Από τους παριστάμενους εξέφρασαν την επιθυμία υποψηφιότητας για το αξίωμα του Δημάρχου ο κ. Γιάννης Καγγελίδης και ο κ. Δημήτρης Καραμπακάλης. Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία και ο κ. Καραμπακάλης έλαβε 5 ψήφους, ενώ ο κ. Καγγελίδης 2 ψήφους. Έτσι, νέος Δήμαρχος Δοξάτου αναδείχθηκε ο κ. Καραμπακάλης, καθώς έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καραμπακάλης πέρα από Αντιδήμαρχος, κατείχε και τη θέση του Αναπληρωτή Δημάρχου. Η θητεία του κ. Καραμπακάλη στη θέση του Δημάρχου ολοκληρώνεται με τη λήξη της τρέχουσας θητείας στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εργασία… συν», μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Καραμπακάλης ανέφερε τα εξής:

«Μετά τον αδόκητο χαμό του Δημάρχου μας Θέμη Ζεκερίδη, η διαδικασία έπρεπε να ετοιμαστεί και αυτό έγινε από την υπηρεσία. Εμείς κάναμε μια προσυνάντηση και είπαμε όσα έπρεπε να πούμε. Σήμερα ήταν η επίσημη ψηφοφορία. Με τίμησαν οι 5 από τους 7 Συμβούλους της παράταξής μας “Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός”.

Τους ευχαριστώ.

Εμείς συλλογικά πλέον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά τα οποία είχε στο μυαλό του ο αείμνηστος και θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας, να μην υπάρχουν προβλήματα, να εξυπηρετούμε τους δημότες, να προχωρήσουν τα έργα, τα οποία ήδη είναι σε εξέλιξη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά». Ακόμη, ο κ. Καραμπακάλης σημείωσε:

«Ήμουν πολύ κοντά στον Θέμη. Λειτουργούσαμε με τον αείμνηστο Δήμαρχο πάρα πολύ αρμονικά. Μου άρεσε η συγκροτημένη διοίκησή του και είχε στοχοθεσία και επιμονή. Ήταν ανυπόμονος, αλλά σε όλα τα άλλα ό,τι είχε στόχο, ήθελε να το κάνει».