Connect with us

Πολιτιστικά

“ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ” του Πάολο Τζενοβέζε στις 18 Ιουλίου στο Ακόντισμα Καβάλας

Published

on

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ – ΚΑΒΑΛΑ

«ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» του Πάολο Τζενοβέζε – Πέμπτη 18 Ιουλίου

Οι «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη,  η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς για δύο ολόκληρες σεζόν, στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ, ξεκινάει αυτό το καλοκαίρι  το ταξίδι της στην Ελλάδα. Με σταθμούς τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και όχι μόνο, το έργο που μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 80.000 θεατές, ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία.

Με πρωταγωνιστές γνωστούς κι αγαπημένους ηθοποιούς, τους: Πέτρο Λαγούτη, Γιώργο Χρανιώτη,  Χρήστο Σαπουντζή, Κώστα Κάππα, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου,  και στον ρόλο της μικρής κόρης την Αλίκη Κακολύρη και ένα εξαιρετικό κείμενο που απέδωσε με έμπνευση και μεράκι η Ελεονώρα Μελέτη, οι ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ φιλοδοξούν να ψυχαγωγήσουν το θεατρόφιλο κοινό.

Eπτά  φίλοι  συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών.  Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστικήΚαι σαν να μην έφταναν  οι τρεις ζωές,  έχει και Πανσέληνο…

Το έργο «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», με τις ξεκαρδιστικές ανατροπές και τις απρόσμενες εξελίξεις του, έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει γίνει επίσης πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία σε 18 χώρες.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Πυρπασόπουλος

Μετάφραση/Απόδοση: Ελεονώρα Μελέτη

Σκηνικά: Νότης Χριστοδούλου

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Σγουράκη, Καλή Βοϊκλή

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Θ. ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ

Ώρα έναρξης : 9.30 μμ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : Τέλειοι Ξένοι – Περιοδεία | More.com

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ»

 «Η μετάφραση ανήκει στην Ελεονώρα Μελέτη και μας χαρίζει ένα κείμενο με ροή και σπαρταριστό γέλιο.

Η σκηνοθεσία των Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου είναι ατμοσφαιρική και κινηματογραφική. Εστιάζει στην ψυχολογική κατάσταση των ηρώων, εντείνει την αγωνία μας και μας κρατά σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράστασης. Η σκηνοθετική ματιά χαρίζει έναν πολύ καλό ρυθμό στο έργο.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Λιόλιος, Σοφία Μανωλάκου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιώργος Χρανιώτης και στον ρόλο της μικρής κόρης η Έλενα Δελακούρα, αποτελούν μια καλοδουλεμένη ομάδα με πολύ καλές ερμηνείες. Φαίνονται να έχουν αγαπήσει την παράσταση και αυτή την αγάπη τους την μεταδίδουν και στο κοινό, το οποίο δεν σταμάτησε να τους χειροκροτά αρκετή ώρα στην υπόκλιση της παράστασης».

THEATERPROJECT.GR

“Εξαιρετική σκηνοθεσία, από τους Πέτρο Λαγούτη και Γιώργο Πυρπασόπουλο, ενώ αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει στην παράσταση εκτός από τα κοστούμια, τους φωτισμούς, κτλ, είναι τα σκηνικά. Σκηνικά «πλούσια» με όλη τη σημασία της λέξης, σε ένα θέατρο πλήρως ανακαινισμένο που άλλαξε μορφή.

Δε θα σας κουράσω άλλο, τρέξτε να το δείτε. Εγώ το έχω δει 3 φορές (στο θέατρο ήταν η πρώτη), και θα το έβλεπα άνετα ξανά”.

YOUFLY.GR

Η σκηνοθεσία των Λαγούτη-Πυρπασόπουλου, ακολουθώντας κλασσικές διαδρομές, αναδεικνύει το χιούμορ του έργου και με κάποια έξυπνα σκηνοθετικά τρικ, ζωντανεύει τον παλμό της παράστασης και δυναμώνει την ένταση και το ενδιαφέρον των θεατών. Χάρη στην προσεγμένη σκηνοθεσία και το πολύ καλό καστ, οι ηθοποιοί αλληλεπιδρούν με απόλυτο συντονισμό, οι διάλογοί τους ρέουν απρόσκοπτα κι εσύ σαν θεατής νιώθεις σαν να συμμετέχεις σε μια συγκέντρωση μέσα στο σπίτι σου.

Ζωντάνια, φυσικότητα, καθαρή άρθρωση του λόγου κι εκφραστικότητα είναι τα δομικά υλικά που συγκροτούν το άκρως ενδιαφέρον και πρωτότυπο σενάριο. Επίσης πολύ γέλιο και πρέπει να τονίσω εδώ ότι θεωρώ την κωμωδία ένα από τα δυσκολότερα θεατρικά είδη. Εδώ το γέλιο ρέει χωρίς να κάνουν καμμία ιδιαίτερη προσπάθεια οι ηθοποιοί.Ζωντανές και καλοδουλεμένο ερμηνείες από τους Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρο Λαγούτη, Γιώργο Χρανιώτη, Δημήτρη Λιόλιο, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Κατερίνα Μισιχρόνη και Δημήτρη Ξανθόπουλο. Στο ρόλο της μικρής η Λυδία Σγουράκη. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η ερμηνευτική φυσικότητα και η χημεία μεταξύ των ηθοποιών.

ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ συνδυάζουν το τερπνό με το ωφέλιμο. Γελάς, διασκεδάζεις, παίρνεις τα μηνύματά σου κι επιπλέον παρακολουθείς μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με σασπένς κι ανατροπές, που σε κρατάει σε ευχάριστη αγωνία μέχρι το απρόσμενο φινάλε.Είναι ο τέλειος χάρτης πλοήγησης των ερωτικών και συζυγικών σχέσεων και θα ήταν ιδανικό να την δουν όλα τα ζευγάρια, νυν και μελλοντικά κι εν τέλει όλοι γιατί στον καθένα προσωπικά έχει κάτι σημαντικό να πει.”

THEATRO.GR

“Η φροντισμένη στη λεπτομέρεια απόδοση στα Ελληνικά της Ελεονώρας Μελέτη διατηρεί την ιταλική προέλευση του τόπου και των χαρακτήρων με γλώσσα που ρέει και επιτρέπει στους διαλόγους να κονταροχτυπιούνται δυναμικά σε αυτή την αλλόκοτη μονομαχία της αλήθειας και του ψέματος.

Αυτή η ευφάνταστη ροή του κειμένου χαρίζει στη σκηνοθεσία το εργαλείο καθοδήγησης και στις ερμηνείες τη δυνατότητα να αναπτυχθούν ουσιαστικά και να καταλάβουν τον διακριτό χώρο πουτους αρμόζει επάνω στη σκηνή, σε αυτό το κομψό διαμέρισμα έτσι όπως το έχει φανταστεί ο Νότης Χριστοδούλου στο εντυπωσιακής κομψότητας και λειτουργικότητας σκηνικό του.”

URBANLIFE.GR

Continue Reading

Πολιτιστικά

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

Published

on

By

‘’Η ΑΛΗΘΕΙΑ’’ είναι ένα έργο για την αλήθεια και το ψεύδος στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών. Όπως αναφέρει και ο εξαιρετικά δημοφιλής συγγραφέας του έργου Florian Zeller – ο οποίος το 2020 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία «Ο πατέρας» με τον Άντονι Χόπκινς και την Ολίβια Κόλμαν – «Οι αλήθειες και τα ψέματα αποτελούν μέρος του θεάτρου και της ενέργειάς του».

Στην ‘’ΑΛΗΘΕΙΑ’’ ο Zeller αφηγείται με γλαφυρό τρόπο την άβολη αλήθεια του γάμου δύο ζευγαριών που κινούνται στο λαβύρινθο της εξαπάτησης. Το έργο σκιαγραφεί, εν τέλει, με κωμικό τρόπο, την υποκρισία που κρατά ενωμένη την κοινωνία.

Υπόθεση έργου:

Δύο ζευγάρια φίλων. Ένα μυστικό, που είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί και απειλεί να διαταράξει τις σχέσεις τους και να αλλάξει ριζικά τις ζωές τους. Μια πλοκή που συνδυάζει χιούμορ και χειραγώγηση.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που επιλέγουμε να αγαπήσουμε; Ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι και ποια είναι αληθινά η σχέση μας με τους άλλους; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Αυτή η κωμωδία εξερευνά τις ανατροπές του ψέματος και τις συνέπειες του.

Continue Reading

Πολιτιστικά

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Published

on

By

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 48ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ελάτε να γίνετε μέρος της ιστορίας του 48ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και να ζήσετε την μαγεία του κινηματογράφου από κοντά!

Αν αγαπάς τον κινηματογράφο, αν θέλεις να ζήσεις από κοντά την ατμόσφαιρα ενός φεστιβάλ διεθνούς επιπέδου και να συμβάλεις στην οργάνωση και υλοποίησή του, αυτή είναι η ευκαιρία σου! Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο του κινηματογράφου, και να συμμετάσχουν σε όλες τις πτυχές της μεγάλης αυτής γιορτής της έβδομης τέχνης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το πιο ιστορικό και σημαντικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Ελλάδας, συμπληρώνει φέτος τα 48 χρόνια του και για άλλη μια χρονιά καλεί εθελοντές να συμμετάσχουν στην επερχόμενη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα από τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2025.

Οι εθελοντές είναι  στήριγμα για το  φεστιβάλ και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην επιτυχή του υλοποίηση, από τη φάση της προετοιμασίας μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι εθελοντές αποκτούν πολύτιμη εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες, ενώ παράλληλα γίνονται μέρος μιας μεγάλης κινηματογραφικής κοινότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Αιτήσεις γίνονται δεκτές από άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
  • Γνώση ξένης γλώσσας (κατά προτίμηση αγγλικά).
  • Χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πώς να συμμετάσχετε: Καλούμε και φέτος όσους/ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του 48ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα μέχρι τις 31 Ιουλίου 2025.

Επιπλέον πληροφορίες: Σε όλους τους εθελοντές θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Για τα έγγραφα υποβολής της αίτησης, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:  https://www.dramafilmfestival.gr/prosklisi-ethelonton/ ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 25210 47575.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Πέτρος Παρασκευαΐδης

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Continue Reading

Πολιτιστικά

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Published

on

By

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ.Λαζαρος Κυριζογλου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παύλος Κεσόγλου σε συνεργασία με τον Μουσικό Καλλιτεχνικό σύλλογο Ευόσμου ”Φιλομηλα” θα τιμήσουν την ηθοποιό κ. Μελίνα Μποτέλλη για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.Κυριακη 9 Μαρτίου ώρα 7μμ.Θεατρο Αλέξης Μινωτής .

Continue Reading

Αναζήτηση στην Google

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε η Μελίνα Μποτέλλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Παράταση ρύθμισης οφειλών προς το Δήμος Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Η Kourtidis Group αναγνωρίζεται ως “Great Place to Work” στην Ελλάδα

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Τρίτος κύκλος του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες ago

Μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στη Δράμα για την Επέτειο της Τραγωδίας στα Τέμπη

Εκπαιδευτικά1 μήνα ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Ξεκίνησε η συμμετοχή ταινιών για το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Χρηστικά2 μήνες ago

Στρατηγική αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες ago

Παροχή κινήτρων για δύο θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο από τον Δήμο Δράμας

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Γιώργος Αγγελόπουλος, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

Πολιτιστικά2 μήνες ago

Αποκριάτικος χορός Πανηπειρωτικής Ένωσης Ν. Δράμας

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Πολιτιστικά23 ώρες ago

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

Πολιτιστικά2 εβδομάδες ago

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Εργασιακές Σχέσεις – Χρόνος Εργασίας- Εργάνη και Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Εκπαιδευτικά2 εβδομάδες ago

Το 5ο Δημ. Σχολείο Δράμας στο Εθνικό Εκπαιδευτικό Δίκτυο «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες ago

Επιβολή Ειδικού Τέλους των Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ επί του ποταμού Νέστου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες ago

Δήλωση Άγγελου Καλλία, Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες ago

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σχετικά με το τέλος ανθεκτικότητας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Βουλευτές, Υπουργοί και Δικαστές. Διακριτές και Αδιάκριτες Εξουσίες !

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Ο Μητσοτάκης διαγράφει τον Κυριαζίδη για το «κάνε ένα παιδί» στην Κωνσταντοπούλου

Εκπαιδευτικά1 μήνα ago

3ο Γυμνάσιο Δράμας: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Ετήσιος Χορός Εμπορικού Συλλόγου Δράμας – FLASHBACK PARTY

Πολιτιστικά1 μήνα ago

“Μικρές Ταινίες, Μεγάλα Όνειρα”

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Από τη Δράμα στα ΟΣΚΑΡ

Πολιτιστικά1 μήνα ago

Cinematherapy με τη συμμετοχή 1900 μαθητών των Σχολείων της Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών