογικού(ΤΕ) αλλά όχι οι χειριστές εμφανιστές ακτινολογικού(ΔΕ) που εργάζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες;

     Στις κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας εντάχθηκαν νέες ειδικότητες, όπως οι φυσιοθεραπευτές, οι εργοθεραπευτές, οι οδοντοτεχνίτες, οι φαρμακοποιοί και οι βοηθοί φαρμακείου, αλλά αποκλείστηκαν οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι, οι λογοθεραπευτές και οι διαιτολόγοι.

     Οι διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων που στην πανδημία όφειλαν να ακολουθήσουν τους ίδιους υποχρεωτικούς κανόνες με τους υπόλοιπους υγειονομικούς για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός (πολλοί τέθηκαν μάλιστα και σε αναστολή εργασίας) εξαιρέθηκαν από τη χορήγηση του επιδόματος.

     Αδικίες διαπιστώσαμε επίσης σε βάρος των εργαζομένων στην Τεχνική Υπηρεσία, αφού το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δεν θα λάβουν τελικά όλες οι ειδικότητες. Εξαιρείται η ειδικότητα της Πληροφορικής όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας (μηχανοτεχνίτες, οικοδόμοι).

Δεν θα ανεχτούμε τέτοιου είδους παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Οι άδικες αποφάσεις δεν μας χωρίζουν αλλά μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

  • Τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και πρόνοια χωρίς διαχωρισμούς
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και ένταξη στα ΒΑΕ
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (ρεπό, άδειες)
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Η  Γραμματέας

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνέντευξη της Κικής Παπαζώτου στον Τάσο Αποστολίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Συνέντευξη της Κυριακής Παπαζώτου, υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Δοξάτου, στον Δημοσιογράφο Τάσο Αποστολίδη, στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”, για το Drama tv & το Politico Plus

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Δράμας.

Ως παράταξη που συμμετέχει στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και έχοντας εκφράσει τις αντιρρήσεις και την αντίθεσή μας μέσα στο Δ.Σ, θέλουμε να πάρουμε και δημόσια θέση στο θέμα της Λευκής Νύχτας που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιούλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας σε συνεργασία και με οικονομική κάλυψη από τον Δήμο Δράμας και την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 21.000 ευρώ.

Τα πραγματικά αίτια που έχουν οδηγήσει στη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση και βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση των μικρών εμπόρων, είναι η ακρίβεια που δεν λέει να κοπάσει, τα χρέη που δημιουργήθηκαν στη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε και για τα οποία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης (όταν από την άλλη χαρίζονται απλόχερα χρέη στις μεγάλες επιχειρήσεις για να αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους), οι πλειστηριασμοί που κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ τα κεφάλια μας, το υψηλό κόστος της Ενέργειας, οι υψηλοί φόροι, και γενικά η στοχευμένη πολιτική και η αδιαφορία των κυβερνήσεων για τον μαρασμό των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Εμείς θέλουμε ένα Εμπορικό Σύλλογο που θα εκπληρώνει τον ρόλο του ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, έχοντας πρωταρχικό σκοπό να ενημερώνει, να μάχεται και να διεκδικεί λύσεις για τα ουσιαστικά και καίρια προβλήματα του κλάδου, ασκώντας πίεση και σε τοπικό επίπεδο και προς τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (Ομοσπονδία και ΕΣΕΕ) και προς την ίδια την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.

Φιέστες και πυροτεχνήματα τύπου Λευκής Νύχτας όχι μόνο δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στη λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά επιδρούν και αρνητικά βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι και στη διεύρυνση του ωραρίου και στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλείφοντας έτσι από τη μια βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων ομίλων και πολυκαταστημάτων που θέλουν να πάρουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα», ενώ από την άλλη πιέζουν ακόμα περισσότερο τις αντοχές αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων.

Δεν είμαστε αντίθετοι σε δράσεις και ενέργειες που πραγματικά θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αγορά της Δράμας και την εξωστρέφεια της. Στην προκειμένη όμως περίπτωση τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με ουσιαστικό τρόπο, π.χ. για να βελτιωθεί η τραγική κατάσταση του κέντρου και όχι μόνο, που περισσότερο απωθεί παρά προδιαθέτει τον κόσμο να κατέβει σ’ αυτό, και όχι να δαπανηθούν σε μία ολιγόωρη φιέστα με αμφίβολα άμεσα αποτελέσματα και επικίνδυνες μελλοντικές συνέπειες για τη μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων.

Αυτοί που οδήγησαν τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στο χείλος του γκρεμού και την αγοραστική δύναμη όλων μας στο ναδίρ είναι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και η πολιτική που ακολούθησαν, κι αυτό δεν διορθώνεται με φιέστες και πυροτεχνήματα που πιο πολύ αποπροσανατολίζουν και βάζουν τις βάσεις για να χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση που βιώνουμε, αλλά με διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης, για ζωή και δουλειά με όρους που μας αξίζουν στον 21ο αιώνα, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να προγραμματίσουν κάποια δράση, στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ που θα γίνει 1η φορά στην πόλη μας, την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023, όπως και οι συνάδελφοι από το χώρο των καφέ και της εστίασης, να το δηλώσουν έγκαιρα έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ώστε να κινηθούν αναλόγως και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων που θα πλαισιώσουν εκείνη τη βραδιά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται στο e-mail: empsyldr@yahoo.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εμπορικός Συλλογος Δράμας

Η ημέρα της εορτής του Αγ. Πνεύματος έχει καθιερωθεί ως αργία κατ’ έθιμον. Ως  εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας  ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό ότι η αγορά της πόλης μας, την Δευτέρα 05-06-2023, θα παραμείνει κλειστή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΑΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Συνεργάζομαι για να συνεχίσουν να γίνονται τα λόγια πράξη»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 34,84% (85 / 244 ΕΤ)

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

ΔραμΟινογνωσία 2023 – Συναυλία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Η Ερημίδου Άννα στο Dramatv και στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 62,30 (152 / 244 ΕΤ)

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ11 ώρες πριν

Συνέντευξη της Κικής Παπαζώτου στον Τάσο Αποστολίδη

Χρηστικά11 ώρες πριν

Η ώρα του παιδιού δείχνει… goldy.gr!

Χρηστικά11 ώρες πριν

Elegant κοσμήματα για… ξεχωριστές στιγμές!

Χρηστικά11 ώρες πριν

Έπιπλα απαράμιλλης ποιότητας και αισθητικής!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Λεκάνες τουαλέτας που παντρεύουν λειτουργικότητα και αισθητική!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Όλα για τα νύχια!

Χρηστικά12 ώρες πριν

Ρούχα online για άνδρες και γυναίκες που ξεχωρίζουν!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν

Στην 1η θέση η Δόξα Βώλακα μετά την νίκη στον εξ’ αναβολή αγώνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ4 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Δόξα Βώλακα – Ηρακλής Αμμουδιάς 3-2 με ανατροπή από 0-2

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών