Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Εξιχνιάστηκε η Δολοφονία του 18χρονου στην Καβάλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία στον Άγιο Γεώργιο Καβάλας

Εξιχνιάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση δολοφονίας του 18χρονου αλβανικής καταγωγής που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης νεκρός από σφαίρα στο κέντρο της Καβάλας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστης της δολοφονίας είναι ένας συνομήλικος άνδρας, επίσης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος προσήχθη και ανακρίθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Ασφάλεια Καβάλας. Ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε ότι είναι φίλος του θύματος και τον σκότωσε κατά λάθος, καθώς το πιστόλι που κρατούσε εκπυρσοκρότησε, ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του ιατροδικαστή το θύμα έφερε τραύμα στο στήθος και όχι στην πλάτη όπως είχε γίνει αρχικώς γνωστό. Το τραύμα ήταν διαμπερές, διέτρησε τον πνεύμονα, το θύμα επιχείρησε να τρέξει αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κατέρρευσε. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πιστόλι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο οποίος είπε ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε και ότι σίγουρα γνώριζε τον δράστη.

Νεκρός μετά από πυροβολισμούς στη πλάτη έπεσε ένας νεαρός το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου στη συνοικία του Αγ. Γεωργίου και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Πτολεμαίου με Σωκράτους

Την άκρη του νήματος φαίνεται ότι βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καβάλας σχετικά με τη δολοφονία του 18χρονου το βράδυ της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Καβάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο «κλειδί» είναι ο 18χρονος προσαχθείς, επίσης Αλβανικής καταγωγής και -κατά τις πρώτες πληροφορίες- φίλος του θύματος, ο οποίος κινούνταν στην περιοχή της δολοφονίας και προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας από άνδρες της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙΑΣ περίπου 1 ώρα μετά τη δολοφονία του 18χρονου ως ο βασικός ύποπτος.

Ωστόσο, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία «χτενίζει» την περιοχή της Καβάλας, διενεργώντας ελέγχους και σε διερχόμενους οδηγούς στις εξόδους και εισόδους της πόλης, γι’ αυτό και μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, οι οποίοι ενήργησαν άμεσα και όπως φαίνεται και αποτελεσματικά, διερευνούν τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και όχι κάποια επίσημη ανακοίνωση, είναι ο 18χρονος προσαχθείς, καθώς και το αν υπήρξαν συνεργοί ή εντολείς, ενώ ο δολοφονημένος 18χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στο σχολείο όσο και στην ομάδα της ΕΠΣ Καβάλας στην οποία αγωνίζονταν, ενώ πολλοί συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συμπαίκτες βρίσκονταν μέχρι τα ξημερώματα έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τη δολοφονία του 18χρονου, η κηδεία του οποία θα γίνει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Καβάλας.

Πηγή: enanews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο
Advertisement
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Δακτυλιώσεις στρουθιόμορφων πτηνών στο Δέλτα Νέστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Νέστου-Βιστωνίδας και Ροδόπης του ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής)  πραγματοποίησε δακτυλιώσεις  πτηνών από τις 22 έως και τις 28 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο  της πράξης “Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου”.

Κατά τις ημέρες που υλοποιήθηκε η δράση, δακτυλιώθηκαν στην περιοχή του Δέλτα του Νέστουσυνολικά 335 άτομα, από 26 διαφορετικά είδη πουλιών, με κυριότερα τον Θαμνοτσιροβάκο (Sylvia communis), τον Θαμνοφυλλοσκόπο (Phylloscopus trochilus), τον Κηποτσιροβάκο (Sylvia borin), τον Βουνοτσιροβάκο (Sylvia curruca) και τον Μαυροσκούφη (Sylvia atricapilla).

Η δακτυλίωση αποτελεί μία από τις κύριες επιστημονικές  μεθόδους  μελέτης των πτηνών με σκοπό την έρευνα και την προστασία τους.

Η σύλληψη τους γίνεται με ειδικά δίχτυα τα οποία τοποθετούνται στις περιοχές ενδιαφέροντος και το καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό τοποθετεί ένα δακτυλίδι, μεταλλικό ή έγχρωμο στον ταρσό (πόδι) του πτηνού, με μοναδικό κωδικό.

Στη συνέχεια τα πτηνά απελευθερώνονται ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού  το προσωπικό προσδιορίσει το φύλο και την ηλικία τους και καταγράψει στοιχεία χρήσιμα για τη μελέτη τους όπως το μήκος  της φτερούγας, του ταρσού και του ράμφους τους,  το λίπος τους (βασισμένου σε ειδική κλίμακα) κ.λ.π.

Ο μοναδικός αριθμός που είναι χαραγμένος στα δακτυλίδια παραπέμπει στο πότε ακριβώς, σε ποια περιοχή και σε ποια χώρα έγινε η δακτυλίωση, έτσι ώστε όταν παρατηρηθούν  τα δακτυλιωμένα πτηνά  στο μέλλον, να εξαχθούν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις μεταναστευτικές διαδρομές που ακολουθούν, τις τοπικές μετακινήσεις τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τη διάρκεια της ζωής τους και να προταθούν και να εφαρμοστούν στοχευμένα  διαχειριστικά μέτρα για τη διατήρησή τους.

Οι δακτυλιώσεις που έγιναν για 5η συνεχόμενη φορά στην ευρύτερη περιοχή του  Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,  εντάσσονται σε ένα κύκλο  προγραμματισμένων δακτυλιώσεων στρουθιόμορφων και παρυδάτιων πουλιών, ο οποίος έχει ενταχθεί στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων/Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα και τη διατήρηση της βιοποικιλότητάς τους, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Κώστας Κατσιμίγας: Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις …

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κώστας Κατσιμίγας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πριν από τρεις μήνες ρωτήθηκα από δημοσιογράφους εάν προτίθεμαι να είμαι και πάλι υποψήφιος ως επικεφαλής παράταξης στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Απάντησα ότι θα μπορούσα να συζητήσω αυτό το ενδεχόμενο μόνο εάν είχα τη στήριξη τουλάχιστον των δυο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με την προϋπόθεση ότι στο εγχείρημα δεν θα συμμετείχαν τα πρόσωπα που συνεργάστηκαν ταυτιζόμενα με την διοικούσα παράταξη του Κου Μέτιου.

Το εγχείρημα αυτό θα μπορούσε να είχε χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και με αξιώσεις να διεκδικήσει τη διοίκηση της Περιφέρειας

Σήμερα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτές. Υπολείπονται μόλις 5 εβδομάδες για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια και φρονώ ότι δεν υπάρχουν πλέον οι προοπτικές για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Επομένως δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος ως επικεφαλής παράταξης στις επόμενες περιφερειακές εκλογές και ο κύκλος της παράταξης μας Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, μιας παράταξης πραγματικά αυτοδιοικητικής και ανεξάρτητης κλείνει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή που λάβαμε.

  • Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας, που πίστεψαν σε μια ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση και σε μια άλλη εναλλακτική πρόταση για την Περιφέρεια μας και συμπορεύτηκαν μαζί μας είτε μέσα από τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας είτε έξω από αυτά.
  • Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν το εγχείρημα μας με οποιοδήποτε τρόπο.
  • Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου εκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους για τη γόνιμη συνεργασία μας και τη διατήρηση μιας ακλόνητης συνοχής και ενότητας της παράταξης.
  • Ευχαριστώ τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματά μας και συνεργάστηκαν γόνιμα μαζί μας.
  • Ευχαριστώ τον αποσπασμένο στο γραφείο της παράταξης υπάλληλο της Περιφέρειας Κο Νεκτάριο Μπιτζιδη για τις υπηρεσίες του και την εργατικότητα του.
  • Ευχαριστώ ακόμη και τους πολιτικούς «αντιπάλους» στο Περιφερειακό Συμβούλιο που αρκετές φορές είχαν την ευκαιρία να πουν έναν καλό λόγο στο πρόσωπό μου και τους συνεργάτες μου Περιφερειακούς συμβούλους.
  • Ευχαριστώ όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας για τη φιλική μεταχείριση προς το πρόσωπό μου και προς την παράταξή μας, για το βήμα που ευγενικά μας παραχώρησαν με κάθε ευκαιρία.

Τόσο για τον θεσμό της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης όσο και για όσα έλαβαν χώρα την τετραετία που διανύουμε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά το άμεσο προσεχές διάστημα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

Η ΕΣΠΕΑΜ/Θ στηρίζει την Θεατρική Παράσταση ”Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Κυριάκος Σαχανίδης, ποιητής, γιός Ποντίων πρώτης γενιάς, απ’ αυτούς που επέζησαν από τη γενοκτονία και έχει ακούσματα και διηγήσεις από αυτόπτες μάρτυρες, διαφυγόντες το θάνατο. Άλλωστε αρ­κετές από τις μαρτυρίες που παρουσιάζει με ποιητικό τρόπο αποτελούν γεγονότα που συνέβησαν σε μέλη των οικογε­νειών των γονιών του.

΄΄ Μπροστά πάει η φάλαγγα των ζωντανών και πίσω μένει η φάλαγγα των νεκρών.

Στο δρόμο, άγριοι χωρικοί και τσέτες πέφτουν πάνω στους ανήμπορους, λήστευαν ακόμα και τα ρούχα και τα παπούτσια τους. Έσφαζαν, έπνιγαν, βίαζαν τις γυναίκες… Οι χωροφύλακες παρακολουθούσαν μονάχα και γελούσαν.

Όσοι επιζούσαν, ξυπόλητοι και γυμνοί έπαιρναν πάλι το δρόμο για το πουθενά. Κανείς δεν ήξερε που πάνε. Το κρύο, η βροχή, η πείνα κι η κούραση έφεραν τις αρρώστιες.

Η φάλαγγα των νεκρών πίσω μεγάλωνε. Η φάλαγγα των ζωντανών μίκραινε.

Όσοι μπόρεσαν και έφυγαν κρυφά γλύτωσαν. Οι πιο πολλοί έμειναν στους δρόμους τροφή στα όρνια και τους λύκους.

Λίγοι επέζησαν και χιλιοτυραννισμένοι, ή έφυγαν στη Ρωσία, ή ήρθαν στην Ελλάδα με την ανταλλαγή.”

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), τιμά τους αδερφούς μας Ποντίους και στέλνει το μήνυμά της διαρκούς Ιεράς Μνήμης και ζητά από τους θύτες να εκφράσουν αναδρομικά τη συγνώμη στα αθώα θύματα τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Ο Χριστόφορος Παυλίδης εξαγόρασε το 100% όλων των εταιρειών του ομίλου “Παυλίδης Μάρμαρα”

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Αναζητώντας τη Δράμα στον τουριστικό χάρτη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20237 ημέρες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Πολιτιστικά3 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Περιφερειακές 20232 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ8 ώρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον ιατρό – χειρουργό Γιώργο Βράκα

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Εκλογές 20191 ημέρα πριν

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Άρθρο του Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Αγαπάμε την πόλη μας – Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της #2

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Επαφές του Γιώργου Παπαδόπουλου και υποψηφίων της Επανεκκίνησης

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 20232 ημέρες πριν

“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Ενίσχυση της αυτοεικόνας και προσωπική ενδυνάμωση

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Μεγαλειώδης συγκέντρωση της παράταξης «συνΕργάζομαι»

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών