Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανάπτυξη Ψηφιακού Συστήματος Πολιτισμικής Ταυτότητας Δήμου Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Διοργάνωση Θεματικού Εργαστηρίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη “Ψηφιακού Συστήματος Πολιτισμικής Ταυτότητας” Δήμου Δράμας»

Ο δήμος Δράμας υλοποιεί την Πράξη «Ανάπτυξη “Ψηφιακού Συστήματος Πολιτισμικής Ταυτότητας” Δήμου Δράμας», που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  ΑΜΘ  2014-2020 και έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός Ψηφιακού Συστήματος Πολιτισμικής Ταυτότητας, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των πολιτιστικών μνημείων και στοιχείων του Δήμου Δράμας και θα έχει ως στόχο την ενοποίηση του συνόλου των πολιτιστικών πόρων.

Σκοπός του έργου είναι δημιουργία και εγκατάσταση ψηφιακών υποδομών με περιεχόμενο και υπηρεσίες οι οποίες θα εξυπηρετούν και θα πληροφορούν  το κοινό (κάτοικοι και επισκέπτες) σε πολιτιστικά, ιστορικά, φυσιολατρικά και λοιπά στοιχεία.

Η δημιουργία του Ψηφιακού Συστήματος βασίζεται σε καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές, οι οποίες παρουσιάζουν αυθεντικά στοιχεία της τοπικής ιστορίας της περιοχής που πλαισιώνονται με υλικό, τεκμήρια και με ιστορική  πληροφορία, «προσωποποιώντας» την ιστορία της περιοχής μέσω της ενοποίησης των βασικών πολιτιστικών πόρων. Το Ψηφιακό Σύστημα απευθύνεται σε πολλές ομάδες δυνητικών επισκεπτών κατά τη διάρκεια του έτους, όπως μαθητές, φοιτητές, οργανωμένες ομάδες επισκεπτών, επιστήμονες, ελεύθερους επισκέπτες, άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης και σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία με την επωνυμία “ΒΙΝΤΕΟΡΥΘΜΟΣ Α.Ε.”, πρόκειται να πραγματοποιηθούν θεματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη βάση ενός τέτοιου νεωτερικού τρόπου παρουσίασης του τοπικού πολιτιστικού κεφαλαίου εντοπίζεται, μεταξύ άλλων, το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ενσωματώνοντας τις αρχές διατήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς με σύγχρονους όρους βιωματικής προσέγγισης, το εργαστήριο ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τη φιλοσοφία, τις απαιτήσεις και τη στοχοθεσία της Πράξης.

Το διαθέσιμο ποιοτικό και ποσοτικό εύρος του υλικού των εργαστηρίων, καλύπτει με τρόπο ολιστικό τις ανάγκες της ορθής ολοκλήρωσης της σύμβασης αλλά κυρίως παρέχει πρόσβαση σε μεθόδους και τεχνικές σχεδίασης και οργάνωσης, με κατάλληλη επιλογή τεχνικών, μέσων και δομημένων επικοινωνιακών τακτικών για μια αποτελεσματική πολιτιστική αφήγηση. Το εργαστήριο στοχεύει στην αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος και την ομαλή του ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στο ρόλο που διαδραματίζει η πολιτιστική κληρονομιά στην καθημερινότητά μας, συζητώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η διαδικασία εκδημοκρατισμού της γνώσης.

Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης του εργαστηρίου, και μέσω ενός δημιουργικού διαλόγου, οι συμμετέχοντες/ουσες αναμένεται να επανερμηνεύσουν και να επαναπροσεγγίσουν το πολιτιστικό περιβάλλον, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την πολιτιστική ανάγνωση του τόπου, με τη δυνατότητα ανάδειξης της συνέχειας του ιστορικού παρελθόντος στο σήμερα, με όρους αειφορικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας.  Επιπροσθέτως, να αναστοχαστούν πάνω στη σχέση τοπικού πολιτιστικού αποθέματος και καθημερινότητας, εξετάζοντας τρόπους με τους οποίους θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του σύγχρονου ψηφιακού κόσμου και ταυτόχρονα συμβάλλοντας διαδραστικά στο εμπλουτισμό της πληροφορίας.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος, ενώ δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις γύρω από τα αντικείμενα που θα συζητηθούν.

Παρακαλούμε θερμά να ενημερωθούν αρμοδίως οι εκπαιδευτικοί διά των διευθυντών των σχολικών μονάδων, για τη διοργάνωση των εργαστηρίων. Η ανάδοχος εταιρεία “ ΒΙΝΤΕΟΡΥΘΜΟΣ Α.Ε.”  καθώς και στελέχη του Δήμου Δράμας θα έρθουν σε επαφή με τους αρμόδιους για τις δηλώσεις συμμετοχής.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμας  την Τετάρτη 26  Απριλίου 2023 και Πέμπτη 27 Απριλίου 2023  και ώρα 18.00, δίνοντας την ευελιξία στους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν τη μέρα που επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή των εργαστηρίων θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε περίπτωση που οι σχετικοί κανονισμοί και οδηγίες διαφοροποιηθούν από τα ισχύοντα, οι συμμετέχοντες/ουσες του εργαστηρίου θα ενημερωθούν αναλόγως.

Ο  Προϊστάμενος

του Αυτοτελούς Τμήματος

Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης 

Στράτος Αρβανιτίδης

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δελτίο Τύπου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Δράμας.

Ως παράταξη που συμμετέχει στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και έχοντας εκφράσει τις αντιρρήσεις και την αντίθεσή μας μέσα στο Δ.Σ, θέλουμε να πάρουμε και δημόσια θέση στο θέμα της Λευκής Νύχτας που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιούλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας σε συνεργασία και με οικονομική κάλυψη από τον Δήμο Δράμας και την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 21.000 ευρώ.

Τα πραγματικά αίτια που έχουν οδηγήσει στη σημερινή πολύ δύσκολη κατάσταση και βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση των μικρών εμπόρων, είναι η ακρίβεια που δεν λέει να κοπάσει, τα χρέη που δημιουργήθηκαν στη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε και για τα οποία δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης (όταν από την άλλη χαρίζονται απλόχερα χρέη στις μεγάλες επιχειρήσεις για να αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους), οι πλειστηριασμοί που κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω απ’ τα κεφάλια μας, το υψηλό κόστος της Ενέργειας, οι υψηλοί φόροι, και γενικά η στοχευμένη πολιτική και η αδιαφορία των κυβερνήσεων για τον μαρασμό των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων.

Εμείς θέλουμε ένα Εμπορικό Σύλλογο που θα εκπληρώνει τον ρόλο του ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, έχοντας πρωταρχικό σκοπό να ενημερώνει, να μάχεται και να διεκδικεί λύσεις για τα ουσιαστικά και καίρια προβλήματα του κλάδου, ασκώντας πίεση και σε τοπικό επίπεδο και προς τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (Ομοσπονδία και ΕΣΕΕ) και προς την ίδια την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή.

Φιέστες και πυροτεχνήματα τύπου Λευκής Νύχτας όχι μόνο δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στη λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά επιδρούν και αρνητικά βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι και στη διεύρυνση του ωραρίου και στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλείφοντας έτσι από τη μια βούτυρο στο ψωμί των μεγάλων ομίλων και πολυκαταστημάτων που θέλουν να πάρουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα», ενώ από την άλλη πιέζουν ακόμα περισσότερο τις αντοχές αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων.

Δεν είμαστε αντίθετοι σε δράσεις και ενέργειες που πραγματικά θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την αγορά της Δράμας και την εξωστρέφεια της. Στην προκειμένη όμως περίπτωση τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με ουσιαστικό τρόπο, π.χ. για να βελτιωθεί η τραγική κατάσταση του κέντρου και όχι μόνο, που περισσότερο απωθεί παρά προδιαθέτει τον κόσμο να κατέβει σ’ αυτό, και όχι να δαπανηθούν σε μία ολιγόωρη φιέστα με αμφίβολα άμεσα αποτελέσματα και επικίνδυνες μελλοντικές συνέπειες για τη μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων.

Αυτοί που οδήγησαν τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στο χείλος του γκρεμού και την αγοραστική δύναμη όλων μας στο ναδίρ είναι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και η πολιτική που ακολούθησαν, κι αυτό δεν διορθώνεται με φιέστες και πυροτεχνήματα που πιο πολύ αποπροσανατολίζουν και βάζουν τις βάσεις για να χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η κατάσταση που βιώνουμε, αλλά με διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης, για ζωή και δουλειά με όρους που μας αξίζουν στον 21ο αιώνα, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας.

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να προγραμματίσουν κάποια δράση, στα πλαίσια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ που θα γίνει 1η φορά στην πόλη μας, την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023, όπως και οι συνάδελφοι από το χώρο των καφέ και της εστίασης, να το δηλώσουν έγκαιρα έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ώστε να κινηθούν αναλόγως και οι υπεύθυνοι σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων που θα πλαισιώσουν εκείνη τη βραδιά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται στο e-mail: empsyldr@yahoo.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εμπορικός Συλλογος Δράμας

Η ημέρα της εορτής του Αγ. Πνεύματος έχει καθιερωθεί ως αργία κατ’ έθιμον. Ως  εκ τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας  ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους και το καταναλωτικό κοινό ότι η αγορά της πόλης μας, την Δευτέρα 05-06-2023, θα παραμείνει κλειστή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΑΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ένωση ξενοδόχων Δράμας, πραγματοποιεί έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός.

Σας καλούμε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο, που απευθύνεται σε όλους και σκοπό έχει την καταγραφή της άποψής σας για το τουριστικό προιόν του Νομού Δράμας.

Οι απαντήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου να αποτυπωθεί η άποψη όλων για την υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στη Δράμα και θα παρουσιαστούν στο Forum για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Δράμας στον τουριστικό χάρτη.

Συμμετοχή στην έρευνα

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Συνεργάζομαι για να συνεχίσουν να γίνονται τα λόγια πράξη»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 34,84% (85 / 244 ΕΤ)

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

ΔραμΟινογνωσία 2023 – Συναυλία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ3 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Η Ερημίδου Άννα στο Dramatv και στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Θρίλερ με τους σταυρούς στη Δράμα στο 62,30 (152 / 244 ΕΤ)

Βουλευτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ14 ώρες πριν

Στην 1η θέση η Δόξα Βώλακα μετά την νίκη στον εξ’ αναβολή αγώνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Δράμας για τη Λευκή Νύχτα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Κλειστή η αγορά της Δράμας τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, εορτή του Αγ. Πνεύματος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 ημέρες πριν

Αναβολή του αγώνα Δόξα Βώλακα-Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ3 ημέρες πριν

Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Δράμας έως 72 δόσεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑ5 ημέρες πριν

Δόξα Βώλακα – Ηρακλής Αμμουδιάς 3-2 με ανατροπή από 0-2

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Έρευνα για την ανταγωνιστικότητα της Δράμας ως τουριστικός Προορισμός

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Καλή Βρύση: Νεκρός 50χρονος σε τροχαίο

Εκπαιδευτικά1 εβδομάδα πριν

2ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ: Υλοποίηση προγράμματος Erasmus στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Συμμετοχή Μουσικού Σχολείου Δράμας στη ΔραμΟινογνωσία 2023

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Δημήτρη Κυριαζίδη για τα αποτελέσματα των εκλογών

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Δήλωση Κωνσταντίνου Μπλούχου για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023

Βουλευτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ευχαριστήριο μήνυμα του βουλευτή Θ. Ξανθόπουλου για την επανεκλογή του

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες πριν

Ο ¨Πλούτος” του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

80 ψήφοι διαφορά Κυριαζίδη – Μπλούχου απομένοντας 19 εκλογικά τμήματα

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών