Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τσίπρας από Δράμα : Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις σκηνές βόρειας Ιταλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Να σταματήσουν να πανηγυρίζουν οι υπουργοί – Αυξήσεις μισθών, βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποιήσεις και όχι «φιλοδωρήματα»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Δράμας εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο, από το οποίο έχουν ξεκινήσει αεροδιακομιδές ασθενών.

«Το νοσοκομείο της Δράμας γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι έχει μετατραπεί σε covid νοσοκομείο. Οι περιγραφές που έκαναν οι γιατροί και νοσηλευτές είναι σοκαριστικές. Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτές. Διότι τούτη την ώρα δεν έχει νόημα να τρομοκρατήσουμε τους πολίτες. Τούτη την ώρα έχει νόημα να δούμε αν μπορούν να υπάρξουν λύσεις και κινήσεις για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί εκεί τόνισε ότι είχε την ελπίδα ότι «στην χώρα μας δεν θα δούμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που βλέπαμε στα δελτία ειδήσεων στα ειδησεογραφικά sites από τη βόρειο Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας». «Δυστυχώς, διαψεύστηκα, δυστυχώς δεν το αποφύγαμε.

Η κατάσταση στην βόρειο Ελλάδα είναι δραματική. Ιδιαίτερα στη Δράμα, στο νοσοκομείο της Δράμας η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Προφανώς και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό. Όμως τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις γι α να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

 

«Να σταματήσουν να πανηγυρίζουν οι υπουργοί»

Σε πολύ υψηλούς τόνους κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να σταματήσουν να μιλάνε και να συναισθανθούν την πραγματικότητα . «Να μην ωραιοποιούν μια δραματική κατάσταση και κυρίως να μην μας λένε ότι πανηγυρίζουν. Να μην μας λένε ότι ευτυχώς που δεν έχουμε ΜΕΘ γιατί θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και να μην μας λένε ότι είναι καλά τα πράγματα στα νοσοκομεία» είπε με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης τις προηγούμενες μέρες και κάλεσε εμφατικά να αντιληφθούν ότι «έχει μεγαλύτερη σημασία η ανθρώπινη ζωή από τα κέρδη των ιδιωτών».

Όπως ανέφερε, τούτη την ώρα που η βόρεια Ελλάδα αιμορραγεί, αφού είναι γεμάτες όλες οι ΜΕΘ και γίνονται επιχειρήσεις για διακομιδές είτε οδικώς για νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων είτε αεροπορικώς στην Αθήνα «το Διαβαλκανικό και ο Άγιος Λουκάς στην Θεσσαλονίκη, δύο μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια παραμένουν κλειστά. Και εκατοντάδες κλίνες σε ιδιωτικές μονάδες αποκατάστασης που θα μπορούσαν κι αυτές να συνδράμουν , επίσης παραμένουν κλειστές. Και όποιες ιδιωτικές ΜΕΘ, ιδιωτικές κλινικές, εντός εισαγωγικών επιτάσσονται , δεν επιτάσσονται, ενοικιάζονται στην διπλάσια τιμή για να πάρουν δημόσια χρήματα ιδιώτες».

Χαρακτήρισε τις αποφάσεις αυτές «εγκληματικές» και υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη «να γίνουν χθες όλα αυτά, διότι διότι η κατάσταση που βιώνει η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έρθει και στον νότο τις επόμενες ημέρες».

Αυξήσεις μισθών, βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποιήσεις και όχι «φιλοδωρήματα»

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη «τώρα που δεν έχουμε τη δημοσιονομική ασφυξία από την τρόικα όπως τα προηγούμενα χρόνια» να υπάρξει άμεση και έμπρακτη ενίσχυση των ανθρώπων του ΕΣΥ, επαναφέροντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν μπορεί σήμερα να δίνεται ένα φιλοδώρημα απλά για να μην υπάρχουν αυξήσεις μισθών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών και μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών που τώρα δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «χρέος της Πολιτείας» τις μόνιμες ενισχύσεις στους ανθρώπους του ΕΣΥ και τονίζοντας πως «ένα ευχαριστώ δεν αρκεί, πρέπει να γίνει έμπρακτα».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, σημειώνοντας ότι πάνω από 100 γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό νοσούν, ενώ έδωσε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, καθώς και στην ευρύτερη οικογένεια των νοσηλευτών που έχασαν μία συνάδελφό τους νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο.

«Έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σώσει συνανθρώπους. Αυτό είναι , όχι απλά συγκινητικό, αλλά ένα μήνυμα αλληλεγγύης πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε χρέος να μην μείνουμε στις ευχές και στα συγχαρητήρια . Έχουμε χρέος σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή διακινδυνεύοντας τη ζωή τους να τους ανταμείψουμε έμπρακτα, κάνοντας τα αυτονόητα” κατέληξε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: tovima.gr

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τον Μπάμπη Σδρόλα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κύριε…Προπονητή μου , Δάσκαλε μου , Άνθρωπε μου….μα πάνω από όλα…Πατέρα μου…
Η λύπη μεγάλη.
Έφυγες για ένα ταξίδι μόνος σου.
Συνήθως τα κάναμε πλάι πλάι όλα αυτά τα χρόνια που ήσουν δίπλα μου και στήριζες το κάθε μου βήμα , την κάθε μου απόφαση.
Πάντα ήσουν εκεί για να μου δείχνεις τι πρέπει να κάνω!
Δυστυχώς ήρθε η ώρα να κανείς το πιο μακρινό ταξίδι από όλα μόνος σου.
Κάποια στιγμή θα συναντηθούμε ξανά.
Καλό παράδεισο να έχεις!
Θα σε αγαπάμε εμείς τα παιδιά σου και η οικογένεια σου!
Θα είσαι πάντα χαραγμένος στην καρδιά μας!

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περιοδεία Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Περιοδεία Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε Δράμα και Ξάνθη

Επίσκεψη σε Δράμα και Ξάνθη θα πραγματοποιήσει το επόμενο διήμερο, 3 και 4 Οκτωβρίου 2023, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος. 

Αύριο, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στις 19.00, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια των Γραφείων της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Δράμας.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου ο κ. Σπυρόπουλος θα περιοδεύσει στην Ξάνθη. Ειδικότερα, στις 9.30 θα έχει συνάντηση με τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστωνίδας και στις 10.15 με τους Λιμενεργάτες του Πόρτο Λάγος. Θα ακολουθήσουν στις 11.00 σύντομη περιοδεία στη Γενισέα και στις 11.45 κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης. Στις 12.15, ο κ. Σπυρόπουλος θα παρακολουθήσει τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τα Ελευθέρια Ξάνθης και στις 13.30 θα έχει συνάντηση με στελέχη σε καφετέρια της Ξάνθης στο Κυβερνείο.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θυρανοίξια στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Κουδούνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 17:30μ.μ. Θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Κουδούνια.

Θα ακολουθήσει δεξίωση με ζωντανή μουσική και εδέσματα!
Το εξωκλήσι βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο!
Σας περιμένουμε…!!!
Κοινότητα Κουδουνίων

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Περιφερειακές 20234 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τον Μπάμπη Σδρόλα

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Περιφερειακές 202316 ώρες πριν

Όλγα Καρατζόγλου, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 ημέρα πριν

Ο Κώστας Δουβαλίδης για τον Μπάμπη Σδρόλα

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Πόλη + Ζωή: Αποτελέσματα Δημοσκόπησης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Περιοδεία Γραμματέα Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, σε Δράμα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Θυρανοίξια στο εξωκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στα Κουδούνια

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Δημοσκόπηση στο Δήμο Δράμας – Εκλογές 2023

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

H ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Τροποποίηση της Δράση 3δ.5-6.1 ΠΕΠ υφισταμένων επιχειρήσεων

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 5ο )

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Πλούσιος ο απολογισμός έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Επίσκεψη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και στα Δικαστήρια Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Στον Δήμο μας υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 40.000.000 €»

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

Δημοτικές 20235 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών