Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Αυγούστου η τελετή αγιασμού της θεμελίωσης του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία, καθώς με την κατασκευή του θα επιλυθεί ένα πρόβλημα χρόνων, ενώ το νέο, σύγχρονο και λειτουργικό σχολικό κτιριακό συγκρότημα θα παρέχει ποιότητα και ασφάλεια στις συνθήκες μάθησης για τα παιδιά του Καλαμπακίου και των γύρω χωριών.

Το έργο με τίτλο «Κατεδάφιση παλιού και ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου –Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου», αρχικού προϋπολογισμού 4.869.908,40 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Παρόντες στον αγιασμό ήταν

 • ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Καραμπακάλης,
 • Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δοξάτου,
 • ο πρώην Βουλευτής του Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος,
 • ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πατακάκης,
 • ο Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Στέργιος Ηλιόπουλος,
 • ο πρώην Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης,
 • ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης,
 • καθώς και πολίτες.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, λόγω της απουσίας του αείμνηστου Δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο. Για το έργο του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου ο αείμνηστος Δήμαρχος είχε καταβάλει έντονες προσπάθειες, ώστε να ξεκινήσει να υλοποιείται. Εύλογα υπήρξαν και οι σχετικές αναφορές στο πρόσωπό του από τους συνεργάτες του στη διοίκηση του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τοποθετήθηκε στα θεμέλια του κτιρίου ένας λίθος, χαραγμένος με σταυρό και εμποτισμένος με αγιασμό. Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, «oι παλιοί έλεγαν όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή και μας αξιώνει η χάρις του Θεού να ανοίγουμε ήμερα ένα σχολείο, με την έννοια να το θεμελιώνουμε, και να προχωρήσει παραπέρα, να χτιστεί για να μπορούν τα παιδιά του Καλαμπακίου και της ευρύτερης περιοχής να έρχονται να μαθαίνουν γράμματα, του Θεού τα πράγματα και του Θεού σπουδάγματα, όπως λέγαμε, κι έτσι πρέπει να είναι στην παιδεία μας.

Πριν λίγες ημέρες γιορτάσαμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του άνοιξε 200 σχολεία και περίπου 15 μικρά, κανονικά δηλαδή, όπως είναι τα δημοτικά και τα γυμνάσια, και 15 μεγάλα σχολεία, για να μάθουμε εμείς τη γλώσσα μας, να είμαστε σε επαφή με την πίστη μας κι έτσι να οδηγούμεθα κοντά στον Θεό και κοντά στον άνθρωπο, με την αγάπη και την αλληλεγγύη μας που διδάσκονται πρωτίστως στα παιδιά από τους δασκάλους τους».

Σχετικά με τον αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος είπε πως στη θεμελίωση τοποθετούμε μπουκαλάκια αγιασμού «κι όταν χαλάμε τα παλιά σπίτια τα βρίσκουμε ανέπαφα», γεγονός που «δείχνει ποια είναι η χάρις του Θεού». Ακόμη επεσήμανε πως με τον αγιασμό φτιάχνεται προζύμι χωρίς χημικά για να γίνει πρόσφορο και λειτουργιά και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι ένα θαύμα; Δεν δείχνει ότι υπάρχει η αόρατη δύναμη του Θεού η οποία επεμβαίνει μέσα στη ζωή μας;».

«Σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές για πιο άρτια και πιο ευχάριστη διδασκαλία και μάθηση»

Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού, ακολούθησαν χαιρετισμοί από παριστάμενους.

Ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Καραμπακάλης ανέφερε: «Με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Δοξάτου, ιεραρχήσαμε και θέσαμε προτεραιότητες όσον αφορά τα νέα έργα και τις ανάγκες που χρειαζόταν ο Δήμος μας. Ο αείμνηστος Δήμαρχός μας Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κυριακή Παπαζώτου ταξίδεψαν, ως είθισται, στην Αθήνα, στην έδρα της κεντρικής εξουσίας.

Επισκέφτηκαν Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς, ώστε να προωθήσουν υποθέσεις του Δήμου και να ζητήσουν την ένταξη έργων. Στις επαφές που είχαν, οι κυβερνητικοί παράγοντες τους ρώτησαν, τι έργα ζητάτε για τον Δήμο σας; Τους απάντησαν αρκετά, όμως αν είναι να γίνει μόνο ένα έργο στον τόπο μας, αυτό θα θέλαμε να είναι το νέο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου.

Τα νέα έργα στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση “Αντώνης Τρίτσης” ήταν αρκετά. Η ιεράρχησή τους η ακόλουθη: Τα δύο πρώτα στον κατάλογο ήταν το νέο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου και δεύτερον η αγροτική οδοποιία Δήμου Δοξάτου. Και τα δύο αυτά έργα είναι ήδη σε εξέλιξη, όπως και τα υπόλοιπα που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αυτές οι επιτυχίες του Δήμου Δοξάτου είχαν την πολύπλευρη και πολύτιμη βοήθεια συγκεκριμένων εκλεγμένων κρατικών λειτουργών, του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα Στέλιου, του κυβερνητικού Βουλευτή κ. Μπλούχου Κωνσταντίνου, όπως πρώην και νυν Βουλευτών και παραγόντων του Νομού Δράμας.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας εργάστηκε μεθοδικά. Με συντονισμένη προσπάθεια ετοίμασε τη μελέτη. Πήραμε την έγκριση για τη χρηματοδότηση. Σήμερα όλοι εμείς βλέπουμε την έναρξη των εργασιών ενός έργου που με την αποπεράτωσή του θα προσφέρει στους μαθητές και τους καθηγητές σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές για να κάνει τη διδασκαλία και τη μάθηση πιο άρτια και πιο ευχάριστη.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του Δήμου μας και όλους όσους μόχθησαν για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Με την έναρξη λειτουργίας του, θα εκπληρωθεί η επιθυμία και θα τελειώσει η ταλαιπωρία όχι μόνο για τους διδάσκοντες – διδασκόμενους, αλλά κάθε γονιό και κάτοικο της Φτελιάς, του Νεροφράκτη, της Αγίας Παρασκευής, του Καλαμπακίου.

«Η δύναμή μας ήταν η ισχυρή θέληση, το πείσμα, η αισιοδοξία, η διοικητική εμπειρία και η γνώση»

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δοξάτου κ. Κυριακή Παπαζώτου, η οποία σημείωσε:

«Η σημερινή μέρα είναι ημέρα χαράς για τον Δήμο μας. Χτίζεται ένα σχολείο, χτίζεται το σχολείο μας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα συναισθήματα όλων όσων απαρτίζουμε αυτή τη διοίκηση. Τη διοίκηση που πάλεψε κυριολεκτικά με όλες της τις δυνάμεις για να φτάσουμε σήμερα εδώ.

Όπως και τη χαρά και την ικανοποίηση των υπάλληλων αυτού του Δήμου, που αφοσιώθηκαν στον στόχο, πίστεψαν ότι θα τα καταφέρουμε και πάλεψαν σκληρά για αυτό. Αλλά είμαι βέβαιη ότι είναι σίγουρα απερίγραπτη η χαρά και η συγκίνηση των γονέων, των μαθητών και όλων των κατοίκων του Καλαμπακίου.

Άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν από το κλείσιμο του σχολείου, που διεκδίκησαν και πάλεψαν για να βρεθεί λύση. Υπήρξαν επιφυλακτικοί, ίσως και δύσπιστοι μαζί μας. Μέχρι το σημείο που άρχισε κάτι να φαίνεται στον ορίζοντα.

Πολύ πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Γιατί δεν είχαν ενημέρωση των βημάτων μας. Δεν τους αδικώ. Αυτή η διοίκηση εξέφρασε πολλές φορές ότι το έργο αυτό αποτέλεσε απόλυτη προτεραιότητά της. Για αυτό και αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και καλή οργάνωση.

Το διάστημα προετοιμασίας αυτού του έργου, αποφασίσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για να μην κουράσουμε περαιτέρω τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν. Ακόμη κι όταν ακούσαμε ότι τίποτα δεν κάνουμε, ότι δεν χειριζόμαστε σωστά την κατάσταση, εμείς επιλέξαμε τη σιωπή και τη δουλειά.

Δεν είναι δύσκολο για κάποιον που τον γνώρισε να σκεφτεί ότι σήμερα ο αείμνηστος Δήμαρχός μας θα χαιρόταν σαν παιδί. Εξάλλου την περίμενε πως και πως αυτή τη μέρα. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε για αυτή τη μέρα την εργολάβο, την Τεχνική Υπηρεσία και που και που μου ζητούσε να το επιβεβαιώσω κι εγώ.

Τόσο μεγάλη ήταν η αγωνία του και όχι για να πει εγώ τα κατάφερα, ούτε καν για να πει ότι η διοίκησή μας τα κατέφερε, αλλά γιατί, όπως συχνά έλεγε, ό,τι ξεκινάει, τελειώνει και ότι θα είχαμε ήσυχη τη συνείδησή μας αν ξεκινούσε, ότι εμείς προσπαθήσαμε και τα καταφέραμε. Σήμερα, δεν θα μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και την υπερηφάνεια του.

Κι εμείς που μένουμε πίσω, λέμε ότι εκείνος μας ένωσε, μάθαμε να συνεργαζόμαστε για να καταφέρουμε τα πιο δύσκολα, τα ακατόρθωτα. Γιατί πιστεύουμε πολύ στο εμείς και πιστεύουμε ότι το εμείς είναι πιο δυνατό από το εγώ. Κι έτσι συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε και ταυτόχρονα βάζουμε πλώρη για νέες δράσεις.

Περάσαμε δύσκολα. Απογοητεύσεις δεν μας πτόησαν και με σωστό χειρισμό τις ξεπεράσαμε. Η δύναμή μας, όμως, ήταν η ισχυρή θέληση, το πείσμα, η αισιοδοξία, η διοικητική εμπειρία και η γνώση. Κάναμε την κατάλληλη επιλογή συνεργατών για να στελεχωθεί η υπηρεσία και να καταφέρουμε να εκπονήσουμε μόνοι μας τις απαιτούμενες μελέτες, για να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο, γλυτώνοντας έτσι πάρα πολύ χρόνο. Σίγουρα ένα με δύο χρόνια.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις η διαγωνιστική διαδικασία για μελέτες μοιάζει με ομηρεία, κρατάει χρόνια και χρόνια. Επίσης γλυτώσαμε πολλά χρήματα, περίπου 200.000-300.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα έφταναν στο ποσό της διαφοράς των δύο εναλλακτικών λύσεων που εξέτασε η οικονομοτεχνική μελέτη που εκπονήσαμε.

Δηλαδή, της ανακατασκευής του υπάρχοντος κτιρίου και δεύτερη εναλλακτική λύση την κατεδάφιση και ανέγερση καινούργιου κτιρίου. Θεωρώ ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό βήμα που κάναμε. Η οικονομοτεχνική μελέτη, που επίσης εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία».

Η κ. Παπαζώτου

 • ευχαρίστησε τους υπαλλήλους
  • του Δήμου,
  • της Τεχνικής Υπηρεσίας και Τμήματος Προγραμματισμού,
  • καθώς και της Οικονομικής Υπηρεσίας,
 • τα μέλη της παράταξης του αείμνηστου Δημάρχου και ιδιαίτερα τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Καραμπακάλη,
 • όλα τα μέλη των δύο παρατάξεων και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
 • τα μέλη της διοίκησης,
 • τον τότε Αν. Υπουργό Στέλιο Πέτσα και
 • τον τότε Βουλευτή Κωνσταντίνο Μπλούχο,
 • τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμπακίου Γιώργο Τσεκούρα και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,
 • τους Προέδρους και τα μέλη Τοπικών Συμβουλίων των υπόλοιπων χωριών και ιδιαίτερα της δημοτικής ενότητας Καλαμπακίου, καθώς
 • και τον κόσμο που παραβρέθηκε στην τελετή.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της, η κ. Παπαζώτου ανέφερε: «Θα ήθελα να ας προτρέψω να μη σταματάτε να ονειρεύεστε. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να δουλέψετε για αυτό και να το θέλετε πολύ. Κοιτάξτε στα μάτια τον στόχο. Μη το φοβηθείτε και θα τον φτάσετε».

«Να μας αξιώνει ο Θεός για τέτοια μεγάλα έργα για την παιδεία και για την υγεία»

Στον χαιρετισμό του ο πρώην Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος εξέφρασε τη χαρά, την ικανοποίηση και τη βαθιά συγκίνησή του.

«Οι καρποί 4 χρόνων δουλειάς αρχίζουν να φαίνονται σιγά σιγά. Καθυστέρησαν λίγο, η αλήθεια να λέγεται», ανέφερε ο κ. Μπλούχος και πρόσθεσε: «Εμείς ανοίξαμε φυλακές, ανοίξαμε τις φυλακές Νικηφόρου, αλλά καταφέραμε και μας αξίωσε ο Θεός να θεμελιώσουμε και ένα σχολείο.

Η κυβέρνησή μας κατάφερε τα προηγούμενα 4 χρόνια να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα για όλο τον Νομό μας, για όλους τους Δήμους μας. Αν ρωτήσετε εμένα προσωπικά, είμαι υπερήφανος για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων στον συγκεκριμένο Δήμο. Ένα από αυτά είναι το σχολείο που θεμελιώνεται.

Ένα από αυτά και δύσκολο έργο για να πάρει τέτοιου ύψους γενναία χρηματοδότηση ήταν η αγροτική οδοποιία και ένα από αυτά, δύσκολο γιατί το πήγαμε από δύο τρία Υπουργεία, ήταν το κλειστό του Δοξάτου, το οποίο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα γίνει. Αντιλαμβάνεστε ότι η ανυδρία των πολλών τελευταίων 10-15 ετών όσον αφορά τα έργα για τον Νομό μας, νομίζω θα αρχίσει να φαίνεται στους συμπολίτες μας ότι το έχουμε ξεπεράσει, το έχουμε αφήσει πίσω. Θα θεμελιώνονται μεγάλα έργα».

Σχετικά με την απουσία του αείμνηστου Δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη, ο κ. Μπλούχος επεσήμανε: «Έπρεπε να βρίσκεται εδώ. Εγώ μπορώ να σας μαρτυρήσω το ασίγαστο πάθος για την προσφορά του για τον τόπο και την αγωνία του για αυτά τα έργα. Με ταλαιπώρησε απίστευτα ομολογώ, με πολλές επικοινωνίες, πολλά τηλέφωνα, πολλές συναντήσεις κάτω στην Αθήνα. Δεν ήταν εύκολα αυτά που πετύχαμε αυτό το διάστημα. Μη νομίζετε ότι πατάς ένα κουμπί και τελειώνει η διαδικασία. Δεν είναι απλές οι διαδικασίες».

«Να μας αξιώνει ο Θεός για τέτοια μεγάλα έργα για την παιδεία και για την υγεία. Θα το μνημονεύσω αυτό, γιατί αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Δράμας είναι ένα εργοτάξιο. Γίνονται έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Να μας αξιώνει ο Θεός για τέτοια έργα για να μπορούμε να παιδεύουμε τα παιδιά μας όπως πρέπει και να ζούμε υγιείς στον τόπο που αγαπάμε όλοι» σημείωσε ο κ. Μπλούχος, ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.

«Το πρώτο κουδούνι δεν θα αργήσει να χτυπήσει»

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμπακίου κ. Γιώργος Τσεκούρας, έκανε λόγο για «ημέρα χαράς για το Καλαμπάκι», και υπογράμμισε: «Γιορτάζει όλη η δημοτική ενότητα Καλαμπακίου». Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, ο κ. Τεσκούρας είπε:

«Πριν από 4 χρόνια ο αείμνηστος Δήμαρχος Θέμης Ζεκερίδης είχε καλέσει όλους τους νεοεκλεγέντες Προέδρους και μας είχε ζητήσει να αναφέρουμε το ποιο σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τις κοινότητες που εκπροσωπούμε. Όταν μου απηύθυνε τον λόγο, του ανέφερα ξεκάθαρα, το κτιριακό πρόβλημα του Γυμνασίου – Λυκείου. Αμέσως απάντησε, εντάξει Πρόεδρε, θα είναι και η άμεση προτεραιότητα του Δήμου.

Δεν σας κρύβω ότι ήμουν πολύ επιφυλακτικός από τη γρήγορη και εύκολη απάντησή του. Μετά από ένα μήνα με κάλεσε το γραφείο του, παρουσία της κ. Παπαζώτου και μου είπε ξεκινάν οι διαδικασίες και έχει αναλάβει επικεφαλής η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων. Το είπε και το έκανε. Αυτός ήταν ο αείμνηστος Δήμαρχος.

Δύσκολα τα δύο πρώτα χρόνια. Από τη μια πλευρά η σκληρή δουλειά της κ. Παπαζώτου με τους συνεργάτες της στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και από την άλλη η παράλυση της χώρας από την υγειονομική κρίση του Covid, στη συνέχεια την ενεργειακή, προβλήματα με φωνές, μεμονωμένες καταγγελίες, παράπονα. Σιγά σιγά όμως έρχονταν τα καλά νέα. Ολοκλήρωση της μελέτης. Έγκριση της χρηματοδότησης με την επίσκεψη του Υπουργού του κ. Πέτσα και εδώ συνέβαλε ο κ. Μπλούχος, πρώην Βουλευτής μας. Διαγωνισμός. Προγραμματική συμφωνία και φτάσαμε αισίως εδώ σήμερα».

Ο κ. Τσεκούρας ανέφερε πως «οφείλουμε όμως να ζητήσουμε μια συγγνώμη, γιατί ο Δήμος έχει συνέχεια, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από το 2015» και πρόσθεσε:

«Είμαι ευτυχής ως Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμπακίου, διότι η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2020 παίρνει σάρκα και οστά. Το όραμά μας γίνεται πραγματικότητα. Είμαι πεπεισμένος και σας διαβεβαιώνω ότι το πρώτο κουδούνι δεν θα αργήσει να χτυπήσει. Επιτέλους το Καλαμπάκι, η δημοτική ενότητα Καλαμπακίου, η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, τα παιδιά μας, θα έχουν αυτό που αξίζουν, ένα σύγχρονο καινούργιο σχολείο».

«Κάτι το οποίο ήταν ένα όνειρο πλέον γίνεται πραγματικότητα»

Η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δοξάτου κ. Μαρία Σοφρωνιάδου επεσήμανε:

«Κατόπιν συλλογικής προσπάθειας των συναδέλφων μηχανικών, των ειδικών συνεργατών και με την πολύτιμη στήριξη της διοίκησης, του αείμνηστου Δημάρχου, της Αντιδημάρχου, βρισκόμαστε εδώ να θεμελιώσουμε το καινούργιο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου.

Ένα κτίριο το οποίο γίνεται πραγματικότητα μετά από δουλειά πολλών ετών. Ένα κτίριο, το οποίο θα έχει συνολικό εμβαδό περίπου 3.000 τ.μ. Θα καλύψει τις ανάγκες περίπου 220 μαθητών για το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμπακίου. Θα διαθέτει 19 αίθουσες διδασκαλίας, 5 χώρους εργαστηρίων και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων, όπως εγκρίθηκαν από το κτιριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου.

Είμαι βαθύτατα συγκινημένη κι εγώ, πιστεύω όλοι, γιατί καταφέραμε κάτι το οποίο έμοιαζε ακατόρθωτο, κάτι το οποίο ήταν ένα όνειρο και πλέον γίνεται πραγματικότητα. Να μας αξιώσει ο Θεός πραγματικά να κάνουμε και να υλοποιήσουμε πολλά έργα σε αυτόν τον τόπο».

«Πολύ σύντομα να βρεθούμε πάλι εδώ στα εγκαίνια του νέου σχολείου»

Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης, στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Τι πιο όμορφο να βρισκόμαστε εδώ με την έναρξη ενός νέου σχολικού έτους στη θεμελίωση ενός καινούργιου σχολείου… Για όλους εμάς που ζήσαμε τα γεγονότα, τα προβλήματα με το σχολείο αυτό και μαζί με αυτό τη μετακίνηση των μαθητριών και των μαθητών σε άλλα σχολεία και μαζί με τη μετακίνηση την αγωνία των παιδιών, την αγωνία των γονέων και κηδεμόνων, την αγωνία των εκπαιδευτικών, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι σήμερα βρισκόμαστε στη θεμελίωση του σχολείου αυτού.

Οφείλω από τη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους συνέβαλαν, ο καθένας και η καθεμία από τη θέση του, να φτάσουμε σε αυτή την ημέρα και εύχομαι πραγματικά, με τη δύναμη του Θεού, πολύ σύντομα να βρεθούμε πάλι εδώ στα εγκαίνια του νέου σχολείου».

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη τίμησε με την επίσκεψη της το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Δράμας.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την Υφυπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της στο 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας.

Σε μια πολύωρη συνεργασία μαζί της είχαμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε και να παρουσιάσουμε την Δράμα και τις δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη και ειδικότερα στον άξονα των ειδικών μορφών τουρισμού.

Η Υφυπουργός συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανο Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελο Καλλία και τον Πρόεδρο των Επισιτιστών Άγγελο Τοπαλίδη, επισκέφτηκε όλους τους εκθέτες στο φεστιβάλ, δοκιμάζοντας τα δραμινά προϊόντα, ανταλλάσσοντας απόψεις και συζητώντας μαζί τους για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της γαστρονομίας και του τουρισμού στην περιοχή μας .

Στο χαιρετισμό της, αφού συνεχάρη το Επιμελητήριο Δράμας, την Ένωση Ξενοδόχων και το Σύλλογο Επισιτιστών για την διοργάνωση  αλλά και ειδικότερα για τον χαρακτήρα αλληλεγγύης που δόθηκε στο φεστιβάλ με στόχο την βοήθεια των πληγέντων  σε Θεσσαλία και  Έβρο , ανέφερε το πόσο σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το τοπικό χαρακτήρα και εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν του κάθε τόπου.  Ειδικότερα αναφέρθηκε στην  περαιτέρω ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού & την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό που μπορεί  να δώσουν ουσιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Το Υπουργείο εργάζεται έντονα και προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την συμμετοχή περιοχών όπως η Δράμα.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ ευχαριστώντας την Υφυπουργό κα Έλενα Ράπτη, για την υποστήριξη της, παρέθεσαν  γεύμα γευσιγνωσίας με συνταγές από δραμινά προϊόντα και κρασιά όπως επίσης και σε μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της γαστρονομικής ταυτότητας, με στόχο την προβολή της περιοχής μας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Θ. Ξανθόπουλος: Θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Θ. Ξανθόπουλος: Σιδεροκέφαλος ο νέος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης-Θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα -Πρέπει να εκκινήσει διαδικασία συγκλίσεων για να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας

“Οι πολίτες ψήφισαν με δικά τους κριτήρια. Εγω θεώρησα καθήκον μου από τη πρώτη στιγμή να πάρω θέση δημόσια. Στήριξα την Εφη Αχτσιόγλου και εξακολουθώ να θεωρώ οτι ήταν η βέλτιστη επιλογή. Στη δημοκρατία οι πολλοί αποφασίζουν. Έχουμε νέο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Σιδηροκέφαλος. Να έχει κουράγιο. θα τον στηρίξουμε και θα είμαστε μαζί του την επόμενη μέρα”. Αυτό τόνισε μιλώντας στο Κανάλι Ενα του Πειραιά, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Και συμπλήρωσε: “Οταν μπαίνουμε στη διαδικασία εκλογών είμαστε εξ ορισμού έτοιμοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα. O κ. Κασσελάκης έχει μια εμφατική νίκη με 56% αλλά ο σοφός λαός του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ένα πολύ σεβαστό ποσοστό στην Εφη Αχτσιόγλου, που σημαίνει οτι ο νικητής δεν τα παίρνει όλα. Θεωρώ ότι από σήμερα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία συγκλίσεων, συναινέσεων, συνθέσεων ώστε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα ισχυρό που θα πατήσει γερά στα πόδια του, να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους πολιτες και να δρομολογήσουμε την επανάκαμψή μας σε τροχιά εξουσίας”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημείωσε: “Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε δύο διαφορετικές αναμετρήσεις μέσα σε μια βδομάδα. Περίπου 150.000 άτομα έδωσαν το φιλί της ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θεωρούνταν στο καναβάτσο. Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα. Ο κόσμος αναζητά, στηρίζει, περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να τον διαψεύσουμε. Η πολιτική είναι σύνθετο θέμα και οι πρσσωπικές πικρίες δεν αποτελούν τον καλύτερο σύμβουλο. Γι’ αυτό λεω ότι όλοι μαζί θα πάμε στην επόμενη μέρα, γιατί διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανταποκριθεί στην ιστορική του αποστολή”.

“Είμαστε σε μια νέα ιστορική περίοδο. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει επικεφαλής σε μεγάλο κόμμα όντας εκτός πολιτικού συστήματος. Είμαστε σε εντελώς διαφορετική πολιτική συνθήκη. Δεν είναι εύκολο να το εντάξουμε στη συλλογιστική μας. Ομως οι ανάγκες της κοινωνίας και το καθήκον των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αριστερό κόμμα και θέλει να εκφράσει τους πολλούς και τους από κάτω είναι τόσο πιεστικά που δεν πρέπει να αφήνουν χώρο για πικρίες και προσωπικές αναγνώσεις. Το καθήκον μας καλεί να συστρατευθούμε. Βέβαια την ευθύνη για την σύγκλιση την φέρει ο επικεφαλής”, κατέληξε.

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

 • Αχτσιόγλου 425
 • Κασσελακης 329
Την προηγούμενη Κυριακή
 1. Αχτσιόγλου 386
 2. Κασσελάκης 308
 3. Τσακαλώτος 102
 4. Παππάς 48
 5. Τζουμάκας 6

Olga Karatzoglou

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20237 ημέρες πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 εβδομάδες πριν

Αγιασμός θεμελίωσης Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Περιφερειακές 20233 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Πολιτιστικά4 εβδομάδες πριν

Βρέθηκε αρχαίος κίονας στο κέντρο της Δράμας

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Το πρόγραμμά μας για τις σχολικές μονάδες

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Επίσκεψη στο ΚΔΑΥ Δράμας

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (Μέρος 2ο )

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα

Δημοτικές 20233 ημέρες πριν

Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ4 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων

Πολιτιστικά4 ημέρες πριν

Αγιασμός πολιτιστικής περιόδου 2023-2024 της Ένωσης Χορευτών Ν . Δράμας “ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ”

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Θεωρώ βέλτιστη λύση την Εφη Αχτσιόγλου

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Συγχαρητήριο μήνυμα για τον ιατρό – χειρουργό Γιώργο Βράκα

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Πρόγραμμα 2024 – 2028 / «Project για τη Δράμα»

Εκλογές 20196 ημέρες πριν

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Άρθρο του Θεόφιλου Ξανθόπουλου

Δημοτικές 20236 ημέρες πριν

Αγαπάμε την πόλη μας – Ζωντανεύουμε τις γειτονιές της #2

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών