Connect with us

Πολιτιστικά

Έκθεση με έργα χαρακτικής που γίνεται θεσμός στην πόλη της Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου 2024.

Αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι χαράκτες, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (Ε.Ε.Χ.), παρουσιάζουν πρότυπα έργα τους στην GALLERY13, στην πόλη μας.

Με την έκθεση αυτή συνεχίζεται η συνεργασία που ξεκίνησε η GALLERY13 με την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών πριν από έναν χρόνο τέτοια εποχή, δίνοντας την ευκαιρία σε καταξιωμένους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν την δουλειά τους εκτός μεγάλων αστικών κέντρων.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα δεκαπέντε δημιουργών, τα οποία προκύπτουν από μήτρες ξυλογραφίας, χαλκογραφίας, μεταξοτυπίας, λινόλεουμ και άλλων τεχνικών, με μέγιστη διάσταση τα 25×25 εκατοστά.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα των δημιουργών – μελών της ΕΕΧ:

  • Οδυσσέα Αννιτσάκη,
  • Ειρήνης Αντωνιάδη,
  • Τζούντυ Άτγουντ,
  • Στέλλας Βαρδάκη
  • Αργυρής Βασιλάκου,
  • Δήμητρας Κουμαντάκη,
  • Μαρίνας Μαραβελάκη,
  • Ιωάννη Μονογυιού,
  • Πίνο Παντολφίνι,
  • Ναταλίας Παπαδοπούλου,
  • Στεφάνιας Πατρικίου,
  • Ρουμπίνας Σαρελάκου,
  • Δήμητρας Σιατερλή,
  • Βανέσσας Τουζλούκωφ και
  • Αναστασίας Τσετουλίδου.

«Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1987 από ομάδα ονομαστών και καταξιωμένων Ελλήνων χαρακτών. Σήμερα, τα μέλη της είναι περίπου ογδόντα χαράκτες – καλλιτέχνες, που εργάζονται με όλες τις τεχνικές, ερευνώντας τις σύγχρονες τάσεις και διαμορφώνοντας την πορεία της σύγχρονης ελληνικής χαρακτικής.

Ένα ενδεικτικό μέρος αυτού του εικαστικού αποτελέσματος παρουσιάζεται στην GALLERY13, με αυθεντικά χαρακτικά που οι ίδιοι δημιουργοί σχεδίασαν, χάραξαν και τύπωσαν», εξηγεί η πρόεδρος του σωματείου Δήμητρα Κουμαντάκη.

Σύμφωνα με την κ. Κουμαντάκη, «η έκθεση αυτή συνεχίζει το άνοιγμα της Ε.Ε.Χ. προς τον ιδιωτικό χώρο. Αυτό το βήμα της συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς, ξεκίνησε και συνεχίζεται με την GALLERY13, καθώς είναι ένας φιλόξενος χώρος τέχνης με ειδίκευση στην έντυπη τέχνη».

Σημείο πολιτιστικής συνάντησης

Η GALLERY13 έχει εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης μέσα στο αστικό τοπίο της ακριτικής Δράμας, αφιερωμένο στον άνθρωπο και στον πολιτισμό. Λειτουργεί στον αριθμό 13 της οδού Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου στο ιστορικό κέντρο της πόλης, εκεί όπου την περίοδο του μεσοπολέμου η συστάδα των μικρών διώροφων κτιρίων της περιοχής αποτελούσε τη «Νέα Αγορά» της Δράμας.

«Όραμα της GALLERY13», επισημαίνει ο ιδρυτής της Δημήτρης Γούδας, «είναι να προβάλει στο ευρύτερο κοινό καλλιτέχνες στους οποίους το χαρτί κυριαρχεί ως βασικό υλικό στα έργα τους. Παράλληλα, η λειτουργία του βιβλιοδετείου στον χώρο της γκαλερί, συνδιαμορφώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της με στόχο να αναδείξει την υλική υπόσταση του βιβλίου ως αντικείμενο πολιτισμού υψηλής αισθητικής. Η τέχνη της χαρακτικής, ως μητέρας της τυπογραφίας και των πρώτων τυπωμένων βιβλίων, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της GALLERY13».

Φιλοδοξία του κ. Γούδα είναι αυτή η δημιουργική συνεργασία με την Ε.Ε.Χ. να εξελιχθεί σε θεσμό, παρουσιάζοντας στο φιλότεχνο κοινό της Δράμας και της ανατολικής Μακεδονίας ευρύτερα, έργα καταξιωμένων Ελλήνων χαρακτών.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πολιτιστικά

Η ΑΛΗΘΕΙΑ του Florian Zeller, από το Θεατροστάσιο στη Δράμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

‘’Η ΑΛΗΘΕΙΑ’’ είναι ένα έργο για την αλήθεια και το ψεύδος στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών. Όπως αναφέρει και ο εξαιρετικά δημοφιλής συγγραφέας του έργου Florian Zeller – ο οποίος το 2020 έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία «Ο πατέρας» με τον Άντονι Χόπκινς και την Ολίβια Κόλμαν – «Οι αλήθειες και τα ψέματα αποτελούν μέρος του θεάτρου και της ενέργειάς του».

Στην ‘’ΑΛΗΘΕΙΑ’’ ο Zeller αφηγείται με γλαφυρό τρόπο την άβολη αλήθεια του γάμου δύο ζευγαριών που κινούνται στο λαβύρινθο της εξαπάτησης. Το έργο σκιαγραφεί, εν τέλει, με κωμικό τρόπο, την υποκρισία που κρατά ενωμένη την κοινωνία.

Υπόθεση έργου:

Δύο ζευγάρια φίλων. Ένα μυστικό, που είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί και απειλεί να διαταράξει τις σχέσεις τους και να αλλάξει ριζικά τις ζωές τους. Μια πλοκή που συνδυάζει χιούμορ και χειραγώγηση.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που επιλέγουμε να αγαπήσουμε; Ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι και ποια είναι αληθινά η σχέση μας με τους άλλους; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Αυτή η κωμωδία εξερευνά τις ανατροπές του ψέματος και τις συνέπειες του.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πολιτιστικά

Πρόσκληση εθελοντών για το 48ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 48ο ΔΙΕΘΝΕΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ελάτε να γίνετε μέρος της ιστορίας του 48ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και να ζήσετε την μαγεία του κινηματογράφου από κοντά!

Αν αγαπάς τον κινηματογράφο, αν θέλεις να ζήσεις από κοντά την ατμόσφαιρα ενός φεστιβάλ διεθνούς επιπέδου και να συμβάλεις στην οργάνωση και υλοποίησή του, αυτή είναι η ευκαιρία σου! Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο του κινηματογράφου, και να συμμετάσχουν σε όλες τις πτυχές της μεγάλης αυτής γιορτής της έβδομης τέχνης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το πιο ιστορικό και σημαντικό φεστιβάλ κινηματογράφου της Ελλάδας, συμπληρώνει φέτος τα 48 χρόνια του και για άλλη μια χρονιά καλεί εθελοντές να συμμετάσχουν στην επερχόμενη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα από τις 8 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2025.

Οι εθελοντές είναι  στήριγμα για το  φεστιβάλ και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην επιτυχή του υλοποίηση, από τη φάση της προετοιμασίας μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι εθελοντές αποκτούν πολύτιμη εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες, ενώ παράλληλα γίνονται μέρος μιας μεγάλης κινηματογραφικής κοινότητας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Αιτήσεις γίνονται δεκτές από άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
  • Γνώση ξένης γλώσσας (κατά προτίμηση αγγλικά).
  • Χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Πώς να συμμετάσχετε: Καλούμε και φέτος όσους/ες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του 48ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα μέχρι τις 31 Ιουλίου 2025.

Επιπλέον πληροφορίες: Σε όλους τους εθελοντές θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Για τα έγγραφα υποβολής της αίτησης, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:  https://www.dramafilmfestival.gr/prosklisi-ethelonton/ ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 25210 47575.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Πέτρος Παρασκευαΐδης

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Πολιτιστικά

Βράβευση της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ.Λαζαρος Κυριζογλου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παύλος Κεσόγλου σε συνεργασία με τον Μουσικό Καλλιτεχνικό σύλλογο Ευόσμου ”Φιλομηλα” θα τιμήσουν την ηθοποιό κ. Μελίνα Μποτέλλη για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.Κυριακη 9 Μαρτίου ώρα 7μμ.Θεατρο Αλέξης Μινωτής .

Διαβάστε όλο το άρθρο

Αναζήτηση στην Google

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Το Global Stone Congress 2025 στη Δράμα από 16 έως 20 Ιουνίου

ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Στήριξη για άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ – Σάββατο 24/5 στις 12μ.μ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Ο Χρ. Μαμσάκος παραιτείται από Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Τι (δεν) έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ όταν η Γάζα πνιγόταν στο αίμα και την πείνα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ3 μήνες πριν

Δωρεά της Raycap: Κέντρο Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας το στρατόπεδο Ανδρικάκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ6 ημέρες πριν

Πολλοί υπουργοί αγαπούν περισσότερο την καρέκλα της εξουσίας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 εβδομάδα πριν

Θετικό πρόσημο για τον Δήμο Δράμας στη διαχείριση των αδέσποτων

Εκλογές 20192 εβδομάδες πριν

ΟΠΕΚΕΠΕ Το φωνάζαμε εγκαίρως πριν το σκάνδαλο

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Το επιχειρηματικό ESG όπως το διαμορφώνει πλέον το πακέτο Omnibus

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 εβδομάδες πριν

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας εντός δασών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

KAOD BC: Παρουσίαση του νέου προπονητή Κώστα Σδράκα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ1 μήνα πριν

Τουρνουά Beach Volley DRAMA OPEN 20-22 Ιουνίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Δράμας, στο Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ1 μήνα πριν

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Πανδραμινό Συλλαλητήριο Πέμπτη 12/6 στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Ο Δήμος Δράμας παραχώρησε  ένα λεωφορείο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Δωρεά ενός αθλητικού-πολιτιστικού κέντρου από τον Δραμινό ευεργέτη κ. Θεοδωρίδη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα πριν

Ένωση Ξενοδόχων Δράμας: Η συνάντηση για την Ονειρούπολη ήταν άτυπη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ2 μήνες πριν

Εγγραφές στο Πρόγραμμα Αθλητισμός & Παιχνίδι 2025 του Δήμου Δράμας

Βρείτε μας στο Facebook

Είμαστε στο Facebook και εδώ

Διαφημίσεις

top 30 ημερών