Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: μια μέρα που άλλες χρονιές δε δίναμε σημασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομάδα τύπου Project Δράμα 2020

Η 7η Απριλίου είναι η μέρα που «γεννήθηκε» ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας, με αποκλειστικό σκοπό του την απόκτηση του ανώτερου δυνατού επιπέδου Υγείας σε όλους τους λαούς παγκοσμίως. Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας αυτής ίδρυσης του Π.Ο.Υ., βρίσκει φέτος τον πλανήτη αντιμέτωπο με μια πανδημία από τον SARS-COV 2 γνωστό σε όλους μας ως κορωνοϊό. Μια πανδημία, η οποία ενέσκυψε σφοδρά, χτυπώντας όλες τις χώρες χωρίς εξαιρέσεις, δοκιμάζοντας από την πρώτη στιγμή τα αντανακλαστικά τους σε επίπεδο πολιτικών επιλογών, υγειονομικών δομών και οικονομικών αντοχών.

Η χώρα μας δεν εξαιρείται από την πανδημία και την σκληρή δοκιμασία και μαζί με τις αντοχές της δοκιμάζονται μέρα με τη μέρα οι αντοχές κάθε Έλληνα πολίτη ανεξαιρέτως σε κάθε επίπεδο. Δοκιμάζονται σκληρά η ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά του Ελληνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο παρά τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ιατρικό προσωπικό, διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ κλπ, φαίνεται ότι μέχρι στιγμής αντέχει σθεναρά. Βεβαίως, θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες μπορούν και επιδιώκουν την συνεργασία, καθώς η αρωγή, η προσφορά και η βοήθεια των ιδιωτικών δομών προς τις δημόσιες είναι τεράστια και εξαιρετικά σημαντική.

Η Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020, ευχαριστεί και συγχαίρει το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και εργατικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο υπερνικώντας τις τεράστιες δυσκολίες, βρίσκεται «μάχιμο και στις επάλξεις» προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακεραιότητα της υγείας όλων των Δραμινών και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα κρούσματα, όπως επίσης και να τύχουν της μέγιστης δυνατής υγειονομικής περίθαλψης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η αξία της Δημόσιας Υγείας και να στηρίζεται από όλους μας, αλλά, κυρίως, από το κεντρικό κράτος.

Σε αυτή τη μάχη, που δίνουμε τον τελευταίο μήνα και στη χώρα μας, δεν μπορεί να λείψει κανείς μας. Από την πλευρά μας, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με αιμοδοσία το εθνικό σύστημα υγείας. Η αιμοδοσία των μελών της παράταξης θα διενεργηθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με το αντίστοιχο τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο, από την αρχή της κρίσης λόγω κορωνοϊού, έχει μεταφέρει τις εργασίες του στο παλαιό δημαρχείο της Δράμας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καλούμε όλους τους Δραμινούς να προσφέρουν αίμα τις δύσκολες αυτές ημέρες και να στηρίξουν και αυτοί με την σειρά τους, τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται.

Επίσης, στα πλαίσια της παροχής κάθε δυνατής υποστήριξης των πολιτών, δηλώνουμε ότι ο τομέας της Κοινωνικής Πολιτικής της παράταξής μας, θα προβεί στην διενέργεια σχετικής διαδικτυακής συζήτησης με καλεσμένους τον κ. Ξάνθη Ανδρέα, Ειδικό Παθολόγο και τον κ. Δημήτριο Φλαμούρη – Συγγραφέα και Coach Θετικής Ψυχολογίας, η οποία θα λάβει χώρα την Μ. Τρίτη και ώρα 18.30. Την εκδήλωση αυτή θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες διαδικτυακά και να συμμετέχουν με ερωτήσεις τους. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες μέσω της ιστοσελίδας μας και της σελίδας μας στο facebook.

Ευχόμαστε του χρόνου, ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας Υγείας να έχει βρει τον πλανήτη απαλλαγμένο από την πανδημία του κορωνοϊού και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπους.

 

facebook:            www.facebook.com/project.drama2020

web:                      www.projectdrama2020.gr/

youtube:             Project Δράμα 2020

e-mail:                  project.drama2020@gmail.com

 

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη τίμησε με την επίσκεψη της το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Δράμας.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την Υφυπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας.

Σε μια πολύωρη συνεργασία μαζί της είχαμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε και να παρουσιάσουμε την Δράμα και τις δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη και ειδικότερα στον άξονα των ειδικών μορφών τουρισμού.

Η Υφυπουργός συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανο Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελο Καλλία και τον Πρόεδρο των Επισιτιστών Άγγελο Τοπαλίδη, επισκέφτηκε όλους τους εκθέτες στο φεστιβάλ, δοκιμάζοντας τα δραμινά προϊόντα, ανταλλάσσοντας απόψεις και συζητώντας μαζί τους για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της γαστρονομίας και του τουρισμού στην περιοχή μας .

Στο χαιρετισμό της, αφού συνεχάρη το Επιμελητήριο Δράμας, την Ένωση Ξενοδόχων και το Σύλλογο Επισιτιστών για την διοργάνωση  αλλά και ειδικότερα για τον χαρακτήρα αλληλεγγύης που δόθηκε στο φεστιβάλ με στόχο την βοήθεια των πληγέντων  σε Θεσσαλία και  Έβρο , ανέφερε το πόσο σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το τοπικό χαρακτήρα και εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν του κάθε τόπου.  Ειδικότερα αναφέρθηκε στην  περαιτέρω ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού & την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό που μπορεί  να δώσουν ουσιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Το Υπουργείο εργάζεται έντονα και προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την συμμετοχή περιοχών όπως η Δράμα.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ευχαριστώντας την Υφυπουργό κα Έλενα Ράπτη, για την υποστήριξη της, παρέθεσαν  γεύμα γευσιγνωσίας με συνταγές από δραμινά προϊόντα και κρασιά όπως επίσης και σε μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της γαστρονομικής ταυτότητας, με στόχο την προβολή της περιοχής μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θ. Ξανθόπουλος: Θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θ. Ξανθόπουλος: Σιδεροκέφαλος ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης-Θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα -Πρέπει να εκκινήσει διαδικασία συγκλίσεων για να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας

“Οι πολίτες ψήφισαν με δικά τους κριτήρια. Εγω θεώρησα καθήκον μου από τη πρώτη στιγμή να πάρω θέση δημόσια. Στήριξα την Εφη Αχτσιόγλου και εξακολουθώ να θεωρώ οτι ήταν η βέλτιστη επιλογή. Στη δημοκρατία οι πολλοί αποφασίζουν. Έχουμε νέο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Σιδηροκέφαλος. Να έχει κουράγιο. θα τον στηρίξουμε και θα είμαστε μαζί του την επόμενη μέρα”. Αυτό τόνισε μιλώντας στο Κανάλι Ενα του Πειραιά, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Και συμπλήρωσε: “Οταν μπαίνουμε στη διαδικασία εκλογών είμαστε εξ ορισμού έτοιμοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα. O κ. Κασσελάκης έχει μια εμφατική νίκη με 56% αλλά ο σοφός λαός του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ένα πολύ σεβαστό ποσοστό στην Εφη Αχτσιόγλου, που σημαίνει οτι ο νικητής δεν τα παίρνει όλα. Θεωρώ ότι από σήμερα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία συγκλίσεων, συναινέσεων, συνθέσεων ώστε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα ισχυρό που θα πατήσει γερά στα πόδια του, να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους πολιτες και να δρομολογήσουμε την επανάκαμψή μας σε τροχιά εξουσίας”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημείωσε: “Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις μέσα σε μια βδομάδα. Περίπου 150.000 άτομα έδωσαν το φιλί της ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θεωρούνταν στο καναβάτσο. Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα. Ο κόσμος αναζητά, στηρίζει, περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να τον διαψεύσουμε. Η πολιτική είναι σύνθετο θέμα και οι πρσσωπικές πικρίες δεν αποτελούν τον καλύτερο σύμβουλο. Γι’ αυτό λεω ότι όλοι μαζί θα πάμε στην επόμενη μέρα, γιατί διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανταποκριθεί στην ιστορική του αποστολή”.

“Είμαστε σε μια νέα ιστορική περίοδο. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει επικεφαλής σε μεγάλο κόμμα όντας εκτός πολιτικού συστήματος. Είμαστε σε εντελώς διαφορετική πολιτική συνθήκη. Δεν είναι εύκολο να το εντάξουμε στη συλλογιστική μας. Ομως οι ανάγκες της κοινωνίας και το καθήκον των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αριστερό κόμμα και θέλει να εκφράσει τους πολλούς και τους από κάτω είναι τόσο πιεστικά που δεν πρέπει να αφήνουν χώρο για πικρίες και προσωπικές αναγνώσεις. Το καθήκον μας καλεί να συστρατευθούμε. Βέβαια την ευθύνη για την σύγκλιση την φέρει ο επικεφαλής”, κατέληξε.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

  • Αχτσιόγλου 425
  • Κασσελακης 329
Την προηγούμενη Κυριακή
  1. Αχτσιόγλου 386
  2. Κασσελάκης 308
  3. Τσακαλώτος 102
  4. Παππάς 48
  5. Τζουμάκας 6

Olga Karatzoglou

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Περιφερειακές 20233 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20237 ώρες πριν

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Το πρόγραμμά μας για τις σχολικές μονάδες

Δημοτικές 20237 ώρες πριν

Επίσκεψη στο ΚΔΑΥ Δράμας

Δημοτικές 20237 ώρες πριν

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (Μέρος 2ο )

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων

Πολιτιστικά2 ημέρες πριν

Αγιασμός πολιτιστικής περιόδου 2023-2024 της Ένωσης Χορευτών Ν . Δράμας “ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον ιατρό – χειρουργό Γιώργο Βράκα

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Εκλογές 20194 ημέρες πριν

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Άρθρο του Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Αγαπάμε την πόλη μας – Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της #2

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών