Connect with us

Δημοτικές 2023

Κυκλοφοριακό κομφούζιο με θύματα και τις αστικές συγκοινωνίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο των Αστικών ΚΤΕΛ Δράμας πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη “Project για τη Δράμα” και η υποψήφια Δήμαρχος Παρθένα Κιόρτεβε, όπου και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστικές συγκοινωνίες στον δήμο Δράμας.

Τα αστικά ΚΤΕΛ και οι οδηγοί τους δίνουν έναν μεγάλο αγώνα καθημερινά στους δρόμους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δημότες που τα επιλέγουν. Η προσφορά τους στην πόλη και τα χωριά είναι σημαντική τόσο για την μετακίνηση των δημοτών και των φοιτητών της πόλης μας όσο και για την οικονομική ανάπτυξη, παρόλα αυτά, βρίσκονται συχνά στο μάτι του κυκλώνα.

Στάσεις που δεν χωρούν τα λεωφορεία τους να σταματήσουν, χώρος προσωρινής παραμονής που δεν επαρκεί για τις ανάγκες τους, δρόμοι κλειστοί χωρίς ενημέρωση, δρομολόγια που κόβονται την τελευταία στιγμή είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και για τα οποία γίνονται αποδέκτες παραπόνων από τους πολίτες, χωρίς να ευθύνονται.

Είναι γεγονός πως η πόλη μας ζει ένα πρωτοφανές κυκλοφοριακό κομφούζιο, το οποίο δυσχεραίνει τη μετακίνηση των πολιτών και την εργασία των επαγγελματιών οδηγών των αστικών λεωφορείων. Η έλλειψη οργάνωσης, σχεδιασμού και προοπτικής στον δήμο Δράμας δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινότητα των δημοτών.

Έως πότε;

Το “Project για τη Δράμα” θεωρεί αναγκαία τη στήριξη των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, θα παρέχει υψηλές υπηρεσίες στους πολίτες και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στη Δράμα γυρίζουμε σελίδα. Είσαι μέσα;

Δημοτικές 2023

H ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η διακριτή άνοδος που κατέγραψε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας στέλνει αισιόδοξο μήνυμα στήριξης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Αν και πολλοί συναγωνιστές έκαναν το βήμα για πρώτη φορά να μπουν στα ψηφοδέλτιά μας, ο αντιδραστικός εκλογικός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ. που αφορά τις επερχόμενες εκλογές , περιφερειακές και δημοτικές, έβαλε σοβαρά εμπόδια στο να κατεβάσουμε ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλους τους δήμους της Π.Ε. Δράμας, ακόμα και σε κάποιους που το 2019  υπήρχαν.

Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους, όσοι για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να είναι υποψήφιοι και βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Δράμας τόσο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ όσο και για τον Δήμο Δράμας δεσμεύονται για την ανάπτυξη της πάλης για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τη λαϊκή οικογένεια.

Με αυτήν την αγωνιστική ταυτότητα ελέγχονται και απολογούνται στην εργατική τάξη, στα λαϊκά μεσαία στρώματα, στους νέους και τις νέες, στους συνταξιούχους.

Με την αγωνιστική τους διαδρομή έχουν τη δύναμη να σταθούν απέναντι και ενάντια στον πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης που αναπαράγεται και τοπικά.

Είμαστε απέναντι στις επιλογές των υποκριτικά «ανεξάρτητων» συνδυασμών και  όσων επίσημα στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που στην προμετωπίδα των προγραμμάτων τους αναφέρονται στα κοστολογημένα έργα που οραματίζονται, με την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, απ’ όπου δίνονται χρήματα για έργα που αφορούν τη στήριξη των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με κριτήριο τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Η «κοστολόγηση» συνδυασμένη με τη δεδομένη υποχρηματοδότηση των Δήμων οδηγεί  στην αποδοχή- στήριξη της ιδιωτικοποίησης σε σημαντικούς τομείς όπως το Πράσινο, την Καθαριότητα, τον Ηλεκτροφωτισμό με πρόσθετες συνέπειες στο κόστος, το οποίο επιβαρύνει τον λαό αλλά και στην προώθηση διαφόρων  Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που αποτελούν πεδίο κερδοφορίας για μεγάλους ομίλους σε βάρος και πάλι του λαϊκού εισοδήματος.

Έργα και υποδομές απαραίτητα για τις λαϊκές ανάγκες δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ  και δε χρηματοδοτούνται.

Οι συνδυασμοί τους φοράνε αυτόν τον στενό κορσέ της κοστολόγησης και είναι αυτός ο κύριος λόγος που τα προγράμματά τους μοιάζουν και μπορούν να χαρακτηριστούν επιεικώς ευχολόγια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής:

 • ν’ αφανίσουν από την κάλπη στις 8 Οκτώβρη φασιστικά, ξενοφοβικά στοιχεία.
 • στους δήμους που δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, με πολιτικό κριτήριο, να μη δώσουν ούτε ψήφο ανοχής σε συνδυασμούς με στήριξη των αστικών κομμάτων, ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς, που κάποιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι αριστεροί –προοδευτικοί, θέτοντας διλλήματα κι επικαλούμενοι ψευδώς στήριξη από το ΚΚΕ, προσπαθούν ν’ αποσπάσουν ψήφους.

ΜΕ ΑΚΥΡΟ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!

Ο λαός ή θα έχει εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος σε όλο και μεγαλύτερους κινδύνους ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές και αγωνιστές με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Μοναδική εγγύηση ότι τα ζητήματα που τον καίνε θα βρεθούν ψηλά στην “ατζέντα” της “επόμενης μέρας” είναι οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που είναι δοκιμασμένοι, σταθεροί αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Στους δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων.

Κάνουμε την πραγματική διαφορά.

 Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Δράμας  και στην Περιφέρεια.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 5ο )

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

 1. Καθημερινότητα

Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη είναι από τους πιο κρίσιμους τομείς, που δείχνουν αν ένας δήμος είναι οργανωμένος. Στο «Project για τη Δράμα» είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε την ποιότητα της ζωής των δημοτών σε πρώτο πλάνο. Οι προτάσεις μας:

Πράσινο:

 • Ενίσχυση του πρασίνου παντού. Ανάδειξη του περιαστικού άλσους στην περιοχή του παλαιού Στρατιωτικού Νοσοκομείου.
 • Ανάδειξη της νότιας πλευράς της Αγίας Βαρβάρας σε οικιστική ζώνη με αυστηρές προδιαγραφές και κανόνες και παράλληλες διαδρομές πρασίνου και ευεξίας.
 • Απομάκρυνση κάθε είδους μουσικού φεστιβάλ από τον χώρο των γρασιδιών της Αγίας Βαρβάρας με γνώμονα την προστασία του οικοσυστήματος. Εναλλακτικές προτάσεις χώρων διεξαγωγής των φεστιβάλ (Στρατόπεδο Ανδρικάκη, ανάπλαση κλπ).
 • Αγορά μηχανημάτων διαχείρισης πρασίνου.
 • Τοποθέτηση λουλουδιών σε παρτέρια και κοινόχρηστους χώρους.

Αδέσποτα:

Ο υπεύθυνος κηδεμόνας ζώου οδηγεί σε μέλλον χωρίς αδέσποτα, σέβεται τους συνδημότες του, έχει δίπλα του ένα ευτυχισμένο ζώο συντροφιάς. Η πρότασή μας βασίζεται:

-Στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς με βάση τον νόμο 4830/2021 (ο Νόμος αφορά τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα.)

-Στην ηθική και ανθρωπιά μας για ένα μέλλον με σεβασμό και ευζωία των τετράποδων συνδημοτών μας.

Προτείνουμε:

 • Ενημέρωση των δημοτών για τον τρόπο διαχείρισης των αδέσποτων και της λειτουργίας του κυνοκομείου από τον Δήμο Δράμας.
 • Διαφάνεια με καταγραφή και δημοσιοποίηση κάθε χρόνο του έργου του κυνοκομείου (πόσοι σκύλοι μπήκαν στον χώρο, πόσοι στειρώθηκαν, πόσοι δέχτηκαν ιατρική φροντίδα, πόσοι πέθαναν, σε πόσους έγινε ευθανασία, πόσοι επανεντάχθηκαν, πόσοι υιοθετήθηκαν).
 • Ενημέρωση δημοτών για τη Νομοθεσία και ό,τι αυτή ορίζει για τις ευθύνες όσων έχουν ένα ζώο στο σπίτι τους.
 • Ανάπτυξη φιλοζωικής κουλτούρας με σεμινάρια και πρωτοποριακές δράσεις ευαισθητοποίησης των δημοτών για την προώθηση της υπεύθυνης κηδεμονίας σκύλου ή γάτας, την προστασία των αδέσποτων και την αποκατάσταση όσο γίνεται περισσότερων μέσω της υπεύθυνης υιοθεσίας. Η απόκτηση ενός κατοικίδιου πρέπει να είναι μια συνειδητή επιλογή.
 • Προώθηση υιοθεσίας των σκύλων που μπαίνουν στο κυνοκομείο. Ο Δήμος υποχρεούται να προωθεί όλα τα ζώα που μπαίνουν στο κυνοκομείο για υιοθεσία σε ιστοσελίδα με φωτογραφίες και πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους και των χαρακτηριστικών τους.
 • «Άνοιγμα» του χώρου του κυνοκομείου στο κοινό με συνεχή ενημέρωση των ωρών επίσκεψης για τους δημότες και προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 • Παροχή δωρεάν στειρώσεων και ηλεκτρονικής σήμανσης σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ευπαθών ομάδων, σε ζώα μονογονεικών, τρίτεκνων & πολύτεκνων οικογενειών, σε ζώα με κηδεμόνες ΑΜΕΑ, ανέργους, πολιτών που ζουν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθώς και στους σκύλους των κτηνοτρόφων.
 • Έλεγχοι δημοτών, κτηνοτρόφων και κυνηγών με την συνδρομή της αστυνομίας ή της δημοτικής αστυνομίας όσον αφορά την υπεύθυνη συμπεριφορά τους προς τα ζώα τους, την στείρωση και την ηλεκτρονική τους σήμανση.
 • Καταγραφή των αδεσπότων, των οικόσιτων ζώων των δημοτών και των κυνηγόσκυλων – τσομπανόσκυλων με την βοήθεια – συνεργασία των συλλόγων τους.
 • Επιδοτούμενες στειρώσεις από τον Δήμο σε δεσποζόμενους σκύλους και γάτες (οι οποίες είναι εντελώς παραμελημένες από τον Δήμο έως σήμερα με ελάχιστες στειρώσεις τον χρόνο σε σχέση με την τεράστια ανάγκη που υπάρχει) σε δημότες με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
 • Παροχή κινήτρων για σήμανση, στείρωση, υιοθεσία σκύλων και γάτων μετά από απόφαση του ΔΣ (άρθρο 12) με μείωση των δημοτικών τελών ανά έτος κατά ανώτατο ποσοστό έως δέκα τοις εκατό (10%) για τους ιδιοκτήτες στειρωμένων, σημασμένων και καταχωρημένων στο ΕΜΖΣ ζώων.
 • Μελέτες και προετοιμασία για τις επόμενες κρατικές επιχορηγήσεις με στόχο περισσότερες στειρώσεις, δημιουργία νέου υπερσύγχρονου καταφυγίου, αποτεφρωτηρίου, και δεύτερου πάρκου σκύλων.

Διαδημοτικός Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος:

Δημιουργία διαδημοτικού περιβαλλοντικού συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος θα προωθεί, για όλους τους Δήμους που θα συμμετέχουν, κοινές πολιτικές για το περιβάλλον.

Δημοτική Αστυνομία:

Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με σκοπό τον τακτικότερο έλεγχο και την ενεργητικότερη παρακολούθηση της κείμενης νομοθεσίας.

Αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (τραπεζοκαθίσματα) και πλήρη εφαρμογή αυτού.

Πολιτικές ανθεκτικότητας της πόλης (Resilient City):

 • Υποστήριξη Πολιτικών ανθεκτικότητας της πόλης (Resilient City).
 • Δημιουργία ανοιχτών και πράσινων δημόσιων χώρων, καταγραφή και εκμετάλλευση κενών κτιρίων για προσωρινή χρήση από ομάδες που τα έχουν ανάγκη.
 • Οργάνωση της προσφοράς ειδών και προσωπικής εργασίας για τη στήριξη μεταναστών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Εκμετάλλευση χειμάρρων και ρεμάτων:

 • Σύνταξη μελετών ολοκληρωμένης διαχείρισης των όμβριων υδάτων.
 • Διαχωρισμός του αποχετευτικού συστήματος των ομβρίων υδάτων από τους υπόνομους των αστικών λυμάτων.

Πεζοδρομήσεις-κυκλοφοριακό:

 • Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης της Δράμας.
 • Δημιουργία στοχευμένων πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης.
 • Δημιουργία λειτουργικού δικτύου ποδηλατοδρόμων.
 • Λειτουργία του θεσμού των κοινόχρηστων ποδηλάτων
 • Αντικίνητρα για τη χρήση ιδιωτικών οχημάτων στο στενό κέντρο της πόλης.
 • Έλεγχος της παράνομης στάθμευσης.
 • Ελεύθερη στάθμευση στους μόνιμους κατοίκους της γειτονιάς.
 • Αλλαγή των κανονιστικών διατάξεων για θέσπιση και σήμανση θέσεων φορτοεκφόρτωσης στο κέντρο της πόλης για τις ανάγκες των καταστημάτων
 • Συνεργασία με το ΚΤΕΛ Αστικών Λεωφορείων και με τα ΤΑΞΙ για την καλύτερη ανάπτυξη των μαζικών μέσων μεταφοράς.
 • Κατασκευή κυκλικών κόμβων, όπου αυτοί είναι αναγκαίοι και μπορούν να κατασκευαστούν.
 • Δημιουργία θέσεων στάθμευσης. Δημιουργία Δημοτικού Παρκινγκ.
 • Ανακήρυξη νέου Δημοτικού αναψυκτηρίου με προσιτό μίσθωμα στον παλιό χώρο της ποδηλατουπολης και επαναλειτουργία αυτής.
 • Ανοικοδόμηση της γέφυρας που συνδέει τον ΟΣΕ με τον Στενήμαχο.

Αρχιτεκτονικές Μελέτες-Διαγωνισμοί:

 • Εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών για κομβικά σημεία της Δράμας (Δημοτικός Κήπος, Πλατεία Ελευθερίας, Αγία Βαρβάρα, Πλατεία ΟΣΕ, περιαστικές περιοχές κ.α.).

Κοινόχρηστοι χώροι:

 • Βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων.
 • Αύξηση ανοιχτών δημόσιων χώρων με απαλλοτριώσεις.
 • Βελτίωση της προσπελασιμότητας των κοινόχρηστων χώρων, ψήφιση νέου κανονισμού.
 • Διάνοιξη οδών.
 • Παροχή κινήτρων σε ιδιώτες για ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων.
 • Εγκατάσταση δημόσιων βρυσών σε όλη την πόλη με την αξιοποίηση και των ιστορικών κρηνών.
 • Επαναπροσδιορισμός, με ανοιχτή διαβούλευση, των όρων εμπορικής χρήσης των δημόσιων χώρων, με σεβασμό της προσβασιμότητας, του ιστορικού χαρακτήρα και της δημόσιας αισθητικής. Αυστηρή τήρηση του νέου πλαισίου

Εγκαταλελειμμένα οικόπεδα:

 • Ενημέρωση των ιδιοκτητών για την υποχρέωσή τους να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους, κατεδάφιση επικίνδυνων κτιρίων/ κατασκευών και εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.
 1. Αθλητισμός

Ο ρόλος του δήμου είναι να συμβάλλει στη δημιουργία νέων στάσεων και συμπεριφορών στα πλαίσια της «Δια Βίου Άθλησης», στη δημιουργία σταθερής σχέσης με το φυσικό περιβάλλον, στην προάσπιση της σωματικής υγείας και στην ψυχαγωγία της Δραμινής οικογένειας. Προτείνουμε:

Διοίκηση Αθλητισμού

 • Δημιουργία Αθλητικού Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας.
 • Στελέχωση του Αθλητικού Οργανισμού με εξειδικευμένο προσωπικό στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΥΠΕΣ).
 • Διασφάλιση νέων οικονομικών πόρων από διαφημίσεις, συμφωνίες με χορηγούς, επαναλειτουργία κυλικείων, εμπορική χρήση και αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αθλητικές εγκαταστάσεις

 • Συντήρηση, ανακατασκευή και αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων (μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΘΗΣΕΑΣ, ΤΡΙΤΣΗΣ κλπ.).
 • Συντήρηση και βελτίωση της προσβασιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων .
 • Δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Εξάντληση δυνατοτήτων κατασκευής νέου κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων με κερκίδες.
 • Σύνδεση Δημοτικού Σταδίου (Αλέκος Φρούσιος) με το κλειστό γυμναστήριο (ΔΗΓΑ) και το Κολυμβητήριο. Εκμετάλλευση του πευκόφυτου λόφου της περιοχής του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας.
 • Αναβάθμιση γηπέδου ποδοσφαίρου στο γήπεδο Κραχτίδη και κατασκευή ενός διαδρόμου με ελαστικό τάπητα.
 • Δημιουργία παιδικής χαράς και αναψυκτηρίου σε κάποιο κομμάτι του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου Κραχτίδη.
 • Ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Ψηφιακή οργάνωση αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Αξιοποίηση ανενεργών στρατοπέδων και απευθείας παραχώρηση αυτών ή μεταβίβαση μέσω του ΥΠΕΣ στο Δήμο Δράμας.

Άθληση για όλους

 • Προγράμματα μαζικής άθλησης ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, κοινωνικής θέσης και κινητικών ικανοτήτων ανταποδοτικά σε συνεργασία με πτυχιούχους ΣΕΦΑΑ.
 • Προγράμματα άσκησης για υποψηφίους στρατιωτικών σχολών και ΣΕΦΑΑ, για προσχολική αγωγή και ειδικά προγράμματα άσκησης προσαρμοσμένα στην τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της, π.χ. «Άθληση για Ρομά» κ.α.
 • Δημιουργία σταθμών άθλησης (base running) και φυσικής δραστηριότητας που θα παρέχουν: οργανωμένο βάδισμα, τρέξιμο, ποδήλατο, αθλοπαιδιές, ενδυνάμωση, θεραπευτική άσκηση.
 • Εξοπλισμός των σταθμών άθλησης με υπαίθρια όργανα άσκησης, ατομικά όργανα άσκησης, όργανα αποθεραπείας, στρώματα κλπ.
 • Ανάπτυξη ηλεκτρονικών (e-sports) και μηχανοκίνητων σπορ με σκοπό την προσέλκυση της νέας γενιάς.
 • Ενεργοποίηση και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (#BE ACTIVE) με σκοπό την υιοθέτηση ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

Εργασιακός αθλητισμός

 • Οργάνωση πρωταθλημάτων εργαζομένων με υποστήριξη από ιατρικό κέντρο ή πανεπιστημιακή ομάδα (ΣΕΦΑΑ) για πρόληψη – παρέμβαση – αποκατάσταση.
 • Δημιουργία δωρεάν καλοκαιρινού αθλητικού camp για εργαζόμενους.

Σωματειακός αθλητισμός

 • Συνεργασία του Δήμου με όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και ανάδειξή τους σε ζωντανά κύτταρα άθλησης.
 • Μοριοδότηση των αθλητικών σωματείων.
 • Έκδοση «Δελτίου Αθλητικής Υποστήριξης» για κάθε αθλητή συλλόγου με σκοπό την ανταποδοτικότητα και τον έλεγχο.
 • Δημιουργία «Ταμείου Ανταποδοτικότητας» υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

Άλλα Θέματα του Αθλητισμού

 • Συνεργασία με τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς των γονέων και με τους ίδιους τους νέους, καθώς και συνεργασία με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς για την προώθηση και ενίσχυση του σχολικού αθλητισμού.
 • Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων.
 • Εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για την αξιοποίηση του Κορυλόβου ως περιοχής Μαζικού Αθλητισμού. Καθορισμός χώρων απογείωσης για τους αεροπτεριστές σε συνεργασία με τον σύλλογό τους.
 • Σύνταξη μελέτης εκμετάλλευσης για αθλητικούς και τουριστικούς σκοπούς του Ορεινού Όγκου, βόρεια του Δήμου Δράμας. Διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων βουνού.
 • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με διοργανώσεις, ημερίδες και συνέδρια για θέματα μαζικού αθλητισμού.
 • Ανάληψη αθλητικών διοργανώσεων (Αγώνες Εθνικών Ομάδων, Πανελλήνια πρωταθλήματα, τελικές φάσεις Σχολικών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων).
 • Θέσπιση μιας αθλητικής «Ονειρούπολης», που θα διεξάγεται σε ετήσια βάση στο Δήμο και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τουρνουά σκάκι, χειροσφαίριση δρόμου (streethandball), αγώνες δρόμου και στίβου κ.α.
 • Βραβεύσεις των Δραμινών αθλητών και των σωματείων που έχουν πετύχει διεθνείς ή πανελλήνιες διακρίσεις.
 • Ενίσχυση αθλητών, χρηματοδότηση αποστολών με προβολή του Δήμου.

Στη Δράμα γυρίζουμε σελίδα!

#είσαι μέσα;

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

Δημοτικές 2023

Πλούσιος ο απολογισμός έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μέσα από ένα πολυσέλιδο έντυπο παρουσιάζεται ο πλούσιος απολογισμός έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

Οι σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν σε όλα τα χωριά του Δήμου προέρχονται μέσα από τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων «Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός», που είχε επικεφαλής τον αείμνηστο Δήμαρχο Θέμη Ζεκερίδη, τον οποίο έχει αντικαταστήσει ο κ. Δημήτρης Καραμπακάλης, καθώς και «συνΕργάζομαι» με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων –Προγραμματισμού, Πληροφορικής, Διαφάνειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και υποψήφια Δήμαρχο κ. Κυριακή Παπαζώτου.

Έργα που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας που φεύγει, δίνοντας ένα ισχυρό στίγμα δουλειάς και ευημερίας για το Δήμο Δοξάτου, με άξονες κυρίως τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την νεολαία και εν γένει την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών του Δήμου Δοξάτου με επίκεντρο την υγεία.

Και επειδή όπως λέει μία κινέζικη παροιμία «Μία εικόνα χίλιες λέξεις» η ιστοσελίδα ergasia-press.gr δημοσιεύει τον απολογισμό αυτής της δημοτικής περιόδου, για να αποδειχτεί πως τα λόγια των δύο αυτών δημοτικών παρατάξεων έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται πράξη και την επόμενη πενταετία.

Δείτε αναλυτικά τον απολογισμό των έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

 

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

“Project για τη Δράμα”: Πόσες ψήφους αξίζει ένα εμβόλιο;

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απόπειρα βιασμού νεαρής στη Δράμα σε πυλωτή οικοδομής

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Δράμα: Συνελήφθη 62χρονος που μετέτρεψε την αυλή του σε αρχαιολογικό μουσείο

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ηχηρό μήνυμα αλλαγής και ανάτασης της Δράμας!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Αποτελέσματα εκλογών ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας

Δημοτικές 20234 εβδομάδες πριν

Ψηφοδέλτιο “Project για τη Δράμα” – Δημοτικές Εκλογές 2023

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Δράμα

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Παρουσίαση ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

Περιφερειακές 20233 εβδομάδες πριν

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σϋμβουλοι ΠΕ Δράμας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοτικές 20232 εβδομάδες πριν

Ένωση Κυριών Δράμας: Όαση κοινωνικής προσφοράς

Δημοτικές 20233 εβδομάδες πριν

Project για τη Δράμα: Πολιτισμός και Άνθρωπος

Δημοτικές 20231 εβδομάδα πριν

Σύλλογος Παραπληγικών Δράμας Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ5 ημέρες πριν

Η Υφυπουργός τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη στο 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Περιφερειακές 20231 εβδομάδα πριν

“Μαζί για την Αλλαγή” Παρουσίαση υποψηφίων στη Δράμα

Δημοτικές 20236 ώρες πριν

H ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ7 ώρες πριν

Τροποποίηση της Δράση 3δ.5-6.1 ΠΕΠ υφισταμένων επιχειρήσεων

Δημοτικές 20239 ώρες πριν

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 5ο )

Δημοτικές 20231 ημέρα πριν

Πλούσιος ο απολογισμός έργων του Δήμου Δοξάτου την περίοδο 2019-2023

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Επίσκεψη στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και στα Δικαστήρια Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 ημέρες πριν

Θ. Ξανθόπουλος: Να λειτουργήσουν άμεσα οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Κυριακή Παπαζώτου: «Στον Δήμο μας υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 40.000.000 €»

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Ομιλία του υπ. Δημάρχου Δράμας Γ. Παπαδόπουλου και παρουσίαση υποψηφίων

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Λήξις συναγερμού!

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Project για τη Δράμα: Επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Πρόγραμμα Project για τη Δράμα (μέρος 4ο )

Δημοτικές 20232 ημέρες πριν

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (μέρος 3ο )

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

«Επανεκκίνηση για τη Δράμα» Το πρόγραμμά μας για τις σχολικές μονάδες

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Επίσκεψη στο ΚΔΑΥ Δράμας

Δημοτικές 20234 ημέρες πριν

Πρόγραμμα “Project για τη Δράμα” (Μέρος 2ο )

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών